kelamca
kelamca (üye)
İstanbul / Amatör

Kafam Allak Bullak Oldu :-))

Nikon D200 kullanıcısıyım. Makina yenilemesi yapıcam ama karar veremiyorum.. Canon 7D"yi inceledim çok beğendim. Nikon da o özelliklerde en yakın makina olarak D800 gibi geldi bana ama nikon ile Canon arasında kaldım.. sizce hangi makinayı tercih edeyim. Canon 7D ile nikon arasında en yakın makina hangisidir?

Tarih: 23 Mayıs 2012, 13:01 - İp: 188.***.**1.43
baberti
baberti (üye)
İstanbul / Meraklı



http://www.getitdigital.com/package.php?id=2591 bu set nasıl acaba?

en iyisi ben sana arabamı satayım, sende para çok sanırım...

 

Tarih: 23 Mayıs 2012, 17:53 - İp: 94.***.**6.175
kelamca
kelamca (üye)
İstanbul / Amatör

kardeş zenginlikten değil.. yahudinin işini bilirsin.. ucuz mal alacak kadar zengin değilim der ya :-))) bir kere alıp bir daha 3-5 yıl almamak lazım değilmi..

 

Tarih: 23 Mayıs 2012, 18:03 - İp: 188.***.**8.221
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

@kamera54 aşağıdaki linke tıklayıp, 7d'yi incelemeye ekle. Sonra 7d'nin üstüne gelerek hangi konularda üstünlük sağladığını rahatça görebilirsin..

LINK

 

Tarih: 23 Mayıs 2012, 19:51 - İp: 78.***.**3.160
baberti
baberti (üye)
İstanbul / Meraklı


karşılaştırmalara pentax k-5'i de ekleyin...
ben en çok onu beğendim...

 

Tarih: 23 Mayıs 2012, 20:08 - İp: 94.***.**6.175
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

@baberti evet k-5 oldukça iddaalı özellikle metering ve AF'de.. k30 çıktı bide onu da beklemek lazım..

 

Tarih: 23 Mayıs 2012, 20:16 - İp: 78.***.**3.160
kamera54
kamera54 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Puskas, ilginç bir karşılaştırma olmuş verdiğin link. Her ne kadar elma ile armut kıyas kabul etmese de.

Demem o ki BMW'nin 3 serisi ile 7 serisi kıyaslanmaz. Makinaları kıyaslarken aynı segment olması esas olmalıdır. APSC sensör ile Full Frame sensörü kıyaslarsak bu iş doğru olmaz. Dolayısıyla senin sarfettiğin "Canon 7D gövde Nikon D800'den daha üstün bir gövdedir" sözü ciddi anlamda tepki çekecek bir sözdür.

560 beygirlik bir Ferrari konu hız olunca üstüne yoktur ama 40 tonu ancak 560 beygirlik bir Volvo, Scania gibi kamyonlarla çekebilirsin. Ama o kamyonla sıfırdan 100 km'ye çıkmak için saniyeler yetmez, dakikalara ihtiyacın vardır.

Bilmem anlatabildim mi?

 

Tarih: 23 Mayıs 2012, 20:22 - İp: 81.***.**3.207
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

@kamera54 alakasız kavramlarla konuyu bulandırmanın kimseye faydası olmaz.. İtirazın varsa doğrusunu nedenleriyle yazarsın herkes okuyup, öğrenmiş olur. Ona buna laf atarak, huzuru bozmaya yönelik davranmak forum için hoş bir davranış şekli değil. Sensör büyüklüğü elbette bir avantajdır daha fazla ışık daha çok detay demektir. Burda makineyi kullandığın alan önemlidir. Moda fotoğrafçılığı için FF daha büyük önem taşır.. Görsellerin bilboard, medya gibi ortamlarda kullanması söz konusu olduğunda FF şüphesiz daha avantajlı..

Diğer yandan Metering ve AF başarısı da önemli bir konudur..
Bu konuda en başarılı makine Canon 1D MkIV'tür. Odaklandığın konunun netsiz çıkmasını kimse istemez sanırım dimi?

Edit: Daha iyi anlaşılması için aşağıdaki %100 croplu test çekimini inceleyin. İşte AF başarısı böyle birşey..






#puskas' tarafından 23.05.2012 23:07:43 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 23 Mayıs 2012, 20:54 - İp: 78.***.**8.170
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon kullanıcısı olarak Nikon ile devam etmeniz en mantıklı yol değil mi ?
Hem elinizdeki lensleri kullanabilme, hem de kamera ergonomisine alışkanlık açısından sistem değiştirmenin çok anlamı yok. Günümüzde makineler arası fark pek az, kimi bir konuda iyi, diğeri başka konuda.
Ağırlıklı olarak ne tür çekimler yaptığınıza bağlı olarak gövde seçmelisiniz. Nisbeten ucuz olmalarının yanı sıra,Crop gövdeler genellikle teleobjektif veya macro objektif kullananların tercihidir. FF gövdeler ise Mimari, portre, manzara vs çalışanlar ve/veya çok düşük alan derinlikli fotograf veya video çekenlerin tercihi olur.

