osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Canon Ve Nikon ' A Sesleniyorum !

Arkadaşlar merhaba.Bu Canon mu Nikon mu sorusu artık hepimizi sıktı bir yerde.Bu rekabetin tek elle tutulur bahanesi zevkler ve renkler tartışılmaz cümlesinden ibaret özet olarak.

Ben eğer kısmet olursa Canon ERKAYALAR ve Nikon KARFOKARACASULU türkiye distiribütör firmalarından bazı modeller isteyeceğim.Umarım sesimi duyarlar.Mesela Erkayalar firmasında çalışan Eos adlı arkadaşımızın bu yazıyı okumasını çok isterim.

Şimdiye kadar birçok kişinin fotoğraf makinası almak için tercih ettiği bu sitede az çok kendi çapımızda insanlara faydalı olmaya çalıştık.Fotografik bilgi eksiği olan yada makinaların kullanım özellikleri hakkında fikir sahib iolmak isteyen arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştık bir yerde.

Benim isteğim ise bu yukarıda ismini yazdığım firmalardan makine talebinde bulunmak ve bu ürünleri detaylı bir şekilde incelemek.

Unutmayın ki fotoğraf severler firmaların biz iyiyiz,bizim ürünümüzü alın mutlu olursun gibi laflara alıştılar.Bu tanıtımları-reklamları ve modeller hakkındaki yorumları artık çokda dikkate almıyorlar.Çünkü nihayetinde markanın kendi ürünü.Kim kendi sattığı ürünü kötülerki iyi olmasa bile...

Bende sizlerin huzurunda 2 firmadan bazı makinalar isteyeceğim.Ve burada bu makinalar ile her türlü çekimi gerçekleştirmeye çalışarak sizler ile çektiğim fotoğrafları paylaşacağım.Hatta eğer olursa Canon ve Nikon'u burada gerek kullanıcı yorumları ile gerekse aynı ortamın her iki makine ile çekilmiş karşılaştırmali fotoğrafları ile göstereceğim.


ERKAYALAR Firmasından en başta istediğim model;

Canon 5D ve bu makina ile çok tanınan 24-105mm f:4 yada f:1.8 lens+Gerekli görülen başka lensler+ 2GB Sandisc extreme 3 hafıza kartı.Taşıma çantası.

Ellerinde yoksa Canon 30D de olabilir.

Tabi bu isteğim sadece bir rica.Mümkünse gönderebilirler ise çok iyi olur.Hem ben bu makineleri(özellikle 5D'yi) kullanmayı çok istiyorum hemde arkadaşların merak ettiğini özellikle tahmin edebiliyorum.


KARFOKARACASULU Firmasından ise Nikon D2Xs( türkiyeye girmediyse D2X ) modelini rica ediyorum.Lütfen.Ellerinde yoksa Nikon D200 modeli de olabilir.Yanında ise firmanın uygun gördüğü lensler olabilir.Hızlı bir hafıza kartı ile çantası da olursa iyi olur.


Bu gibi incelemeler potansiyel müşteriler ve meraklı arkadaşlar için çok gerekli.Çünkü ben her iki firmayı da tanımıyorum ve bir kullanıcıyım.Ancak benim yaptığım test de kesinlikle bir abartma yada yalan-dolan olmayacaktır.Zaten beni tanıyan tanır.Kendi kullandığım makinanın bile eksiklerini dobra dobra açıklamaktan çekinmem.

Yetkililerden ricam bana bu konuda yardımcı olmaları,cevapları en yakın zamanda bekliyorum

Tarih: 19 Temmuz 2006, 20:18 - İp: 85.***.**5.199
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

İlker açılacak bölüm için dslr ve compact bölümü yetersiz gelir.Dslr- cep telefonları-like ve compact bölümleri olsun.
Dün akşamki test linkinden sonra ben burada daha çok cep telefon muhabbeti açılacağını düşünüyorum.

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 16:20 - İp: 81.***.**8.50
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör


haklisin adnan, cep telefonlari bolumu de olmali..
yakinda zaten gercekten de baslayacak insanlar vedat'in soyledigi gibi; a100 mu cep telefonu mu alayim diye..
bence uc bolum olsun.. dslr ve dslr-like'lar.. kompact'lar.. orta format makineler ve kompact mompact ama cep telefonlari..

