as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.

Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.

Kamuoyuna duyurulur.

Sony DSC-R1







#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 22:56 - İp: 85.***.**3.16
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Fuji S6500 fd !
Arkadaşlar dpreview sitesinin en üstünde bulunmakta.Bir bakarmısınız.Benim makinanın küçük kardeşi demeye bin şahit.
Tüm özellikleri yenilenmiş.
Önceden 1/2.5 inch sensör,şimdi 1/1.7 inch
Önceden 1/1.8 inch Lcd ekran,şimdi ise 2.5 inch-235000 pixel
Önceden 38-380mm,şimdi ise 28-300mm lens.
Önceden 5MP,Şimdi ise 6MP.
Önceden düğme ile zoom,şimdi ise manuel zoom.
Önceden İso 1600,şimdi İso 3200.

Bu alet benimkini devirmiş bile.Bu böyle ise S9500'ün yenisi kim bilir nasıl?
Daha S3 Pro'nun yenisi çıkacaktı,o da İlker'in dediği fuarda sergilenip,D200 gibi yılın bombası olur.

İlker D200,S3pro'dan üstünmü?

 

Tarih: 14 Temmuz 2006, 09:24 - İp: 85.***.**9.4
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

İlker orta format D-System de Hasselblad H2D-39 2006 yılının birincisi olmuş.
Peki HI-END Professional Camrea system de Sinar m system diye bir makina göstermiş.Bu sınıf,nerede yer alıyor?
Orta format'ın üstünde mi yoksa Nikon D2X sınıfında mı?

 

Tarih: 14 Temmuz 2006, 10:06 - İp: 85.***.**9.4
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Malcom merhaba

Senin söylediğin gibi R1 in raw larının işlenmesinde en iyi sonucu SR yani Sony nin R1 için geliştirdiği yazılım veriyor.Evet tüm ayarlar yapıldığında yazılımın bunu işlemesi 2 sn. civarı sürmesi belki uzun gelebilir ama bence burada önemli olan kaliteyse 2 sn. nin hiç bir önemi yok.Çünkü P/S fotoğrafı biraz yapaylaştırıyor.
Aslında gündüz yapılan çekimlerde raw a da kesinlikle ihtiyac yok.R1 ile Jpeg çekilen fotoğraf zaten çok üst seviyede kaliteyi sunuyor.
İlker in bize tavsiye ettiği C1PRO yu henüz kurmadım.Birde onu deneyip sonuçlarını incelemekte fayda var.

Kıvanç maalesef R1 ile S9500 arasındaki fark inanılmaz boyutta.Özellikle İlker in 80 iso da bile noise lerin göründüğünü söylemesi bu makinanın biraz abartıldığını gösteriyor.Çünkü biz bilgisayar monitörlerinde fotoğrafları tam boyutu ile göremediğimiz için bu hataların farkına varamıyoruz. Benim R1 konusunda ki iddiam bu makinayı satın almadan önce 1.20 ye 2.40 lık üzerinde hiç bir oynama yapılmamış baskısını görmüş olmamdan kaynaklanıyordu.İşte sana çok basit bir kıyaslama.İlkerinde söylediği gibi sen 9mp.lik makinanla maksimum A3 boyutunda baskı ile yetinirken ben 10.3mp. lik makinamla 1.5 e 2.5 metrelik bir baskıyı rahatlıkla ve bozulma olmadan alabiliyor olacağım.Bu baskının fotoğrafını zaten önceki topic te göstermiştim.
Senin artık bu bir kaç saatlik R1 tecrübenden sonra S9500 ile mutlu olman çok zor.R2 yi en az 2 yıl bekleyip çektiğin her fotoğraf ta olumsuz düşüncelere kapılmaman için en kısa sürede bir R1 edinmen şart.

 

Tarih: 14 Temmuz 2006, 12:44 - İp: 81.***.**8.50
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bulent SR programim yok elimde, bilemiyorum internetten bulunabiliyor mu? birazdan bakarim..
ben, c1pro'da isledim, o bahsettigim programla yani..
yine fotograf cok keskin, ama daha cansiz durmasinin nedeni, gokyuzunun yanmis olmasi.. gokyuzunu canlandirabilmek icin geminin alt kismindan fedakarlik etmek gerekti.. fakat cok daha dramatik bir sahne olustu boyle de..
kivanc biraz daha az pozlasaydi bir sorun cikmayacakti.. ama olur o kadar..
sr programinin sonuclari bana cok hasinmis gibi geldi dogrusu..
ama iyi is cikardigi da inkar edilemez.. renkleri sonuna kadar kullanip maksimum sonucu elde eden bir program, cunku, photoshop'da biraz renkleri iteleyince hemen bozulmalar basliyor..

