osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Canon Ve Nikon ' A Sesleniyorum !

Arkadaşlar merhaba.Bu Canon mu Nikon mu sorusu artık hepimizi sıktı bir yerde.Bu rekabetin tek elle tutulur bahanesi zevkler ve renkler tartışılmaz cümlesinden ibaret özet olarak.

Ben eğer kısmet olursa Canon ERKAYALAR ve Nikon KARFOKARACASULU türkiye distiribütör firmalarından bazı modeller isteyeceğim.Umarım sesimi duyarlar.Mesela Erkayalar firmasında çalışan Eos adlı arkadaşımızın bu yazıyı okumasını çok isterim.

Şimdiye kadar birçok kişinin fotoğraf makinası almak için tercih ettiği bu sitede az çok kendi çapımızda insanlara faydalı olmaya çalıştık.Fotografik bilgi eksiği olan yada makinaların kullanım özellikleri hakkında fikir sahib iolmak isteyen arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştık bir yerde.

Benim isteğim ise bu yukarıda ismini yazdığım firmalardan makine talebinde bulunmak ve bu ürünleri detaylı bir şekilde incelemek.

Unutmayın ki fotoğraf severler firmaların biz iyiyiz,bizim ürünümüzü alın mutlu olursun gibi laflara alıştılar.Bu tanıtımları-reklamları ve modeller hakkındaki yorumları artık çokda dikkate almıyorlar.Çünkü nihayetinde markanın kendi ürünü.Kim kendi sattığı ürünü kötülerki iyi olmasa bile...

Bende sizlerin huzurunda 2 firmadan bazı makinalar isteyeceğim.Ve burada bu makinalar ile her türlü çekimi gerçekleştirmeye çalışarak sizler ile çektiğim fotoğrafları paylaşacağım.Hatta eğer olursa Canon ve Nikon'u burada gerek kullanıcı yorumları ile gerekse aynı ortamın her iki makine ile çekilmiş karşılaştırmali fotoğrafları ile göstereceğim.


ERKAYALAR Firmasından en başta istediğim model;

Canon 5D ve bu makina ile çok tanınan 24-105mm f:4 yada f:1.8 lens+Gerekli görülen başka lensler+ 2GB Sandisc extreme 3 hafıza kartı.Taşıma çantası.

Ellerinde yoksa Canon 30D de olabilir.

Tabi bu isteğim sadece bir rica.Mümkünse gönderebilirler ise çok iyi olur.Hem ben bu makineleri(özellikle 5D'yi) kullanmayı çok istiyorum hemde arkadaşların merak ettiğini özellikle tahmin edebiliyorum.


KARFOKARACASULU Firmasından ise Nikon D2Xs( türkiyeye girmediyse D2X ) modelini rica ediyorum.Lütfen.Ellerinde yoksa Nikon D200 modeli de olabilir.Yanında ise firmanın uygun gördüğü lensler olabilir.Hızlı bir hafıza kartı ile çantası da olursa iyi olur.


Bu gibi incelemeler potansiyel müşteriler ve meraklı arkadaşlar için çok gerekli.Çünkü ben her iki firmayı da tanımıyorum ve bir kullanıcıyım.Ancak benim yaptığım test de kesinlikle bir abartma yada yalan-dolan olmayacaktır.Zaten beni tanıyan tanır.Kendi kullandığım makinanın bile eksiklerini dobra dobra açıklamaktan çekinmem.

Yetkililerden ricam bana bu konuda yardımcı olmaları,cevapları en yakın zamanda bekliyorum

Tarih: 19 Temmuz 2006, 20:18 - İp: 85.***.**5.199
zyilmaz
zyilmaz (üye)
İstanbul / Amatör

Osmanlı üzülerek söylemeliyim ki seni dikkate almayacaklardır...

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 11:40 - İp: 85.***.**6.191
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

KARFOKARACASULU Nikon D2X modelini Türkiye de bir tek Özgür Çetin e gönderdi, o da NTV de yazıyor. Onun dışında da pek kimseye göndereceğini sanmıyorum, Canon danda istediğin makinalar, ufak tefek değil. Göndermezler. Kaldıki kompakt makine bile istesen göndermezler.