 

Tarih: 23 Mayıs 2012, 23:48 - İp: 85.***.**5.150
kamera54
kamera54 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Puskas,

Seni bu kadar sinirlendiren nedir? Konuyu bulandıran ben miyim? Herkesce malum bir gerçeği dile getirme cesaretini ben gösterdim, burda uzun yıllardır tanıdığım ustalar da var ama hiçbiri senin yazdığını dikkate alıp cevap verme zahmetinde bile bulunmadı, hatta Ali Başarır usta tamamen başka kanaldan konuya cevap vermekle devam etti..

Fotoğraçılıkta neyi ne kadar yapabildiğini, ekipman bilgini nette bolca bulunabilen fotoğraflarından anlayabilecek mesleki tecrübeye ve yaşa haizim. Bundan dolayı kendini hiç yorma.

Birgün 7D kullanma imkanın olur ve sonrasında (illa Nikon olması şart değil) da full frame sensörlü bir pro gövdeyi deneyebilirsen ancak o zaman bu konudaki itirazımı anlarsın. Karşılaştırma siteleri aslında kim daha fazla reklam verirse ona yaranmak zorunda olduklarını iyi bilirler.

Bu sitede sen ilk değilsin, sana benzeyen pek çok genç arkadaş var burda bu işe gönül vermiş, ama yazılarından belli olan tek bir şey var; çoğunluğu daha genç; fotoğrafçı olmuşlar ama ekipmanların elektroniği konusunda hep kulaktan dolma bilgilerle maça çıkıyorlar. Bilgisayarı ve neti iyi kullanan bu insanlar bu konuyu en iyi kendilerinin bildiğini sanıyorlar, olsun, öyle sansınlar.

Hadi senin fikrin doğru olsun:

Canon 7D Nikon D800'den çok daha üstün bir makina olsun, site öyle yazdı ya! Ama ya öyle değilse?





 

Tarih: 24 Mayıs 2012, 00:35 - İp: 81.***.**3.207
alibasarir
alibasarir (üye)
İstanbul / Amatör

kamera54 ve puskas arkadaşları malum siteden çok iyi tanırım her ikiside saygı duyduğum arkadaşlardır .aslında benim amacım forum başlığını açan arkadaşın canon 7d'de kararlı olduğunu söylemesi üzerine kendisine ayrıca lens tavsiyesinde bulunmaktı ,karınca kararınca bilgim dahilinde arkadaşa tavsiyede bulundum sadece ..daha doğrusu o an vaktimin az olmasından dolayı sadece forumu açan arkadaşın mesajlarına kısaca göz attım ...

diğer konuya gelirsek ;
evet 7d iyi bir makine ,ancak 7d ile d800 arasındada ilk başta dijital makinaların en önemli kısmı olan sensör farkı var ,biri ff öbürü dx ,bunu kesinlikle göz ardı edemeyiz çünkü en basitinden segment farkı var aralarında ,ayrıca iso performansı ,mp farkı gibi etkenleride unutmamak gerek ,yani biri WW passat diğeri BMW 7 serisi diyelim ..
geriye kalan unsurlarda elbette aralarında bazı teknik farklar olabilir .d800 henüz yeni ve oldukça yüksek mp'e sahip bir makine .emsallerine fark atıyor ama bazı olumsuzluklarda olabiliyor her yeni çıkan makinada olduğu gibi.. d800'ün özellikle odaklama sorunu yarattığı dedikodusu yabancı bazı forumlarda mevcut .nikon d800 hala türkiyede satışa çıkmadı .eğer türkiyede satışa çıkar ve kullanıcıların değerlendirmeleri testleri forumlarda yer alırsa o zaman tam manasıyla daha fazla bilgi sahibi oluruz diye düşünüyorum ...
puskas arkadaşın d800 ile ilgili odaklama sorununa parmak basmasını anlıyorum ve kendisine katılıyorum ancak canon 7d'nin nikon d800'den daha üstün bir makina olduğunu söylemesine katılmıyorum .ayrıca her yeni çıkan makinalarda oluyor bazen .mesela d7000 ilk çıktığı zaman ben almıştım ve bacfocus ile hotpixel sorununu bizzat yaşadım .bu tür olumsuzluklar sadece nikonda değil diğer üreticilerdede oluyor maalesef .

 

Tarih: 24 Mayıs 2012, 01:52 - İp: 188.***.**5.186