caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Fujifim Finepix S9500 (mükemmel)

Arkadaşlar Türkiyeye Eylül ayında girmesi beklenen bir makina var ama sanırım bu makinayı çoğunuz daha duymadınız..Fujifilm Finepix S9500'ü 2 haftadır araştırıyorum, gördüğüm kadarıyla mükemmel bi alet. bütün mükemmel özellikler bu alette toplanmış resmen.bu özelliklere gelince 1)geniş açı zoom değerine sahip(aynı katagoride yer alan diğer hiçbir makinede bu özelliğe rastlamadım)2) ISO hassasiyeti 80-1600(harika ve hiçbir makinede yok) 3)kalem pille çalışıyor(kim nederse desin kalem pil avantajlı blader) 4) 9 mp çözünürlük aynı sınıf başka hangi makinada var mı sorarım sana(yok) 5)video çekim kalitesi üst seviyede 6) raw formatını destekliyor 7)deklanşör hızı 1/4000 (resmen mükemmel ve üst sınıf bir özellik)8)11 optik zooom 9)hareketli likit ekran 10) çok önemli bir artısı da objektif makineye tümleşik olduğundan, objektif hareketinin sebeb olduğu sensöre toz kaçma problemi de yok bu aletin 11)tipi çok güzel aletin Türkiye satış fiyatının kdv dahil 850-900 euro olacağı zannediyorum.Amerika satış fiyatı 650-800 euro arasında. aynı katagoride bu alete tek rakip nikon coolpix 8800 ama bence barındırdığı özellikler bakımından s9500 ile rekabet etmesi çok zor.. bilmem başka söze gerek var mı..?

Tarih: 2 Eylül 2005, 01:32 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kobayashi bir dondun PIR dondun.. bu yeni sony demek yakinda canon pro 2'yi ve digerleri de benzerlerini yapacaklar anlamina geliyor.. artik ne fz30 ne de s9500'e bakarim.. ikisi de gozumden dustu..
..
neyse.. bana raw fotograflarindan gondermek icin su adrese gidebilirsin.. 250MB buyuklugunde data gonderebilirsin..
neler yapiyordun bu arada? ozlettin kendini.. nasil sigma ile konica? sigma gercekten de dedigin kadar varmiymis?

 

Tarih: 8 Eylül 2005, 14:57 - İp: yok
kobayashi
kobayashi (üye)
İstanbul / Amatör

sonunda sana yollayabildim fotoğrafları hatta bulmuşken bol keseden yolladım.

ama az önce çok kötü bir şey oldu ve makine yere düştü filtre tamamen kırıldı ve objektifinde zomm ve fokus ringlerinde mekenik bir problem var sanırım içten birşeyler kırıldı.çok moralim bozuldu valla.şu an makinede bir problem gözükmüyor.bi de makine kapalı bir biçimde Lowepro Nowa 2 AW'nin içindeydi ama bişeye yaramadı çanta ooofff offff..

neyse ikisindende memnundum ama başıma gelen işe bak.şimdi burdamı baktırsam yoksa Almanyaya gerimi göndersem diye düşünüyorum.sence ne yapmalı yaw?

 

Tarih: 8 Eylül 2005, 18:16 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

tuh ya.. gercekten uzuldum cem.. valla ne yapman gerektigini bilemiyorum..
makine calisiyor mu?
cantanin icinde olmasina karsin nasil kirilir anlam vermek cok zor dogrusu.. ben de nova 4aw var.. cok saglam koruyor diye dusunuyordum..
bir burkay'a mesaj atip sor istersen.

 

Tarih: 8 Eylül 2005, 18:59 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

hatta daha iyisi burkay'i telefonla ara..

 

Tarih: 8 Eylül 2005, 19:00 - İp: yok
gravit
gravit (üye)
Trabzon / Haber Fotoğrafçısı

Slm arkadaşlar

S9500 hakkında yazılanlar kafamı karıştırdı .yani herkess farklı bir şeyler söylüyor.Yurt dışından getirtmeyi düşünüyordum.Burada yazılanarı okuyunca kafam karıştı.Acaba makineyi alıp kullanan varmı.Kullanan arkadaşlar görüşlerini yazarsa daha yararlı olacağını düşünüyorum.

Herkese şimdiden iyiy bayramlar diliyorum.

 

Tarih: 27 Ekim 2005, 22:38 - İp: yok
ozgur foto
ozgur foto (üye)
İstanbul / Firma

kobayashi merhaba
yanlış anlamadıysam Sigma 24-70 lensiniz düşmüş herhalde.Sigma Türkiye Yetkili Servisi olarak 24-70 lensinin parçaları elimizde mevcuttur.lensi servisimize ulaştırırsan mümkün olan en kısa sürede onarıp teslimini yaparız.

 

Tarih: 28 Ekim 2005, 09:57 - İp: yok