Sony Türkiye ile iletişime geçmek çok zor oldu benim için. Bu linketen bakabilirsin
http://forum.netfotograf.com/tuketici_sorunlari.asp?msg_id=11348

Üzgüm ama gerçek bu

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 11:43 - İp: 212.***.**0.50
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

yok yoook.. gonderebilirler.. kivanc beklemeye devam..

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 12:53 - İp: 62.***.**2.10
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Kıvanç dürüst ve iyi niyetle fikrimi söyleyeyim ki bencede göndermezler..
Ama sonuna kadar destekliyorum göndermeliler, göndersinler..

Bir yandan da düşünüyorum bu firmalar en mantıklı şekilde böyle bir olayı niye yaparlar nasıl yaparlar..
Acaba şöyle bir çözüm daha mantıklı olabilir mi.
Zor ama burada yazan ve fikrine danışılıp değer verilen birkaç arkadaş bir toplantı yaptığında, söz konusu firma(lar) (bu toplantı günboyu süren bir piknikte olabilir yada ev/ofis toplantısıda) bir temsilcileri ile birlikte sözkonusu makineleri incelenmek üzere gönderebilirler. Mantık, o toplantıdaki kişilere makineyi pazarlamak olmamalı. Mantık o toplantıdaki kişilerin düşüncelerini yazdığı mesajları okuyan potansiyel alıcıları etkilemek olmalı. Böylece çok daha fazla kişiye pazarlama şansı olabilir.

Bir diğer konu: aslında bu konu çok rahatsız ediyor ama ilker bu konuya değindiğin için kendimi yazmak zorunda hissediyorum.
Bilmiyorum hırsızdan yada hırsızlıktan canınız yandımı hiç. Çalıntı malın kusurlu çıkmasından bahsetmiyorum. Direk olarak hırsızlığa maruz kalıp kalmadığınızı merak ediyorum. Böyle birşeyle karşılaşmamışsanız söylemeliyimki çok fazla canınız yanıyor (Mal canın yongası). Ben birkaç defa bu elim olaya maruz kaldım. Şimdi şunu söylemek isterimki sakın ama sakın çalıntı olduğunu bildiğiniz birşeye müşteri olmayın. Çünkü bu şekil davranışlar hırsızlara destek veya sponsor olmaktan başka birşey değildir. Hatta hırsızlar sırf çalıntı mala para verenler yüzünden hırsızlık yapıyor diyebilirim (aç karnını doyurmak için "yiyecek" çalanlardan bahsetmiyorum). Burada, tahmin ettiğim/bildiğim bir kaç kişi varki (tanıdığım demiyorum buna dikkat) sipariş üzerine hırsızlık yapıyorlar. atıyorum; söylüyorsunuz adama "bana bi Canon 5D lazım 200 milyon veririm" adam takip eden birkaç gün içinde örn: erkayaların (allah korusun) camını çerçevesini indirip (yada başka yöntemle) makineyi getiriyor..
Bu çalıntı mala müşteri olmak konusuna Ahlaki ve Dini yönden hiç girmiyorum.. Sadece mantığı ve kısır döngüyü anlatmak isterim..

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 13:30 - İp: 85.***.**5.232
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Onların tuzu kuru zaten osmanlı.Ne getirseler satıyor. İsmi var. Keşke gönderseler de bizde takip etsek. İnşallah gönderirler.
Arkandayız osmanlı. [>:D ]

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 13:34 - İp: 88.***.**2.84
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

200 milyon yani 200 ytl'ye canon 5d.. nasil ulasabiliriz o arkadaslara vedat?..

vedat tabii ki saka soyluyorum; yerden goge kadar haklisin hirsizlik ve onlara, caldiklari mali satin alarak destek verilmesi konusunda..
ama bir yandan da dusunuyorum, acaba 200 ytl'ye gercekten alinabilir mi diye?.. valla 200 ytl icin isterse, paketten 5d bile cikmasin.. paketine bile sahip olmaya deger..

