kapalihesap123
kapalihesap123 (üye)
Eskişehir / Meraklı

Neden Sony Makine Alınmaz Veya Alınır ?

Merak ettiğim şey şu ki neden sony makine alanlar küçümseniyor. Canon veya Nikon kullananlar kendilerini üstün görüyorlar ki. Sonuçta Sony makinalarda canon veya Nikon kadar pahalı. Ben sony kullanmıyorum ama merak ettim.

Tarih: 15 Aralık 2010, 20:38 - İp: 188.***.**2.204
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

" Nikon D40, D40x, D60, D3000, D3100, D5000, D90, D300, D300s "

Muratreis , yazdıklarının çoğuna itirazım yok da yukarıdaki modeller Nikon'un 2006'dan beri çıkardığı modeller

Benim eklediğim ise Sony'nin sadece giriş seviyesinde son 18 ayda ( aslında doğru değil , Mayıs 2009 - Ağustos 2010 arasındaki 15 ayda ) çıkardığı 12 model .

Bir de " Mesela A700 ü hala güncellemedi. " demişsin ama o tabir doğru mu bilmem . A700 - "discontinued" yani üretimine son verilmiş/satışta olmayan bir makina olarak gözüküyor . Bu da A700 sahipleri için iyi bir his değil bence .

A900 & A850 , FF piyasasını salladı dersin ama inan şimdiye kadar kimsenin elinde bir FF Sony görmedim . A900'de zaten üretimine 8 ay önce son verildiği halde stokları eritilemediğinden hala satışta . Sony ve FF " olmadı " demek gerekmez mi ?

Ben Sony'nin planının , en çok satılan giriş seviyesinde olduğu iddiasını sürdüreceğim - piyasaya point&shoot / oyuncakmakina sürer gibi DSLR sürerek ilk alıcıyı hedefliyorlar ....

Ee peki sonrası ...Aldınız Sony A 390,550 vs ., yıllarca kullandınız . Emimim tıkır tıkır çok güzel çalıştı ama siz de kendinizi arık bir prosumer'lık hissettiniz . Mesela diyelim 3 yıldır Sony A300 kullanıyordunuz , şimdi ileri seviyede bir makina ile yenilemek istiyorsunuz .

Hani nerede , hangi Sony ?

Üst seviye model olmayınca Nikon & Canon'a mı döneceksiniz ?

Diyeceksiniz , zamanla o da oturur - o modeller de geliştirilir belki . İyi de arada olan size ve sizin paranıza oluyor . Önce çıkarsın birbirinin devamı giriş/orta/prosumer/pro modelleri , oturtsun piyasaya , kazansın güvenimizi - ondan sonra alsın benim paramı

--------------

İtirazım yok derken , A700 konusundan buralara geldim işte

 

Tarih: 17 Aralık 2010, 21:05 - İp: 96.***.**4.180
delirendeli
delirendeli (üye)
İzmir / Amatör

A700 hangi sınıf oluyor? orta mı üst mü? Bence A 700 efsane modellerden biridir. Üretiminin durması o medelin güncellenmeyeceği anlamına gelmez. Dedikodular ne kadar doğru bilmiyorum ama önümüzde ki yıl A750 nin çıkacağı söyleniyor okuduğum yerden yanlış hatırlamıyorsam eğer.


Sony kaç senedir bu piyasada ? Dünya elektronik devi bu firma bence yaptığı yatırımlarla üst sınıf gayet iyi modeller piyasaya sürecektir. Bekleyelim ve görelim. Yatırımını Sony de yapanlar bence pişman olmaz.

 

Tarih: 17 Aralık 2010, 21:47 - İp: 78.***.**1.46
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Delirendeli , A700 için dersin ki :

" Üretiminin durması o modelin güncellenmeyeceği anlamına gelmez. "

A700 piyasaya çıkış tarihi Eylül 2007 . Üretimin durma tarihi /" discontinued " duruma diüşmesi ise Temmuz 2009 ( bazı yerlerde 2008 'de denir ama inanamadım ) .

Aradan 2.5 yıl geçmiş , makina yenilenmemiş . Bir efsane olabilir belki ama arkası gelmemiş , piyasada da kısa bir süre kalmış.

