kapalihesap123
kapalihesap123 (üye)
Eskişehir / Meraklı

Neden Sony Makine Alınmaz Veya Alınır ?

Merak ettiğim şey şu ki neden sony makine alanlar küçümseniyor. Canon veya Nikon kullananlar kendilerini üstün görüyorlar ki. Sonuçta Sony makinalarda canon veya Nikon kadar pahalı. Ben sony kullanmıyorum ama merak ettim.

Tarih: 15 Aralık 2010, 20:38 - İp: 188.***.**2.204
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

İst da iyi servis üç veya en fazla dörttür.

Sony yetkili servislerinin anlamayanlarıda varsa iş hepten kötü. Anadoluda yaşayanlar ne yapacak. Sony makinalarını ilçelerde bile satarken , tamir için istanbula istiyor. İstanbulda (hangi servis bilmiyorum) servisde makinayı japon yapıştırıcı ile tamir ediyor.
Gövde deformasyonu kullanımla alakalı dendiği için değişimde (garantiden) yapmamışlar. Ama servise dslr gövdesinin 9 ayda nasıl deforme olduğu sorulunca , sıcak iklimlerde ve yoğun kullanımda deforme olabileceği söylenmiş.

Bunlar nasıl yetkili servis, makinalar nasıl makina anlamadım.

Dslr ye para yatıran biri onu en az 2 yıl kullanmak ister. Satarkende temiz kullandı ise yıpranma bedelini düşer, makul bir fiyata satar. Oysa gövdesi Japon yapıştırıcı ile sağlamlaştırılmış makinayı kim alır. Zaten görende hemen vazgeçiyor. Çünkü tamirin serviste yapıldığına inanılmıyor.

Sony gövde kalitesini arttırmalı, ürün çıkarma sıklığını bence azaltmalı.

 

Tarih: 17 Aralık 2010, 01:20 - İp: 94.***.**2.123
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Sensore kalbi demezdimde gozu diyebilirdim.Iyi bir goz iyi bir beyinle butunlesirse gercek islemini gorur.Buda makinalarda islemci dedikleri seye cikar.Zaten sensor etrafinda digital olarak sensorun algiladigini sorgulayan ve bunlari derleyip toparlayan teknikler kullanilir.Sensor cam gibi bisey.Onemli olan o cami nasil islediginiz,nasil monte ettiginiz,nasil en iyi verimi alacaginizi bilmeniz.Piyasada binlerce makina var.Hepside hemen hemen ayni kapiya cikan sensorler kullaniyor yapi olarak.Ama gel gelelim sonuclara,hepsi birbirinden farklidir.Ayrica Nikon kendi sensorlerinii uretmiyor yada o kapasitede olmayan bir firma degil.Sadece adamlar istedikleri sekilde sensor ureten ve daha ucuza getireceklerini dusunduklerini ikinci bir firmayi fason olarak kullanarak isi bitiriyorlar hepsi bu.Yani suna Sony Nikona fason mal yapiyo diyelim olay bitsin.Sony Televizyonlarda Sharp parcalari,Sony bilgisayarlarda RICOH suruculeri falan Sonyde ayni sekilde bir cok alanda baska firmalara mal yaptiran bir markadir.

 

Tarih: 17 Aralık 2010, 01:27 - İp: 221.***.**6.23
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

sorunu olan buraya yazsın ,telf açsın birebir iştişare edin ..

http://support.sony-europe.com/index.aspx?site=odw_tr_TR

0216 444 76 69

topikte ne kadar yazsanız sonuçta bişi değişmez.,konu sürer gider.
Mesela,nikon DE üçyüzde de, bir/birbuçuk sene evveli bir hafıza kart yuvası girişi ve dipteki pinleri zorlanıp bozulmuş ise 300 $ idi değişim parçası mesela..(o da olmazsa foto çekilmez zati)

 

Tarih: 17 Aralık 2010, 01:38 - İp: 88.***.**2.199
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Geçenlerde eklemiştim , bir kopyası da burada olsun ...

Mayıs 2009 - Ağustos 2010 arası çıkan SONY DSLR model sayısı - hazır olun - 12 . Sadece giriş ve orta sınıf modeller 12 'si de ...

Her şey demek değil tabi ama bir Nikon DSLR alırken üzerine 2-2.5 yıl yenisinin çıkmayacağının gönül rahatlığı var .

[/IMG][/IMG]

#paperman' tarafından 17.12.2010 01:55:04 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Aralık 2010, 01:54 - İp: 96.***.**4.180
xarax77
xarax77 (üye)
Yalova / Amatör

işin teknik açıklamaları dışında ; amacı verdiği paranın tam hakkını almak ise sony alınır , muadil modelleri daha pahalı oldugu için sony alınır , sony olduğu için sony alınır, Herkesin sadece fotograf makinelerini nikon canon ürettiğini sandığı için sony alınır.Sony aldım mutluyum iyikide almışım bir çok farklı markada kullandım. Makina yenileyecek olsam yinede sony alırdım ve amacım yalnızca fotograf çekmek olduğu için sony aldım...

