muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek

Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi

D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)

Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.

Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.

Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?

Tarih: 10 Mayıs 2011, 10:13 - İp: 62.***.**2.1
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Üretilen D800'lerin çoğunluğu arızasız ise , DxO 'nun test ettiği makinanın AF problemi olmaması makul değil midir ?

Hadi onu geçelim , arızalısı gelmiş olsun....

Belirtilen AF sorunu bir kısım makinaların sol taraftaki AF noktalarında . DxO sitesinde test protokolünde her diyaframda ayrı ayrı 60 noktaya teker teker çekim yapıldığını, değerlendirmede bunlardan en keskin olanının kullandığını yazar ( okuyun bulursunuz ). Sadece sensör değerlendirme derdinde olup, makinanın AF özelliğini test etmedikleri için , ellerindeki makina sol tarafta AF hatası yapsa bile sadece en keskin çekimi kaale aldıklarından sorun teşkil etmiyor - kendi testleri açısından.

Adam gibi cevap verdik ama bakalım arkasından ne gelecek

-------

" Nikon fanatikliği yapacaksanız, gerçek tecrübe ve deneyimlerin anlatıldığı bu forum konusuna değil, kendi açtığınız, Nikonun makinalarını dünyanın en iyi sensörlü makinaları diye reklam yaptığınız, konuya yazınız. "

bkz : Sayfa 1, cevap 1 ...

-------

edit - dayanamadım , ekleyeyim .



Siz inanmamaya / kullanmamaya / gözlerinize ve hislerinize inanmaya devam edin. Bunlar DxO ölçüm sistemlerini kullanan, dogruluguna inanan dünya markaları...

Evet, aralarında Canon yok ama hep hatirlattiğiniz Olympus var - torpil geçilmemiş - diğer tüm markalar da.

#paperman' tarafından 24.07.2012 09:27:48 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Temmuz 2012, 04:45 - İp: 96.***.**5.17
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

paperman; "Turkce de yaziyoruz - testler SENSOR testi , genel makina testi degil diye - hala anlayista zorluk var. Yani sensor testinde AF ne alaka."


Demekki neymiş, sensör testi yaparken AF önemliymiş ki 60 ayrı çekimden en keskin olanı kullanılıyormuş.

Umarım alıntı yaptığım üstteki mesajında nasıl saçmaladığını artık kendinde farketmişsindir.

--------------------------------

DXO verilerini kullanarak, dünyanın en çok Nikon reklamı yapan fanatiği olarak senin adını orada göremedim, şaşırdım!


DXO nun incelediği sensörlerin neredeyse tamamına yakını hangi 2 üreticiye ait acaba ?
Bu üreticiler Canon ile Sony olmasın ?

Sensör testi yaptığını iddia eden bir site ama ne yazıkki dünyanın en büyük iki sensör üreticisi Canon ve Sony bu siteyi ti ye almıyor

İroniye bak !



#turk' tarafından 24.07.2012 13:34:32 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Temmuz 2012, 13:03 - İp: 88.***.**9.172
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

"Hatalı fokus ile doğru çözünürlülüğü nasıl elde etmişler çok merak ettim ?"

Eh merak attiniz - ben de onu açıkladım...

Bahsettiğim de AFnin / OTOFOKUSun alakasızlığı , FOKUSun değil ( okuma/anlama sorunu aynen devam )

Bu arada, MF lensler nasıl test ediliyor ?




 

Tarih: 24 Temmuz 2012, 17:11 - İp: 96.***.**5.17
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

turk;"Mansurov un test düzeneğini anlattığı, ve hatalı fokus ile, doğru fokusu gösterdiği test kart fotoğrafında, çözünürlük, renk doğruluğu ve noise aynı olurmu bir bak istersen. Ondan sonra sensör testi ile AF ne alaka dersin."

Sen bu cümlenin anlatmaya çalıştığı şeyin hala sensör testi için doğru fokusun gerekliliği olduğunu anlayamayıp, AF harflerinin yerine MF yi de koymadığım için okuma anlama zorluğumun olduğunu ifade ediyorsan, kusura bakma ama ben profil fotoğrafında yer alan, kelli felli kişi ile mi yazışıyorum yoksa o kişinin yanındaki 6-7 yaşlarındaki çocuklamı yazıştığım konusunda şüpheye düştüm.

