kapalihesap123
kapalihesap123 (üye)
Eskişehir / Meraklı

Neden Sony Makine Alınmaz Veya Alınır ?

Merak ettiğim şey şu ki neden sony makine alanlar küçümseniyor. Canon veya Nikon kullananlar kendilerini üstün görüyorlar ki. Sonuçta Sony makinalarda canon veya Nikon kadar pahalı. Ben sony kullanmıyorum ama merak ettim.

Tarih: 15 Aralık 2010, 20:38 - İp: 188.***.**2.204
elcezeri
elcezeri (üye)
İstanbul / Amatör

-anladım...(ki, zaten biliyordum...lakin ciddi sıkıntı olarak görmüyordum,yine de sağol)
-markalar buna yoğunlaşırsa, kısa zamanda sorunları minimuma indirirler sanırım...yeterki istesinler...

 

Tarih: 20 Aralık 2010, 17:14 - İp: 78.***.**3.122
delirendeli
delirendeli (üye)
İzmir / Amatör

Ya ben şunu kabul etmiyorum. Aldıktan sonra makinayı yarı fiyatına bile satamamış arkadaş 9 ay sonra... İyi de arkadaşlar bu sizce yeni modeller yüzünden mi yok sa piyasanın canon nikon temelli olması mı ? kaldı ki makinaları satmak için mi alıyoruz en azında 9 ay içinde satmak için mi alıyoruz. Yapmayın bunu kar amaçlı yatırım olarak görmeyin.
Sevgiler

 

Tarih: 20 Aralık 2010, 18:50 - İp: 78.***.**7.58
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Iyi gun var kotu gun var.Insan SIKISAMAzmi yani gunun birinde.O yuzden yatirim araci olarak gozukmesede kotu gun dostu olarak yaygin markalarin secilmesi bir yonden mantiklidir...

 

Tarih: 20 Aralık 2010, 22:41 - İp: 95.***.**0.223
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

Bu konuya bir daha yazmayı düşünmüyordum ancak delirendeli nin benim yazımla ilgili yorumundan sonra birşeyler yazmak zorunda kaldım.

delirendeli
"Ya ben şunu kabul etmiyorum. Aldıktan sonra makinayı yarı fiyatına bile satamamış arkadaş 9 ay sonra... İyi de arkadaşlar bu sizce yeni modeller yüzünden mi yok sa piyasanın canon nikon temelli olması mı ? kaldı ki makinaları satmak için mi alıyoruz en azında 9 ay içinde satmak için mi alıyoruz. Yapmayın bunu kar amaçlı yatırım olarak görmeyin.
Sevgiler "


turk
"9 aylık makinanın, makinayı tuttuğu sağ el grid kısmındaki plastik aksam bollaştığı için makinayı servise gönderdi. Servis japon ile yapıştırıp geri göndermiş..Gövde deformasyonu kullanımla alakalı dendiği için değişimde (garantiden) yapmamışlar. Ama servise dslr gövdesinin 9 ayda nasıl deforme olduğu sorulunca , sıcak iklimlerde ve yoğun kullanımda deforme olabileceği söylenmiş."

Siz serviste böyle tamir edilmiş bir gövdeyi satmayı düşünmezmiydiniz, yada bir 9 ay sonra gövdenin ne hale geleceğini...
Elbette arkadaşımızda bunu düşünerek makinasını elden çıkartmayı düşündü. Kar etme amacıyla değil.

Bu kadar çabuk deforme olan bir gövde elbette yatırım aracı olarak düşünülemez...
Sony için bu konuda size hak veriyorum...
Diğer markalar içinde benzer örnekler varsa, onlarıda bu kategoriye ekleriz.








#turk' tarafından 20.12.2010 23:33:45 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Aralık 2010, 23:03 - İp: 94.***.**1.130
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Ozansan Nikon için dediklerine katılıyorum zaten daha öncede yazmıştım burada, ama Canonun FF dışında fiyatları çok hızlı düşüyor bunuda yazdım..

turk dediğin olmuş olabilir bir örnektir örneğin D200 ün her yerde satılırken Nikonun büyük sorunu yazılarak özellikle belirtilen yan kısımlarda bir örnektir. Ki pro bir Body bu.

Diğer yönden Garantili (özellikle belirtiyorum Garantili) bir üründe böyle birşey yapan servisin başı derde girer tabi yetkili servisse. Belki sorun kullanıcıdan olabilir ama çözme yöntemi yurtdışına kadar gider diye düşünüyorum.

İşin ilginç yanı satılan makinelerin özellikle çok övülenlerin böyle bir şansı bile yok çünkü garantili çok pahalılar... O yüzden ya yurtdışı ya dükkan garantili satılıyorlarki bu bir Garanti değildir.

