kelamca
kelamca (üye)
İstanbul / Amatör

Kafam Allak Bullak Oldu :-))

Nikon D200 kullanıcısıyım. Makina yenilemesi yapıcam ama karar veremiyorum.. Canon 7D"yi inceledim çok beğendim. Nikon da o özelliklerde en yakın makina olarak D800 gibi geldi bana ama nikon ile Canon arasında kaldım.. sizce hangi makinayı tercih edeyim. Canon 7D ile nikon arasında en yakın makina hangisidir?

Tarih: 23 Mayıs 2012, 13:01 - İp: 188.***.**1.43
justinn
justinn (üye)
Edirne / Amatör

@puskas;

Başka konularda da 7D yi öne sürmüşsün. senin hayalindeki makinenin 7D olması o makinenin en iyi olduğunu göstermez. canoncular 5d mark3 ü D800 ile karşılaştırmaya çekinirken senin 7D ile karşılaştırman tutarsızca ve gayet komik. google 7D vs D800 yazıp puana bakmakla olmuyo o üstünlükler. 36mplik FF sensör D800 ü nerede gördün de bukadar kolay harcadın anlamak zor. neyse sen eniyisi 2 link daha ver de bizde sana inanalım

selametle

 

Tarih: 24 Mayıs 2012, 02:01 - İp: 88.***.**6.184
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

kamera54

Bakın konuyu sanırım anlatamıyorum. Konuya girmeden dünyanın en ünlü test sitelerinden biri olan Digitalrev benimde takipçisi olduğum harika bir sitedir. Orada şu karşılaştırmayı yapmışlar d800 vs d7000 vs 7d Sanırım bizim bilgilerimiz bazı konularda yetersiz kalıyor bunu sorgulamak lazım..
TIKLAYIN

Daha öncede yazdığım gibi d800'ün AF sorunu yani Ali hocamında dediği gibi odaklanma sorunu var. Buradaki konu FF, 36mp veya Dx sensör değil. Onun zaten kullanım alanlarına göre tercih edebilirsiniz. Bu işi profesyonel olarak yapanların görselleri reklamcılıkta veya moda fotoğrafçılığında kullanmaları elbette ciddi avantajlar getirir. Ben zaten APSC kullanım alanında FF'ye kafa tutar diye bir ifade kullanmadım. Biz burada sadece bu iki makineyi karşılaştırdık. Burdaki olayımız d800'de odaklanma sorunu olması. Evet bu tarz sorunlar yeni çıkan her makinede olabiliyor. Ama önemli olan bunu firmware ile halledebileceklermi? Açıkçası bunlar hep soru işareti.. Yani bidaha söylüyorum burdaki karşılaştırma Bir FF vs APSC değil

Odaklanma sorunu olan bir makineyi tavsiye etmekte açıkçası içime sinmedi.. (Zaten verdiğim testte bu açıkça gözüküyor.)

Ayrıca konu dışı yazdığınız gibi kendimi kanıtlama gibi bir amacım yok. Küçük tavsiyelerimle faydalı olabilirsem bu beni mutlu eder.

7D'yi azda olsa kullandım sonuçları kısmen test edebildim ancak bu yeterli olmadı. Hayalimdeki makine olmamakla birlikte. Alacak olursam Mark II'yi bekleyip, fiyatının düşmesini beklerdim.

--------------------------------------------------------------

Konuyu iyi okumayan @justin kendini komik duruma düşürmüşsün sana cevap yazma gereği duymuyorum ancak şunları söylüyorum; eğlenmek yada kafa bulmak istiyorsan yeri burası değil bu işler googledan link vermekle olmaz justin. benim gibi ajanslarda yıllarca diz çürüp mouse sallaman lazım biraz daha saygılı mesaj yazarsan seviyeyi korumuş oluruz

Kısa bir not: 36mp'e değil, 1D MarkIV'teki 16mp'e bak derim büyük olanı iyi zannetmek en büyük hatadır..


