mutation
mutation (üye)
İstanbul / Amatör

Afrika’ya Gidiyorum.. Tavsileriniz.....

Merhaba arkadaşlar

Lumnix FZ200 (25-600mm, f2.8) ve Canon 500D ile 10 günlük Mali ve Senegal'i içeren gezim olacak. tecrübeli arkadaşların gerek fotoğraf çekim teknikleri ve gerekse yaşam ve gezilecek yerler hakkında tavsilerinize ihtiyacaım var...

Sevgiyle kalın..

Tarih: 23 Ocak 2014, 13:21 - İp: 193.***.**4.204
sfkbay
sfkbay (üye)
Ankara / Amatör

Bu güne kadar herhangi bir yurt dışı çekim tecrübem olmadı ancak bir kaç ay öncesinde 100 günde 12 Afrika Ülkesi Turu yapmış olan bir arkadaş grubunun (2 kişiler) Bilkent Üniversitesinde söyleşi ve slayt gösterisine katıldım.Tabi bu arkadaşlar gitmeden önce bölgeler üzerinde ciddi bir araştırma yapıp o şekilde yola çıkmışlar.

Gidecekleri yol haritaları,konaklama noktaları,pusulaları,uydu telefonları,elçilik irtibat telefon numaraları,yerel emniyet birimlerinin adres ve telefon numaralarını vs.yani aklınaza gelebilecek her türlü iletişim, teçhizat ve ekipmanları listeleyerek ve alarak yola çıkmışlar.

Gezi boyunca yaklaşık 8000 fotoğraf çektiklerini ve tam hatırlamıyorum ama uzunca da video kayıt yaptıklarını anlattılar.

En çok su sıkıntısı yaşadıklarını,su bulmanın çok zor olduğunu ve 1 litrelik suya bazı yerlerde 5-6 dolar para verdiklerini söylediler.

Paralarını üzerlerinde 2-3 değişik yerde sakladıklarını kalabalık ortamlarda pek para çıkarmadıklarını anlattılar.

Yolda önlerine gelen çocuklara para verilmemesi yerel güçler tarafından özellikle tembih ediliyormuş.

Bazı ülkelerde sıtma tabir edilen ateşli hastalıkların olduğunu ve turistlerin buna yakalanabildiğini ve aşı gerekebileceğini de belirttiler.

Dil problemi yaşamadıklarını kabile harici büyük çoğunluğun İngilizce ve bazı ülkelerde Fransızca'nın konuşulduğunu söylediler.

Bazı ülkelerde priz yuvalarının bizim ülkedeki gibi olmadığını İngiliz tip tabir edilen priz şeklinde olduğunu ama bunu bildikleri için sıkıntı yaşamadıklarını söylediler.

Yaklaşık 5 saatlik bir söyleşi,fotoğraf ve video gösterisi sundular ve çekilen her kare gerçekten çok müthiş ve etkileyiciydi.

Sonuçta başka bir kıta'ya ve teknolojik imkanların yeterli olmadığı yada bazı noktalarda hiç olmadığı
bir gezi düşünüyorsunuz,çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Elinizdeki ekipmanlar bu iş için yeterli gibi duruyor ancak geniş ekipmanla giderseniz çok avantajlı olursunuz,zira sonuçta bu işin tekrarı çok zor.

Not:Şemsiye almayı unutmayın



 

Tarih: 23 Ocak 2014, 19:38 - İp: 94.***.**6.228
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Asilarinizi gitmeden en az 10 gun once yaptirin ki bagisiklik gelisecek vaktiniz kalsin sari humma meningococ vs asilarinizi,sitma proflaksi haplarinizi haplarinizi gitmefen bir hafta once baslayin... saglik icin bunlar gerekli...halk sagligi mudurluklerinin yurt disi asi birimleri var oraya basvurun.....

 

Tarih: 24 Ocak 2014, 11:43 - İp: 5.***.**8.179
nikonfili
nikonfili (üye)
Yurtdışı / Amatör

500d de lens ne var bir geniş açı bir de telefoto şart. diğer makineyi götürmeseniz de olur.

 

Tarih: 24 Ocak 2014, 18:09 - İp: 151.***.**2.69
  • 1