osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Canon Ve Nikon ’ A Sesleniyorum !

Arkadaşlar merhaba.Bu Canon mu Nikon mu sorusu artık hepimizi sıktı bir yerde.Bu rekabetin tek elle tutulur bahanesi zevkler ve renkler tartışılmaz cümlesinden ibaret özet olarak.

Ben eğer kısmet olursa Canon ERKAYALAR ve Nikon KARFOKARACASULU türkiye distiribütör firmalarından bazı modeller isteyeceğim.Umarım sesimi duyarlar.Mesela Erkayalar firmasında çalışan Eos adlı arkadaşımızın bu yazıyı okumasını çok isterim.

Şimdiye kadar birçok kişinin fotoğraf makinası almak için tercih ettiği bu sitede az çok kendi çapımızda insanlara faydalı olmaya çalıştık.Fotografik bilgi eksiği olan yada makinaların kullanım özellikleri hakkında fikir sahib iolmak isteyen arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştık bir yerde.

Benim isteğim ise bu yukarıda ismini yazdığım firmalardan makine talebinde bulunmak ve bu ürünleri detaylı bir şekilde incelemek.

Unutmayın ki fotoğraf severler firmaların biz iyiyiz,bizim ürünümüzü alın mutlu olursun gibi laflara alıştılar.Bu tanıtımları-reklamları ve modeller hakkındaki yorumları artık çokda dikkate almıyorlar.Çünkü nihayetinde markanın kendi ürünü.Kim kendi sattığı ürünü kötülerki iyi olmasa bile...

Bende sizlerin huzurunda 2 firmadan bazı makinalar isteyeceğim.Ve burada bu makinalar ile her türlü çekimi gerçekleştirmeye çalışarak sizler ile çektiğim fotoğrafları paylaşacağım.Hatta eğer olursa Canon ve Nikon'u burada gerek kullanıcı yorumları ile gerekse aynı ortamın her iki makine ile çekilmiş karşılaştırmali fotoğrafları ile göstereceğim.


ERKAYALAR Firmasından en başta istediğim model;

Canon 5D ve bu makina ile çok tanınan 24-105mm f:4 yada f:1.8 lens+Gerekli görülen başka lensler+ 2GB Sandisc extreme 3 hafıza kartı.Taşıma çantası.

Ellerinde yoksa Canon 30D de olabilir.

Tabi bu isteğim sadece bir rica.Mümkünse gönderebilirler ise çok iyi olur.Hem ben bu makineleri(özellikle 5D'yi) kullanmayı çok istiyorum hemde arkadaşların merak ettiğini özellikle tahmin edebiliyorum.


KARFOKARACASULU Firmasından ise Nikon D2Xs( türkiyeye girmediyse D2X ) modelini rica ediyorum.Lütfen.Ellerinde yoksa Nikon D200 modeli de olabilir.Yanında ise firmanın uygun gördüğü lensler olabilir.Hızlı bir hafıza kartı ile çantası da olursa iyi olur.


Bu gibi incelemeler potansiyel müşteriler ve meraklı arkadaşlar için çok gerekli.Çünkü ben her iki firmayı da tanımıyorum ve bir kullanıcıyım.Ancak benim yaptığım test de kesinlikle bir abartma yada yalan-dolan olmayacaktır.Zaten beni tanıyan tanır.Kendi kullandığım makinanın bile eksiklerini dobra dobra açıklamaktan çekinmem.

Yetkililerden ricam bana bu konuda yardımcı olmaları,cevapları en yakın zamanda bekliyorum

Tarih: 19 Temmuz 2006, 20:18 - İp: 85.***.**5.199
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

sallamazlar

 

Tarih: 19 Temmuz 2006, 21:02 - İp: 85.***.**8.139
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Sallamazlar ise yazık olur bize.Çünkü ilk defa bir sitede amatör kullanıcıların,profesyonel bir makinayı test etmek istemesi bence önemli birşey.
Canon 350D,Nikon D70s/D50 almayı düşünen arkadaşları bile ilgilendiriyor aslında bu düşünce.Çünkü DSLR alırken ön plana çıkan 2 faktör var.
Bunlardan biri lens,diğeri body.
1)Lenslerin kalitesi, makinanın performansını doğrudan etkilemesi ile büyük bir önem taşıyor.Ve bu lenslerin çeşitliliği insanların makinaları ile daha rahat bir hareket kabiliyetine sahip olmasını sağlıyor.İşin birde cüzdan kısmı düşünülürse,lenslerin satış fiyatlarıda bir okadar önem taşıyor.Yoksa lens süper olmuş ama kimse alamıyor,o halde bir önemi olmaz,istediği kadar kaliteli olsalarda...