 

Tarih: 17 Aralık 2010, 09:25 - İp: 88.***.**3.50
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Henüz bir şikayetim olmadı. Makineyi satmak gibi bir amacımda olmadı ama satmak isterseniz tabi Canon Nikon daha avantajlı. Parası olana Sony de lens sıkıntısı olmaz. Parası olmayan eski ve kaliteli Minolta lensleri kullanır. Aynı şey diğer markalar için de geçerli. Canon'un kaliteli lensleri çok mu ucuz? Sony de lens alırken en azından markaya değil kaliteye para verdiğinizi biliyorsunuz.

Evet. Bu üst üste model çıkarma işini çok abarttı Sony. Ama ona görede fiyat koydu ki kullanıcı hangi özelliği isteyip istemediğine göre tercih yapabiliyor. Sonuçta hepsi aynı fotoğrafı çeken aynı makine. Misal (A200,A300,A350,A230,A330,A380,A290,A390) hepsi aynı sadece biri diğerinin özellik kırpılmışı, keza (A500,A550,A450,A580,A560) aynı şekilde. A700 ayrı hep ayrı kalacak gibi. (A900,A850) fiyatları ile FF piyasasını sallayan modeller. Kullanıcı bunların arasından kendi ihtiacına göre seçim yapıyor.

Servis olayı biraz sıkıntılı. Ekran değişimi için kargoya verdim. 1 ay sonra geri aldım. Şu ortamda servis bakımından sıkıntı yok. Ama makineye japonyadan orjinal parça sipariş etmek ve beklemek saç ağırtıyor. Tabi ortalık Canon , nikon yedek parçası dolunca onlar bu sıkıntıyı yaşamaz diyorsunuz. D300 sahipleri de bakalım aynı şekilde düşünüyor mu?

Ben neden sony almıştım. Canlı önizleme, hareketli ekran ve canlı önizlemeden en hızlı(hala öyle) netleme kombinasyonu için, gövdeden titreşim önleme üstüne basa basa söylüyorum gövdeden titreşim önleme için ve diğerlerinen hiç bir eksiği olmadığı için. Bu tercihler dahada artabilir tabi.

 

Tarih: 17 Aralık 2010, 12:38 - İp: 85.***.**8.164
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Yanlis anlasilmasin ben kesinlikle Sony kotu makinadir alinmaz demek istemiyorum.Durum kiyaslamaya girince bizde bildgimiz,gordugumuz seyleri soyluyoruz hepsi bu.Sony alan mutsuz olacakmis gibi bir durumdan ziyade ben alsam mutsuz olurum olayi benimki.Diger Sony karsiti arkadaslarinda ayni fikirlerde olduklarini dusunuyorum.Sonucta sana kaliteli gelen bana gelir veya gelmez herkes zevkine gore gider istedigi markayi alir.Iddaali laflar ile Sony iyidir bak susu var busu var gibi birileri ortaligi bos bulup insanlari yanilttigi anda bizde boyle devreye giriyoruz sadece.Yoksa ne tartisacagim milletin zevki uzerine...

 

Tarih: 17 Aralık 2010, 13:30 - İp: 221.***.**6.23
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Nikon D40, D40x, D60, D3000, D3100, D5000, D90, D300, D300s,
Canon bu konuda daha istikrarlı.. Canon 1000D, 450D, 500D, 550D, 50D, 60D, 7D

(Hatırlayabildiğim kadarıyla) ki bu makinelerin bazılarında özellikle nikonda AF motoru bile yok…

Sony ilginç giriş seviyesindeki makinelerini yeniliyor sürekli belki bir pazarda yer edinme, belki pazara girmesinden dolayı. Mesela A700 ü hala güncellemedi.

İşin ilginç yanı sektörde ciddi değişikliklerin yapılmasına neden oldu. FF serisindeki atılım bu pazardaki büyükleri ürküttü ve oldukça iyi bir ürün olan Mark II geldi. Aynasız serisi ciddi bir değişim. Yarı saydam teknolojisi müthiş bir atılım. Bunlar öyle atılımlar ki sektörün geleceğini değiştirecek atılımlar…

Tabiki eksikleri olacak daha bu sektörde 3. Senesini dolduruyor bu firma.

Ama Dünyadaki fotoğrafların % 95 ini (böyle diyor araştırmalar dergilerde)
amatörler çektiğine göre sektörüde yönlendiren Giriş ve Giriş üstü makineler olacaktır.

