hyborians
hyborians (üye)
İstanbul / Amatör

D2x Deneyen Prof. Varmı?

Özellikle Dış Mekanlarda Işığın Az Oldugu Ortamlar İçin
ÖNEMLİİİ !!!!!!!!()

Tarih: 13 Mayıs 2006, 02:45 - İp: 85.***.**4.90
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

İlker eline sağlık çok güzel açıklamışsın konuyu. Ben 350D aldım fakat hala daha D50 ve D70S'e olan hayranlığım devam ediyor. En az 350D kadar iyi makineler. 350D'yi özellikleri bana daha çok uyduğu için ve yurtdışından lens alabileceğim için tercih ettim.

Nikon ya da Canon hiç farketmez. Önemli olan, insanın gelecekte ve şu anda beklentilerinin ne olacağını bilmesi, Marka ve modellerin (+) ve (-)'lerini iyice tartarak ve araştırarak karar vermesi.

Bir markayı seçtiğinizde uzun vadeli bir anlaşma imzalamış gibi oluyorsunuz. Ben lenslere o kadar para döktükten sonra D200 hayali kuramam. Ancak 5D rüyalarımı süsleyebilir. Fakat bu D200'ün sunduğu kontrolleri ve makinenin malzeme ve fotoğraf kalitesini daha kötü yapmaz.

Bu arada geleneksel Nikon-Canon muharebeleri süredursun Sony gümbür gümbür pazara giriyor. Sonra hepimiz ağlamayalım

#gorkemkgo' tarafyndan 16.07.2006 01:50:59 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Temmuz 2006, 01:50 - İp: 85.***.**6.207
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Dilim kopsun eos 5Dyi inceleyin demiyeydim.
ama yanlış bilgilerede takılmıyor değilim.
Dadanagast D2x seri çekimde 5 kare hıza sahip. d2h modeli var 4,0mp o 8,5 kare hıza sahip sanırım onunla karıştırdın.
Canon Eos 5D ile D2x karşılaştırması gereksiz değil muadil makina bu var nikonda.
d2x kalkıp Eos 1 serisi ile karşılaştırmak olmaz bence Canon üstün çıkar Zaten ürünlerin fiyatlarıda ortadayken adil olmaz.
Canon Nikon tartışması sürer gider,nikon kullanan nikon der Canon kullanan Canon der, tartışmakta bence güzeldir, gerekirse bir takım tutar gibi, önemli olan çirkinleşmemek ve adil olmak, Ben kendi adıma siteye üye olduğumda İsmimin Eos olmasıyla profilime Erkayalarda çalışıyorum yazmak konusunda ne kadar dürüst isem tartışmalarda dürüsttüm, Canon da çalışıyorum diye ayrıcalık yapmıyorum, sonuç olarak bende bir insanım ve bir tüketiciyim.
Canon'un Nikondan iyi olması Benim suçum değil. Bütün suçlu o çekik gözlüler yokmu..
Arkadaşlar tüm samimiyetimle söylüyorum,Canon'a iyi diyen Canoncu olan ben bile Aslında Nikona da iyi demiş oluyorum, çünkü bu iki firma sürekli yarış halinde. Benim Gönlüm Canondan yana Nikondan niye vazgeçtim. Çok sebebi var.
ama genede Dostluk kazansın Dadanagastın dediği bir bakıma doğrudur iki firmada yeri gelir birbirlerini korur olan bizim cebimize olur.
Canon Nikon konusunda Son sözüm En büyük Canon

 

Tarih: 16 Temmuz 2006, 12:28 - İp: 85.***.**3.100
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

gorkemkgo, dedigin gibi uzun vadede, beklentilere gore karar almak dogru olani.. her markanin birbirine olan ustunlukleri var, bu inkar edilemez..

