osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Canon Ve Nikon ' A Sesleniyorum !

Arkadaşlar merhaba.Bu Canon mu Nikon mu sorusu artık hepimizi sıktı bir yerde.Bu rekabetin tek elle tutulur bahanesi zevkler ve renkler tartışılmaz cümlesinden ibaret özet olarak.

Ben eğer kısmet olursa Canon ERKAYALAR ve Nikon KARFOKARACASULU türkiye distiribütör firmalarından bazı modeller isteyeceğim.Umarım sesimi duyarlar.Mesela Erkayalar firmasında çalışan Eos adlı arkadaşımızın bu yazıyı okumasını çok isterim.

Şimdiye kadar birçok kişinin fotoğraf makinası almak için tercih ettiği bu sitede az çok kendi çapımızda insanlara faydalı olmaya çalıştık.Fotografik bilgi eksiği olan yada makinaların kullanım özellikleri hakkında fikir sahib iolmak isteyen arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştık bir yerde.

Benim isteğim ise bu yukarıda ismini yazdığım firmalardan makine talebinde bulunmak ve bu ürünleri detaylı bir şekilde incelemek.

Unutmayın ki fotoğraf severler firmaların biz iyiyiz,bizim ürünümüzü alın mutlu olursun gibi laflara alıştılar.Bu tanıtımları-reklamları ve modeller hakkındaki yorumları artık çokda dikkate almıyorlar.Çünkü nihayetinde markanın kendi ürünü.Kim kendi sattığı ürünü kötülerki iyi olmasa bile...

Bende sizlerin huzurunda 2 firmadan bazı makinalar isteyeceğim.Ve burada bu makinalar ile her türlü çekimi gerçekleştirmeye çalışarak sizler ile çektiğim fotoğrafları paylaşacağım.Hatta eğer olursa Canon ve Nikon'u burada gerek kullanıcı yorumları ile gerekse aynı ortamın her iki makine ile çekilmiş karşılaştırmali fotoğrafları ile göstereceğim.


ERKAYALAR Firmasından en başta istediğim model;

Canon 5D ve bu makina ile çok tanınan 24-105mm f:4 yada f:1.8 lens+Gerekli görülen başka lensler+ 2GB Sandisc extreme 3 hafıza kartı.Taşıma çantası.

Ellerinde yoksa Canon 30D de olabilir.

Tabi bu isteğim sadece bir rica.Mümkünse gönderebilirler ise çok iyi olur.Hem ben bu makineleri(özellikle 5D'yi) kullanmayı çok istiyorum hemde arkadaşların merak ettiğini özellikle tahmin edebiliyorum.


KARFOKARACASULU Firmasından ise Nikon D2Xs( türkiyeye girmediyse D2X ) modelini rica ediyorum.Lütfen.Ellerinde yoksa Nikon D200 modeli de olabilir.Yanında ise firmanın uygun gördüğü lensler olabilir.Hızlı bir hafıza kartı ile çantası da olursa iyi olur.


Bu gibi incelemeler potansiyel müşteriler ve meraklı arkadaşlar için çok gerekli.Çünkü ben her iki firmayı da tanımıyorum ve bir kullanıcıyım.Ancak benim yaptığım test de kesinlikle bir abartma yada yalan-dolan olmayacaktır.Zaten beni tanıyan tanır.Kendi kullandığım makinanın bile eksiklerini dobra dobra açıklamaktan çekinmem.

Yetkililerden ricam bana bu konuda yardımcı olmaları,cevapları en yakın zamanda bekliyorum

Tarih: 19 Temmuz 2006, 20:18 - İp: 85.***.**5.199
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kivanc, 20d/30d ile de 18-55'i kit yapip satiyorlar.. bir de 17-85 IS lensi var, ama bu lens olunca fiyata 300 pound daha ekle kafadan..
alabilecegin en iyi lens, bence, sigma 17-70.. 1:2.3 macrosu var.. keskin bir lens.. digitalmakina.com'da fiyati 340 dolar.. R1 gibi fotograflar verecektir..
internetten bir arastir.. (ben sana sonra yine yardimci olurum, ama birazdan dugune gidiyorum.. )
alabilecegin bir diger lens de canon'un veya nikon alirsan nikon'un 50mm f/1.8 prime lensleri.. fiyatlari cok ucuz ve kalitesi muthis..

 

Tarih: 22 Temmuz 2006, 13:52 - İp: 62.***.**2.10
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Müthiş olduğunu tahmin ediyorum ama tek onunla olmaz dimi ama.18-55mm ve 50mm f/1.8 olabilir.

Sana iyi eğlenceler.Makinanı almayı unutma giderken.Ama dikkat et,çaldırma oralarda.

 

Tarih: 22 Temmuz 2006, 14:03 - İp: 85.***.**9.173
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Kıvanç sana tavsiyem, giriş seviyesi ucuz bir DSL al derim, sadece markanı iyi seç, yürüyeceğin yolu iyi belirle, 30Dilk başta ağır gelebilir. Ağırdan kastım pahalı olması.

İlkerin önermiş olduğu lensler bence çok doğru. Sigma 17-70 fiyatına göre çok iyi bir lens. hem 2,8 den başlıyor, hemde 0 cm e kadar macrosu var. Macrosuda yabana atılacak gibi değil. Bir taşla iki kuş vurmuş oluyorsun.

50mm f1.8 lik lense gelince, her fotoğrafçının yanında bulundurması gereken bir lens. Ben bu lensi yıllarca kullandım. Sabit odaklı olduğu için çok keskin görüntüler veriyor. Gece çekimlerinde çok başarılı ve alan derinşliğini istediğiniz kadar kısabiliyorsunuz.

 

Tarih: 22 Temmuz 2006, 15:35 - İp: 85.***.**7.201
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

O.İnsan başka ne ister ki tolga.
Dur bir para biriktirmeye başlayayım ben.Ama hemen birikecek gibi değil.6ay-1 sene alır benim almam.Oda belki...

 

Tarih: 22 Temmuz 2006, 15:38 - İp: 85.***.**9.173
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

xtolga gerçi konu değişmiş ama fuji 9500, 5600, e900 ve aksesuarlarını gönderirken sadce makinaları gönderdi o kadar. Gene 4 tane makro lens, balık gözü ve teleyi gönderirkende. Demekki bana bayağı bir kıyak yapmışlar. Yada çok güvenmişler.

 

Tarih: 22 Temmuz 2006, 16:54 - İp: 85.***.**8.234