osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Canon Ve Nikon ' A Sesleniyorum !

Arkadaşlar merhaba.Bu Canon mu Nikon mu sorusu artık hepimizi sıktı bir yerde.Bu rekabetin tek elle tutulur bahanesi zevkler ve renkler tartışılmaz cümlesinden ibaret özet olarak.

Ben eğer kısmet olursa Canon ERKAYALAR ve Nikon KARFOKARACASULU türkiye distiribütör firmalarından bazı modeller isteyeceğim.Umarım sesimi duyarlar.Mesela Erkayalar firmasında çalışan Eos adlı arkadaşımızın bu yazıyı okumasını çok isterim.

Şimdiye kadar birçok kişinin fotoğraf makinası almak için tercih ettiği bu sitede az çok kendi çapımızda insanlara faydalı olmaya çalıştık.Fotografik bilgi eksiği olan yada makinaların kullanım özellikleri hakkında fikir sahib iolmak isteyen arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştık bir yerde.

Benim isteğim ise bu yukarıda ismini yazdığım firmalardan makine talebinde bulunmak ve bu ürünleri detaylı bir şekilde incelemek.

Unutmayın ki fotoğraf severler firmaların biz iyiyiz,bizim ürünümüzü alın mutlu olursun gibi laflara alıştılar.Bu tanıtımları-reklamları ve modeller hakkındaki yorumları artık çokda dikkate almıyorlar.Çünkü nihayetinde markanın kendi ürünü.Kim kendi sattığı ürünü kötülerki iyi olmasa bile...

Bende sizlerin huzurunda 2 firmadan bazı makinalar isteyeceğim.Ve burada bu makinalar ile her türlü çekimi gerçekleştirmeye çalışarak sizler ile çektiğim fotoğrafları paylaşacağım.Hatta eğer olursa Canon ve Nikon'u burada gerek kullanıcı yorumları ile gerekse aynı ortamın her iki makine ile çekilmiş karşılaştırmali fotoğrafları ile göstereceğim.


ERKAYALAR Firmasından en başta istediğim model;

Canon 5D ve bu makina ile çok tanınan 24-105mm f:4 yada f:1.8 lens+Gerekli görülen başka lensler+ 2GB Sandisc extreme 3 hafıza kartı.Taşıma çantası.

Ellerinde yoksa Canon 30D de olabilir.

Tabi bu isteğim sadece bir rica.Mümkünse gönderebilirler ise çok iyi olur.Hem ben bu makineleri(özellikle 5D'yi) kullanmayı çok istiyorum hemde arkadaşların merak ettiğini özellikle tahmin edebiliyorum.


KARFOKARACASULU Firmasından ise Nikon D2Xs( türkiyeye girmediyse D2X ) modelini rica ediyorum.Lütfen.Ellerinde yoksa Nikon D200 modeli de olabilir.Yanında ise firmanın uygun gördüğü lensler olabilir.Hızlı bir hafıza kartı ile çantası da olursa iyi olur.


Bu gibi incelemeler potansiyel müşteriler ve meraklı arkadaşlar için çok gerekli.Çünkü ben her iki firmayı da tanımıyorum ve bir kullanıcıyım.Ancak benim yaptığım test de kesinlikle bir abartma yada yalan-dolan olmayacaktır.Zaten beni tanıyan tanır.Kendi kullandığım makinanın bile eksiklerini dobra dobra açıklamaktan çekinmem.

Yetkililerden ricam bana bu konuda yardımcı olmaları,cevapları en yakın zamanda bekliyorum

Tarih: 19 Temmuz 2006, 20:18 - İp: 85.***.**5.199
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

370D bende sizler gibi netten duydum.bir bilgim yok.
Ama Canon geçen sefer ki Photokinaya nasıl damgasını koyduysa bu seferde yapacaktır olayını.
Ancak dadanagast D200 daha etkileyici geliyor sanırım şu sıralar sana.30D yi yakından incelemeni tavsiye ederim.
Fotograflarının d200 den daha keskin olduğu yönünde bilgiler duydum.ayrıca D200 daha pahalı sanırım.Ben 20D kullanıyordum çokta memnundum.
30D yi çok dikkatlice inceleyemedim ancak ürün müdürüm 20D den daha iyi olduğunu çok keskin fotograf verdiğini söyledi.
ayrıca Photokina da Canon kesin patlama yapar düşüncesindeyim.Bekleyin.arkadaşlar.

