kelamca
kelamca (üye)
İstanbul / Amatör

Kafam Allak Bullak Oldu :-))

Nikon D200 kullanıcısıyım. Makina yenilemesi yapıcam ama karar veremiyorum.. Canon 7D"yi inceledim çok beğendim. Nikon da o özelliklerde en yakın makina olarak D800 gibi geldi bana ama nikon ile Canon arasında kaldım.. sizce hangi makinayı tercih edeyim. Canon 7D ile nikon arasında en yakın makina hangisidir?

Tarih: 23 Mayıs 2012, 13:01 - İp: 188.***.**1.43
kamera54
kamera54 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Hayır, aynı kefeye koymuyor bu Canon sever arkadaş. D800 almayın diyor, onun yerine Canon 7D alın diyor. Çünkü D800 de fokus problemi varmış, ama Canon 7D fokus sistemi ondan daha iyiymiş.

En güzeli ise dün gerçekleşti. Canon 650D diye yeni bir model çıkardı, özelliklere bakınca gayet güzel bir makina olmuş. Kaç model sonra ancak bu modele video çekiminde otofokus özelliği koydu Canon. Bu malum arkadaş sanırım Canon'un Türkiye ithalatçısı; ballandıra ballandıra bu sistemi anlatıyor, halbuki Nikon'un giriş seviyesi D3100'de bile bu vardı.

Neyse, eline sadece 400D-500D gibi gövdeler değen insanların sadece nette görebildikleri pro gövdeler üzerine ahkam kesmeleri ancak bizim toplumda olur, hele bu takım tutar gibi marka fanatizmi olunca ortaya bunlar çıkar. Biz burnumuzun ucunu göremezken uzayda neler olup bittiğini NASA'dan daha iyi biliriz, milletçe özelliğimizdir.

 

Tarih: 9 Haziran 2012, 01:36 - İp: 81.***.**3.207
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Hemen her konuya sürekli beni çekiştirip, arkamdan konuşup duruyon.. varsa bi derdin gel konuşalım aramızda anlaşalım ona buna şikayet edeceğine gel benimle konuş..

Nedir yani puskas hedef adam bombalayalım bu mudur yani?? Kendine yandaş edinip, adammı gönderceksin üstüme sürekli derdin bumu? Bi açıklada herkes rahatlasın.. Yaptıklarından görünen o yani..

Herkes senin fikirlerini kabul edecek diye bir şart yok.. Konu tartışılır seviyeli bir biçimde biter. İsteyen istediğine inanır bunu bu kadar büyütüp, kişiselleştirmeye gerek varmı?

paperman'lede uzun uzadıya tartıştık ama adam senin gibi heryerde beni çekiştirip böyle hakaretler etmedi.. 43 Yaşında adamsın çocukta değilsin. Biraz örnek olsan burdaki küçümenlere.. he olmazmı?





 

Tarih: 10 Haziran 2012, 23:10 - İp: 78.***.**9.141
kamera54
kamera54 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Puskas,

Sen TR'de ben ise Hollanda'dayım; ama 30 yılını TR'de yaşamış biriyim, TR'yi bilirim ama seni ne tanırım, ne bilirim.

Seninle kişisel hiçbir sıkıntım olmaz, olamaz. Burası forum, eğer yanlış bir şeyi sen değil babam da yazsa ben de doğru bildiğimi yazarım. Tıpkı senin gibi adı sanı belli olmayıp sadece hangi şehirden olduğu belli olan hayalet bir kullanıcıya da aynı tepkiyi göstermişimdir.

Bu sitedeki tek eksik bu. Ne güzel, ip numaraları sisteme kaydediliyor. Ama kim ne yazarsa yazsın sitede bunun kontrolü yapılmıyor. Bundan dolayı da bu işe yeni başlayan acemi arkadaşlar yanlış bilgilerden etkileniyor.

Benim doğru bildiğim şey herkes tarafından da doğru olarak kabul ediliyorsa; sen de teknik hiçbir dayanağı olmayan tezini inatla savunursan; herkes tarafından beyaz kabul edilmişe hala siyah dersen, kusura bakma ama ben de sürekli beyaz demeye devam ederim.

Sitedeki diğer başlıklar altında da hala insanları Canon markasına yönlendirmeye çalışıyorsun. Canon'dan başkasını tavsiye etmiyorsun. Bu durumda akla gelen ilk şey senin Canon ile bir yakınlığın olduğu veya Canon satan bir ticarethanen olduğudur.

Bir 650D modeli çıkınca bunu ilk lanse eden sensin, şükür videoya AF koydu diye sevinen de sensin.

