blood
blood (üye)
İstanbul / Amatör

Çözm ? En İyi Saç Kesimi Şekli Hangisi?

Evet ßurda Gösterin ßakaLım ßeyaz Fona Sac kesimi örneklerinizi NeyLe kestiginizide ßeLirtin ona Göre Hangi program mı Photo Shop mu BiLmem nemi Daha iyi arasında Secim oLsun

Photo Shop'la kestigim ßeyaz Fondaki Sac kesimim...

#blood' tarafından 03.04.2008 11:23:36 tarihinde düzenlendi.

#blood' tarafından 27.04.2008 10:49:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Nisan 2008, 10:45 - İp: 88.***.**6.158
blood
blood (üye)
İstanbul / Amatör

last hope black_rock tan ögrendin ve gelelim erase magicle makaslı olan silgi ile disconts %45 once ayarları yaparak bu işLemi yaptın ama ßu işlemi böle yaparken arka fonu biraz daha acıcana degişik bir fonda uygulaya bilirdin o zaman ne ßenim yaptıgımla aynı eşleşme durumu olurdu nede senin acıklama yapma sorunun olurdu

batuhan19b emegine saglık güzel calışma evet photo shopta istedikten sonra istedigin kkadar istedigin şekilde kesimler cıkara biLirsin yeterki iste ve kurcala (

Tarih: 29 Nisan 2008, 13:02 - İp: 78.***.**8.244
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

neyse tayfun ben sözümü tutuyorum biliyorsun biz de laf ağızdan bir defa çıkar

Tarih: 29 Nisan 2008, 13:28 - İp: 81.***.**7.150
blood
blood (üye)
İstanbul / Amatör

last hope : biLiyorsun bizdede öledir Laf agazdan cıkar ben sadece actıgım konunun yaptıgım işlemin ve söledigim sözün arkasında durmaya calışıyorum saygısızlık yaptıysam sana yada bir ßaşkasına özür dilerim ama yaptıgımı sanmıyorum (

Tarih: 29 Nisan 2008, 13:33 - İp: 78.***.**8.244
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

blood kardeş tabiki resmi işlemeye başlarken fonu ve renkleri resme göre kişinin kıyafet saç ve pozisyona göre seçmek lazım bu resimler sadece yöntemi anlatmak için yapılmış resimler.arkaya herhangi bir fon olarak atıldı birisi koyu birisi karışık seçtimki kıyaslama yapılabilsin diye.hatalar vardır.ama müşteriye verilecek resimlerde mutlaka daha dikkatli davranıp en az hata ile işi teslim etmek lazım.

bu yöntem genelde iyi iş çıkartan yöntem bana görede en iyisi. bende zamanında başka bir arkadaştan ögrendim bu yöntemi ama sadece gri fonda ögrenmiştim.şimdi her fonda yapabiliyorum.ve çok memnunum arkadaşlarada tavsiye ederim. bol kazançlı günler dilerim.

Tarih: 29 Nisan 2008, 17:00 - İp: 88.***.**1.229
blood
blood (üye)
İstanbul / Amatör

bu resimde aynı saçlar daha yakından iki degişik fona yapılmış saç

amacım birileri ile yarışmak deyil sadece böyle bir işleminde yapılabildigini ve 3veya 4 dakikada sonuca ulaşıldıgını anlatmak
başka yolda saçlar dagınık ve kıvırcık olan resimlerde arkafonun rengini degiştirir saç kesme zahmetinden kurtulursunuz ama sadece gri ve beyaz yapma şansınız olur.bu yol pek fazla tavsiye edilmez saygılar.

-----------------------------------------------------------------------

batuhan19b bey Cok teşekkür ederim ama böle bir konuşma konu yazınca ßende böle bir secenek sundum elbetteki sizin dediginiz öle müşteriye olumlu ve baktıgında hatası olmayacak bir şekilde vermek önemLi diger sayfadada ßenim yaptıgım işi eLeştiren bir arkadaş vardı konu buruya degindi amacım sizin hatanızı degil sadece yapıla biliceni ve emek sarf edince herkezin bişeLer suna biliceni göstermekti iLLaki hata ola biLir burda kimse 4+4 Lük özenerek yapmıyor biraz baştan sagma biraz gercekci yapıyor ....

her şeyde hata vardır amac paylaşa biLmektir ßenim yaptıgım tahtigi site yetkiLiLeri üstünde reklam var die siLmişLer profiLimdeki adresten gerekirse nasıl yapıLdıgını göre biLirsiniz bizzat kendim yaptım anlattım...

Tarih: 29 Nisan 2008, 17:15 - İp: 78.***.**8.244
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Hocam ne yaptınız siz ya :-)
E herkes bişeyler diyorya bende birşey demek istiyorum. Daha önce başka yerde demiştim ama burada da demek isterim.
Çünkü sizin gibi sözünün arkasında duran insanların varlığını görmek beni sevindirdi doğrusu..
Konuyu saptırmak tartışmayı başka yöne çekmek değil amacım. Amacım sadece katkı.

