as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.

Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.

Kamuoyuna duyurulur.

Sony DSC-R1







#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 11 Temmuz 2006, 22:56 - İp: 85.***.**3.16
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Merhaba arkadaşlar
Yokluğumda konuyu bayağı ilerletmişsiniz.Şimdi sırasıyla geçmiş sayfalarda kalan konulara biraz değinelim.

Malcom İlker in tavsiye ettiği c1pro yu denedim pek beğenmedim.Yükledikten sonra tekrar sildim.Sony nin kendi orijinal yazılımı SR bence daha iyi.

Aber merhaba R1 topiğimiz için söylediğin güzel sözlere teşekkür ederim.Ben R1 i mi 1550ytl. nakit para vererek satın almıştım.Bu miktar bir para az buz birşey değil.Sizde farketmişsiniz R1 in fotoğraf kalitesi kötü olsaydı inanın bunu herkese söylerdim.Kötü bir ürüne iyi demek ,insanları kandırmak için ya reklamı yapılan pardon testi yapılan makinanın firmasında çalışıyor olup amatör fotoğrafçı rumuzu ile siteye üye olup o makinanın satışlarını makina kötü de olsa arttırmak için ilgili firma adına çıkar sağlamak için yalan söylenir,yada ilgili firma ile hediye promosyon gibi ikili çıkarlar söz konusu olup yine kötü bir ürünü herkese alın diye telkinde bulunulur.Benim aklıma bunlar geliyor.Yoksa hiç kimsenin ben bu ürünü iyi diye aldım ama ürün meğerse kötüymüş,ben nasıl aldanıp yandı isem millette yansın gibi bir mantıkla hareket edeceğini sanmıyorum.Eğer öyle bir durum varsa o insanların bu sitede yer almaması lazım.Doğruluktan dürüstlükten bu güne kadar hiç kimse kaybetmemiştir.Ben bana özelden gönderilen yapılan tavsiyelere uyup aldığı makinadan yaşadığı pişmanlığı anlatan mesajları burada yayınlasam ki asla böyle bir şey yapmam, bazı insanlar bu siteye bir daha girmek dahi istemez.Ama maalesef bizlerde bu çarkın içinde kaybolup gidiyoruz.Sitemizde bunların farkında olan insanların olması yinede çok güzel.O yüzden bende size teşekkür ederim.

Stacker
""hatırlarsanız ben size günümüzde fujinin s3 modeli dışındaki modellerin KÖTÜ olduğunu söylemiştim.S9500 modelide aynen böyledir.Sebeplerine gelince:
1-Makine yeni nesil ccdye sahip falan diyerekten şişiriliyor...9mpde yoğun ışıkta ve düşük isoda çekilen fotoları inceledim.BÜTÜN fotolarda objelerin kenarlarında ve derinliğe sahip yerlerde bozulma söz konusu.Bunun sebebi ccd kalitesi,mercek kalitesi veya interpolasyondur ki;bu son saydığım fujiye hiç yabancı değildir!!!
2-Fujinin kendi sitesindeki 9500 fotolarını inceledim;exif bilgilerinde fotoşopla oynandığı görünüyor ve ben YUH bu kadar olmaz diyorum...
3-Herkesin ağzına sakız gibi dolanan yüksek iso başarısınıda ben söyleyim...Makine yüksek isoda gürültüyü yok edicem diye fotoya BLUR efekti basıyor ve bu sayede fotoda keskinlikten eser kalmıyor.
bu yazdıklarımı herhangi bir art niyetle size karşı yazmadın yanlış anlamayın;tavsiyem bir an önce o makineden kurtulun,inanın çok mutlu olacaksınız
saygılar... "
Stacker anladığım kadarı ile sen de aber bey gibi isyan etmişsin.
Her makinayı kendi içinde değerlendirmek lazım sitede bir çok kullanıcısı olan bir makinaya çok kötü hemen satın demek de bence yanlış.Çünkü insanlar o makinaları binbir zorlukla satın alıyorlar.Onları ellerindeki cihazı yarı parasına satıp başka bir cihaza yönlendirmek zaten pahalı bir hobi olan fotoğrafıçılık sevgisini zedeler.Sadece bundan sonra tavsiye istiyen insanlara doğru bilgileri aktarmak sanırım daha iyi olacaktır.

