biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

6. Türkçe Olimpiyatları

Arkadaşlar
bu sene altıncısı gerçekleşen Türkçe olimpiyatları Ankara'da gerçekleşiyor.

Ankara'da olan arkadaşlardan renkli kareler bekliyoruz.

110 Ülkeden gelen yabancı çocuklar Türkçe konuşarak birbileriyle yarışıyorlar.

Tarih: 26 Mayıs 2008, 18:19 - İp: 76.***.**8.255
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

Gercekten cok guzel bir organizasyondu.

Boylesi guzellikleri tum medya grublarinda vermemesi cok dusundurucu.
Medyanin bu ulkenin menfaatlerine calismadigini ortaya koyuyor diye dusunuyorum. Anlam veremedim diyemiyorum cunku anlami ortada.

Umarim seneye boyle olmaz herkesimden Turkiye`yi ve Turk insanini sevenler olimpiyatlara daha cok sahip cikar.

Hic bir fotografin yuklenmemis olmasi ise, Benim Yurtdisinda olusumu elestiren lakin kendileri ulkelerinde olup bitenlerden bihaber olan cok insanin varliginin gosterigi olarak goruyorum.

 

Tarih: 2 Haziran 2008, 18:27 - İp: 192.***.**9.70
makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

evet medya sahip çıkmadı çünkü bu etkinlik ötekilerin! düzenlemesiydi.

 

Tarih: 2 Haziran 2008, 19:33 - İp: 78.***.**6.97
fatihay
fatihay (üye)
Van / Meraklı

topici açan arkadaşa teşekkürler ve daha fazlası bu olimpiyatı düzenleyenlere.
tüm yorumları okudum. herkes memnuniyetinden bahsediyor ancak fujisever ama emeksevmez arkadaşa bir anlam veremedim. hangi grup olursa olsun bir emek var ortada hemde çok manidar. bu insanlar yıllardır yurt dışında bir çok yerde okul açmış iyi işler yapmış ve bu birikimden de bu güzelim iş (olimpiyatlar) çıkmış. yani zaten kazanılmış bir değer ve bunu bu organizasyonla taçlandırmışlar.
diyosunuz ki neden kendi ülkemizde bu emeği vermiyorlar? iyi ya işte siz gidince doğuya siz de aynısını yaparsınız.
geçenlerde bir haber okudum. istanbullu sanırım bir bayan öğretmen doğubeyazıta atanıyor ve kürtçe öğrenip orada öncelikle, çalıştığı köyün kızlarına ve kadınlarına ulaşıyor. onlara okuma yazmayı öğretmek için çaba harcıyor. dikkat edin okuma yazma diyorum yani onlara değer katıyor. bu insanlar da ona teveccüh ediyorlar. yani ortada bir problem yok.

saygılar

 

Tarih: 2 Haziran 2008, 21:51 - İp: 85.***.**6.14
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bir kısım medya kadar dindar olan medyanında olayı büyük oranda görmezden gelmesi gerçekten düşündürücü. Bu ben yapamıyorsam kimse yapamasın mantığı olmalı.
Yeni birşey fethetme veya yapma yerine İstanbulun Fethi ile övünmek daha kolay olmalı.
Aynı şekilde milliyetçi basında olayı görmezden geldi.
Akıl alır iş değil. Belki görmemiş olabilirim. Gören varsa Allah aşkına göstersin.

 

Tarih: 2 Haziran 2008, 21:58 - İp: 88.***.**3.233
portigo
portigo (üye)
İstanbul / Meraklı

arkadaşlar bu organizasyonda emeği geçen herkese sonsuz minnettarım. bu organizasyoonun başındaki kişi de gerçekten işini iyi bilen eski yök başkanı mehmet sağlamdır.
onuda ayrıca kutlarım kendi adıma.
birkısım medyanın yer vermemesi beni şaşırtmadı doğrusu çünkü medyanın çoğu vatanını milletini seven insanlardan oluşmuyor ne yazıkki.

