bedirhanbey
bedirhanbey (üye)
Kocaeli / Amatör

Fotografta da mı Eh Diyorum Pes Diyorum.

netfotografta gördüğüm kadarını dile getireceğim kimseyi kırmamaya azami dikkat edeceğim ama yinede gücenen olursa yapacak çok da birşey yok.gelgelelim konuya fotoğraf galerisinde paylaşılan fotograflara bakıyorum ve bir gruplaşma hissine kapılmıyor değilim hani kapkara yada bembeyaz bir fotoğraf atsa birileri(genelde aynı kişiler) hemen çok güzel iyi yupi yabadabaduu'ya varacak yorumlar yapıyor -ee ne olacak yapsınlar diyeceksiniz.
-evet yapsınlar ama yapılması gerektiği zaman yapsınlar.
-neden mi çünkü sistem genelde yorum sayısına göre ilk fotografları sıralıyor.ve bu çok iyi kompozisyona sahip iyi kadrajlanmış bir fotoğrafı görmekten mahrum ediyor biz fotograf meraklılarını katılırmısınız bilemem ama bu durum beni yeterince rahatsız ediyor.çünkü ben netfotografa fotograf görmek için üye oldum... ışığınız bol olsun
not: fotografın amcası dayısı olmaz...
(bir meraklı)

#bedirhanbey' tarafından 29.12.2014 15:23:29 tarihinde düzenlendi.


#bedirhanbey' tarafından 29.12.2014 15:35:09 tarihinde düzenlendi.


#bedirhanbey' tarafından 29.12.2014 15:36:35 tarihinde düzenlendi.


#bedirhanbey' tarafından 29.12.2014 15:37:40 tarihinde düzenlendi.


#bedirhanbey' tarafından 29.12.2014 16:20:58 tarihinde düzenlendi.


#bedirhanbey' tarafından 30.12.2014 17:05:27 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Aralık 2014, 15:18 - İp: 85.***.**5.9
m.levent
m.levent (üye)
İzmir / Meraklı

karşılıklı olarak organize bir şekilde egolar tatmin ediliyor. Bilirsinizki enaniyetin okşanması nefsin hoşuna gider bu insanın fıtratında vardır. Aslında o duygu bize, kişisel yetilerimizi geliştirmemiz için ateşleyici bir kuvvet olarak verilmiştir. Bahsini yaptığınız hepimizin malumu olan şu durum ise bu duygunun bozuk para gibi harcandığı mecralardan biri haline gelmiştir hiç kimseye bir katkısı yok, faydasıda yok. sadece karşılıklı egoların tatmini söz konusu! işin kötüsü kendileride bunun farkında! fıtrata göre yaşanmayan bu duygu kanıksanır zaman içinde müzmin bir hastalığa dönüşür (kişinin bir yalanı defalarca söyleyip kendisininde inanmaya başlaması gibi bişey) Bütün bunların altında yatan sebepleri bilemeyeceğim sonuçta psikiyatrist değiliz bir çok farklı sebebi olabilir vel-hasıl bu durumdan yana sıkıntınızı anlıyorum zaten yalnız değilsiniz, bu konuya yıllardır defalarca değinildi malesef üzülerek söylüyorumki düzelmesini hiç beklemeyin sebebine azçok yukarda değindim

 

Tarih: 2 Ocak 2015, 09:23 - İp: 81.***.**1.46
rockkesman
rockkesman (üye)
İstanbul / Amatör

Aslına bakarsanız şunumu demek istediniz. Bir örnek vereyim.
Bütün üyeler tarafından koyulan fotoğraflara kopyala yapıştır gibi!