Saygılar..



 

Tarih: 24 Mayıs 2012, 10:20 - İp: 78.***.**9.245
justinn
justinn (üye)
Edirne / Amatör

e hani cevap verme gereği duymuyodun? ayrıca link veren sensin karışıklık olmuş. neyseki sevgili puskas paylaştığın bilgilerde yararlı olacaktır teşekkürler

 

Tarih: 24 Mayıs 2012, 12:21 - İp: 88.***.**8.36
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

cevap derken ayrıntılı demek istedim. linkten kastım mesleki bilgilerle yorum yazmanın önemini ima etmek istedim. ve linki konuya itirazı olanların bakması için verdim. hayırlı kandiller..

 

Tarih: 24 Mayıs 2012, 12:27 - İp: 78.***.**9.245
alibasarir
alibasarir (üye)
İstanbul / Amatör

d800'ün 36 mp olması elbette cezbediyor insanı,avantajları var tamam ama yinede ff makinalarda benim favorim nikon d4 ...

bu arada gerçi ff değil 1,3 x ama canon 1D MarkIV'de yabana atılacak cinsten değil .yakın bir dostumda var bu makinadan ve bizzat kısa bir kullanma şansım oldu ve her yönüyle gerçekten mükemmel bir alet olduğunu söyleyebilirim ...

HERKESE HAYIRLI KANDİLLER

 

Tarih: 24 Mayıs 2012, 13:05 - İp: 85.***.**0.90
kamera54
kamera54 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Puskas,

O zaman "Canon 7D Nikon D800'den daha üstün bir cihazdır.." diye yazmıyacaksın.

Bu ifade bu konuda bilgisi az olan insanları yanlışa sevkeder.

Eğer burda "şimdilik D800 seçimini rafa kaldırıp en iyisi beklemek ve sonuçları görmek daha akıllıca olur, D800 yerine (atıyorum) 5D Mark'ın en son modelini düşünün" demiş olsaydın o zaman sana tamamıyla katılırdım. Çünkü bu iki model segment olarak birbirleriyle kıyaslanabilirler.

Ön siparişle satın alınan tahminen 3 adet D800'de rastlanan flu vizör görüntüsü; bundan başka netleme noktası merkez değil de kenara çok yakın alan seçildiğinde fokus kararsızlığı şikayetini baz alıp değerlendirme yapan sitelerin niyetinden şüphe ediyorum.

Bahsettiğin sıkıntıyı nette herkes gibi ben de okuyorum ve konu mesleğimle ilgili olduğu için de bu problemle ilgili gelişmeleri sürekli takip ediyorum. Eğer Amerikalı fotoğrafçının (bana göre oldukça coni biri!) bloğunu takip ediyorsan sen de görürsün ki Nikon kendisine tamamen yeni bir makina göndermiş ve adamın sesi soluğu kesilmiş artık. Bu arada Amerika'da garanti şartlarının Avrupa'dan çok daha farklı olduğunu belirtmemde yarar var sanırım. Hatta bazı ürünlerde garanti 3 ay ile kısıtlı orada, Nikon gövde için nasıldır bilemiyorum.




 

Tarih: 24 Mayıs 2012, 13:09 - İp: 46.***.**3.230
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Ali Başarır sana katılıyorum. D4 gerçekten başka bir makine.. Ayrıca 16mp'lik 1D markIV benimde favorim.

kamera54,
Söylediğim herşeyin arkasındayım. Yanlışa sevketmesi için bir neden yok çünkü altında nedenleri var. Burada bakılacak noktalar bellidir. O noktalardan hareketle olumlu sonuca ulaşmak kaçınılmazdır. Ben üstün olduğu noktaları yazdım. Belki ilk yazımda eksik kalan noktalar var o yönde haklısınız. Yazılarım tümünde kullanıcıların ekonomik olanı tercih etmelerini tavsiye ederim. Elbette 5D MarkIII burada başka bir sınıfta ve üstün özellikleri var. Ancak kullancak kişinin bu makineyi nerde ne için kullanacağı işin kırılma noktası bence..

