osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Canon Ve Nikon ' A Sesleniyorum !

Arkadaşlar merhaba.Bu Canon mu Nikon mu sorusu artık hepimizi sıktı bir yerde.Bu rekabetin tek elle tutulur bahanesi zevkler ve renkler tartışılmaz cümlesinden ibaret özet olarak.

Ben eğer kısmet olursa Canon ERKAYALAR ve Nikon KARFOKARACASULU türkiye distiribütör firmalarından bazı modeller isteyeceğim.Umarım sesimi duyarlar.Mesela Erkayalar firmasında çalışan Eos adlı arkadaşımızın bu yazıyı okumasını çok isterim.

Şimdiye kadar birçok kişinin fotoğraf makinası almak için tercih ettiği bu sitede az çok kendi çapımızda insanlara faydalı olmaya çalıştık.Fotografik bilgi eksiği olan yada makinaların kullanım özellikleri hakkında fikir sahib iolmak isteyen arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştık bir yerde.

Benim isteğim ise bu yukarıda ismini yazdığım firmalardan makine talebinde bulunmak ve bu ürünleri detaylı bir şekilde incelemek.

Unutmayın ki fotoğraf severler firmaların biz iyiyiz,bizim ürünümüzü alın mutlu olursun gibi laflara alıştılar.Bu tanıtımları-reklamları ve modeller hakkındaki yorumları artık çokda dikkate almıyorlar.Çünkü nihayetinde markanın kendi ürünü.Kim kendi sattığı ürünü kötülerki iyi olmasa bile...

Bende sizlerin huzurunda 2 firmadan bazı makinalar isteyeceğim.Ve burada bu makinalar ile her türlü çekimi gerçekleştirmeye çalışarak sizler ile çektiğim fotoğrafları paylaşacağım.Hatta eğer olursa Canon ve Nikon'u burada gerek kullanıcı yorumları ile gerekse aynı ortamın her iki makine ile çekilmiş karşılaştırmali fotoğrafları ile göstereceğim.


ERKAYALAR Firmasından en başta istediğim model;

Canon 5D ve bu makina ile çok tanınan 24-105mm f:4 yada f:1.8 lens+Gerekli görülen başka lensler+ 2GB Sandisc extreme 3 hafıza kartı.Taşıma çantası.

Ellerinde yoksa Canon 30D de olabilir.

Tabi bu isteğim sadece bir rica.Mümkünse gönderebilirler ise çok iyi olur.Hem ben bu makineleri(özellikle 5D'yi) kullanmayı çok istiyorum hemde arkadaşların merak ettiğini özellikle tahmin edebiliyorum.


KARFOKARACASULU Firmasından ise Nikon D2Xs( türkiyeye girmediyse D2X ) modelini rica ediyorum.Lütfen.Ellerinde yoksa Nikon D200 modeli de olabilir.Yanında ise firmanın uygun gördüğü lensler olabilir.Hızlı bir hafıza kartı ile çantası da olursa iyi olur.


Bu gibi incelemeler potansiyel müşteriler ve meraklı arkadaşlar için çok gerekli.Çünkü ben her iki firmayı da tanımıyorum ve bir kullanıcıyım.Ancak benim yaptığım test de kesinlikle bir abartma yada yalan-dolan olmayacaktır.Zaten beni tanıyan tanır.Kendi kullandığım makinanın bile eksiklerini dobra dobra açıklamaktan çekinmem.

Yetkililerden ricam bana bu konuda yardımcı olmaları,cevapları en yakın zamanda bekliyorum

Tarih: 19 Temmuz 2006, 20:18 - İp: 85.***.**5.199
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar biraz önce siteye girdim ve yazılan yorumları pürdikkat okudum.Katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ederim.

Sevgili Eos;olumlu yanıt alsamda almasamda senin içtenliğin ve yardımın için teşekkür ediyorum.