Bu yeterince şey ifade etmiyor mu ? Biz bu sınıfta ( prosumer ) yokuz gibilerden ( bir süreliğine en azından ) . Nikon veya Canon'da bir yenisi çıkmadan piyasadan çekilen model var mı ?

" Sony kaç senedir bu piyasada ?"

Sony DSLR'ler tamı tamına 4.5 yıldır piyasada . Bu yeterli bir süre - DSLR'lerin yaygınlaşması zaten son 6 yılda filan . Üstelik sıfırdan da girmiş sayılmaz Sony . 40 yıllık Minolta tecrübesi + digital fotoğrafçılıkta rakiplerden fazla point&shoot ve video tecrübesi var .

" Dünya elektronik devi bu firma " .

Asıl problem de bu işte - ilgi alanlarının bolluğu . Yapmadıkları şey yok , ne ararsan var Sony bünyesinde . DSLR'lerin ileri modellerinin herhangi bir ayrıcalığı yok onlar için . Haliyle para nereden geliyorsa onu üretecekler .





#paperman' tarafından 17.12.2010 22:50:10 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Aralık 2010, 22:42 - İp: 96.***.**4.180
delirendeli
delirendeli (üye)
İzmir / Amatör


Bence bişi anlatmıyor. Her markanın bir ticaret politikası vardır. Nikon yenisini çıkarmadan üretimden kaldırmıyor olabilir. Demek ki sony nin tarzı da bu. Ama ben eminim A700 ün güncelleneceğinden.

Bu arada beni kimse canon ya da nikon a çamur atıyo sanmasın. Pek kullanma fırsatı bulmasam da hakikaten iyi makineler.


Peki canon da öle değil mi . Fax, yazıcı, camera, fotograf makinası. bunlar benim bildiklerim.
Sevgiler

 

Tarih: 17 Aralık 2010, 23:15 - İp: 78.***.**1.46
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

paperman düşüncelerin, şüphelerin doğru ama 3 senede bir Canon, Nikon aşamasına gelinemez...

Esas gelinemez, gelemez derken hep kafamı kurcalayan bir soruda yok değil. Burada dillendireyim Gelmekte istemiyor gibi.

Dediğin gibi bende belirtmeye çalıştım Giriş ve Giriş Orta seviyede devam edecek gibi geliyor bir yöndende Sony sensör konusunda belki LCD de satıyordur bilemiyorum Nikon gibi bir müşterisi var, sanırım Pentaxda artık müşterisi başka varmı pek bilmiyorum. Sonuçta öyle veya böyle Sony satıyor belki o yüzden Nikon daha sıcak geliyor bana

Diğer bir konu şu Elektronik Vizör ve Aynasız sistemler bu konuda gene birçok firma Sonynin müşterisi olacak gibi.

Sonuçta bu adamlar bir strateji ile iş yapıyorlar... Ama onların bakışı ile bizim algılamamız farklı doğal olarak...

3 sene önce Sony yoktu DSLR hayatımızda şimdi ise her forumda en çok konuluşulan tartışılan kafa kurcalayan bir marka oldu. Satış rakamlarını pek bilmiyorum ama sanırım Canon ve Nikondan sonra 3 sıradadır gibi geliyor. Ama yanılıyor da olabilirim.

Sonuçta Carl Zeiss ve Sony lenslerle, Ciddi Video ve Liveview özellikleri ile Amatörlerin işine yarayacak ilginç modlarla, Gövdede titreşim önleme sistemi ile Sony hep iyi bir alternatif olacaktır diye düşünüyorum.

Şimdi şöyle bakmak lazım 500D ve 550D gibi harika bir makina var ama gövde ve ergonomiyi birçok kişi eleştiriyor bu makinelere en yakın hemde fiyat olarak yakın ama gövde daha büyük sanırım şu anda A560 ve A580 var. (Bu sadece örnektir ufak bir karşılaştırma) Bu bile güzel bir karmaşa diye düşünüyorum.

Ama belirmeliyim bu tartışma konu ve şekli en azından benim hoşuma gitti onuda belirteyim. İnşallah okuyanlarada biraz bilgi verebiliyoruzdur. Katılan herkesede kendi adıma teşekkürler.