A300 çıktığında ciddi bir kitleye ulaşmıştı. Daha sonraki bana göre açıkçası

A560/580 modelleri ile sistem güncellendi ve yerine oturdu diye düşünüyorum.

Body kalitesinden bahsediyorsak özür dilerim geçen D3000 i inceledim örneğin A300 ün body kalitesinin yanından geçemez. Tabi bu benim düşüncem…

Sonuçta Body ergonomisi ve kalitesi göreceli bir kavram ama en önemlisi kişilerin tercihleri ve kullanımları. Örneğin Nikonda herkes (forumlarda okuduğum kadarıyla) hep bir gövdede belli bölümlerin aşınmasından (ki Nikonun genel sorunu diyorlar) bahsedilyor . Canonda zaten üst segmente çıkana kadar bir ergonomiden ve kaliteden benim açımdan pek bahsedilemez. Bunları incelediğim bodylerle ilgili söylüyorum. (Ki 500D, 550D ve benzer önceki bodylerin en büyük eleştirisi bu konuda)

Ama gidip Body kalitesi derken 7D den D300 den bahsedip örnek alıyorsak o başka konu. Ama sanırım genellikle konuştuğumuz konu Giriş ve giriş seviyesi üstündeki makinelerse Body konusunda Sony nin pek geride olduğunu düşünmüyorum. Ama Tasarım derseniz o başka konu. Sony bu konuda çok yol almalı.

Diğer Konu Sony Lensleri pahalı mevzusu. İyi lens hangi markada ucuz lütfen birisi bir söylesin. Şöyle üstünde IS veya VR olan kaliteli bir lens kaç para ? Bugün 16-80 veya 16-105 i Canonda, Nikon da sanırım 16-85 veya 15-85 ile karşılaştırmak lazım. Onlar kaç para?

Sonuçta bir amatöre günlük kullanımda genellikle özel bir alanda değilse (ki özel alanla uğraşacak kişi önce lense bakar ve sonra lense göre sisteme karar verir) 3 -4 lens yeter.. Hele hele fotoğraflarınızı sadece bilgisayar ortamında paylaşacaksanız belki bir iki tanesini A4 boyutunda bastıracaksanız (ki birçok kullanıcı böyle yapıyor diye düşünüyorum) zaten çok ciddi lenslere ihtiyacınız yok. Paranız varsa bilemem…

Sony servisler konusuna gelince. Ortağım bana yurtdışından NEX getirdi bir arkadaşta görüp almış. Sorun çıktı onun makinesinde ve Sony hiçbir ücret almadan gerekli çalışmayı yaptı verdi.

Diğer bir konu Sony Shoplar hangi markayı girip şöyle 30 dk inceleyebiliyorsunuz bir yerde? Hangi markayı yurtdışı fiyatlarına yakın fiyatlarına alabiliyorsunuz. Diğer markalarda herkes için birinci öncelik Hayyam. Ama hayamda Sony çok az. Neden çünkü çok daha uygun fiyata hem garantili hem taksitli ürün alabiliyorsunuz.

Ozansan bir konuda yazmıştı benim olduğum yerde gidip sabahtan akşama kadar istediğim markayı inceleyebiliyorum diyordu. Ne kadar güzel bir özgürlük. Bizde nerede bu özgürlük. Bir kısıtlı olarak Media Marktta onlarda uyandı bir iki inceleme makinesi koyuyorlar diğerleri kutulu. Yalçınlar ve teknosa gibi yerlerde vitrinden bile çıkaramıyorsunuz makineyi…

Gaijininde güzel lafı vardır. Onu biraz değiştireyim de Sonynin yapamayıpta diğerlerinin yaptığı şey nedir? Veya nesi yetmiyor size?

Örneğin Nikon ikinci elde daha fazla para eder, Canon nedendir bilmiyorum acaip düşüyor. Bugün D200 ü bile 1200 TL e alırken 40D 900 TL 50D 1.150 TL gibi fiyatlara gidiyorki temiz makinelerden bahsediyorum. O yüzden ikinci el alırken ve satarken göreceli bir kavramdır.

Özel bir alanda uğraşacağım derseniz tamam, bu markayı daha seviyorum derseniz tamam, bunun Bodysi daha hoşuma gidiyor derseniz tamam, Ben hep makine değiştiriyorum ikinci eli şu markanın daha iyi derseniz tamam, benim istediğim özel lensler şu markada derseniz tamam. Bu ve benzerlerine lafım yok.

