osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Canon Ve Nikon ' A Sesleniyorum !

Arkadaşlar merhaba.Bu Canon mu Nikon mu sorusu artık hepimizi sıktı bir yerde.Bu rekabetin tek elle tutulur bahanesi zevkler ve renkler tartışılmaz cümlesinden ibaret özet olarak.

Ben eğer kısmet olursa Canon ERKAYALAR ve Nikon KARFOKARACASULU türkiye distiribütör firmalarından bazı modeller isteyeceğim.Umarım sesimi duyarlar.Mesela Erkayalar firmasında çalışan Eos adlı arkadaşımızın bu yazıyı okumasını çok isterim.

Şimdiye kadar birçok kişinin fotoğraf makinası almak için tercih ettiği bu sitede az çok kendi çapımızda insanlara faydalı olmaya çalıştık.Fotografik bilgi eksiği olan yada makinaların kullanım özellikleri hakkında fikir sahib iolmak isteyen arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştık bir yerde.

Benim isteğim ise bu yukarıda ismini yazdığım firmalardan makine talebinde bulunmak ve bu ürünleri detaylı bir şekilde incelemek.

Unutmayın ki fotoğraf severler firmaların biz iyiyiz,bizim ürünümüzü alın mutlu olursun gibi laflara alıştılar.Bu tanıtımları-reklamları ve modeller hakkındaki yorumları artık çokda dikkate almıyorlar.Çünkü nihayetinde markanın kendi ürünü.Kim kendi sattığı ürünü kötülerki iyi olmasa bile...

Bende sizlerin huzurunda 2 firmadan bazı makinalar isteyeceğim.Ve burada bu makinalar ile her türlü çekimi gerçekleştirmeye çalışarak sizler ile çektiğim fotoğrafları paylaşacağım.Hatta eğer olursa Canon ve Nikon'u burada gerek kullanıcı yorumları ile gerekse aynı ortamın her iki makine ile çekilmiş karşılaştırmali fotoğrafları ile göstereceğim.


ERKAYALAR Firmasından en başta istediğim model;

Canon 5D ve bu makina ile çok tanınan 24-105mm f:4 yada f:1.8 lens+Gerekli görülen başka lensler+ 2GB Sandisc extreme 3 hafıza kartı.Taşıma çantası.

Ellerinde yoksa Canon 30D de olabilir.

Tabi bu isteğim sadece bir rica.Mümkünse gönderebilirler ise çok iyi olur.Hem ben bu makineleri(özellikle 5D'yi) kullanmayı çok istiyorum hemde arkadaşların merak ettiğini özellikle tahmin edebiliyorum.


KARFOKARACASULU Firmasından ise Nikon D2Xs( türkiyeye girmediyse D2X ) modelini rica ediyorum.Lütfen.Ellerinde yoksa Nikon D200 modeli de olabilir.Yanında ise firmanın uygun gördüğü lensler olabilir.Hızlı bir hafıza kartı ile çantası da olursa iyi olur.


Bu gibi incelemeler potansiyel müşteriler ve meraklı arkadaşlar için çok gerekli.Çünkü ben her iki firmayı da tanımıyorum ve bir kullanıcıyım.Ancak benim yaptığım test de kesinlikle bir abartma yada yalan-dolan olmayacaktır.Zaten beni tanıyan tanır.Kendi kullandığım makinanın bile eksiklerini dobra dobra açıklamaktan çekinmem.

Yetkililerden ricam bana bu konuda yardımcı olmaları,cevapları en yakın zamanda bekliyorum

Tarih: 19 Temmuz 2006, 20:18 - İp: 85.***.**5.199
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

İlker şu adreste full frame'in farkı küçük bir örnek ile açıklanmış.Bakmalısın.

http://www.oreillynet.com/pub/a/oreilly/digitalmedia/2005/10/13/canon-5d.html

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 22:45 - İp: 85.***.**0.108
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

valla ne diyebilirim ki kivanc, tek kelimeyle muthis kamera 5d.. iso performansini goruyorsun degil mi? iste olay bu dedirtiyor resmen..

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 23:34 - İp: 62.***.**2.10
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Osmanlı keşke İstanbul da yaşıyor olsaydın, belki ortak bir çalışma yapabilirdik. Uzun zamandır bahsettiğin tarzda bir site hazırlama çabası içersindeyiz, ama kolay olmuyor.Bazen zorlandığım oluyor.

Ürün inceleme konusunda birkaç cümle söylemek istiyorum.