Ben ise bir Nikon kullanıcısı ve Nikon sever olduğum halde, hiçbir zaman Canon tukaka ama Nikon güzel diye bir marka fanatizmi ile acemi kullanıcıları etkilemedim. Her zaman için her iki markanın da hem iyi hem de kötü taraflarını objektif olarak yazdım.

Senin fotoğraflarını nette her yerde bulmak mümkün. Bu fotoğrafların büyük çoğunluğu bir Canon 400D tarafından çekilmiş. Demek ki kullandığın makina bu. Ama nedense 7D ve 1D Mark serisini öyle bir anlatıyorsun ki duyan da bu makinalardan sende var ve herşeyini biliyorsun sanır.

Bütün dünya Nikon D800 modelini Canon 5D Mark III ile kıyaslarken, sen ise 7D ile kıyaslıyorsun. Bu senin, bu hobinin donanım kısmında ne kadar az bilgin olduğunun göstergesidir: Senin fotoğrafçılık veya photoshop yönüne hiçbir yorumda bulunmuyorum, dikkatini çekerim!

Eğer Canon aşkı yüzünden insanlara zorla Canon al çünkü Nikon kaka demeye devam edersen, sadece ben değil, bu sitedeki akl-ı selim birileri sana itiraz edecektir. Bu arada bu sitede FK'dan tanıdığım o kadar çok eski usta var ki, seni kaale alıp cevap bile yazmıyorlar.

Bu sitede ben senin gibi bi kaç kişinin daha ipliğini pazara serdim haberin olsun. Günümüz TR'sinde eline her DSLR alanın kendini fotoğrafçı sanmasına alıştık biz; ama bir DSLR almakla donanım konusunda kendini duayen sananlara teknik adamların hiçbiri tahammül edemiyor.

Hayatta başarılar puskas!

Bu video da sana hediyem olsun:

http://youtu.be/j2_RyKKk_Xc








http://youtu.be/j2_RyKKk_Xc

 

Tarih: 11 Haziran 2012, 00:38 - İp: 81.***.**3.207
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Sen beni başkasıyla karıştırıyorsun sanırım 400d hiç kullanmadım Bu 1...
2ncisi beni hiç takip etmemişsin yorumlarımın çoğunda özellikle Nikon d5100ü severek tavsiye ettim istersen linklerini verebilirim.. Bakarsan kendinde çok rahat bulabilirsin.. Ne kadar önyargılı olduğunu buradan anlamak mümkün benim yazılarımı okumadan Canon sever yapmışsın..

3-Benimle bir derdin yoksa başka konularda arkamdam konuşup, ortamı germe arkadaşım tartıştığımız konuya yaz sadece... Tartışma bitincede dönüp dönüp, yazma bence.. Çünkü bu yazılardan haberim olmayabilir..

4-Açtığım konulara şöyle bir bak.. Yeni çıkan A580 ve d3000 incelemeleri de var..

5- İnceleme anlamında birçok makineyi kullandım. 7d de buna dahil.. Nikon d5000'le uzun süre çekim yaptım.. Sony a200 ile denemelerim oldu. d7000 kullandım vs vs. Stüdyoda Filmli makinede kullandım.

6- Dslr almakla iş bitmez hakkımdaki düşüncelerin asılsız..Bilgi sahibi olmak için günümüzde bir dünya kaynak var.. Kitap, Dergi vs. bunların okuduğun zaman bilgiye ulaşabilirsin. Kendimi duayen falan ilan ettiğimi hatırlamıyorum..





 

Tarih: 11 Haziran 2012, 08:58 - İp: 78.***.**3.138
kamera54
kamera54 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Canon modelini yanlış yazımışım, haklısınız, 400D yerine 450D olmalıymış.

Ama her ikisi de aynı segment, yani bunun size hiçbir faydası olmadı.

Bu sitedeki fotoğrafların Canon 450D ile çekilmiş. Yani sen her ne kadar diğer modelleri de tanıdığını iddia etsen ben fotoğraflarına bakarım, benim için sen giriş seviyesi bir makina ile çalışan birisin.