Ama diğer yönden Sony nin hiçbir eksiği olduğuna inanmıyorum. Ki örneğin Nikonu çok sevmeme (ki hala D200 ve D300 e hastayımdır. Birinci sevmem Body dir, ikincisi Nikonun üst segmenteki AF hızıdır) önce A300, sonra A700 şimdi Nex kullanan bir kullanıcı olarak özellikle Amatör kullanıcılar için Sony nin tercih edilmemesi için bir sebep yok diye düşünüyorum.

Örneğin bir A580 ve CZ 16-80 ile rahat eder insan. Liveview çok güzel ve gerçek, Video güzel, AF hızı o segment için çok çok iyi, Çekim hızında problem yok, 20-25 senelik lensleri kullan, Titreşim önleme sistemi gövdede, Panaroma, 3D panorama, Akıllı çekim modu, Gece çekim Modu,Alakaranlık modu (gibi bazılarında olmayan özel modlar amatör kullanıcı için önemli oluyor zaman zaman anı kurtarıyor) vs vs vs…

Bayağı uzun oldu idare edin artıkın… Sonuçta seveceğiniz makineyi alın bu makineler sizinle yaşlanmayacak IQ ları hemen hemen birbirine eşikki birde ek programlar var…

En önemlisi hangi markayı kullanırsanız kullanın FOTOĞRAF OKUYUN, FOTOĞRAFI ANLAYIN, FOTOĞRAFI ÇEKİN….

Saygılar

 

Tarih: 17 Aralık 2010, 17:35 - İp: 81.***.**9.145
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Muratreis aslinda bende cooook uzun yazsaydim sanirim ayni konulara deginirdim.Mantiksiz hicbirsey yok dediklerinizde.Gecmisten bugune gelen Nikon urunleri ve kulturu ile yetisen ve bu makinalarla iyi kaynasmis olan bendeniz Sony falan zor alir ancak giris seviyesi yeni baslayanlar icin sanirim her yol mubah.Sonucta fazla isin icine girmedikleri icin,en makulu,en vereni diye herhangi bir makina ile bu ise baslamalari kadar dogal birsey olamaz.Sadece uzun vadeli dusunulen alisverislerde goz boyama ozelliklerden ziyade,piyasadaki yayginlik,urun cesidi,markanin guvenilirligi ve gecmisi saglam olanlarin secilmesi bence daha iyi bir tercihtir.
Sonucta bu giris seviyesi urunleri kullananlar gunun birinde ust siniflarda gidecek yol aradiklarinda ,bakicaklarki 1-2 firma bu konuda uzman ve diyecekler hadi ondan alalim bari.E sonra ne olacak o eldeki lensler,ozenerek alinmis aksesuarlar sunlar bunlar.Ne olacak onca sene.Neden bastan bu firmalarla girmedim sanki bu ise demiyecekmi bu insanlar.YaniDSLR dunyasinda alinan yan urunler olsun lensler olsun olusturulan birikimlerin degeri ve bunlar uzerinde harcanan zaman ,giris seviyesinde su marka iyi,fiyatida cazip diyerek o anki kese dusunulerek yapilan alisverislerin bazen matiksiz oldugunuda gosterir bizlere.

#ozansan' tarafından 17.12.2010 18:48:41 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Aralık 2010, 18:19 - İp: 221.***.**6.23
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ozansan senin bakış açında doğru ama buradaki sorulardan yola çıkarak bakıyorum çoğu kişi ilk yazıdığı cümle bu konuda pek bilgim yok ama diye başlıyor... Zaten ileriye gitmiş bir kişi burada çok fazla soru sormaz, sorsada nokta vuruşu olur.

Amatör kişiyede 2-3 lens yeter genel görüş olarak o sistemde zaten her zaman satılır ve değiştirilir. Bugün belli kullanıcılar hariç örneğin Canonda L lens almaz. Alan zaten amacını, nereye gittiğini gideceğini biliyordur. Oda hangi sistemi kullanacağını bilir. Aynı şey bütün markalar için geçerli..

Bugün Mark II diye çok çok iyi bir makine çıktı. Taraflı tarafsız bu makineden istediği performansı almak isteyenler, amacına uygun olanlar zaten geçti veya geçme hesabı yapıyor.

Özellikle yeni başlayan dostlar için benim sözlerim zaten ne çekeceğini bilen, az veya çok tarzını ve beklentisini belirlemiş olanlara söylenecek söz yok.

Fotoğraf çekmeye zaman ayırmayınca, insan makine detaylarına takılıyor. Ustalar ise bugün bazı kişilerin burun kıvırdığı makinelerle Harikalar yaratıyor

Devam ederiz.

Sonuçta amacımız markadan çok bu işe gönül verenleri bilgilerimiz yettiğince doğru yönlendirmek, kafalarını fazla detaya takmadan fotoğraf çekmeye yönlendirmek...

 

Tarih: 17 Aralık 2010, 19:53 - İp: 88.***.**9.155