Çünkü "AF dedin, MF yi demedin" ifadesi ancak 6 yaşındaki bir çocuğun zeka düzeyi ile üretilebilecek bir laf cambazlığıdır.

 

Tarih: 24 Temmuz 2012, 18:12 - İp: 88.***.**9.172
smaler
smaler (üye)
Konya / Reklam Fotoğrafçısı

Herkese merhaba

Uğur abi sizi elinizden tutup, abi gel bi hava alalım diye bu konudan çıkarasım geliyor. ) Kendinizi boşuna tüketmeyin.

D800 e bile çamur atılıyor ya, çamur atanlara daha iyisini yapında alalım diyesim var. )

Ben teknolojide herşeyi ile tam olan bir ürün görmedim, muhtemelen göremeyeceğim de. Teknolojisi mükemmel bir şey arıyorsanız Allah(c.c.) yapısı olan kendinize bakın diyorum. Gözünüzdeki dinamik aralık hangi makinede var? Gerçi onada şimdi birileri çıkar der ki; FF değil - zoom oranı düşük - ani ışık değişikliklerinde netlemede zorlanıyor hatta bozuluyor vs. vs. Bitmez bu şikayetler. )

Ürünler hakkında şikayet eden arkadaşlardan ricam; Lütfen forumlarda tartışmak yerine üretici firmalara bir şekilde şikayetlerinizi iletin ki onlarda durumun farkına daha çok varıp düzeltmek için daha çok çaba sarf etsinler.

Not:Forumlar bilgi paylaşımı için varlar. Ama bizler forumları daha çok tartışmakta kullanmaktayız maalesef. Bu da daha çok bilgi kirliliği yaratıyor diye düşünüyorum.

Tavsiye:Hayatın tadını çıkarın, zaman durmuyor.

Herkese Selamlar.

 

Tarih: 28 Temmuz 2012, 00:39 - İp: 188.***.**2.72
tornadoo
tornadoo (üye)
İzmir / Amatör

bir varmış bir yokmuş.geldik 17 ekim 2012 ye alalım mı artık d7000 alanlar cevap yazarsa sevinirim.

 

Tarih: 17 Ekim 2012, 13:09 - İp: 88.***.**2.25
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Konuyu açan kişi olarak hala aynı noktadayım, D7000 de sorun falan yok artık, ancak D90 ile aralarında biraz ISO başarımı dışında ben ciddi bir fark olduğuna inanmıyorum. Zaten zaman içerisinde aradaki ciddi fiyat farkı da eridi, şuan Canon 7D ve 24-105 L lens kullanıyorum, hala Nikon D90 ımdan aldığım keyfi aldığımı söyleyemeyeceğim. Evet daha iyi gövde çok daha keskin lens daha fazla esneklik vs vs sahibiyim ama bu kadarı bana gerekiyor muymuş sorusunun cevabını verirken çok rahat değilim. Hep aklıma gelen konuyu hatırlatmak isterim, sitede hızla araştırsanız görece çok eski modeller olan Canon 450d ile Nikon D3000 le D60 la vs çok çok iyi fotoğraflar çeken bir çok değerli üye var. Ve evet bende teknoloji meraklısı bir insan olarak ekipmanımı sık değiştirdim ve muhtemelen bundan sonra da değiştireceğim ama forumun burasına kadar gelmiş yeni başlayan arkadaşlar için tavsiyem sizi mutlu eden ekipmanınızı sık sık değiştirmek gibi bir saplantıdan ziyade daha iyi fotoğraf çekmeye odaklanmanızdır. Ben ettim siz etmeyin yani

 

Tarih: 17 Ekim 2012, 14:07 - İp: 62.***.**4.1
tornadoo
tornadoo (üye)
İzmir / Amatör

ÇOK UZUN SÜRE ARAŞTIRDIM FORUMLARI TAKİP ETTİM.İLK D90 ALMAK NİYETİYLE ÇIKTIĞIM YOLDA D7000'E AŞIK OLDUM ARDINDAN HERKES PROBLEMLİ OLDUĞUNU SÖYLEYİNCE VAZGEÇTİM.UZUN SÜRE CANON 60D ALMAK İSTEDİM AMA AKLIM HEP D7000'DE KALDI.AYLAR AYLARI KOVALADI.ARTIK YETER DEDİM VE BUGÜN RİSKLERİ GÖZE ALIP NİKON D7000 SİPARİŞ ETTİM.YARIN ELİMDE OLACAK.BİRDE PROBLEMSİZ ÇIKARSA DEĞMEYİN KEYFİME.