 

Tarih: 11 Haziran 2012, 10:16 - İp: 46.***.**3.230
ozturert
ozturert (üye)
İstanbul / Meraklı

Aslinda sorun biraz da konuyu acanin sorusunda galiba: D200 - 7D - D800 gibi bambaska govdeler arasinda kalmis
kelamca sen ne aldin? Onceki sayfalari okumadim.
Cok genel bir tavsiye vereyim, bu tavsiyeyi heryerde baskalarina satabilirsiniz: Turkiye'de forumlarda "ne alayim" diye soru soran hicbir amator arkadas D800'e yaklasmasin. Bunun sebepleri defalarca yazildi cizildi, daha detaya girmeye gerek yok. D800 dogru kullanildiginda mukemmel bir makine, ama "ne alayim, D800 iyi mi?" diyen arkadaslarin ne kadar "dogru" teknige sahip oldugu tartisilir. "Sorun" diye soylenen seylerin yarisi kullanici hatalarindan kaynaklaniyor. En basiti, D700'de 50mm ile 1/40'ta keskin fotograf cekmeye alismis biri ayni seyi D800'de deneyince "aaa odak hatasi var galiba" deyiveriyor, halbuki sorun titresimde.

 

Tarih: 11 Haziran 2012, 13:14 - İp: 84.***.**1.146
smaler
smaler (üye)
Konya / Reklam Fotoğrafçısı

Sayın kamera54 ve puskas hiç buşuna tartışmayın bence.
Puskas haklı
Mesela D90 da 5Dmark2 den daha iyi bir makine. ))
Nedeni: Çünkü ben D90 kullanıyorum ve AF konusunda D90 daha başarılı. Ayrıca dahili flaşıda var. Hatta ayrıca flaş tetikleme v.s. gibi bazı özellikleride daha gelişmiş. ))

Arkadaşlar şaka bir tarafa neyin tartışmasını yapıyorsunuz. Puskas Canon fanatiği bende Nikon fanatiğiyim diyelim. Bu suç değil ki. Elbette 7D-D800 den iyidir demek çok doğru olmaz ama 7D ninde iyi bir makine olduğunu biliyoruz hepimiz.

Siz onu bırakın. Asıl sorun şu. Geçenlerde kompakt makine bile kullanamayan birisi bana diyor ki 7D alacağım. ) Neden diye sordum. Arkadaşı çok iyi makine ondan al demiş. Yani millet sanmaya başladı ki fotoğrafı makine ( hatta para ) çekiyor.

doğru kompozisyon - doğru ışık - doğru Lens - doğru açı - doğru tutuş ve teknik - doğru pozlama - (son olarak) doğru makine faktörlerinin kimse farkında olmamaya başladı. Bencil düşünecek olursak bu bir yönden iyi. Çünkü piyasada çok olan şey ucuz olur genelde. Kötü tarafı ise şu. İyi fotoğrafları saymazsak bilgisayarlarımız ve ortalık fotoğraf çöplüğüne döndü iyice. İşin hiç zevki kalmıyor böyle oluncada.

#smaler' tarafından 17.06.2012 01:01:04 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Haziran 2012, 00:46 - İp: 141.***.**5.49
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

smaler, sana hak vermemek haksızlık olur.. Böyle bir yaklaşım tarzıyla kale herzaman fethedilir. Ama forumda öyle kişiler varki yazacak teknik bilgileri olmadığı için direk fanatiklik yakıştırması yapıyorlar. Aslına bakarsan dediğin gibi herkes biraz fanatiktir. Birde öyle kişiler varki biraz dedikodu gibi oldu ama bunları da konuşmak lazım. Bazı kişiler diğer markanın kullanıcılarına şirin görünmek için gelip bana çatıyorlar bu durumda tartışmanın boyutu değişip karşılıklı atışmalar başlıyor.

Herkes kendi makinesini över doğal olarak kendi kullandığı markaya sempati duyar. Bu olay yaptığınız yorumlara abartılı olarak yansımıyorsa bir sakıncası yok.

Ben bu forumda her markayı tavsiye ediyorum. Nikon'u da beğenirim kullandığım Canon'u da, Sony'ninde bazı tarafları hoşuma gider. 4-5 senedir hep farklı markalar üzerinde eleştiri yaptım. Farklı markalar hakkında konu açtım. Konu hakkında yenildiğini yada çuvalladığını anlayanlar hemen sen FANATİKSİN deyip ortadan kayboluyorlar Böyle olunca tartışmanın zemini değişiyor bu sefer karşı taraf hakaretlere başlıyor

Birde yeni bir moda var: Kullanmadığın makineyi tavsiye etme ya da problemli olan makine için bunun arızası olduğunu nerden biliyorsun? Yahu arkadaş nette bi dünya bilgi var mağra devrinde yaşamıyoruzki herşeye ulaşabilirsin. Bir sürü test yapılıyor bu makineler hakkında.. Sorunu varsa Nikon-Canon Rumors'larda bu tartışılıyor takip edersen bilgi heryerde..

