hyborians
hyborians (üye)
İstanbul / Amatör

D2x Deneyen Prof. Varmı?

Özellikle Dış Mekanlarda Işığın Az Oldugu Ortamlar İçin
ÖNEMLİİİ !!!!!!!!()

Tarih: 13 Mayıs 2006, 02:45 - İp: 85.***.**4.90
volknakgül
volknakgül (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

ben kamera satıyorum zaten .. hepsi elimde var. sen hiç yashika kullandın mı ?? madem o kadar derin e iniyoruz.. ya da zenit??? CANON felam hikaye . CANON EOS 1N KULLANDIM 3 SENE ŞİMDİ DE NİKON D2H KULANIYORUM! FAKAT GİDİP 22 MİLYAR VERMEM CANON UN DS MARK N LERİNE FELAM! GİDER MERCEDES ALIRIM ))) DAHA İYİ..

5D KIYASLAMAYA BİLE ALMIYORUM ÇÜNKÜ MUDAVİMİ D200 !VE D200 JAPONYA DA YILIN MAKINASI SEÇİLDİ! )) 5D NE SEÇİLDİ??? KİM SEÇTİ ??? BİR KAÇ ÜYE Mİ?? D2 SERİLER BENCE İNSANI ZEDELER! SENIN MAKINAN NE BU ARADA!

ŞUNUDA BELİRTEYİM MPİXSEL KAVRAMI SADECE AMATÖRLER İÇİN GEÇERLİDİR! 3 MP BİR MAKINA İLE HER TÜRLÜ İŞİ GÖREBİLİRSİN FAZLASIYLA! TABİ PEKLAM CI FELAM DEGİLSEN AFİŞ MAFİŞ İŞLERİ İLE UGRAŞMIYOSAN! YANI ANLIYACAGIN! 5D KULLANIYORSAN HAK VERİRİM SANA AMA KULLANMIYORSAN KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE YAZMA PLS.

 

Tarih: 18 Temmuz 2006, 19:47 - İp: 85.***.**5.48
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Yani forumd herkes 5D iyi diyor birtek sen çıkıp kötü diyorsun.Bence bu kadar insanın yorumunu karşına alıp yorum yapman demek ile ben son peygamberim demek arasında hiç bir fark yok.
5D kullanmadım ama,bir konu hakkında bilgi sahibi olmak için illaki onu kullanmak gerekmiyor.
Bir BMW kullanmadım hayatımda yada bir ferrari ama herkes gibi bende onların mükemmel olduklarını biliyorum.Ve sen çıkmış;
'Arkadaşlar ben yıllarca ferrari kullandım.Gidip bu araca 220 milyar vermem(22x10!),onun yerine bilmem ne alırım,zaten italyan arabaları da(1Ds Mark 2 ile 5d aynı marka ya o bakımdan) hiç hoş değil'

gibi bir yazı olmuş seninkisi.D200 ile kıyas yapman hadi bir yere kadar mantıksız da,sen iyice olayı ileriye götürmüşsün ve 5D gereksiz,3MP bile işini görür diyorsun reklam işleri ile uğraşmıyorsan.
Peki bana söylermisin haccker,bir sergide 1mx50cm gibi bir baskı almak istediğinde 3MP ile apışıp kalmak var,full frame 12.3MP ile baskı almak var.Hadi onu geçtim,çekim yaptığın zaman,bilgisayarında görüntüyü yakınlaştırmaya başladığında 3MP ile görüntü bozulmaya başladığında ne yapacaksın onu merak ediyorum

 

Tarih: 18 Temmuz 2006, 20:46 - İp: 88.***.**7.141
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

ukela ukela yorumlara gerek yok iki hafta once nikonuna almak icin objektif danısıyordun..

 

Tarih: 18 Temmuz 2006, 21:41 - İp: 88.***.**9.45
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Neyse ben artık yorum yazmıyorum.Herkse göre değişir iyi ile kötü.Kimisine Canon kimisine göre ise nikon.

 

Tarih: 18 Temmuz 2006, 22:01 - İp: 88.***.**7.141
srknata
srknata (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Haccer kardes...
Canon Eos 1n O kadar para veremiyecegini anliyabiliyorum..
Kamera kullanma isine gelince elimde test icin cektigim 30 tane dslr kamera modeli ve test bilgileri var.. ben kimsenin kulagindan dinleyim bilgi almam tabi bazi seyler okuya okuya gelisir fakat baskasindan aldigim bir seyi bir baskasina satmam... istersen sana istedigin fotograf makinesinin test icin cektigim fotografi ve bilgilerini yollaya bilirim... yani karsidaki kisiyi tanimadan boyle yorum yapmam biraz kizdirdi beni..neyse
simdi Megapiksel olayina gelelim.. mp olayini ne kadar yanlis biliyorsunuz... tamam belki bu dusunce dogru az megapilselle kucuk boyutlu fotograf cok mgpk buyuk boyutlu fotograf.. fakat su olay var sen 10mg kamera ile 3 mg kamera ile cekilmis fotografi ikisininde boyutunu ayni oranda kucuttugunde ikisi arasindaki goruntu farkini senin gozlerin bile algilar.. 3 mgp kamera ile ancak aile fotograflarini 7 * 14 fotograf kagidinda guzel gorursun...