 

Tarih: 17 Ekim 2012, 16:29 - İp: 88.***.**2.25
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

hayırlısı olsun güle güle kullanın, d7000 ile herhangi bir sorun yaşacağınızı ben düşünmüyorum, zaten bahsi geçen sorunlar şikatler gerilerde kaldı, ürün halen deli gibi satılmaya devam ediyor. Evet başlangıçta bazı üretim hataları olmuş olabilir ama Nikon gibi markadan heleki bu adamlar Japon ise hatalı bir üründe ısrar etmelerini bekleyemezsiniz. D7000 bana göre tamamiyle alınabilir makinedir ben çok memnun olarak hiç bir sorun sıkıntı yaşamadan belli süre kullandım. d7000 almayın d90 alın demiyorum zaten ama aralarında çok ciddi fiyat farkı olan gövdelerden fiyatları ile orantılı performanslar beklemeyin anlamında söylüyorum. klasik fotoğraf formatında basacağınız ya da facebook benzeri sitelerde paylaşacağınız fotoğraflar için 5D Mark 2 kullanmak ile Nikon D3100 kullanmak arasında bariz bir fark göremeyeceksiniz. Daha da ileri gitmek gerekirse uygun ışık koşullarında iyi bir cep telefonu kamerasıyla çekilmiş bir karenin bile farkını göremeyeceksiniz. Ancak zor ışık koşullarında tümüyle esnek tüm parametreleri kendiniz belirlediğiniz daha büyük baskı ve izleme boyutlarında çok daha iyi sonuçlar veren, sonradan dijital ortamda işlenmeye daha uygun kareler elde etmek düşüncesiyle yukarı daha yukarı modellere gidiyoruz. Değilse bir önceki yorumumda da söylediğim gibi sitemizde çok eski daha az yetenekli bir çok makine ile benim sahip olduğum en iyi ekipmanla bile çekemediğim güzellikte bir sürü kare göreceksiniz. Nikon D800 de alsak, 5d mark 3 de alsak bizim iyi fotoğraf çekeceğimizin garantisi değildir. Son olarak şöyle bir benzetme ile toparlayayım; dünya üzerinde 100 mt yi 10,5 sn de koşan bir atlet vasat bir atlettir (canon 550D) 10 sn barajına yaklaşan ise iyidir (canon 60d) ancak 9.5 sn de koşabilen tek bir adam var ve o da kahraman (Canon 5d mk 3) olsun; bütün fark sadece 1sn dir, fark azdır ama diğerleri yapamamaktadır o farkı. İşte 1 sn lik fark bizim için ne kadar önemli, 10 sn lik bir fotoğraf çekmekten öte emelimiz uzmanlığımız var mı 9.5 sn lik bir fotoğraf bize gerekli mi ve herşeyden önce böyle görece kısıtlı bir fark için çok çok büyük maliyet farklarına katlanmalı mıyız burasını sizlerin takdirine bırakıyorum.

 

Tarih: 18 Ekim 2012, 16:45 - İp: 62.***.**4.1
pentur
pentur (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Hayırlı olsun öncelikle ben kendi adıma şunu söyleyebilirim evet ilk üretimlerden aldım sorunluydu burada da paylaştım defalarca ama makinemde ki sorun beni ondan nefet ettirmedi çünkü segmentinde ki rakibi canon 60d gerek yazılımsal başarım gerekse body kalitesi ve resim kalitesi olarak d7000 in eline su dökemez durumda o nedenle bu segmentde alınabilecek en iyi makine bu bence. ha ben garantili almıştım yaşadığım sorunuda halletiler servista şimdi sorunsuzca kullanıyorum.

 

Tarih: 20 Ekim 2012, 21:24 - İp: 78.***.**8.136