Çok varda böyle üye arkadaşlar.Mesela 3 tane bizim ihtiyarlardan yazayım. FFayzin.Chanelhayatı,FKocaeli bunların hiçbiri yorum yapmazlar sadece kopyala yapıştır her resme yaparlar değilmi.24 saatte bu sitede aktif olur bizim FFayzin dedemiz.
KAREN GÜZEL OLMUŞ..
TEBRİK EDERİM EVLAT.
FARUK FAYZİN AMCAN...(Örnek)

 

Tarih: 2 Ocak 2015, 15:38 - İp: 88.***.**3.13
rentner
rentner (üye)
Almanya / Amatör

Selam Arkadaşlar,İki yıldır bu sitedeyim ve birkaç nokta gözüme çarptı.
1)Üstbanta seçilen fotoğraflar Hangi kriterlere göre seçiliyor?
2)Sorulan sorular şu makinayı almak istiyorum makina hakkında herşey
3)soruya cevap yazılıyor bir teşekkür bile esirgeniyor

1a)Oskar ödülünü baz olarak alırsak, Çekim tekniği: Renk harmonisi,netlik, portrelerde orantılar,bu kriterlerin hiç biri kaale alınmıyor.
2b)yahu kardeşim bana soracağına kamerayı satana sor yada internette incele.ve bu soruları soran kişi bir tek foto dahi yüklememiş,üstelik kendilerini prof. fotoğrafçı olarak tanımlıyorlar .
3c) yorumlara ve sorulan sorulara en azından denedim oldu yada olmadı gibi bir yanıt olabilir.
Saygılar

 

Tarih: 16 Ocak 2015, 21:10 - İp: 93.***.**0.202
tuncaycoskun
tuncaycoskun (üye)
İstanbul / Amatör

Merhabalar,
Siteye yeni üye olmuş biri olarak bu durum beni de daha ilk görüşte rahatsız ettiği için konuyu görünce görüşlerimi paylaşmak istedim. Fotoğrafın amcası dayısı olmaz tespiti ne kadar da doğru! Malesef sitede gördüğüm en büyük eksiklik daha objektif bir puanlama sisteminin olmaması. Biraz forumları da okumaya çalıştım elimden geldiğince. Anladığım kadarıyla sadece site yöneticileri değil, ciddi oranda kullanıcılar da sadece şaheser değerinde fotoğrafların siteye yüklenmesinden yana. Bu durum çok acı geldi bana. Hele fotoğraf yüklerken "Hiç yorum almamış veya az sayıda yorum almış fotoğraflarınız sayfadan silinebilir" ibaresi! Bu kadar insanın hevesini kırıcı bir durum olabilir mi? Yorum alsın ama nasıl alırsa alsın, almıyorsa kötü fotoğraftır gibi bir mantık var ortada. Yorum sayısına göre bir fotoğrafın iyi kötü değerlendirilmesinin yapıldığı bir ortamda herkesin yorum almak için yorum yapma alışkanlığını edinmesi gayet olağan. Ben siteye yalnızca belki bakış açımı geliştiririm, yeni fotoğraf sevdalılarıyla tanışırım ümidiyle girdim. Bu sebeple ciddiyetten uzak tebrikli yorumlara teşekkür edip geçiyorum. Hiçbir yaptığım yorumun karşılığını da kesinlikle beklemiyorum. Fotoğrafım yorumlanmaya değerse yorumlansın, yoksa silinsin gitsin...
Herkese selam ve saygılarımla,

 

Tarih: 21 Ocak 2015, 09:16 - İp: 88.***.**6.202
nikonfili
nikonfili (üye)
Yurtdışı / Amatör

sen benim sırtımı kaşı ben de seninkini durumu pek çok yerde var..

Ayrıca sisteme fotoğraf yüklemek zaten bir işkence.. küçültüp bozmadan yüklenmiyor.. sınırlama da var.. server ancak buna izin veriyor olabilir ancak burası bir fotoğraf sitesi, daha iyi olmalı..

sistemin kendisine yüklemek yerine önizlemeli link vermek daha tatminkar sonuç veriyor.

ben de lazım olursa flickr linki veriyorum hem sisteme yük olmamış oluyor hem de fotoğrafım bozulmamış oluyor.

şöyle:

Yedigöller by kesim kesgin, on Flickr

Oil Paint by kesim kesgin, on Flickr



#kesim00' tarafından 28.10.2015 09:31:17 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 28 Ekim 2015, 09:29 - İp: 85.***.**1.207
  • 1