Bu arada bir konu dikkatimi çekti Canon 7D gibi harika bir makine yarattı ama çok hızlı bir ikinci el oluştu ve hep belli sorunlar konuşuluyor ama okuduklarımdan anladıklarıma göre bu makineyi birçok kişi tam performansla kullanamıyor veya özelliklerini detaylı bilmiyor gibi geldi. Buda başka bir sorun DSLR sisteminde (ihtiyaca göre makine seçmek)...

devam ederiz.

 

Tarih: 17 Aralık 2010, 23:49 - İp: 88.***.**9.155
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

sonynin bu alanda güven kazanabilmesi için daha çok çalışması gerektiğini düşünüyorum.

bana sony dendiğinde BASİT havası veriyor ve GÜVEN vermiyor.

güven ve basit kelimesinin içine herşeyi koyabilirsiniz. ben uzun zaman daha sonyden yana olumsuz oyumu koruyacağım. en az 5yıl daha canon tarafında devam edeceğim garantidir.

tıpkı benim durumumda olanlar, yani eskiden beri bildiği/güvendiği/işini gördüğü markalardan şaşmayanlar ve bu alana yatırım yapmış olanlar en az 5yıl daha böyle devam ederler diye öngörüde bulunuyorum.

 

Tarih: 18 Aralık 2010, 00:29 - İp: 81.***.**4.4
o.korkmaz
o.korkmaz (üye)
Ankara / Amatör

Arkadaşlar ben sony bayisinden a33 aldım dağa elime ulaşmadı 2 gune elıme gecek aklımda su soru oluştu acaba hatamı yaptım ben amator fotoğraf kullanıcısıyım kompcat kullanıyordum her kıme sordumsa hata yapmıssın canon alaydın dıyor istediğim zamn elinden cıkarabılırdın sonyı satman zor yarı fıyatına bıle diyorlar halbukı sonyde hafıfe alınacak bır marka degılkı kafam karıştı kutuyu açmadan iademi etsem dıye

 

Tarih: 19 Aralık 2010, 22:50 - İp: 78.***.**5.42
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Demek birbiri ardına çok model çıkarınca eldekinin değeri düşüyor haa...

Bu hesaba göre buradaki hiçkimsenin bilgisayar falan satın almaması lazım. Sanırım herkes ya işyerindeki bilgisayardan yada komşusunun bilgisayarından emaneten giriyor bu forum sayfalarına.

Ben kendi adıma 2.el alırken o modelin kaç yıllık olduğuna bakarım, arada kaçırdığım anahtar bir teknoloji falan var mı diye. Yoksa o modelin üzerine kaç yeni modelin çıktığı, beni zerrece ilgilendirmiyor.

Memleketimin alıcısı da bir hoş, satıcısı da. Tevekeli değil demek bundan Murat 124 ve Şahin 30'ar sene el üstünde tutuldular, üstlerine model çıkmadı. 30 yıllık tasarımı teknolojiyi kullandı benim halkım. Eeee, bu kafadaki yurdum insanından da DSLR seçerken başka türlü düşünmesini beklemek saçma olurdu.

 

Tarih: 19 Aralık 2010, 23:13 - İp: 78.***.**4.57
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

o.korkmaz,

A33 video ağırlııklı bir model. Eğer önceliğiniz video ise şu anda TARTIŞMASIZ en iyisi bu - nokta.

Eğer video değilde fotograf sizin esas alanınızsa, o zaman optik vizörün olmaması gibi ciddi bir sıkıntısı var. Bunun dışında görüntü kalitesi vs. gibi hiçbir konuda diğerlerinden geride değil, güle güle kullanın.

 

Tarih: 19 Aralık 2010, 23:18 - İp: 78.***.**4.57
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

" Demek birbiri ardına çok model çıkarınca eldekinin değeri düşüyor haa... "

15 ayda , 12 giriş seviyesi modelden bahsediyoruz Antika ....

Lafı yine istediğin yere çekmişsin Arabalarla kıyaslayacaksan , 1.5 yılda aynı sınıfta 12 model çıkaran araba örneği verseydin .

 

Tarih: 19 Aralık 2010, 23:23 - İp: 96.***.**4.180