hyborians
hyborians (üye)
İstanbul / Amatör

D2x Deneyen Prof. Varmı?

Özellikle Dış Mekanlarda Işığın Az Oldugu Ortamlar İçin
ÖNEMLİİİ !!!!!!!!()

Tarih: 13 Mayıs 2006, 02:45 - İp: 85.***.**4.90
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Zaten insanlar ikiye ayrılır canoncular ve Nikoncular.
Canon 30milyonuncu lensini üretmiş satmış ve profosyonel kategoride ürettiği bazı ürünlerin rakiplerde karşılığı olmadığı bir firmadır.Ayrıca D2x Cmos sensör kullanıyor.Yeni çıkan D2xs modelide aynen öyle, Cmos Teknolojilesinde Canon kendini yıllardır geliştirdi.
Zamanında Cmos sensör konusunda; Düşük kaliteli,çok parazit üretir,ucuz bir sensördür die Canon'a atılan çamurlar ardından Nikonun Cmos sensöre geçmesi herşeyi ortaya koymaktadır.
Nikon iyidir ancak Canon Her zaman 1 adım öndedir.
Profosyonel kullanıcılar Nİkon lenslerin kalitesi konusunda ortak bir fikre varsalarda(hangi profosyoneller Türkiyedekiler mi ? ) Canon Dünya çapında Daha çok kullanılmaktadır.Bugün Dünya kupası kale arkasında kaç adet nikon lens gördük ki.Kale arkasının tamamı Beyaz optiklerden ibarettir.Hız dedinizmi bir kere Canon.Ben ne zaman vahşi doğa belgeselleri izlesem hep fotografçının elince Canon makina gördüm dış hava koşullarına daha dayanıklı bir gövdesi olduğu gibi pil süresi kesinlikle daha uzun.Ben Nikon firmasınıda ürünlerinide seviyorum kalitesi tartışmasız Kullandım da ama Canon kullandıktan sonra özelliklede 5D ürünü beni Canon'a bir kez daha bağladı.D2x ile ilgili nasıl dendiğinde Eos 5d yi inceleyin derken bir ürünün karşısında başka bir ürün yoksa kıyası yoksa o iyidir.Türkiye de belki fiyat politikası yüzünden nikon lensler uygun fiyatlı olduğu için tercih edilebilir.
ama Canonun Büyüklüğünü görmemek Mercedes 360ın yanında geçen bir Lamborgini'yi görememek gibi birşeydir.
Saygılarımla.

 

Tarih: 14 Temmuz 2006, 12:46 - İp: 85.***.**3.100
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Eos 5D nin D2x ten daha iyi olduğu Belkide Nikoncuların bastıramadığı birşey. Nikoncular 'ın şöyle dediğini çok duydum:"Şu nikon Bi FuLL Frame üretmedi Canoncuların diline doladı bizi."
Full frame lensin açıklarını affetmeyen, kenarda kararma problemide bu sebeptendir ki acaba denedide baktı kararma çok o yüzdenmi üretmiyor. Sistemin 35mm formatı üzerine kurulu olduğu çok açık sensör boyutu, 50-3200 asa seçeneği, bunlar yıkıcı farklar. Bir çok profosyonel 50asa ile çalışmanın keyfini bilir.Üzülmeyin o yüzden Afrikalı.

#e0s' tarafyndan 14.07.2006 13:17:08 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 14 Temmuz 2006, 13:14 - İp: 85.***.**3.100
azya
azya (üye)
İstanbul / Meraklı



merhaba ben artık nikonu dugun salonu nısan vesaıre yerlerde cok goruyorum.Sanırım eos un dedıgı gıbı profesyoneller artık Canon u tercıh edıyor cunku nıkon bazı saplantılarından vazgecmıyor.

Tanıdığım gazetecı arkadaslarım bıle uygun olsun nıkon olsun dıyorlardı ama artık pahalı olsun ama CANON olsun demege basladılar...

 

Tarih: 14 Temmuz 2006, 13:16 - İp: 88.***.**0.145
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

nedir canon'cu veya nikon'cu olmak arkadaslar? canon'da mi calisiyorsun eos?