Verdiğim test çekimini tam merkezden aldım. Ama konu gerçekten çok detaylı araştırma istiyor. Ama her konuyada bu kadar detaylı yorum yapamazsınız. Netteki tüm veriler sağlıklı olmayabilir. Dolayısıyla alacak kişi bu makineyi aksiyon, spor fotoğrafçılığında kullanacaksa 7d 8 fps'lik hızıyla hepsinden daha hızlı bir cihazdır. Bu konuda 5d ve d800 yetersiz kalıyor. Genel kaliteyle tavsiye verecek olursanız esas ozaman kullanıcıları yanlış ürüne sevk etmiş olursunuz. Teknik verilerin dışındaki görüşlerim kişisel fikirlerimdir. İsteyen katılır isteyen katılmaz...

Not: Amerikalı fotoğrafçının detaylarını verirseniz bende takip ederim. Ama Nikon tamamen yeni bir makine göndermişse herkese aynı makineyi vermesi gerekmezmi?

 

Tarih: 24 Mayıs 2012, 13:36 - İp: 78.***.**9.245
kelamca
kelamca (üye)
İstanbul / Amatör

ben tartışmayı bitireyim :-)) canon 7d almaya karar verdim...
Ben daha çok doğa fotoğrafları, çiçek böcek çekimleri yaptığım için iyi lensler ile diğer makinalar ile arasındaki farkı kapatırım diye umuyorum... bütün cevap yazan arkadaşlara teşekkür ediyorum çünki bilmediğim şeyleri de öğrendim.. kafam zaten karışıktı ama daha karışık yapmadı bu yorumlar :-)) hepinize kolay gelsin..

 

Tarih: 24 Mayıs 2012, 14:51 - İp: 188.***.**2.249
kamera54
kamera54 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sen sözlerinin arkasında dur Puskas, dürüstlük bunu gerektirir zaten.

Şu ana kadar 3 adet ön siparişli gövdede bu sıkıntıyla karşılaşılmış , o halde bütün makinaları değiştirmelerine ne gerek var?

Amerika'daki garanti sistemini özellikle belirttim. Yani eğer bir bit yeniği varsa anında feryadı basıyorlar, yoksa onlar için çok geç olabilir, yani yenisiyle değiştirilmez, mevcut alet tamir yoluna gidilir, adamlar yeni makina gelsin diye hemen kolları sıvıyorlar.

Google amcaya "D800 focus issue" diye bi yazıver, göreceksin neler yazıldığını D800 hakkında. E bu normal zaten; D800'den sonra Canon'un lanse ettiği model bana göre Nikon'a yeterli cevap olamadı, hem de Nikon'dan daha yüksek bir satış fiyatına sahip olduğu halde.
Ki bunu Canon 7D satışa sunulduğunda da yaptılar bunu, makinayı yerin dibine batırdılar front/back focus problemli diye. Bak bugün bu makinayı övüyorsun, ne oldu o baştaki şikayetler? Makinaya Tamron yerine Canon L serisi lensi takınca sorun kalmıyor di mi? Adamın elinde kalibrasyonu bozuk üçüncü marka lens var, tutup makinayı kötülüyor.

Böyle bir sorun gerçekten var ise Nikon gibi Mitsubishi Holding bünyesindeki bir şirket bunun peşini bırakmaz. Kaldı ki bu giriş seviyesi bir makina değil, basite alınacak bir konu değil.

Malum haberin linki:
http://fstoppers.com/news-nikon-d800-has-confirmed-focusview-finder-issues

 

Tarih: 24 Mayıs 2012, 15:14 - İp: 46.***.**3.230
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

kelamca makinen hayırlı olsun

kamera54, link için teşekkürler..

 

Tarih: 24 Mayıs 2012, 15:58 - İp: 78.***.**9.245