Arkadaşlar bu topikte siz hep çekilmiş fotoğraf üzerinden gidiyorsunuz değilmi olaya ("evet" dediğinizi duyar gibiyim) benim yöntemim şu;
En iyi kesim=en iyi çekim

Ben her zaman önelikle çekeceğim şahsın saçına bakarım. Eğer beni zorlayacak teltel yada puf puf (bonus saçı) tipindeyse netleme konusunda, elimden gelen en iyi netleme ile çekim yapmaya çalışırım. Zaten yakınlaşınca odun kadar kalın tel halinde olur saçlar.
O zaman paralı plug-in lere spesifik yöntemlerede kalmamış olurum.

En iyi kesim faktörleri bence;
Çekeceğin mekan
Işık
Fotoğraf makinası
Konuna uygun lensin*
Ebirde çekim yapan şahsın marifeti :-)

eli tireyenin işi zor:-)

Tarih: 29 Nisan 2008, 17:16 - İp: 88.***.**5.229
blood
blood (üye)
İstanbul / Amatör

remi5861 hocam Cok güzel anlatmış konuşmuşun Dedigin gibi aslında cekim ışık makina lens (

Tarih: 29 Nisan 2008, 17:28 - İp: 78.***.**8.244
batuhan19b
batuhan19b (üye)
Çorum / Stüdyo Fotoğrafçısı

remi5861 kardeş saçlar bonus yada kıvırcık deyilde düz ise netlemeyi önemsemiyormusun.ben önce müşteri ile konuşur nasıl bir poz istedigini ögrenir ona göre resmi çekerim.bazende resimden önce örnekler gösterir fikir alırım.arada fona görede pozisyon belirledigimiz oluyor.ama müşterinin saç şekline müdahele edemiyoruz zatenmüşteri bize gelince saçlar yapılmış olarak geliyor degiştirme şansımız yok.

arkadaşlar ben bu sitede çok tartıştım.resim üzerine yapıcı yol gösterici eleştiriler yaptım.kimi arkadaşlar teşekkür etti.ve nasıl düzeltebilirim diye sordu bilgigimiz kadarı ile yardımcı oldum.
kimi arkadaşlarda yanlış anlayıp saldırıya geçti.ama kaybedeb kendileri oldu.
bazen arkadaşlar sırf resim yaptırmak için üye olup yardım isterler.resme ufak tefek işler yapıp ustaların yapması için yem atarlar ve bunu bazı arkadaşlarda yer.ve yaparlar.
burda amaç paylaşmaksa resmi tam yapmanın anlamı yok ben genelde bu tür resimleri dikine bölüp yarısında işlem yaparım ki resmin sahibi kullanamasın.
birde bizden ögrendigini bize karşı kullanan ukelalar varki onlar ayrı can sıkıntısı.
Blood kardeş sizin konunuza yazmamdaki sebep ve örnek verişim resminizin yüzünü kapatmış olmanız buda amacınızın gerçekten ögrenmek ve ögretmek oldugunu gösterirki oda burda görüş aliş verişi ile olur.onuda saygı ve sevgi kuralları içerisinde elimizden geldigi kadar yapmaya çalıştık.
ben hakaret ve karalama olmadıgı müdetçe eleştirilere açık olunmalı diyorum. sizde biraz sakin olun diger arkadaşlarda biraz sakin olurlarsa ortaya daha ileri gitmek için güzel fikirler çıkabilir.

bu sitede bu yöntemi serkan kardeşten ögrendim.kendi çapımda birazdaha araştırıp deneme yanılma yöntemi ile ilerlettim.bu yöntemi siz meslekdaşlar biliyorsunuzdur.bilmiyorsanızda elimde kendi hazırladıgım videolar var yardımcı olmaya çalışırım. bazı yöntemler sadece fotografçılarda kalması gerekiyor.daha güzel resimlerde buluşmak dilegiyle hayırlı işler diliyorum.

Tarih: 30 Nisan 2008, 02:01 - İp: 88.***.**8.231
blood
blood (üye)
İstanbul / Amatör

batuhan19b ßatuhan ßey hakLısınız ama ßiz tartışma yaratmıyoruz (

Tarih: 30 Nisan 2008, 09:00 - İp: 78.***.**8.244
oktayim1
oktayim1 (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

176 kişi ßaqmış ßir taneniz tenzzüL etmemiş lafada nasihatede övgüye geldimide gerilirsiniz teßrikler sizLere....

yukarıdaki yazı size aittir ....!

arkadaşım görüyorumki güzel kesim yapmışsın eline sağlık fakat bu sölediklerin yakışmıyor aldığın eleştirileride okudum arkadaşım madem bukadar iyi biliyorsun neden ? paylaşmıyorsun paylaşmak yerine birsürü laf kalabalığı gerek yokki bunlara senin yazdıklarından anlaşılan bakın ben bukadar iyi saç kesimi yapıyorum varmı benden üstünü böyle olmamalı arkadaşım birbirimizin hatasını görelim demişsin doğru söylemişsin paylaşalım hatalarımızı görelim bunu yapa bilmemiz için öğretici olmamız gerekmezmi ?

yaptığın kesim tekniği basit bir uygulama amacım seninle tartışmak kavga etmek deyil madem sen veya ben yada bir başkası biliyoruz bilmeyenlere gösterelim onlarda öğrensinler paylaşalımki bilmediklerimizide biz öğrenelim

Tarih: 25 Mart 2009, 20:07 - İp: 88.***.**4.191