2)Body de çok önemli.Şimdi diyeceksiniz ki iyi bir lens aldıktan sonra body nasıl olsa yenileniyor.Ama o kadar basit değil durum.Çünkü;
a)Makina,kaliteli bir lensin potansiyelini tam olarak kullanabilmesi için iyi bir yazılıma,işlemciye ve sensöre ihtiyaç duyar.

b)Markanın geleceği ve yenilikçiliği de büyük önem taşır.Neden mi?
Mesela x markası modellerini 5 yılda bir yeniliyor ve üzerlerine çok bir şey katmıyor.Diğer y firması ise hep bir adım önde ve devamlı ar-ge'ye yatırım yapıp,kullanıcılarına olabildiğince imkan sunuyor.Fotoğrafçılıkla ilgilenen kullanıcılar ise bu gelişimi izliyor ve evet bu y markası hep kaliteyi bir üst basamağa taşımak için gayret edip,son kullanıcıyı düşünüyor.O halde tercihimde bu etken önemli rol oynayacak diyebiliyor.

Evet 350D,30D,D50,D70s gibi markanın önemli modellerini kullanan yada kullanmayı düşünen kitle en önemli hedef kitle aslında.Çünkü bu kullanıcılar üst segmente geçiş niteliği taşıyor ve Markaların asıl vurmak istediği(yanlış anlaşılmasın yani asıl kazanmak istediği kitle) kitle bu kitedir.Dikkat ederseniz Canon'a yatırım yapan yada Nikon'a yatırım yapan giriş seviyesi kullanıcısı biri,aldığı lensleri kolay kolay gözden çıkarmıyor ve hemen makinasının yenisini yada üst modelini hedefliyor.Eğer kullandığı makina birde iyi ise deymeyin keyfine.Tüm hayali parasını denk edip makinasının seviyesini yükseltmek ve o hevesle yeni lensler almak oluyor.
Bu yüzden markaların en titiz ve dikkatli davranması gereken kullanıcı grubu DSLR-Giriş seviyesi.

Zaten 5D,D2X,1Ds Mark 2 kullanan insanlar,makinalarını bilinçli olarak satın alıyorlar ve makina hakkında yanılma şansları çok daha az.

 

Tarih: 19 Temmuz 2006, 21:19 - İp: 85.***.**5.199
chopsuey
chopsuey (üye)
Sivas / Amatör

bende pek dikkate alcaklarını sanmıyorum ama osmanlı böyle bişey olsada çok güzel olur hiç yoktan forumdaki nikonmu canonmu tartışmaları cevaplarını bulur

 

Tarih: 19 Temmuz 2006, 21:21 - İp: 88.***.**1.13
rf
rf (üye)
Bursa / Meraklı

onlar açısından düşünürsek çok iyi bir reklam olur bence...değerlendirene....

 

Tarih: 19 Temmuz 2006, 21:36 - İp: 88.***.**4.132
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kivanc sen adami oldurursun..

...
tabii tabii.. gondersinler ne guzel olurdu valla, hemen baslardin testlerine..

mesela ben 5d almayi dusunuyorum ama emin degilim.. halbuki sen bir testini yapip, cok guzel makine demis olsaydin, kosar alirdim hemen.. eminim bircok kisi de benim gibi dusunuyordur..

 

Tarih: 19 Temmuz 2006, 21:48 - İp: 62.***.**2.10
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

İlker ya dalganı geçme,bu testin faydalı olacağını düşündüğüm için gerçekleştirmek için talepte bulundum.Mesela bende bu test sayesinde belki bir DSLR sahibi olabilirim,kimbilir.

 

Tarih: 19 Temmuz 2006, 21:58 - İp: 85.***.**5.199
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

"Zaten 5D,D2X,1Ds Mark 2 kullanan insanlar,makinalarını bilinçli olarak satın alıyorlar ve makina hakkında yanılma şansları çok daha az. "

haklisin kivanc..

 

Tarih: 19 Temmuz 2006, 22:12 - İp: 62.***.**2.10
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Bana da bir 5D göndersinler. Beğenirsem belki ben de alırım..

 

Tarih: 19 Temmuz 2006, 22:44 - İp: 85.***.**2.11
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Kıvanç A planı daha iyi gibi gözüküyor.Benim B planından umudum yok.

 

Tarih: 19 Temmuz 2006, 23:00 - İp: 85.***.**4.253
gantry
gantry (üye)
Aydın / Amatör

evet kıvancın yapacağı testin yararlılığından hiç şüphem yok.bu makinaların testleri profesyoneller tarafından yapılıyor.bir amatör niçin olmasın.bir çok kentte bu makinaları ve lensleri görebilmek imkansız.spariş verebilirseniz yada tanıdıklarınızdan rica minnet alırsanız görebilmeniz mümkün.hiç olmassa bir amatörün incelemesi bir çok kişi için yararlı olacaktır.görelim bakalım hangi firma daha iyi pazarlama yapabiliyor.

 

Tarih: 19 Temmuz 2006, 23:01 - İp: 88.***.**0.187