Daha önce S9500 yeni çıktığında Fuji birtane göndermişti, senet gibi bir sözleşme imzalatmıştı. tabi ben imzalamadım, editörlüğe gelmişti. 1 ay sıkı bi incelemden geçti raporlar hazırlandı, o sürede bende 1 kaçgün inceleme fırsatı bulabildim. Daha fazla inceleme bütün sorumluluğu üzerime almama gerekiyordu. Bende almadım

Panasonic ten ürün istediğimizde uzun bir süre beklemek zorunda kaldık. Genelde firmaların demo bir ürün gönderiyorlar, aynı ürünü sırasıyla basın kuruluşularına gönderiyor. Bize sıra gelene kadar epey bir süre geçti. Fz30 incelemesinin bir kısmınıda sizlerle de paylaştım. Bana gelen ürün demo olduğu için ne objektif kapağı vardı, ne aktarma kablosu. İncelemek için en fazla 1 ay süre veriyorlar. Daha sonra aynı ürünü başka yerlere gönderiyorlar.

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 23:58 - İp: 85.***.**7.201
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

tolga aslinda yapabilseniz harika olurdu dogrusu.. var misiniz hep birlikte boyle birseye giriselim..

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 03:16 - İp: 62.***.**2.10
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Aslında dünya globalleşiyor.Artık öyle makinayı alım gücü olanlara göstereyim(elleteyim),yok bu alamaz,o halde incelemesin gibi yanlış tutumlar yavaş yavaş tarihe kavuşuyor.
Bir makinayı alıp incelemek,makinayı geldiği kadar sorunsuz bir biçimde iade etmek ve makinanın hakkını vermek önemli.
Ama firmaların çok istekli davrandıkları söylenemez.

Mesela aylık takip ettiğim fotoğraf dergileri,Türkiyeye yayın yapan dergiler.Onlar her ay bir makina incelemek zorundalar hatta birkaç;onlar bile istedikleri makinaların yoğunluk yüzünden ellerine ulaşmada güçlük çektiklerini söylüyorlar.

Tolga sen benden gerek bilgi gerekse kullanım anlamında daha fazla tecrübeye sahipsin.Anck bende bu konuda çok hevesliyim.İstanbulda olsaydım çok iyi bir çalışma ve sinerji doğabilirdi bu birliktelikten.Hatta dikkat edersen R1 topiğine devamlı kaılan arkadaşlar var.Adnan abi(As) ve İlker(Dadanagast) ve diğer bu işe heyecan ve öğrenme isteği duyan arkadaşlarımız ile altından kalkılamayacak bir durum değil

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 09:57 - İp: 85.***.**5.182
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

X tolga bu çok iyi olur.benim gibi yabancı dil özürlüler için bulunmaz bir nimet olur.ayrıca makinaları tek tek bir kişi yerine isim verilerek birden çok kullanıcı yazılarıda site akıcılığı sağlar.burdaki bir test topiği gibi karşılıklı kullanıcı diyaloglarıylada desteklenebilir.

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 10:28 - İp: 88.***.**0.187
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bence hazir burada yaparak da baslayabiliriz.. fikret'le konusalim, bize bir test sayfalari acsin mesela.. dslr ve kompact'lar diye iki ana bolum olur.. bir makine icin bir kere sayfa acilabilsin.. makineyi inceleyenler, almak isteyenler, o makinenin isiminin gectigi sayfayi acip yazilanlari falan okurlar..
ne dersiniz?

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 13:13 - İp: 62.***.**2.10
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

ilker aslında bu tamda makina alma arefesinde olanlar için ilaç gibi çözüm.. pek çok serbestçe açılan topikler arasında kayboluyoruz.. Her Marka ve model için ayrı ve tek bir test ve inceleme başlığı iyi olur

-------------------------------------

Özel Not: İlker ve SonyH5 bilenler şuraya bir bakar mısınız?
http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=11514

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 14:00 - İp: 85.***.**5.232
muratreis
muratreis (Objektif)
İstanbul / Meraklı

dadanagast ve xtolga kıvancın bu konuyu açmasıyla güzel bir sonuç çıkacak galiba... Belki makineler gelmeyecek ama yeni bir hareket geleceği kesin.

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 14:21 - İp: 81.***.**9.145
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bence de guzel seyler cikacak..
..

vedat, o verdigin konuda cevabi yazacagim..
..

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 16:11 - İp: 62.***.**2.10