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 17:59 - İp: 62.***.**2.10
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

boyle bir projeye girisilirse yardimci olmaya calisirim ben de. uzun zamandir kafamda birseyler tasarliyordum ama bugune nasipmis ifade etmek cok guzel olur valla. nf'a ek bir bolum de olabilir, en azindan forumlardaki gibi daginik olmaz testler...

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 18:35 - İp: 81.***.**7.8
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

o halde fikrete iletelim bu konuyu arkadaslar..
zaten daha oncesinde bu konuyu konusuyorduk sanirim forumda.. fikret de dusunuyordu diye hatirliyorum.. ama onun kafasinda daha farkli bir sistem vardi..
ben ona bir mesaj atayim da gelsin konumuzda soylesin dusuncelerini..

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 19:29 - İp: 62.***.**2.10
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

çok ta güzel olur.firmalardan düşüncelerini aktarmalarını bekliyorum.sanırım birçok markanın türkiye ayağından bir calışanı bu formu takip ediyor.desteklerini görmeden de başlamamak gerektiğini düşünüyorum.en azından bu bölümün işleyişi hakkında bir düşünceleri ve önerileri olursa FD e yapılandırmada yararı olur.

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 20:00 - İp: 88.***.**0.187
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Beyler hepinize selamlar.Can kulağı ile sizleri dinliyorum.Herkes kendi fikirlerini söylesin.Bu fikirler arasından iyi ve mantıklı olanları seçip,kafamızda kaba taslak bir şekil belirebilsin.

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 20:00 - İp: 85.***.**0.9
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gantry haklisin, cogu firma zaten izliyordur forumda olup bitenleri..
bu konuyu fikrete iletelim..

 

Tarih: 21 Temmuz 2006, 20:05 - İp: 62.***.**2.10
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Beyler bu DSLR'lerin fiyatı düşmeyecek mi?
İlker 370D yada D80,piyasaya 2000 ytl altında çıkarmı dersin?

 

Tarih: 22 Temmuz 2006, 10:11 - İp: 85.***.**9.173
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kivanc pek dusecegini zannetmiyorum dogrusu.. artik ureticiler makinelere daha fazla ozellikleri koyuyorlar, ama fiyatlar ayni seviyede kaliyor..
fakat canon'un eger ki 3000d modeli cikarsa fiyati cok ucuz olacaktir.. veya nikon d50'nin yeni modeli gelirse..
bence ille de 370d veya d80 alacagim diye kendini sartlama.. kivanc bu makinelerin oluleri bile bizlere yeter de artar bile.. d50 sana bana yetmez mi? yeter..
oncelikle ucuzundan bir dslr alip, yaninda kaliteli lensleri almaya bak.. body degisiyor.. ama lensler kalici..
lens kalitesinin fotograf kalitesine ne kadar etki verdigini sen de biliyorsun..

 

Tarih: 22 Temmuz 2006, 13:03 - İp: 62.***.**2.10
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

İlker lenslerin fiyatları ne kadardır?Orta kalitede ve geniş ile orta mesafe yakınlaştırmayı aynı anda sunan lenslerden bahsediyorum.

Ben kit lens alıp makinayı kullanırken lenslere kesinlikle çok para veremezdim.Lenslerin 200-300ytl olanları yok mu?
Canon kadar kaliteli ve pahalı olmasa da olur.18-55mm den azıcık daha kaliteli olsa,ve mesela zoom aralığı atıyorum 25-120mm gibi olsa.Bunun için 25/1.6-120/1.6=15-75mm gibi bir aralığa sahip olabilir.Hiç olmadı prime lense bile ok derim.Ama geniş açı olursa.Mesela 13mm olsa,13x1.6=20.8mm yapar.Adnan abiye hava atarım.

Şimdi alamam ama belki 1 sene yada iyimser olarak 6 ay sonra alırdım belki.İlker ya bu 20D çok mu güzel senin 350D'den?
İngilterede kaça onlar?Kit lensli fiyatı nedir?
Birde 20D/30D gibi makinalara kit lens olarak daha kaliteli olan 18-70mm koyuyorlar sanırım.Onunla 18-55mm arasında çok fark varmı?

 

Tarih: 22 Temmuz 2006, 13:45 - İp: 85.***.**9.173