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 15:16 - İp: 85.***.**3.100
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

d200'u daha cok begeniyorum evet..
d200 kadar pahali degil 30d eos.. burada 30d ve 17-85 aldiginda, fiyat 1100 pound'a geliyor.. ve yeni daha d200'un fiyati 900 pound'a gerilemis, ki gecen hafta falan d200 body 1100 pound gibiydi..

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 15:39 - İp: 62.***.**2.10
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Sevgili Osmanlı..
Konuyu ilettim hatta linki verdim belkide sitede okumuşlardır isteğinizi.
Ancak testi yapacak olan kişinin bu konuda ki bilgi ve deneyimini,uzmanlık alanını,bunun tarafsızca olup olmayacağı konusunda bir takım sorular soruldu.
Yani bu testi yapacak olsan gerçekten,5D ve D2x i tarafsızca ve tam performans kullanabilceğine inanıyorsan,bence birde sen firmamızla görüş.
Karşılarında şahıs görmeleri daha ciddi bakmalarına sebep olabilir.
Benim aldığım mailde direkt bir hayır cevabı yoktu ancak açık bir kapı vardı.Özellikle 5D gibi ürünlerin demoya göndermenin oldukça tehlikeli olduğu yönünde (yıpranma açısından) bir ifade vardı.
Kendine güveniyorsan bu konuda tarafsız ve makinalara hükmedecek bilgi deneyimin olduğuna şirketimizle Erkayalarla görüşmeye geç istersen.Ben Yeliz hanımla bir telefon görüşmesinde yada randevu alıp görüşmende fayda olabilir.
Erkayalar Fotografçılık:0212 519 26 11
Yeliz Haskurt Halkla ilişkiler Müdürü.

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 16:11 - İp: 85.***.**3.100
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

valla erkayalari sevmeye basladim.. bravo gercekten..
oyle soylemeleri bile buyuk bir arti isimleri icin..

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 17:13 - İp: 62.***.**2.10
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Daha önce Erkayalar dan Yeliz hanımla görüşmüştüm, Ürün vermek için referans istiyorlar, ve nerde çalıştığımı sordular. Basın çalışanı olmam onlar için daha ömeliydi. Ben ürün talebinde bulunmadım ama verebileceklerini söylemişlerdi.

Ayrıca benim başka bir sitede Canon S2 ile ilgili açtığım bir topic var. "Canon S2 ciler Buraya" diye, Google da türkçe sayfalarda Canon S2 diye arandığında en başlarda geliyor, bügüne kadar 50 binin üzerinde ziyaret edildi. Erkayalar bunuda takip ediyormuş.

Erkayalar dan kompakt bir ürün istemiş olsaydınız belki gönderebilrilerdi ama 5d gibi bir ürünü gönderbileceklerini pek sanmıyorum.

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 17:42 - İp: 212.***.**0.50
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

sana s2'yi gondermisler miydi tolga?

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 17:56 - İp: 62.***.**2.10
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

bencede 5d yi göndermesinler zaten.ne yapacağı belli olmaz kıvancın 20d veye 30d neyine yetmiyor.30D hem yeni olduğu için daha akla uygun tanıtımı için.Ama testi ilker in yapması uygun görülürse türkiyeye gelmesi gerekecektir.

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 17:56 - İp: 88.***.**0.187
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

ben de istiyom ula bana da gondersinler test edeyim!

abi bu is zor biraz, nerde Turkiye'de oyle firma...

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 18:15 - İp: 81.***.**7.8
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

hepimize gondersinler, hepimiz test edelim..[>:D

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 18:45 - İp: 62.***.**2.10
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Bence konuyu fazla sulandırıp bulandırmayalım.
Elimizden geldiğince katkıda bulunalım.
Mantıklı çözüm üretebilmek adına öneriyorum.
Sözkonusu makinenin çok pahalı olması önemli bir faktör ve risk. Herhangi bir cihaz için şöyle bir öneride bulunayım.
Firma hangi makinayı verecekse, karşılıklı bir protokol/zimmet/teminat senedi düzenlenebilir. Belli bir süre dikkatli şekilde testi yapıldıktan sonra söz konusu makina açık arttırma ile testin sonuçlarının yapıldığı yerde satışa sunulabilir. (Neticede ikinci el durumuna düşecek). Tabi bu açık arttırmada gereksiz katılımların ve karışıklığın önlenmesi için belli kurallara dayanabilir. Katılmak isteyenin kredi kartı sorulması yada belli bir cüzzi teminat yatırması gibi..
Halkla ilişkilerle bu konular görüşülerek çözümlenebilir..
Kıvanç alacaz makineyi sana. forum olarak kararlıyız..

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 19:43 - İp: 85.***.**5.232