mkarayama
mkarayama (üye)
İstanbul / Amatör

Durun Diyorum !

Herkeze merhaba;

Evvela konu içeriğinde yazdıgım şeylerin kendi menfaatlerim için olmadığını özellikle vurguluyorum. Bir süredir biriktirdiğim bir tepki. Kii daha öncelerde de gündem yaratmış olan bir mevzu.

Sevgili fotoğraf dostları;

Galeriyi açıyoruz bir fotoğrafa yorum yapacaz(olumsuz eleştri). Bir bakmışızki, işi bilenden bilmeyene ne kadar insan var ise hepsi gelmiş o fotografın altına. Tamam yorum olur. Fazla yorum yapıyosunuz diye sitem etmek ne haddimize.
Ama teknik açıdan kusuru bol bir fotografa ağız birliği yapmışçasına "güzel olmuş", "tebrikler", "ellerine sağlık" demekte yanlış.

Yapılan bu şeyin tanımı şu. "bugün sana, yarın bana."
Ee şimdi adam geliyor, sizin bütün fotograflarınıza yorum yapıyor bir yere kadar heralde. Dayanamayıp her iki tarafta yorum yapıyor birbirine sonra.

İlk başlarda güzel gelir bu olumlu yorumlar. Ama sonra bir bakmıssın basladıgın yerdesin hala. İşte o zaman iş işten geçmiş, olan geçip giden zaman olmuş olur. (Öğrenme aşamasındakiler için)

Bu şekilde yaparak insanların birşeyler öğrenmesini engellemekle birlikte. "insanların gözündeki, fotoğrafçı değerinizde düşüyor."

Kusurları görüp inatla yazmayan,
Gelmiş bana yazmış, bende yazayım düşüncesi ile hareket eden;

Herkezi şiddetle kınıyorum..

Tarih: 29 Aralık 2012, 16:27 - İp: 94.***.**8.56
summerboy
summerboy (üye)
Afyonkarahisar / Amatör

mkarayama davsında haklı ve katılıyorum. ben daha yeni başlamış ve henüz fotoğraf yüklememiş birisi olarak ben bile gördüğüm,gerçektende yoldan geçen birinin dahi çekebileceği fotoğraflara; çok güzel tebrik ederim gibi yorumlar yazan abilerimiz kardeşlerimiz var , bu fotoğrafçıya katkı sağlamaktan çok kendini geliştirmesine engel olmaktadır..

 

Tarih: 5 Ocak 2013, 00:22 - İp: 85.***.**8.81
alfaci
alfaci (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Dostum bu konu da her zaman arkandayım bunu bil.Ben ilk dslr aldığım zaman kendimi epey geliştirmem gerektiğini biliyordum.Derken buraya geldim ve kusurlarım söylenir diye düşündüm.Yardımdı olunur diye düşündüm.Sonuçta çok fazla profesyonel fotoğrafçı var ve çok başarılılar.Bir müddet sonra aslında bütün yorumların dediğin gibi iyi güzel olmuş taraflarını gördüm ve hep aynı profesyoneller aynı kişiler üzerinde yorum yapıyorlar.Kanaatimce 150 kişilik bir topluluk var bu şekilde.O kadar saçma fotoğraflara öyle yorumlar var ki şaşırdım.Bu site mantığı bu konu da çok saçma ve amaç dışına çıkmış...

 

Tarih: 5 Ocak 2013, 17:40 - İp: 212.***.**0.119
mkarayama
mkarayama (üye)
İstanbul / Amatör

Öyle tabi.

Belki iyi yorum yapanlar; ışığı görmüş, gelişmemizi istemedikleri içindir he ?

 

Tarih: 10 Ocak 2013, 19:21 - İp: 94.***.**9.108
mkarayama
mkarayama (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili dostlar, geçen onca zamandan sonra insan bekliyor haliyle 3-5 değişiklik.
Ama durum aynı da aynı.

İlgi odağındaki arkadaşlar; korkuyor musunuz yorum yaptıgınız kişiyi kıracam, yaşı benden büyük, saygılı olmalıyım, bendne küçük,sevgili olayım v.s diye düşünerek ?

Sizi esefle kınıyorum da kınıyorum.

 

Tarih: 10 Şubat 2013, 23:16 - İp: 94.***.**8.118
baberti
baberti (üye)
İstanbul / Meraklı


efsane devam ediyor...

http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=547119&syf=1



 

Tarih: 13 Şubat 2013, 13:39 - İp: 176.***.**1.69
mkarayama
mkarayama (üye)
İstanbul / Amatör

Yahu ben en son "GÖZLÜKLÜ ADAM" portresinde kalmıştım. :D
http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=540287

Nice nice fotoğraflar gelmiş.

 

Tarih: 13 Şubat 2013, 23:53 - İp: 94.***.**8.150