....

"Dün akşam R1'in fiyatını sormak için bir Arçelik bayisine gittim.Bana Peşin 1806 YTL olur dedi.Ben peki peşin 1600YTL olurmu deyince adam dünyada olmaz dedi ve hesap makinesi ile tekrar hesap yaptı.Peşin 1700 YTL dedi. "

bizim turklerin hesap makinesi kararlari meshurdur.. gercekten ne hesabi yaptiklarini birturlu anlayamadim simdiye kadar..

ama her zaman fiyat inecektir demektir eger ki hesap makinesi cikmissa..

kivanc s6500fd cok guzel makine gorunumunde ama yine titresim onleme sistemi yok.. neden fuji bu konuda birseyler yapmiyor anlam veremiyorum.. tamam, her firma farkli olani yakalamaya calisiyor ama titresim onleme sistemi artik olmazsa olmaz bir ozellik.. iso'yu 100'den 800'e cikarmayi ben istemem sahsen..

kivanc d200'un s3pro'dan ustun oldugunu soylemek pek de dogru olmaz.. her ne kadar d200'de daha yeni ozellikler olsa da (mesela matrix metering II kullaniliyor d200'de.. ama s3'de I..) s3pro'da da gercekten pro ayricaliklar var, firewire kullanilabilmesi gibi..
s3pro'nun cekim hizi o kadar da yuksek degildi, ama fuji buffer upgrade'i yapiyordu belli bir ucret karsiliginda..
fiyat olarak da gecen sene mesela s3pro'nun body'si sadece 1500 pound civarindaydi.. d200 body su anda 1150 pound.. s3pro body'i su anda, 650 pound'a kadar bulmak mumkun, bu da s3pro'nun harika bir secim olacagini gosteriyor dogrusu.. (yani neredeyse R1 fiyatina s3pro body burada..)

kivanc, d2x gibi makinelerin oldugu sinif kucuk format.. 350d de bu sinifta, d200 de.. 35mm yani..
sinar, digital back'ler ve view kameralar uretiyor.. sinar m sistemi cok ust duzeyde bir makine cunku, bu sistemi bir nikon slr lensiyle kullanmak da mumkun, orta format bir lensle de kullanabilirsin veya bir view kamera gibi de kullanabilirsin.. bayagi esnek secenekler sunuyor acikcasi, hi-end kamera sistemi denmesi normal.. view kamera olarak kullandiginda, uzerine mesela schneider veya rodenstock dijital lenslerini kullanabilirsin, ki bu sayede orta format lensleriyle alinan kaliteden cok daha ust duzeyde kalite alabilirsin.. yani cok coook ust kalite..
ama bir hasselblad h2d de hi-end professional kamera sistemi.. d2x gibi makineleri bu sinifa sokmak hata olur dogrusu..
gercek olan su ki, d2x gibi slr'larin amaci pratik ve kaliteyi birlestirmek.. evet orta format gibi kalite alamazsin, ama yine iyi bir kaliteyi alabilirsin ve makinenin sana saglayacaklarindan dolayi, cok daha avantajlarin olur..
bu arada, bir 1dsMII gibi kamera ve prime lensler kullanilmasiyla, ve yine uygun teknik cekim yapilmasiyla (mirror lock-up yapilmasi, belli bir diyaframa kadar kisip optimum kalitenin alinmasi ile mesela..) orta format kalitesinin alindigini soyluyor profesyoneller.. d2x'in sonuclari da cok geride degil..
............

aber merhaba..
aber, insanlarin kendi makinelerini ovmeleri cok da yanlis degil.. ama zaman zaman oyle bir anlatiliyor ki, gercekten komik oluyor..
fakat hersey ragmen, s9500 kotu bir makine de degil.. yine bircok avantaji var.. ve komple bir paket..
ha ama, r1 ile veya bir dslr ile karsilastirmak sonuclarini, cok da dogru degil.. ne de olsa s9500'de kullanilan sensor ufak..

benim sahsi kanaatime gore, r1, uzerindeki super kaliteli lens sayesinde, sensorunu

 

Tarih: 14 Temmuz 2006, 15:53 - İp: 62.***.**2.10
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