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 00:09 - İp: 88.***.**7.112
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

arkadaşlar ben yine yazayım, anlamamakta ısrar ediyorsunuz sanırım...
ben devletimizi eleştirdim, neden bunun gibi organizasyonlar doğuda yapılmıyor diye... daha sonra dinci bir grubun bu organizasyonu yaptığını çakınca, anladım işin aslını...zaten garip gelmişti, Türkçe olimpiyatı düzenleyip de Atatürk ün pozsterinin sahnede yer almaması... meğersem bir grubun organizasyonu imiş...

şimdi de diyorum ki o grup bu organizasyonu bizim ülkemizde, doğuda da yapsın, sadece Türkçe olimpiyatı değil hatta, madem bu kadar güçlü eğitimin her yönünde yapsın... sadece din sömürüsü adına, sadece müslüman çocuklarına iltimas geçmesin...

bakın o zaman ilk ben alkışlayacağım, öpeceğim sarıla sarıla...

ayrıca kürtçe öğrenip oradaki halka yardımcı olan benim de arkadaşlarım var, insanın niyeti olduktan sonra herşey başarılır... bu grup aynı çalışmayı biraz da kendi ülkesinin vatandaşları için uygulasın, iyi niyetli bir çalışma ile, ben öperim ellerinden tek tek...

lütfen , ezberbozan iki cümle kurdum diye, kör bir şekilde beni yargılamayın, niyetiim gerçeten iyi, tarafsız biriyim, öyle dinci - laikçi taraflarında biri değilim...

lafım biogolus, fatihay arkadaşlara.. pazarbey abi ye le biz birbirimizi gayet iyi anladık zaten

#fujisever' tarafından 03.06.2008 00:24:59 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 00:18 - İp: 78.***.**8.95
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Hocha gerçekten acı gerçeklere değindin..Bir bakıma asimilasyonun görünür yüzünden bahsettin..Bundan belki de bir kuak sonra Avrupada Türk kalmayacak..Bu korkunç bir son..

Öte yandan basının umurunda olmaz böyle şeyler..Ve bu zamana kadar da olmadı..Aslında pek te mühim değil..O değerli insanlar, dünyanın dört bir yanında fedakarca, bin bir zorluklarla Türk kültürünü, Türk dilini ve Türkiyeyyi bulundukları ülkelerin gelecek nesillerine anlatmaya gayret ediyorlar.

Çünkü biliyorlar ki yarın bu çocuklar o ülkelrin yöneticileri olacaklar.Türk sevgisiyle büyüyen ve ülkelerinde yönetici konumuna gelen bu çocuklar bugün ki gözü dönmüş yabancı yöneticiler gibi bize art niyetle yaklaşmayacakalrdır..

O açıdan bu organizasyonu şevkle, heyecanla izledim..Gönlüm Moğolistandan yana idi ama Azeri de hem de karadeniz gibi bana daha yakın bir kültürün şarkısıyla birinci oldu..


 

Tarih: 3 Haziran 2008, 00:18 - İp: 88.***.**1.34
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Fujisever kimimiz anlama kimimiz görme özürlü. Sahnenin bize göre sağında dev bir atatürk posteri, solunda ise kocaman bir Türk Bayrağı vardı. Kızma bana emi.

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 00:25 - İp: 88.***.**3.233
fujisever
fujisever (Objektif)
Hatay / Amatör

niye kızacam abi, ben sonlarını seyrettim, dikkatle baktım, solda bayrak vardı ama Atatürk le ilgili herhangi bir şey göremedim.... görsem neden yok yazayım ki...

senin gibi keşke empati kurarak espirili şekilde bana cevap gelse...

biri emeksevmeyen de r biri başka taş atar... sanki karşılarında Türkçe düşmanı bir insan var... yahu ben çocuklara dilimizi öğretecek gençlerden biriyim, neden sevmeyeyim bu olimpiyatları, sadece kendi ülkemizin çocuklarına da bu fırsatlar tanınsa, hangi sermaye olursa olsun dedim.. neden bu kadar bana kızıldı anlamadım, kötü bir şey mi istedim

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 00:39 - İp: 78.***.**8.95
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

Lazut abi agzina saglik, cok guzel soylemissin

Fujisever Maden lafin bana Birak iki kelamda ben edeyim o zaman.
Gercekten hic birseyden haberdar degilsiniz.
Yarismayi izleseydin Ataturk odulunu GORURDUN.
- Atatürk Türk Dili Ödülü Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'e verildi.