Kıvanç merhaba
Elindeki makinayı hemen elden çıkarmaya kalkma.Evet biraz sıkıntılı olduğunu biliyorum ama fotoğrafçılığını geliştirebilmen S9500 sana yeterli.İleride daha rahat imkanlara kavuştuğunda o zaman istediğin makinayı alırsın.O zaman seçimini doğru yapman için elimden geleni yaparım.

A100 testi için henüz bir gelişme yok.Geçen hafta itibarı ile A100 ün henüz Türkiye ye gelmediğini biliyorum.Bana makina gönderilirse o testi de hiç kimseyi yanıltmadan yapacağım konusunda bir şüpheniz olmasın.İyi ise iyi ,kötü ise kötü.Benim alın diye tavsiye ettiğim bir ürünü alan insanların daha sonra pişmanlık yaşamalarını onların ahı nı almayı asla istemem.Öyle bir şey yapacağıma bu siteye bir daha girmem daha iyi.Çünkü ben bu sitede tanıştığım insanlarla geçek hayatta da dostluklar kurmak çabası içinde olan bir insanım.Onları yanıltırsam bir daha

 

Tarih: 15 Temmuz 2006, 15:31 - İp: 81.***.**5.84
stacker
stacker (üye)
Adana / Amatör

bu fotoda arkadaki sis perdesi görüntüyü bozuyor,pozlama tam yapılamamış,beyaz ayarı yanlış;exif bilgileride yazmıyor...

#stacker' tarafyndan 15.07.2006 18:14:46 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Temmuz 2006, 18:13 - İp: 85.***.**9.109
soner25
soner25 (üye)
Erzurum / Amatör

osmanlı resimlerin deneme için olduğu belli.netlik biraz sorunlu bide senin senin makina iyi fotoğraf için çok ışık istiyor galiba.çiçek resimlerinde renkler çok fazla gelmiş.resimlerin tümünde keskinliği arttırman lazım.

 

Tarih: 15 Temmuz 2006, 18:24 - İp: 81.***.**5.84
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

herkese selamlar..

kivanc, fotograflarindaki degisimin nedeni cok basit, cunku kontrast'i arttiriyorsun.. renk degisimleri daha cok bariz hale geliyor, dolayisiyla daha keskinmis gibi duruyor fotograflar..

"Beyler Canon 5D ve üzerinde 24-105mm f:1.4L ile nasıl?
İlker verdiği performans nedir bu lens ile 5D'nin?Şimdi yine dpreview'a girip 5D ile çekilen görüntüleri izledim.Orada 24-105mm f:4L kullanmışlar.Öyle yazıyor.Bu bahsettiğim f:1.4 ile aralarında ne farklar var f:4'ün?
Fiyat ve performans farkları çokmudur? "

kivanc, 5d ile 24-105, elde cok guzel duruyor oncelikle.. makineyi elinden birakmak istemiyorsun..
cok guzel bir araligi olan lens.. 24mm'de genis aci, 105mm'de kisa telephoto oluyor lens ve surekli f/4 diyafram sagliyor.. 105mm'de biraz performansi dusuyor lensin ama diger acilarda mukemmel kalitesi.. photozone'da 24-70'den daha iyi denmis cozunurluk kalitesi olarak..
IS'li olmasi da ayrica bir avantaj tabii ki..
5d'yi zaten biliyorsun.. ozellikle manzara fotograflari acisindan, full frame sensorunden dolayi avantaji olan bir kamera.. iso 3200'de daha cok temiz fotograflar veriyor.. body yapisi magnezyum alloy..
full frame ve 12.8 mp'lik sensorunden dolayi iyi lenslerle kullanilmasi sart.. 24-105 L gibi kaliteli bir lens ile harikalar yaratabilecek kamera..