Benim yazdıkların birisine hadi canım gelebilir, istisna örneklerde tek bir markanın olumsuzluğu değildir. Örneğin D200 ün lastikleri (ki terleme sonucu olduğu hep yazılıyor kronik bir hastalıkmış veya Canonun meşhur Err 99 da galiba oyle yazılıyordu bir dönem)

Ama giriş seviyesindeki bodylerde özellikle şunun bodysi daha iyi demek zor. Tabi zor derken bu makinelerin kullanım alanlarını ve amaçlarına bakmak lazım. Zaten bu bodyler çok çok iyi olsa fiyatlarıda üste çıkacak.

Gördüğüm kadarıyla çoğu fotoğrafseverde gözü gibi bakıyor makinelerine. Ama her zaman olumsuz örnekler, şansız ürün alanlar olacak ne yazık ki.

Bugün birçok kişi Mark II ye geçiyor gibi görünüyor okuduğum kadarıyla. O yüzden devam olayıda biraz ortada kalıyor. Arkadaşlarım içerisinde D300 lerini hatta D3 lerini verip Mark II alanlar oldu. ki hep bir Canon - Nikon muhabbeti vardır. Neden geçiliyor çünkü iyi bir makine.

O yüzden bir makineye hele amatörlerin çok sevdalanması pek doğru gelmiyor bana. Önce ve hala Sony kullanıyorum ama bir Nikonda alabilirim. Ama hiç aklıma daha çabuk satılması, bodysinde şöyle olur gelmiyor ben başka şeylere bakıyorum. İstediğim lens o markada var mı birinci önceliğim ve iyi IQ o kadar. Bugün Sony yarın Nikon, diğer gün Canon kullanabilirim. Ama bunun için zaman gerekiyor.

Lazut hocanın 7D macerası güzel bir örnek, birçok Pentax K10D ile müthiş memnunken sonra Canon ve Mark II de biten macereları örnek. Ciddi Nikoncuların Mark II de biten maceraları örnek. Birçok insanın Manuel olsa bir Carl Zeiss lenslerini kullanmak istemesi bir örnek. İleride biris daha başka şeyler yapar ona geçilir.

------------------------------------------------------------

İstediğini buluyormusun, ihtiyaçlarını o gün karşılıyor mu, istediğin lens o markada var mı, seviyormusun, seni fotoğraf çekmeye itiyormu. Gerisi tefarruat diye düşünüyorum.







#muratreis' tarafından 20.12.2010 23:36:36 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Aralık 2010, 23:31 - İp: 85.***.**8.57
kapalihesap123
kapalihesap123 (üye)
Eskişehir / Meraklı

Arkadaşlar çok sağolun Bu tartışmayı uzatmayalım isterseniz

 

Tarih: 21 Aralık 2010, 10:30 - İp: 188.***.**2.254
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Yok ya keyifli muhabbet ediyoruz Okuyanlar için faydalı olur umarım

 

Tarih: 21 Aralık 2010, 19:56 - İp: 88.***.**2.75
elcezeri
elcezeri (üye)
İstanbul / Amatör

-tartışmıyoruz...bilgilerimizi paylaşıyoruz...

 

Tarih: 21 Aralık 2010, 20:44 - İp: 78.***.**8.250
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

tartışma iyidir yaw

 

Tarih: 21 Aralık 2010, 22:30 - İp: 95.***.**3.176
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Demek dslr ların ömrü 4-5 sene ha. O zaman en iyi ihtimalle 5 sene sonra makine değiştireceğim demektir. İşte o zaman daha prof bir gövde mi seçerim yoksa tekrar like lara mı dönerim belli olmaz. En iyi makine fotoğraf çekmemi sağlayan, istediğim fotoğrafı çekmemi sağlayan, sıkılmadan gittiğim her yere taşıyabileceğim makinedir. Bunu geçtim zaten gelecekte her alet bir fotoğraf makinesi olursa şaşırmam. Şimdiden bazı cep telefonları (Nokia N8) iyi kompaktların (IXUS 210) kalitesini yakaladı. İlerisi ne getirir bilinmez. Fotoğraf çekmek hobi olmaktan çıkar herkesin yaptığı yemek yemek gibi doğal bir hareket haline gelebilir. İşte o zaman işlevleri sadece fotoğraf çekmek olan bu aletler markası modeli ne olursa olsun para etmeyebilir. Ama o zamana kadar güle güle kullanın, seve seve kullanın. Amatör bir ruhla bol bol fotoğraf çekin. Bu konuyu da burada kesin. Neden fotoğraf çekeriz, neyin fotoğrafını çekmeyi severiz bunu tartışalım.

 

Tarih: 23 Aralık 2010, 01:41 - İp: 85.***.**9.244