Gerçekçi olmak gerekirse ben profesyonel bir bilgi düzeyine sahip değilim.Aslında 5D istememin sebebi bu makinaya özellikleri itibariyle aşık olmamdı.Zaten amatör olduğumuda hep söylüyorum.Şu an bende S9500 Like bir makina kullanıyorum.Manuel olmasa da S modu kullanarak kendi çapımda fotoğraflar çekiyorum.
Buradan Canon 30D'yi beğenmediğim anlamı çıkmasın sakın.Oda harika bir makinadır.

Amatör bir kullanıcının incelemesi ve yorumlamasının daha farklı olacağını düşünmüştüm.Bu sitede fotoğraf bilgisi z olan yada hiç olmayan,fakat Giriş seviyesi DSLR satın alan arkadaşlarımız var.Bende biraz daha üst modelini test edip onlara artılarını göstermek istedim.İstediğim sadece buydu.Tabi 5D yada D2X gibi makinalara sahip olacak bütçem olmadığı için de merak'ın da getirdiği bir kullanma isteğiydi benimkisi.Daha öncede dediğim gibi ben 5D olmazsa da 30D olsun demiştim.D2X olmazsa,D200 olsun dediğim gibi.

Ama sakın makinaların hakkını ben veririm,ben harika test ederim gibi bir şey söylemiyorum.Amatörüm ve taahhüt edeceğim tek şey yalan dolandan uzak bir inceleme olacağıdır.

Xtolganın anlattıklarına istinaden ben seneye üniversiteden mezun olacak olan bir öğrenciyim ve şimdilik bir cafe'de çalışıyorum eğer merak ediliyorsa.

Firmalar makina göndermezlerse,onlarıda anlayışla karşılarım.Sonuçta milyarlarca liralık cihazlar.Tanımadıkları birine güvenip de vermeleri pek mantıklı olmaz.
En çok korktuğum şey ise bu kapkaç olayları.Arkadaşlar buradan hepinize iletmiş olayım;
Makinalarınızı elinizde öyle gelişi güzel taşımayın.Bilhassa hava karardıktan sonra,kötü muhitlerde ve insanların çok olmadığı yerde fotoğraf makinalarınızı çok dikkat çekecek şekilde taşımayın.Varsa Çantanızda taşıyın.

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 19:50 - İp: 85.***.**0.108
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Rokomet iyi niyetin ve güzel düşüncelerin için sağol.Ancak benim 30D gibi bir makinayı alacak param yok.Elimde avcumda olan sadece fuji makinam.Bunun dışında bana 4000YTL lik makina ve lens kombinasyonunu,2000 ytl gibi harik fiyta bile verseler ben alamam.İçim içimi yer,orası başka ama durum bu.

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 19:53 - İp: 85.***.**0.108
eraycanli
eraycanli (üye)
Ankara / Amatör

tabi olsa guzel olur boyle birsey, amator birisinden makine hakkinda bir test almak cok yararli olur, cunku buyuk test siteleri/dergileri sponsorlarini kizdirmamak icin fazla atip tutamiyorlar
aslinda biz de (Turk milleti olarak ) bi review sitesine sahip olmaliyiz, birkac buyuk firma da birer haftaligina makineleri lensleri felan vermeli, onlarin reklami olur biz de ogrenmis oluruz. hadi bakalim var mi boyle atilgan birisi DPreview'e rakip bir site kuracak, firmalara sponsorluk teklifi goturecek

(hah az kaldi 1000 mesaja, boyle gidersem bana da makine verirler test icin )

#eraycanli' tarafyndan 20.07.2006 20:19:13 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 20:16 - İp: 81.***.**7.8
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Evet az kaldı.Sen yaklaşık yüzde ikibuçuğunu tamamladın bile
Eray makinanın bende 1 hafta kalması ile birşey olmaz.Çok daha uzun kalması gerekir.Baksana Adnan abi'nin incelemesinin başlayalı 4 ay oldu ama hala devam ediyor.Benim incelemem yine yaklaşık 4 ay oldu ve devam etmekte.En iyimser tahminle 2 ay sürecektir.Çünkü makina hızlı bir test ile 2 ay test edilir ve geri kalan sürede makina iade edildikten sonra internetten bulunan çekilmiş fotoğraflar burada paylaşılır.O nasıl olacaksa bende bilemiyorum
Sonuçta çalışan biriyim ve haftanın bir günü tatilim.Tabi birde diğer günler sabahın erken saatleri ve akşamüstünden sonraki saatler,gece çekimleri ve sabah gün doğumları için uygun.