f/1.4 ile f/4 arasinda fiyat farkini konusabilmek icin hangi lensleri konustugumuzu bilmeliyiz.. performans olarak tabii ki farklari vardir; f/1.4'da lens f/4'e gore 3 stop daha hizlidir.. (f/1.4-f/2-f/2.8-f/4.. hop sayisi yine.. f/4'den sonrasini hesaplamak icin, verilen degeri 1.41 ile carp.. yani f/4'den sonra f/5.6.. sonra f/8.. gibi..)
hareketi dondurmak acisindan veya dusuk isiktaki cekimler icin f/1.4 lensi cok avantajlidir.. bir diger avantaji da, ozellikle portre fotografciliginda, arka plani fokus disi birakilmasi ile ilgili.. diyafram acikligi arttikca DOF (depth-of-field --- yani net alan derinligi) duser..

yalniz unutmamak gerekir ki, genis diyafram degerlerinde lensler cok mukemmel kaliteler sergileyemezler..(tabii cok kalitelilerini bunun disinda birakiyorum.. mesela canon'un 85mm f/1.2 lensi, tek kelimeyle mukemmel.. )

yapacagin cekime uygun lensi secmelisin.. 24-105mm f/4 L bir 35mm f/1.4 L kadar yuksek kalite veremez veya daha performansli olamaz ama daha cok esneklik saglar kullaniciya zoom yapabilmesinden dolayi..
pek tabii ki de daha ucuza da prime ve genis diyaframli lensler alabilmek mumkun.. mesela canon 50mm f/1.4 veya 85mm f/1.8 gibi.. her ikisi de mukemmel kalitede olan lensler.. ustelik fiyatlari da cok makul..

 

Tarih: 15 Temmuz 2006, 20:58 - İp: 62.***.**2.10
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

peki ilker ben bi sey sormak istiyorum. R1 in lensini az cok biliyorsun. R1 den hangi diafram aralıgında maksimum performansı alırım? Ben deneme yanılma yontemiyle anlamaya calısıyorum fakat, bu durum cok saglıklı olmaz gibime geliyor. Bu r1 lensinin detaylarını anlatabilir misin? derdimi tam anlatabildim mi bilmiyorum

 

Tarih: 15 Temmuz 2006, 21:11 - İp: 85.***.**8.109
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar merhabalar.Gantry yorumun için teşekkür ederim.İlker ve Adnan abi selamlar.
Stacker senden korkulur.Sana kolay kolay fotoğraf beğendiremeyeceğiz gibime geliyor.Beyler stacker yakında R1'i de kötülerse şaşırmayın
Soner merhaba.Bu sefer renk ayarını crom'a aldım.Adnan abi delirecek şimdi
Ona alınırmı,b,ilmiyormusun makina sapıtıyor kendiliğinden bünyesinde saçma sapan photoshop uyguluyor diye.
Adnan abi benim makinada yapay zeka var demiştim ya.Onu açığa çıkardım.9500'ün içindeki hayvanı canlandırdım.
Abi crom modu seçmemin sebebi,makinam standart modda da gerçekten uzak renkler sergiliyor,crom moddada...
İşte bu çekimleri yaparken mor çiçeğe baktım capcanlı.Evf'ye baktım amanin!
Dedim ben yanlış çiçeğimi çekiyorum yoksa,bir daha baktım,a evet o çiçek ama benim gözümle gördüğüm mosmor yani capcanlı,makinanın gösterdiği ise pembeye kaçan mor.Dedim bu kadar olur.Crom moda alayım da dedim,renkler coşsun,baktım onunda renkleri yatişemiyor ve yarışamıyor canlılık konusunda.