AMA GORMEK ISTEMIYINCE INSAN KAFAISNDAKI HAYALI GORUR TEK.
Bu cocuklar Ataturk`u Inan senden daha iyi benimsiyor olabilrler . O okullar senin kafandaki kucuk pencereden hayal ettigin ve hayal ettigini gercek sandigin gibi degil. Inanmiyorsan Neden gidip ziyaret etmiyorsun o okullari. Ben Turki okullar olsun, Avrupadaki hatta Amerkidaki okullar olsun hepsini gormusumdur, izlenimlerimle senin soylediklerin uyusmuyor. Gordugumemi inanayim senin hayallerine mi?


Senin TUrkiye`nin DOgusundan haberin yok be kardes. Ben Taa buralardan takip ediyorum olanlari. BU BASLIGI BILE DIKKAT ET sizler degil BEN taaa buralardan actim. Bu bile Turkiye`de yasayan sizlerin olaya ilgisizliginin gostergesi. Bu baslik oncesi olaydan haberdar olmayan insanlar vardi. Cunku tarafsiz oldugunu iddia ednler hep bir medya kurulusu izler dinler ve okurlar nedense. GUya tarafsiz bunlar. Diger medya ise yukarida tartisildi.

IQumdan suphem yok, kotu olsaydi burada bilim adami olarak hoca calisamazdim sanirim. (hava icin degil biseyi vurgulamak icin yaziyorum). Ama siz algilamamakta neden israr ediyorsunuz. Daha onceki mesajimda Pazar beyde dahil DOgudaki okullardan bahsetmistik. Yine ayni konuyu getirmissiniz. Doguda da o tip okullar var diye yazmistim asil siz anlamak istememissin. "Bana uzaklardan oralari anlatma" diyerek kestiniz bende anlatmayi birakmistim BUKADAR BILMEDIGINIZI BILSEYDIM anlatmaya devam ederdim.


BU OKULLAR ILK KENDI ULKEMIZDE BASLADI. SUANDA SAYISINI HATIRLAYAMAYACAGIMIZ OKUL ve HATTA UNIVERSITE BILE VAR. PEKI opecekmisin ellerini simdi. Sizin haberiniz nasil olmuyor onu anlamiyorum bende.

Dinci bir grup gibi ukalaca yaklasimlar yerine biraz daha yapici yaklasmanizi tercih ederim. Eger onlar dinci ise BEN EN DINCILERIYIM.
Ne oldu simdi beni TURKIYEMden afaroz mu edeceksiniz?

Bu sacma sapan kaliplari artik kirin lutfen, Hangi cagda yasiyoruz. Eger banada o tabiri kullanacaksan Senin DINCI dedigin adam Amerikada olumcul bir hastaligin tedavisini bulmak icin ozel bir grupta calisiyor. Sadece inancindan dolayi GERICI DINCI oluyor oyle mi?

Kusura bakma ama artik bunlar komik seyler. Biraz asin kendinizi. Kucaklariniz acin ve Turk insanin ne dusuncede olursa olsun kucaklayin.


Bak BEYAZIT da DINCI herhalde OTEKILERDEN :
Programina almis
http://www.youtube.com/watch?v=dEPxAfEpBz4&feature=related

Bak Ferhat Gocerde OTEKILERDEN, hemen afaroz edelim
http://www.youtube.com/watch?v=5mg-FeTBYC8&feature=related

Daha bir suru......... Sen yalniz kalmisin be kardes TURkiyede bence sende gel

 

Tarih: 3 Haziran 2008, 03:03 - İp: 76.***.**9.6