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 13:59 - İp: 62.***.**2.10
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Osmanlı biraz önce yazını okudum.
Bu görüşünü açıkçası ileteceğim ama senden bir yandanda şöyle düşünmeni istiyorum,Erkayalar ve Karacasulu tarafından.
İstediğin model Canon da Lens ile 4750€,Nikonda da aşağı yukarı o kadar.Her fotograf sitesin de forumda tartışan arkadaşlar böyle birşey istese ne olurdu acaba.Ben bunu sunduğumda şöyle diyeceklerdir. tarafsız siteler var ürünlerin incelendiği kıyaslandığı, Dpreview.com,letsgo digital vs. vs.
Ben dpreview sitesinde 5D ile D2x karşılaştırmalarını inceledim.Keskinlik ve detay bakımından 5D daha iyi idi.İsteyenler mail adreslerini verirlerse Stüdyoda çekilmiş fotograflarda yollayabilirim.Arkadaşımın stüdyosun da 5D var ve sonuçları beni gerçekten çok etkiledi.Tavsiyem üzerine almıştı ve çok memnun.
Bence Canon Nikon tartışmalarına yapacağın test ile son veremezsin.Senin testin de Canon önde gelse Nikoncular olamaz çekememiştir diyebilir.Yada tam tersini Canoncular diyebilir.
Keşke öyle yapacağın bir testte belli olsa bu konu.Ama olmaz,Bunun testinin yapıldığı bir çok site var orada bile sonuçlar ortada iken hala Canon Nikon tartışması var.
Bu dava bitmez hiç bir zaman.
Ama sana söz veriyorum konuyu ileteceğim.Cevabı da tekrar yazarım burada.
Hoşçakal.

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 14:00 - İp: 85.***.**3.100
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

sayın eos osmanlının amacının zaten heriki markayı karşılaştırmaktan öte birçok kişinin hayalini bile kuramadığı modelleri incelemek yanılmıyorsam.makinaların testi elbette uzmanlar tarafından yapılıyor.ama bir testti birçok potansiyel alıcının birlikte yapmasıdır önemli olan.osmanlının bu testi yanlız kendi yapacağını düşünen varsa baştan söyleyelim yedirmezler.herkes için ergonomi göreceli bir kavramdır ve başarılı makinalar arasındaki tercih sebeplerinden biridir.saygılarımla.

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 14:23 - İp: 88.***.**0.187
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

KONU İÇİ: EOS yazdıklarında haklılık payı yüksek ve diğer yandan şuda bir gerçek Erkayalar bana bir 5D versin test için 3-5 aylığına sanırım hem 5D yi hem erkayaları yere göğe koyamam.. şahane bir makine olur. insanoğlunun zaaflarından dolayı sanırım..
Kıvanç bu test yada tester konusunda biraz daha profesyonel düşünmek lazım sanırım. Kabaca şöyle sen yaptığın testlerden dolayı kazancın olsa (mesela ayda 3-5 milyar) ve bu testerları kendi kaynaklarınla sağlayabiliyor olsan ve bu test sonuçlarıyla kitleleri etkileyebilecek düzeyde olsan o durumda firmalar o makineleri sana hediye bile ederlerdi sanırım


KONU DIŞI:
ilker 50 milyona adam bıcaklayan var desem şaşırır mısın?
Şaşır..
Adam bıcaklamanın cezası var ama hırsızlığın cezası yok denebilir..

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 14:35 - İp: 85.***.**5.232
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

konu disi:

50 milyona mi? 50 milyon ytl demek istedin sanirim.. (biliyorum vedat.. ne insanlar var..)
hirsizligin da buyuk cezasi var vedat.. pazarbey, ailemizin avukati, huuuu.. hirsizlik yapinca kac yil yeniyor?

konu ici:

bence kivanc bir de yeni cikacak 370d'nin testini yapsin.. eos, 370d gercek degil mi? 370d'nin testini yaparsa kivanc, eminim ki sony r1 konusunu silip supururuz.. r1'ciler durun, kivanc geliyor.. dum dum tis.. dum dum tis..
yasasin 370d.. [>:D ] [>:D ] [>:D

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 14:51 - İp: 62.***.**2.10