İlker bana doğum günümde bir tane 5D+24-105mm+2Gb hafıza kartı alırmısın?
Adnan abiyi geçeceğim fotoğraf kalitesinde.

Gantry dediğini kısmen yaptım ve bir adet gündüz noise denemesi yaptım.Merak etme geceye gerek kalmadı,makina sana gündüzde tüm iso 1600 deki ihtişamını sergiledi.Deyim yerindeyse bana;
KUMDAN KALE YAPTI !

Birazdan bu bahsettiğim fotoğrafları ilk önce S9500 fun club'da sonra Dünyada ikinci kez bu kanalda,pardon bu dergide ay çok pardon bu forumda paylaşacağım.E o kadar olsun,bu forum bayağa hareketli,yazık değilmi benim zavallı klübüme
Oradakileride bilgilendirmek lazım biraz.

 

Tarih: 15 Temmuz 2006, 21:52 - İp: 85.***.**6.169
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Malcom bende R1 olsun hangi aralık olursa olsun kullanırım.
R1'im olsun,1 katrilyon borcum olsun.Yok olmasın.
Ama şunu bilmek güzel.Evet elimde öyle bir makina varki doğru yer ve zamanda doğru ayarlar ile dünyanın en iyi fotoğrafını çekme şansım var diyebiliyorsunuz.Ama ben bu saydıklarımla sadece iyi fotoğraf çekebilirim gibime geliyor.

 

Tarih: 15 Temmuz 2006, 21:57 - İp: 85.***.**6.169
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Siyah-Beyaz çalışmalar...
9500 ile iso 80'de,bugün çekilmiştir.Yorumlarınızı bekliyorum.


Bornovanın göbeğinden geçen ve tamamlanmasına çalışılan üst geçit.



Şirin bir sokaktan geçerken bana çok eskileri hatırlatan,terkedilmiş bir ev gördüm ve hemen makinamı çıkardım.

Burada taş duvarı netledim.






Bunda ise merdivenleri netledim.


 

Tarih: 15 Temmuz 2006, 22:14 - İp: 85.***.**6.169
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

kıvanc bi de soyle dusun ama.. bu makineyle imkanlarının son safhasına kadar zorluyosun, ve dandik bi makineden iyi sonuclar cıkarmayı beceriyosun. peki o andan itibaren eline canon 5D gectiginde neler yapabilecegini dusun!! hani tasın suyunu sıkmak diye bi tabir var ya, senin ki de o hesap makinenin verecegi performansın bile ustunu zorluyosun.

 

Tarih: 15 Temmuz 2006, 22:23 - İp: 85.***.**7.100
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Yani benim makinam dandik değil aslında malcom.Tamam amacım doğruları söylemek ama 100 üzerinden puan verirsem benim makinam 60 alır.Bir kompakt makinanın 50 aldığını düşünürsek,R1'de 90 alır.Ben 95 lik makina istiyorum param olursa(aramızda kalsın 5D).

Dediğinde çok haklısın.Yani eğer elimde çok kaliteli bir makina olursa onunla ben iyi fotoğraflar çekeceğim ama,kötü bir makinadan iyi sonuçlar çıkartmak için harcayacağım emeğide sarf etmeyeceğim.Ancak şu bir gerçek ki mesela bir hafta boş vaktim olsa;
S9500 ile bu süre zarfında 2 saatimi fotoğraf çekmeye ayırıyorsam,R1 ile 12 saatimi ayırırım.
5D ile sabahlarım bir hafta süreyle.Bu işin esprisi ama elimizde bizim kafamızda canlandırdığımız şekillere ve mükemmelliğe en çok ayak uyduran makina ile en çok şeyi paylaşmak isteriz.Çünkü biliriz ki hata çoğunlukla bizdedir ve kendimizi zorlarsak mükemmeli yakalayacağızdır.

 

Tarih: 15 Temmuz 2006, 22:31 - İp: 85.***.**6.169