 

Tarih: 14 Temmuz 2006, 19:12 - İp: 62.***.**2.10
malcom
malcom (üye)
İstanbul / Amatör

super cevap ilker. ben de anlamadım fanatikligi

 

Tarih: 14 Temmuz 2006, 20:17 - İp: 85.***.**6.35
stacker
stacker (üye)
Adana / Amatör

nikon sensörü sonyden alıyor diye biliyorum...
d2x kullanmak zor olsa gerek;çünkü makine çok hassastır.
bence çok profesyonel fotoğrafçılar bu makinenin hakkını verebilir...
canon vs nikon konusundada acı gerçek nikonun üstün olduğudur

 

Tarih: 14 Temmuz 2006, 23:18 - İp: 85.***.**9.54
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Arkadaşlar gerçekten bir kısmınız nikondan bir kısmınızda canondan reklam parası mı alıyor?
Öldüresiye savunuyorsunuz makinaları.
Hani futbol sever holiganlar,maç sonrası stadyumun sandalyelerini birbirlerine fırlatıyorlarya,sizde neredeyse birbirinize tripod ile patlatacaksınız.
Bırakın şimdi o marka senin bu marka benim demeyi.Saydığınız D2X,5D yada 1Ds Mark 2 modellerinin hepsi harikadır.Fiyat itibariyle 1Ds Mark 2,diğer birbirine fiyat olarak yaklaşık olan makinelerin 2 katı satış fiyatına sahiptir.Üstün olsa bile,fiyat/performans denen bir oran vardır kıstas alınan.
5D ile D2X birbirine yakın fiyatta olan makinalar olsalarda bana kalırsa kullanım alanları farklıdır.Çünkü İlker arkadaşımın bana anlattığına göre D2X çok sağlam bir gövdeye(sanırım magnezyum kasaya sahip) sahip olduğundan doğa fotoğrafçılığına daha uygundur.Darbeye dayanıklılığı bu yüzden olsa gerek.Stüdyoda kullanılamaz mı?Tabiki harika olur hemde,ben sadece örnek verdim.
Canon 5D ise görünüm itibariyle 350D-30D gibi makinalara görünüm olarak benzemektedir fakat sınıf olarak profesyonel özellikler barındırmaktadır kasasının içerisinde.Ve görünümü daha bir kibar,estetiktir.Bana kalırsa stüdyo ve şehir içi çekimler için harikadır.Doğada da kullanılmaz mı tabi kullanılır.
Bakınız her ay okuduğum foto line dergisinin,DSLR-Fotoğraf makinası inceleme köşesini sunan Abdürrahim Sönmez-Muammer Yanmaz ikilisi vardır.Abdürrahim bey kendisine Canon eos 5D almış.Ve kısaca şuna yakın bir yorum yapmış,ben özetliyeyim;



Kendimde Kodak Pro 14n var.Görüntüsünden çok memnunum.Bunların yanında Fuji S2 Pro ve Nikon D70S sahibiyim.Her yerde Nikon D200'ü öven yazıları okuyup makinamı değiştirmeye karar verdim.Arkadaşım Muammer bir süredir D2X kullanıyordu ve sürekli övüyordu.Ancak D200'ün 2 katına satıldığı için bütçemi zorlayabilirdi.Muammer devamlı bana D70S'i satıp,üzerine tamamlayarak D2X almamı söylüyordu.Sirkecideki satıcılarda bana D2X almamı öneriyorlardı.Sonunda paramı cebime koydum ve makinama kavuşmak için sirkeciye gittim.Maalesef alış-veriş yaptığım bayinin elinde makina yoktu.Sonra düşünmeye başladım acaba başka makina mı alsam.Fotoğraflarını çok sevdiğim bir arkadaşım uzun zamandır Canon'u öve öve bitiremiyordu.Büyük bir yayın kuruluşunda çalıştığı için birçok profesyonel fotoğraf makinasını kullanma şansına sahipti.Hatta oda zamanında Kodak Pro 14n kullanmış ve still-life çalışmalarında sonuçlarına inanamadığını söylemişti.
Canon'un 2004 yılında tanıttığı Eos 1Ds Mark 2,16.7MP ve full frame CMOS sensör özellikleri ile aklımda olan ve fiyatından dolayı ancak rüyalarımda görebileceğim bir modeldi.
Bir süredir yabancı fotoğraf dergilerinde 5D hakkında yazılar okuyordum.İnternet sitelerindeki kullanıcı yorumları hep olumluydu.Çözünürlük olarak Nikon D2X ile çok yakındı.Fiyatları arasında da uçurum yoktu.Canon'un cazip tarafı full frame CMOS olmasıydı.Oysa Nikon,yeni çıkardığı modellerde bile full-frame kullanmıyordu.Halbuki,algılayıcı yüzeyi ne kadar geniş olursa,görüntü kalitenizde o kadar yüksek olur.
Sonuçta cebimdeki tüm para ile Canon 5D gövde,28-70mm f:2.8 zoom,70-200mm f:2.8 telezoom aldım.Yetmedi birde grip aldım makina havalı dursun diye.
Bu ayki kapak fotoğrafınıda(haziran ayından bahsediyor) bu makina ile çektim.