Simdi D200 e gelelim japon yada D200 yilin kamerasi secildi..5D secilmedi...
Japonya elinde patlayan milyonlarca D200 marka kamerayi satmak icin boyle bir reklam yapti dunyaya.. D200 Ortasinif bir makine Onun rakibi 20D veya 30D 5D ile D200 kiyaslamaya kalsan aradaki farki hicbir sekilde kapatamazsin haccer kardes..
SIMDI SOZUM ONA MADEM FOTOGRAF MAKINESI SATIYORSUN BANA IKI FOTOGRAF MAKINESI ILE CEKILMIS DX2 VE 1D MARK II ILE FOTOGRAF GONDERDE KARSILASTIRAYIM... SEN YOLLAYAMAZSAN BEN SANA YOLLLAYABILIRIM ISTERSEN 50 ASA DAN BASLAYIP 3200 ASAYA KADAR CEKILMIS TEST FOTOGRAFI.. ARADAKI FARKI GORURSUN BU ARADA..

 

Tarih: 19 Temmuz 2006, 07:08 - İp: 195.***.**6.178
srknata
srknata (üye)
Yurtdışı / Meraklı

dadanagast
Merhaba Ilker Bey,
Sorularinizi bugun gordum kusura bakmayin.
yuksek iso'nun faydasi srknata? nicin yuksek iso kullanilir?
....
lutfen bu konuda dusunduklerini bizlerle paylasir misin?

Bu sorunuzu bugun butun elestirileri okurken gordum...hemen cevapliyayim...
Soyle Aciklayayim
Soru1 Iso dedigimiz olay filimin isiga olan duyarliligidir... nasil yani iso 50 daha az isiga duyarlidir. 3200 asa daha cok isiga duyarlidir ...
Soru2 Yuksek asa isigin yetersiz oldugu yerlerde eger ucayakta kullanmiyorsak fotografin flu cikmasini engellemek icin filimin daha cok isik almasi icin Iso yukseltilir..
Umarim aciklamalarim yetmistir bunlari seninde bildigini dusunerek tekrardan yazdim.

 

Tarih: 19 Temmuz 2006, 08:24 - İp: 195.***.**6.178
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

hyborians... Selam... Nick name inizi hatırlamak kolay, ama telaffuzu zor.. zaman zaman yanlış telaffuz edersem peşinen bağışlama dileyelim. (şimdiden bahane uydurmaya başladım)

Avatarınızdaki çizim sizemi ait... (çok başarılı buldum)

D2x deneme şansını yarım saat farkla kaçırdım.. amcamın stüdyosuna biraz erken gitmiş olsam, şahsi yorumlarımı yansıtabilirdim... amcam d200 aldı (benim yönlendirmemle) ,(ben canon kullanıcısıyım)

Tahmin edeceğiniz üzere, maddiyat en öndeki unsur.. (kendi açımdan) yani, 2 sene sonra değiştirmek isteyeceksek, çok büyük rakamları makinelere ayırmayı pek makul görmedik..

İlker bey sayesinde varlığını öğrendiğim dpreview da en üst model canon kullanan kimsenin bir yorumu dikkatimi çekmişti.. Tam tercüme edemiyorum ama.. eski makinesi 10d yi kullanmaya devam ettiğini söylemiş.. yani en üst model tek makine almaktansa orta seviye iki makineye sahip olmak (özellikle düğün, nişan, model çekimi vs. yapanlar için) daha uygun .. şeklinde yorumlamama neden oldu, unun yazısını..

Stüdyo fotoğrafçısıyım, yolunuz bu taraflara düşerse, kapım bütün arkadaşlara açıktır..

Saygılarımla... Mete..

#mete007' tarafyndan 19.07.2006 09:47:36 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 19 Temmuz 2006, 09:45 - İp: 85.***.**5.188
fdemirhan
fdemirhan (üye)
İstanbul / Amatör

European Technical Image Press Association (TIPA) Awards: 2006. Best D-SLR Professional: Canon EOS 5D.

 

Tarih: 19 Temmuz 2006, 13:12 - İp: 88.***.**9.204
volknakgül
volknakgül (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

bazen abartı oldugunun farkındayım yorumlarımın kusura bakmayın!
fakat şu da bi gerçek ki CANON VE NİKON TARTIŞMASI HİÇ BİR ZAMAN BİTMEZ! Ben nıkon a alışıgım sen canon a sen kırmızı renkleri daha çok seversin ben keskin renklerii! ya bu tartışma manasız! Herkes kendince haklı!şahsa ait yanlış bir kelime kullandıysam kımse kususra bakmasın üzgünüm.

 

Tarih: 19 Temmuz 2006, 17:32 - İp: 85.***.**9.203
volknakgül
volknakgül (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

ömergin senı ne alakadar ediyor objektif danışmam??? sen cvp mı verdin! bilgin olsa heralde sende bu konuda bizimle paylaşmak isterdin sordugum sorunun cvp ını! ama bişi bilmediginde göre belki bende bişiler kaparım diye bakmış burda da akıllık yapıp bana ukala diyorsun ! ya 3 kuruşluk makınalarınız var ! kralşdan çok kralcı takılıyosunuz!

önce paranıza kıyın şöyle 7 8 milyara makına alın.Aslan gibi makınam var çok da memnunum benım 5d gibi hayalım yok onu begensem onu alırım istedigime ulaşırım! kimileride ancak yorum yapar!

hayatı boyunca yapmak zorunda oldujları gibi ..

 

Tarih: 19 Temmuz 2006, 17:37 - İp: 85.***.**9.203