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 20:22 - İp: 85.***.**0.108
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

bence 2 ay da kisa bir sure kivanc..

zaten sen burada kendini parcalayip sabah aksam o makine hakkinda yazacaksin, o kadar reklami yapilmis olacak; bence birak 2 ayi, sana hediye etmeleri gerekir..

mutlaka ki 5d veya 1ds gibi bir makineyi test edecek bilgi ve tecrubeye ne sahipsin ne de burada 5d veya 1ds alip da kullanacak cok insan var.. sonucta getirisi onlar icin fazla olmayacaktir..

ama bir 30d veya daha da iyisi 350d'nin yeni modelinden gonderebilirler.. cogu insan bu dslr'lari aliyor forumda.. ve sen burada 5-6 ay boyunca devam edersen, eminim bayagi iyi olacaktir canon acisindan da..

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 20:50 - İp: 62.***.**2.10
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

İlker sana sonuna kadar katılıyorum.Mesela benim param olsa idi ben kendime 5d yada bri 30D alırdım.Yanına da geniş açı ve orta mesafe açılı L serisi lenler alırdım.
Nikon almak istesem D200 iyi bir seçenek olabilir ancak kirlenme problemi olduğunu duyuyoruz.Bana kalırsa bir an önce D70S'in yenisini tanıtsınlar ve örnek çekimleri dpreview sitesinde yayınlasınlar.

Bana biraz süre verseler,1 yıl kadar;harika bir fotoğrafçılık sitesi oluştururdum,bazı arkadaşlarımın yardımları ile.Ama bir yerde imkan meselesi.Emek vermeden olmuyor başarı.

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 21:09 - İp: 85.***.**0.108
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ne sitesi kivanc? baska bir site mi acmaktan bahsediyorsun?
yapmaman icin hicbir engel yok, ama, neden soyledin anlayamadim dogrusu..

...

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 21:30 - İp: 62.***.**2.10
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

İlker öyle değil ya.Bu site farklı benim dediğim ise dpreview yada steves-digicams gibi bir site.
Örneğin amacın fotoğraf makinaları ve aksesuarlarını test etmek olduğu bir site.Ben kurucu olurdum ve devamlı fotoğraf makinalarını test etmek ve sponsor bulmak için oradan oraya koşuşturudum.Sonrada türkçenin yanında ingilizce bir dil de eklerdim ve dünyaya açılırdık.Benim İngilizcem iyi değil ama şöyle adam gibi 3 kişi ile yapılmayacak şey değil bu site kurma olayı.

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 21:35 - İp: 85.***.**0.108
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

kıvanc canım kardesim, inan tertemiz bir kalbin var ve cok durust bir insansın!! inan böyle bi seye kefil aramıs olsalar en basta kendi adımı yazdırırdım, eminim bi cok insanda benimle aynı fikirde olur.

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 21:49 - İp: 85.***.**8.198
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Malcom hepimizin kalbinin biryerlerinde temiz,biryerlerinde ise pis bir yan vardır.Tıpkı kalbin bir kısmına oksijen yüklü temiz kanın girip,diğer tarafından karbon dioksit yüklü pis kanın çıktığı gibi.
Benim o kadarda temiz bir kalbim olduğunu sanmıyorum en azından herkes kadarım.İyi niyetli düşüncen için eksik olma

 

Tarih: 20 Temmuz 2006, 22:04 - İp: 85.***.**0.108