İşte Abdürrahim Bey'in yorumları bunlar.Yararlı olması dileklerimle...

 

Tarih: 15 Temmuz 2006, 02:09 - İp: 85.***.**1.171
hyborians
hyborians (üye)
İstanbul / Amatör

Bütün Profesyonel Arkadaşlara Teşekkür Ederim
Tatmin Edici Bir Tartışma oldu...

Herkese İyi Çalışmalar
Hyborians....

 

Tarih: 15 Temmuz 2006, 15:49 - İp: 85.***.**3.240
srknata
srknata (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Stacker
Nikon sensoru sony den aldigi dogru fakat..
ustunluk konusunda... yanlisin var galiba
nikon un en iyi makinesiyle canonun en iyi makinesini karsilastirdigimizda canon un katkat ustun oldugu bir gercek...
Nikonda kullandim nikondan vazgecme sebebim 200 asadan yukari asa kullanamamaniz kullaninca sonuclari noise ve grin.. simdi diyeceksiniz D2x te noise yok... e tamam yok ama o fiyata hatta daya az paraya 5D aliniyor ve crop faktoryok...noise yok grin yok..
yani simdi burda nikon iyi canon iyi diye tartismanin anlami yok...

 

Tarih: 15 Temmuz 2006, 17:20 - İp: 195.***.**6.178
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

srknata merhaba..

bir makinede hersey yuksek iso'daki noise miktari degildir diye dusunuyorum.. evet bir avantajdir..
d2x ve 5d, aslinda her ikisi de farkli alanlarda kullanilacak makineler.. d2x'in saniyede 8 kare cekebildigini biliyoruz, bu da spor fotografcilari icin buyuk arti sagliyor.. birakalim artiyi, bunun ancak yettigini soyluyor spor fotografcilari..
5d diger yanda, ancak 3 fps'de cekim yapabiliyor.. bu da 5d'yi acikcasi spor fotografciligi icin pek de uygun kilmiyor..
ha ama tabii ki hersey spor fotografciligi degil.. dusuk isikta flash'siz cekimlerde avantaj saglayacaktir..
nedir yuksek iso'nun faydasi srknata? nicin yuksek iso kullanilir?
....
lutfen bu konuda dusunduklerini bizlerle paylasir misin?

.................

bence, canon 5d gibi bir makine, landscape veya architectural fotografciliginda cok etkili bir kamera olurdu.. cunku sensor buyuklugunden dolayi, genis acida fayda sagliyor.. her ne kadar crop faktoru olan makineler icin de genis acili lensler olmasina ragmen..
ama d2x gibi sensoru ufak olan bir makinenin avantaji vardir.. buna sadece nikon acisindan da bakma lutfen.. herhangi ufak sensoru olan bir dslr icin konusuyorum.. canon 30d, nikon d2x; neyse artik..
sensorun ufakligindan dolayi, bir spor veya wildlife fotografciliginda daha avantajli olacaktir.. cunku uzerine takacagin herhangi bir lensin fokal uzunlugu artacaktir, crop faktoru orantisinda..
yani daha ucuz bir lensle daha pahali bir lensin yapabilecegini elde edebilirsin..

bence d2x ile 5d'yi karsilastirmak cok gereksiz.. cunku karsilastirilacak makineler kesinlikle degiller..
birinin fiyati 3000 pound, digeri 1500 pound..

ama tabii ki canon 5d'yi bir 1ds ile de karsilastirmak mumkun.. veya bir 30d'yi 1dMIIN ile.. ayni sekilde d200 ile d2x'i de..
nedir aralarindaki farklar arkadaslar? neden insanlar manyak gibi gidip bir 1dsMII icin 4500 pound veriyorlar da 5d'yi 1500 pound'a alip rahat etmiyorlar? veya d200'in fiyati 1000 pound'ken 3000 pound verilip d2x aliniyor?
veya 5d yerine insanlar d2x aliyorlar? cunku d2x alanlar nikoncular, o yuzden mi?
....

ayrica stacker, neden nikon ustundur bizlerle goruslerini paylasir misin?

nedir bu nikon canon'u dover veya canon, oyle bir koyar ki nikon yerden kalkamaz muhabbeti?..
sonucta hepsi sadece cebimizdeki parayi kapmak icin birbirlerini kolluyorlar.. ama bizler futbol takimi destekler gibi destekliyoruz onlari galiba..

 

Tarih: 15 Temmuz 2006, 19:51 - İp: 62.***.**2.10