Birde forum polisleri var onlar başka bir komedi Direk söyledikleri: SEN İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRİYORSUN ! Allah Allah sen hep doğru yönlendirdinde gelip bana akıl veriyorsun Birde klavye delikanlıları var onlarda başka bir olay Hakaret edip anında sıvışıyorlar. Nasılsa sanalda yazmak kolay !







 

Tarih: 17 Haziran 2012, 10:26 - İp: 78.***.**5.135
kamera54
kamera54 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Puskas,

Boşyere kendini yırtma, senin ipliğini de pazara çıkardım, bunu artık herkes biliyor.

1986 doğumlu sayın Onur Redd, daha çömezsin, ne kadar fırın ekmek yersen ye sana yetmez. Nedense soyadın da çok ilginçmiş, acaba soyadını gizlemeye mi ihtiyacın var yoksa bu senin gerçek soyadın mı? Bak şimdi herkes merak etmiştir.

Bari forumdaki kendinden büyük amcalara saygın olsun, benim yaşım önemli değil, senden saygı beklemem her ne kadar senden birkaç yaş küçük oğlum olsa bile.

Sen doğduğunda ben fotoğraftan para kazanıyordum, sen daha analog bir makina bile kullanamazsın belki de, zaten dijitalle fotoğrafı tanıdınız, tıpkı fare ve Windows ile bilgisayarı tanıdığınız gibi, tıpkı sen doğduğunda ben faresiz-harddisksiz bilgisayarlarda MSDOS üzerine eğitim almam gibi, bu bile sana yeter.

5 yıldır sadece bir 450D kullanabilmişsin. Bu makinayı hala en iyi giriş seviyesi olarak yazmışsın. Teknik bilgisi bu kadar kıt olan biri böyle laf kalabalığıyla sadece insanları yanıltır.

Bak burda aynen senin yazdığın yazıyı paylaşıyorum:

"5 yıldır kullanıyorum çok memnunum. Hala Canon'un en iyi giriş seviyesi makinesidir.. Hobi olarak yapmak isteyenler için hem taşıması kolay hemde imaj kalitesi çok üst düzey bir makinedir.. Kit lens yetersiz gibi gözüksede amatörler için tatmin edicidir.. İlerde 50mm veya zoom lenslerle kullandığınızda makinenin gerçek performansını görmüş olursunuz. Batarya ömrü inanılmaz güzel.. Tek şarjda 1500e yakın fotoğrafı rahatlıkla çekersiniz..
Artıları: belirttim..
Eksileri: ben göremedim..
06.03.2012 20:40:20 tarihinde yazmış."

Gören de seni profesyonel fotoğrafçı sanacak. Kaldı ki bu mesajı 2012 mart ayında yazmışsın. Bu zamanda bu makinaya en iyi giriş seviyesi diyen birinin marka fanatikliğinden ziyade eline sadece bu makinayı alabildiği herkesçe malum.

Onur Redd efendi, diğer forumlarda da şovlarını izliyorum, saygısız yazılarını, 60 yaşındaki insanlara saygısızlığını. Unutma, birgün gelir bir kayaya çarparsın, senden büyük Allah var. Çamuru at izi kalsın politikan birgün seni de mahveder.

Biraz photoshop biraz net bilginle fotoğraf ekipmanları konusunda kendini bi hayli tecrübeli sanıyorsun ama merak etme senin ne mal olduğunu herkes biliyor artık. Saygısız tavırların hangi kültürle yetiştiğinin ispatı.

Bu forumu buraya kadar okuma zahmeti gösteren arkadaşlar:

Bu puskas isimli genç arkadaş bir şarlatandır, teknik-elektronik bilgisi fotoğraf makinaları üzerine hiç yoktur. Sakın bu arkadaşın yazdıklarını ciddiye alıp bir satınalmada bulunmayın.

Benim yerim adresim, mesleğim, iştigal alanım bellidir, eğer ciddi bir sorgulama yapılırsa herkes tarafından ulaşılabilir durumdadır, adım soyadım gizli değildir.

Bunları bu şekilde yazmayı kişisel olarak doğru bulmasam da mecbur kaldığım için yazıyorum:

Hollanda'da yaşayan, tanınmış bir elektronik markanın arge bölümünde kalite kontrol mühendisi olarak 15 yıldır çalışan biriyim.



#Kamera54' tarafından 17.06.2012 11:37:36 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Haziran 2012, 11:34 - İp: 81.***.**3.207
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Yaptığın hakaretlerin hepsini sana geri iade ediyorum. Kötü söz sahibine aittir. Artık bu forumda birşey konuşulmaz....




#puskas' tarafından 18.06.2012 21:43:07 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 17 Haziran 2012, 12:44 - İp: 78.***.**0.217