....

eos merhaba..

profiline baktigimda, erkayalar'da calisiyor oldugunu goremiyorum.. ama erkayalarda calistigini gorebilmek cok da zor degil..
erkayalar dedin de aklima geldi; gecenlerde bir kullanma klavuzu istedim, bana olan mail'lerinde; kitabin 25 ytl oldugunu soylediler.. kesinlikle bir aciklama yoktu; bakin su adrese 25 ytl'yi yatirirsaniz size gondeririz falan gibi.. acikcasi, canon'un bilmemkac dilde klavuzunu internetten indirmek mumkunken; bana parayla satmak istemeleri (ki satmak da istemiyorlar mail'de, fiyati su deyip kestirip atmislar mail'i..) ki ben ingiltere'de oturan bir insanim, turkiyeden almam zaten beklenemezdi.. canon'un sattiklarina ne kadar para harciyoruz ama bir kullanma klavuzu gondermeyi cok goruyor canon..
sitemizde fuji'den positif var; bana fuji'nin uc ayda bir cikan dergisini ucretsiz gonderiyor.. ve eminim kullanma klavuzuna ihtiyacim olsaydi gonderirdi, kac kisiye gonderdi sitede.. gel gor ki canon, bu konuda cok duyarsiz..

biraz dert yandim, ama kendimce hic de haksiz degilim.. pek tabii ki de; erkayalar bu kullanim klavuzlarin kendi butcesiyle bastiriyor olabilir (ki bunun da anlamini bilemiyorum, sonucta canon turkiye distrubutoru..) ve bu yuzden belli bir ucreti talep edebilir.. hicbirsey bedava degil..
ama bir pdf dosyasi da yapabilirler, ki isteyen de download edebilir.. ama bunun yapilmamasinin sebebi de sanirim turkiyeden alisveris yapmasini saglamak tuketicinin.. disaridan canon alinmasin turkiyeden alinsin..

 

Tarih: 16 Temmuz 2006, 18:20 - İp: 62.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

tekrar selam..

birkac konuya aciklik getirmeyi unutmusum..

nikon d2x, 6.8 mp'de 8 fps'de cekim yapabiliyor.. nikon'un 8.5 fps'de cekim yapabilen kamerasi yok, nikon d2hs, 8 fps'de cekebiliyor..
canon 5d'nin muadili kesinlikle d2x degildir.. bunu ozellikle senin soylemen biraz garip dogrusu eos..
canon 5d, nikon d200 ile karsilastirmak daha dogru olur ki onu da yapmak sacma, cunku yine ikisi de farkli alanlarda kullanilacak dslr'lar..
bugun d2x (hatta artik d2xs modeli var) eger ki canon 5d'nin neredeyse iki kati fiyata satiliyorsa, ikisinin birbirlerine rakip olduklarini soylemek biraz zor..
turkiyedeki fiyatlari ayni gibiyse sayet, bu da canon'un turkiyede ne kadar yuksek fiyatlar uyguladigini gosterir dogrusu..

 

Tarih: 16 Temmuz 2006, 18:25 - İp: 62.***.**2.10
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Selam eos.Ben bir Canon 5D hayranıyım.Bu sitede de bunu sıkça dile getiriyorum.Canon'un Türkiye Distribütörü olan Erkayalar'dan bana bir 5D yi test etmem için göndermesini istesem,çok şeymi istemiş olurum?

 

Tarih: 16 Temmuz 2006, 21:36 - İp: 85.***.**8.145
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

uzun zamndır poleimi tarzlı forumlara yazı yazmıyorum teknik bir detay varsa bilgim olcusunde yantlamaya
yada müzip cevaplarla belkide son altı ayda sadece 5 yazı yazdım.. ama bu gunlerde "eos" diye bir arkadaşın gelipte siteye tozu dumana kattığını görüyorum...

aslında ben bu yazıyı ilkerin "

nedir bu nikon canon'u dover veya canon, oyle bir koyar ki nikon yerden kalkamaz muhabbeti?.." cumlesini ayakta alkışlayarak yazmay karar verdim...
sevgili eos ben 1978 model bir canon A-1 kullanıyırum ama bütün amacım onbinlerde dolarlık makınlara para sayıpp sonra bunun kuru gürültüsünü yapmaktansa 50mm objektifi ile 300dolara aldığım bir makınayla fotoğraf üretmeye fotoğrafta sanat neyse onu yapmaya çalışıyrum...