Adnan abi merhaba. ya ben merak ettim r1 ile 2.5 metrelik baskıyı bozulmadan nasıl alıyoruz? İlker bu arada benim keskinlik ve renklerin canlılıgı daha iyi dedigim fotograf maalesef r1 ile cekilmis digeri ise kıvanc ın makinesiyle cekilenler. c1pro yu inceleme sansın oldu mu? hala tavsiye ediyor musun? bi de yeni versiyonun keyini bulamadım bildigin bi site var mı? 500 euro az para degil

 

Tarih: 14 Temmuz 2006, 19:46 - İp: 85.***.**6.35
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Aber beni çok mahcup ettin
Bukadarını hakettiğimi zannetmiyorum ama sen öyle görüyorsan ne mutlu bana.Teşekkür ederim.
Sadece gördüğümü söyledim.Ancak hiçbir zaman da kullandığım makinayı yerin dibine sokmadım,sokamamda.S9500 kötü demiyorum.R1 çok iyi diyorum ve çok iyi bir makina ile iyi bir makinayı yan yana getirirseniz,iyi makinayı beğenmeyebilirsiniz.
Mesela BMW X5 kaliteli bir ciptir.Fakat piyasaya yeni sürülen Audi Q7 o kadar mükemmel bir ciptir ki iki araç park edili olarak arka arkaya dursalar,ihtişamından dolayı çoğunluk Q7'nin yanına koşar.Bunun gibi birşey.


Test için Adnan abi'nin A100'ü layıkıyla inceleyeceğini düşünüyorum.Gerek eskiden kullandığı filmli makina olsun,gerek A100 ile benzer özellikler gösteren R1 ile olan tecrübesine istinaden ve gerekse fotoğrafik bilgisinin fazla olmasından dolayı,onun incelemesi çok daha yerindedir.
O olmasaydı İlker olurdu.İlker bak ilk defa sana iyi birşey söyledim.
Bu arada İlker sağol sorduğum Hİ-END ile ilgili olan soruyu cevapladığın için.

Nerede kalmıştık,ya arkadaşlar S6500 fd,S9500 ile çok benzer özelliklere sahip.Tek 3MP eksiği var ama sensör boyutu birbirine çok yakın 2 modelin.Yani buradan çıkan sonuç,9500'ün küçük kardeşi daha temiz sonuçlar elde edebilir.Düşünün ki S5600'ün de S9500 den iyi kalitede fotoğraf çektiği dillerde dolanan bir söylenti.

O halde S9500'ü satmak zorlaşacakmıdır?

 

Tarih: 14 Temmuz 2006, 19:46 - İp: 85.***.**1.171
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bulent, 2.5 metrelik baskiyi sen almiyorsun, aldiriyorsun.. bozup bozmamak onlarin elinde oluyor yani.. bozarlarsa odemezsin olur biter..
...
bulent ben gemi fotografindan bahsediyorsun diye dusunmustum.. o da r1 ile cekilmis olan bir fotograf.. kivanc adnan'in makinesiyle cekmis..
......
c1pro'yu inceleme sansim tabii ki oldu, 1 seneden fazla suredir inceliyorum makineyi..
kesinlikle tavsiye ediyorum..
adnan'a ve can'a eski surumunu ve key'ini gonderdim, senin email adresin ne soyle de sana da gondereyim..

"Mesela BMW X5 kaliteli bir ciptir.Fakat piyasaya yeni sürülen Audi Q7 o kadar mükemmel bir ciptir ki iki araç park edili olarak arka arkaya dursalar,ihtişamından dolayı çoğunluk Q7'nin yanına koşar.Bunun gibi birşey. "


yani hangisi Q7 hangisi X5 oluyor bu durumda?
bir de neden insanlar q7 gorunce hemen yanina kosuyorlar? arabanin yanina kosmak normal bir davranis midir?

...
bence kivanc s9500'i satman guclesecek gibi gorunuyor, haklisin s6500 konusunda.. bir an once elinden cikarmaya bak sen..

 

Tarih: 14 Temmuz 2006, 20:45 - İp: 62.***.**2.10
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

ilker benim mail adresim [email protected]. [email protected] hangisine istersen gonderebilirsin.

 

Tarih: 14 Temmuz 2006, 21:39 - İp: 85.***.**7.45
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

demin gonderdim bulent..

 

Tarih: 14 Temmuz 2006, 21:56 - İp: 62.***.**2.10
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

tesekkur ederim ilker (Apachi lideri Gerenimo İlker)

#malcom' tarafyndan 14.07.2006 22:24:19 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Temmuz 2006, 22:18 - İp: 85.***.**7.45