netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi

Uyarı

  1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

Tarih: 12 Ocak 2007, 15:11 - İp: 85.***.**7.152
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

kees iyi geceler.Teşekkür ederim güzel sözlerin için.Resimlerin tamamında sigma 17-70mm dc macro lens kullandım.acemi38 abimin tavsiyesi ile aldım çok memnunum.Sana bu lensle ilgili daha detaylı bilgiyi kendisi verebilir sanırım.Selamlar.

 

Tarih: 14 Ocak 2007, 23:48 - İp: 88.***.**2.153
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

cfiliz çok teşekkürler.Bir gün hepimiz bir araya gelelim meyve problem değil abi

Bu arada acemi38 bana denemeler yapayım diye bir fotoğraf çadırı verdi,evden dışarı çıkamaz oldum Bu arada adamcağızın çadırını da iade edeyim ayıp olduyor
W/B ı da fn den wb manual olanı seçiyorum.Makineyi konuya doğrultup önüne beyaz bir kağıt koyuyorum ve o konumda shutter a bir kere basıyorum.Çıkan preview resim oluyor.Yani hafıza kartına işlenmiyor.O resimdeki yeşil kareyi çektiğim beyaz kağıdın üzerinde getirip OK tuşuna basıyorum hepsi bu.Bunları zaten biliyorduysan dikkate alma abi.
Selamlar iyi geceler,yatmam lazım artık

 

Tarih: 14 Ocak 2007, 23:54 - İp: 88.***.**2.153
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Arkadaşlar topiğin başlığına yüklediğim ilk iki fotoğrafa makinanın kendi flaşı ile çektiğim bir fotoğraf daha ilave ettim.
Çekim bilgileri fotoğrafın üzerindedir.

 

Tarih: 15 Ocak 2007, 03:10 - İp: 85.***.**2.220
thegood
thegood (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar günaydın..DDR2 tampon bellek sayesinde hafıza kartının hızının önemi kalmıyormu..yoksa yanılıyormusum..selamlar saygılar..

 

Tarih: 15 Ocak 2007, 09:37 - İp: 213.***.**9.82
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

Bunları zaten biliyorduysan dikkate alma abi.

Bahsettiğin şekilde elle beyaz dengesini yapmayı biliyorum, emektar Canon A80'imde çok kullanırdım. K10D ile de denedim bir kaç defa... O fotoğrafta nasıl olduğunu sormuştum. Beyaz dengesinin otomatik olmadığı belli oluyor sanki. Böyle daha başarılı bence.

Bir gün hepimiz bir araya gelelim meyve problem değil abi

Neden olmasın?

@as, yeni ilave ettiğin iki fotoğrafta natural ve bright modları arasında pek bir fark göremedim sanki. Tabii ekranımdan da olabilir (LCD) Sizce fark var mı..?

DDR2 tampon bellek sayesinde hafıza kartının hızının önemi kalmıyor mu

Hafıza kartının hızı yine önemli. Şöyle ki, makina kendi içinde çekme ve jpeg çevrimini hızlı yapıyor ve sd-karta limitsiz fotoğraf gönderiyor. Eğer buna yetişmeyecek bir kart kullanırsanız, doğal olarak seri çekimleri ard-arda yapamayabilirsiniz.

Genel olarak bakarsak, hangi bileşen yavaşsa, ona göre çalışır. Burada makina DDR2 bellek sayesinde darboğaz yaratmıyor. Sizin de hızlı bir kart ile darboğaz yaratmamanız lazım ki seri çekimde sorun olmasın

#cfiliz' tarafından 15.01.2007 09:55:51 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Ocak 2007, 09:50 - İp: 213.***.**6.250
thegood
thegood (üye)
İstanbul / Amatör

Anladığım kadarıyla makina limitsiz çekim yapabiliyor ancak bunu alabilecek hafıza lazım..en hızlı kart hangisi şuan...?

Biraz önce Bukey fotoyu aradım..telekonvertör sordum.. ellerinde yok.. bence tüm arkadaşlar sık sık arayıp lens ..flaş..konvertör vs..konusunda istek yapmalıyız.. maalesef stoklu çalışmıyorlar..Sevgili Adnan bey; siz onları sıkıştırısanız biraz malzeme desteği yapsınlar.. uzaktan kumanda,deklanşör kablosu vs bunların bulunması lazım...çünkü burada acayip heves oluştu hepinize saygılar

 

Tarih: 15 Ocak 2007, 10:04 - İp: 213.***.**9.82
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

Anladığım kadarıyla makina limitsiz çekim yapabiliyor ancak bunu alabilecek hafıza lazım..en hızlı kart hangisi şuan...?

Şu anda piyasada gördüğüm en hızlı kart sandisk'in EXTREM IV
kartı. 266x 40MB/sn. yazma okuma hızı var. ancak sadece CF kart olarak mevcut. henüz sd kart versiyonunu çıkarmamış sandisk.
sd kart olarak ise:
Sandisk EXTREM III 133x 20MB/sn
Transcend Ultra High Spedd 150x
bildiğim mevcut hızlı kartlar

 

Tarih: 15 Ocak 2007, 11:12 - İp: 62.***.**8.77
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

IR uzaktan kumanda için bir tüyo vereyim. İnter universal kumanda cihazınız varsa 104 sayısını kodlayıp, K10D ile kullanabilirsiniz.

 

Tarih: 15 Ocak 2007, 11:18 - İp: 85.***.**8.158
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

Anladığım kadarıyla makina limitsiz çekim yapabiliyor ancak bunu alabilecek hafıza lazım..en hızlı kart hangisi şuan...?

melrock'un belirttiklerine ek olarak, benim kullandığım kartı da söyleyebiliriz. Twinmos 133x ultra-x. Sürekli çekim için yeterli hız sağlıyor.

IR uzaktan kumanda için bir tüyo vereyim. İnter universal kumanda cihazınız varsa 104 sayısını kodlayıp, K10D ile kullanabilirsiniz.

 

Tarih: 15 Ocak 2007, 11:31 - İp: 213.***.**6.250
cfiliz
cfiliz (üye)
Bursa / Amatör

Başka başlık açıp açmama konusunda kararsız kaldım ama, sonuçta K10D ile ilgili olduğu için yine buraya ilave etmekte sakınca görmedim.

Dün Bursa'da küçük grubumuzla SR özelliğini bol bol test ettik. Açıkçası daha önceleri biraz da pazarlama unsuru olduğunu düşünüyordum, taa ki sınır değerlerde çekimler yapana kadar.

Herhangi bir şike vs olmaması için 3 kişi çekimleri tekrarladık ve hepsinde sonuçlar çok yakın.

Aşağıda bir örnek veriyorum, bunun gibi 7-8 çekimimiz daha var.

50% küçültülmüştür.
İki fotoğraf da,
300mm
F5.6
1/60

SR AÇIK



SR KAPALI


 

Tarih: 15 Ocak 2007, 12:27 - İp: 213.***.**6.250