Alllah aşkına ben sana 1ds2 üstünde de 16-35 l serisi bir objektif..
birde 70-200 2.8 vr canavar objektifler versem bana 1 ay içerisinde fotoğrafta sanata dair kaç kare çıkarabilirisn lütfen soyle...

buraya gelip canon adamı dover muhabbeti gercekten çok komık..
keza D2x üzerinde müdahale yapılmadığı sürece fotoğrafalrını 100 merteden çok rahatlıkla taıyabileceğim renk canlılığına ve keskinliğe sahip zirve makinalardan biri...neyi tartışıyorsun.. D2x alan binlerce insan kafası çalışmadığı için mi gidip 5D almıyolar sence...
Full boyuttaki bir sensör sence herşey mi demek...

bu gün laica neden 1.3 crop faktörlü sensörde ısrar ediyor olabilir...bu işi hiç bilmediği için olaabilir mi sence... bindokuzyüzlerin bilmem kaçınca 36x24 standardını kim koydu sence fotoğrafcılık sektörüne...
bu işten hiç anlamayan laica olabilir mi sence...

5d kötüdür 1ds iyi bir makına değildir demyorum..
ama yaklaşık 9000 euro vereceğime bir hasselblad alır arkasına dijital back yapar orta format çalışırım ve bunu 1ds in üçte biri fiyatına yapabilirim...

lütfen burada reklam yapma ürünün hakkında sorulan sorular olursa onları yanıtla ürününü savun ama mantıklı ol....

 

Tarih: 16 Temmuz 2006, 22:56 - İp: 81.***.**4.155
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

neden bu kadar sertlesti ortam

 

Tarih: 17 Temmuz 2006, 00:31 - İp: 85.***.**8.169
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kivanc valla gonderseler de test etsen makineyi..

....

okan merhaba..

acikcasi olayi uzatmamiza kesinlikle gerek yok.. eos'a da hak veriyorum bazi konularda, sonucta erkayalarda calisan biri oldugundan, canon makineleri daha cok sevebilir ve savunabilir ki bu da cok normal..
zaten kotu birsey de demiyor.. ama inandigini soyluyor.. ve eos arkadasimiz cok bilgili bir insan..
fakat bana da eos'un yazilari cok tarafli gibi geldi ve o yuzden bir sekilde karsi ciktim eos'a.. ama gordugum kadariyla eos son derece olumlu, olgun bir insan..
..bu konuyu bitirmemiz gerekiyor sanirim..

son olarak hadi soylemeyeyim diyorum ama soyleyecegim tabii,
1DsII'nin ucte biri fiyatina hangi orta format kamerayi alip arkasina da digital back'i takiyorsun okan? sanirim 9000 yerine 90000 diyecektin, elin surctu yazarken..
valla bugun bilsem ki 1500 pound'a orta format kamerayi ve dijital back'ini alabiliyorum, hic durmam alirdim.. yarina kadar beklemezdim dogrusu.. (belki de beklerdim.. sonucta nasil olsa aliniyor.. )
ahhh ahh.. bak yarami deprestirdin.. (zaten ikimizde de bir hasselblad alma cilginligi var..)
1500 pound'a hasselblad xpan II ve 45mm'lik lensi bile alinamiyor dogrusu..

h2d-39'in fiyati 18000 pound burada.. yani 4 tane 1dsII parasi..

 

Tarih: 17 Temmuz 2006, 13:44 - İp: 62.***.**2.10
huzun_seli
huzun_seli (üye)
İstanbul / Amatör

ilker selam... bende eos a zaten makınalarını savunsun teknik konularda arkadaşlara ayrdımcıda olsun diyorum.. bu site için bir avantaj...

makına meselesine gelince..
H-2 falan almaya gerek yok tabi zaten onlar hali hazırda orta format ve dijitaller...
analog ortaformatlara takılabilen 4.5-6 cm lik bekler var ekranlı yada ekransız... makul fşyatlı ki 2000 doalr civarında bulabilirisniz...bir hassalblad alır ve bekle (back)) le kullanabilirisniz...
evet bence mesel uzamasın ve biz çektiğimiz karelerin kalitesine bakalım..

selamalr herkese..

 

Tarih: 17 Temmuz 2006, 14:21 - İp: 88.***.**8.33
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

mutlaka ki ucuza back'ler yapmislardir zaten.. made in turkey, degil mi?..
okan hasselblad fiyatlarina bakmak icin http://www.robertwhite.co.uk/hasselblad.htm#LabelD adresine bir bak.. 300mm f/2.8 lensine bir bak.. turkiye fiyati 50bin ytl'ye denk geliyor.. h2d ise 50bin ytl'den daha fazla..

 

Tarih: 17 Temmuz 2006, 18:05 - İp: 62.***.**2.10