caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

Fujifim Finepix S9500 (mükemmel)

Arkadaşlar Türkiyeye Eylül ayında girmesi beklenen bir makina var ama sanırım bu makinayı çoğunuz daha duymadınız..Fujifilm Finepix S9500'ü 2 haftadır araştırıyorum, gördüğüm kadarıyla mükemmel bi alet. bütün mükemmel özellikler bu alette toplanmış resmen.bu özelliklere gelince 1)geniş açı zoom değerine sahip(aynı katagoride yer alan diğer hiçbir makinede bu özelliğe rastlamadım)2) ISO hassasiyeti 80-1600(harika ve hiçbir makinede yok) 3)kalem pille çalışıyor(kim nederse desin kalem pil avantajlı blader) 4) 9 mp çözünürlük aynı sınıf başka hangi makinada var mı sorarım sana(yok) 5)video çekim kalitesi üst seviyede 6) raw formatını destekliyor 7)deklanşör hızı 1/4000 (resmen mükemmel ve üst sınıf bir özellik)8)11 optik zooom 9)hareketli likit ekran 10) çok önemli bir artısı da objektif makineye tümleşik olduğundan, objektif hareketinin sebeb olduğu sensöre toz kaçma problemi de yok bu aletin 11)tipi çok güzel aletin Türkiye satış fiyatının kdv dahil 850-900 euro olacağı zannediyorum.Amerika satış fiyatı 650-800 euro arasında. aynı katagoride bu alete tek rakip nikon coolpix 8800 ama bence barındırdığı özellikler bakımından s9500 ile rekabet etmesi çok zor.. bilmem başka söze gerek var mı..?

Tarih: 2 Eylül 2005, 01:32 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam caglaeral..
o sitelerdeki fotograflara zaten bakmistim..
ben 350D kullanan biri olarak bile iso800'e cikmamaya calisiyorum.. s9500'in iso800'unu kabul edebilmem cok ama cok zor.. senin de kabul edebilecegini dusunmuyorum dogrusu, cunku, senin icin de kalite cok ama cok onemlidir diye dusunuyorum..
fakat bu asamada kesin bir yargiya varmak yanlis olur.. cunku hem s9500 hem de fz30 piyasaya cikmadi bile.. en iyisi, piyasaya ciktiktan sonra degerlendirme raporlarini tam olarak okuyarak bir yargiya varmak.. hatta bir sure bekleyebilirsen, kullanicilarin soylediklerini yorumlayarak..
..
s9500 ve fz30, canon s2'den cok daha ustun makineler.. en azindan bir ust klas diye geciyorlar.. ayrica hem gorunum hem de yapi olarak daha profesyonel amaclilar..
benim kararim fz30 olurdu.. ama iste usb 1.1 olayi isi bozuyor.. belki de degisir, kimbilir.. belki de usb 2.0 eklerler.. (firmware ile upgrade mumkun mu bilemiyorum..)
biraz daha bekle bence.. cunku istedigin makineyi almazsan ileride pisman olabilirsin..

 

Tarih: 6 Eylül 2005, 15:54 - İp: yok
kobra
kobra (üye)
Sakarya / Meraklı

Nacizane bir fikrimi belirtmek isterim:

Siz bu makinayı alın, hatta belirtmiş olduğunuz fiyat bandını biraz dışına çıksada alın, hem çok iyi bir makina almış olacaksınız hemde bu makinayı aldığınız için çok mutlu olacaksınız.

 

Tarih: 7 Eylül 2005, 04:02 - İp: yok
jacckal
jacckal (üye)
Antalya / Amatör

yaklaşık 3 aydır d70'le çekim yapıyodum ve sonuçlar baya tatmin ediciydi ama makina bozuldu ona alternatif olarak bi makine arıyodum ve canon 350d uygun geldi..dslr de bence nikon veya canondan şaşmamalı tabi bu benim şahsi görüşüm..bu arada d50 kullanan varsa makine hakkındaki düşüncelerini bilmek isterim

 

Tarih: 7 Eylül 2005, 11:54 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kobra dogru soyluyor.. (kobra her zaman dogruyu soyluyor..)
gercekten de butun bu bahsettigimiz makineler cok gelismis modeller.. fz30 de alsan s9500 de alsan mutlu olacagin kesin..

 

Tarih: 7 Eylül 2005, 12:47 - İp: yok
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

sevgili dadanagast, dpreview.com'daki forumu henüz inceledim ve şu sonuca vardım. ben bu aleti 1 sene de sürse beklerim 2 sene de sürse beklerim arkadaş.. oh beaa..!

 

Tarih: 7 Eylül 2005, 15:33 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör


(ama sene suresince beklemek hic de iyi degil.. gozden uzak olan gonulden de uzak olurmus..)

 

Tarih: 7 Eylül 2005, 18:09 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Makinanın fotoğraflarını gördüm.Hiş hoşuma gitmedi. Hele ıso 1600 de çekilenler çok daha kötü. Neyse genede almak isteyen arkadaşlar alsınlar.Ben genede canon pro 2 yi bekleyin öyle karar verin derim.En azından ıs koyarlar.Fuji gibi yapamadık ama ona benzer birşey becerdik demezler.

 

Tarih: 7 Eylül 2005, 23:17 - İp: yok
caglareral
caglareral (üye)
İzmir / Amatör

fujifilm'i bugün aradım. S9500 2 hafta sonra Türkiye pazarına giriyormuş..

 

Tarih: 7 Eylül 2005, 23:30 - İp: yok
viiiizzzz
viiiizzzz (üye)
İstanbul / Meraklı

caglareral Fujiyi aramışken sorsaydın bari kaçağı ne zaman gelirmiş

 

Tarih: 8 Eylül 2005, 00:17 - İp: yok
kobayashi
kobayashi (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba arkadaşlar bende uzun süredir forumdan uzak kaldım, ne yazık ki benim ki tatil için değil iş içindi neyse çok şükür bitirdikte bende foruma geri döndüm.

dadaganast sana ayrıca selam gönderiyorum ama ne yazık ki bir RAW fotoğraf yollayamıyorum burası Türkiye ve internet bağlantısı gerçekten çok komik hiç bir mail sitesi 8,5 mb'lık bir dosyayı upload etmiyor sinirlerim tapame çıktı valla.Senin bildiğin başka bir yol varsa söyle onu deneyim.

aslında benim pek compakt makinelere ilgim yoktur ama bugün Sony'nin duyurduğu yani makinesi gerçekten ilgimi çekti.Sony Cyber-shot DSC-R1, compakt makinelerle D-SLR makineler arasındaki en temel ve en büyük üç farktan bir tanesini ve fotoğraf kalitesini belirleyen en önemlisini ortadan kaldırmış.Yani D-SLR'lerin kullandığı boyutta bir cmos sensör kullanmış.(diğer ikisi değişebilen lens ki bu fark herzaman sabit kalacak ve optik elektronik vizör farkı)Bu compakt makineler için çok büyük bir adım ir D-SLR'ye yetişmek için tek adımları optik vizör kalıyor.Şahsen bu makinenin neler yapacağını merakla bekliyorum.

İlgilenen arkadaşlar BURADAN makinenin ön incelemsine göz atabilirler.

 

Tarih: 8 Eylül 2005, 12:01 - İp: yok