Fotoğrafçılık Forumları
Çözm ? En İyi Saç Kesimi Şekli Hangisi?
Evet ßurda Gösterin ßakaLım ßeyaz Fona Sac kesimi örneklerinizi NeyLe kestiginizide ßeLirtin ona Göre Hangi program mı Photo Shop mu BiLmem nemi Daha iyi arasında Secim oLsun
Photo Shop'la kestigim ßeyaz Fondaki Sac kesimim...
#blood' tarafından 03.04.2008 11:23:36 tarihinde düzenlendi.
#blood' tarafından 27.04.2008 10:49:57 tarihinde düzenlendi.
1 resimde renk yanması çizili alanda bariz belli oluyor.koldaki sarı renk digerinde çok koyu buda renk ve ışık ayarıyla fazlaca oynandıgını gösterir.
2 resimde arkadaşın kestigini iddia ettigi yerde kalan ama birbirine yakın renkler oldugu için belli olmayan saçtan ayıramadıgı orjinal renk kalıntısı.bunu renk seçeneklerinden rahatlıkla görebilirsiniz.
3 resim renk ve ışık seçeneklerini tersine çevirerek yaptıgım bir resim burdada yinesaçların renk ve ışık degerleri degiştikten sonra orjinal fondan kalıntılar görünüyor.
ki bu resmi yapan arkadaş dan aynısını kırmızı yada degişik bir renk fona yapmasını rica edecem o zaman bu resimdeki kesim hataları bariz belli olacak.
4 resimde benim ışık ve renk ayarlarını degiştirmek sureti ile yaptıgım bir çalışma aslında saçları kesmedimde silmedimde beyazı gri yaptım bu kadar.
remi 86 kardeş ben bunları tartışma çıkarmak yada meydan okumak adına yapmıyorum.1.sayfadaki arkadaşın yorumlarına istinaden yazdım burada bir çok arkadaş bunun nasıl yapıldıgını ilk bakışta anlamıştır.ama cevap yazma geregi duymamış olabilir.
kayıp vermeden saçın her telini kesebilecegin öyle bir program yok bunu yapmanın tek bir yöntemi var o yöntemide bu sitede bir arkadaş daha önce verdi ama pek kullanan yok gibi ya çözemediler yada anlatmak istemiyorlar.
bu topikte o yöntemi bilen bir arkadaşın cevabı var onun bu resmi nasıl yapıldıgını anladıgını biliyorum.
arkadaşlar eger gerçekten o teknigi ögrenmek istiyorlarsa bu resmi beyazla gri deyilde kırmızı mavi yeşil vs gibi renklerde denemeleri lazım. beyaz fonun ışıgını kısınca zaten gri oluyor.
bu resmi yapan arkadaştan ricam aynı resmi kırmızı bir fona atsın beyaz ve grideki başarıyı yakalayabilecekmi.saygılar.
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
Ewet sanırım bunu cevap olarak kabul edebilirim. Yazdığın mesaj için teşekkür ederim batuhan19b arkadaş.
Sanırım sen benim ne demek istediğimi anladın bende senin...
Tebrikler!!
Ne yalan söyleyeyim kaale alıpta cevap bile yazacağını düşünmemiştim.
Bol ışıklı günler dileğiyle..
acizane bir amatör olarak uğraştım birşeyler yapabilirmiyim diye fazla özenmedim ama eleştiri alabilirim
last hope : Ne yaptıgınızı ögrene biLirmiyiz (
senin yaptığın yöntemle bu işi yaptım sadece fonun rengini biraz açtım saçı temizledikten sonra beyaz ile koyu gri arasındaki bir renk verdimki benim fotoğrafımı eklemişdin demeyesin diye
önemle duyurulur plugin kullanmadım kullandığım yöntemi bilen bilir nasıl yaptığıma gelince bana öğreten arkadaşa yemin verdim anlatmayacağım diye. sadece amatörüm bu işi zevk olarak yapıyorum o kadar. kimseyle çiş yarıştırmıyorum da.
last hope merak etme öle bişe demem cünkü Senin nasıL yaptıgını Cok iyi biLiyorum.... ßundan emin oLa biLirsin hiçte şüphe duyma
ok dostum biz amatörlerin sesi duyulsun diye bir katkıda bulunmak istedim hepsi o kadar stüdyocu arkadaşlar kızmasınlar
arkadaşlar anlatmak istedigim şey bu resimlerde mevcut.resimleri büyütün ve tek saç telinin dahi kaybolmadıgını görün.bu bir tekniktir fotosopun içerisinde yapılır.
bu resim basit ve kaçamak bir çalışmadır saçı kesmene gerek yok griyi beyaz beyazı gri yaparsın olur bazı arkadaşlar genelde böyle kullanırlar resimleri.
bu resimde arka plan degişmiş ama saçlarda kayıp yok isteyen arkadaşlar resmi büyütüp inceleyebilirler.
bu resimde aynı saçlar daha yakından iki degişik fona yapılmış saç
amacım birileri ile yarışmak deyil sadece böyle bir işleminde yapılabildigini ve 3veya 4 dakikada sonuca ulaşıldıgını anlatmak
başka yolda saçlar dagınık ve kıvırcık olan resimlerde arkafonun rengini degiştirir saç kesme zahmetinden kurtulursunuz ama sadece gri ve beyaz yapma şansınız olur.bu yol pek fazla tavsiye edilmez saygılar.
İlgili olabilecek konular
-
Sayın Arkadaşlar. Çok Yeniyim Yardıma İhtiyacım Var
03 May. 2025, 18:10 aslls
055303 May. 2025, 18:10
aslls -
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
031211 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Gölge Fanzin’den Bir İlk: Sanat Eleştirisinde Yz
07 Nis. 2025, 16:08 miratcenk
037707 Nis. 2025, 16:09
miratcenk -
-
Caz'ın Kadrajı'nın Bu Haftaki Konuğu Cenk Mirat Pekcanattı
15 Kas. 2024, 13:35 miratcenk
288207 Mar. 2025, 14:27
miratcenk -
Ekrem Çelebi Benide Düşün Benide Canlı Düğün Kaydı 2005
05 Şub. 2025, 14:25 prodersler
029305 Şub. 2025, 14:25
prodersler -
Mest Eden Zurna Havaları Zurnacı Şirnaz Barın
05 Şub. 2025, 14:20 prodersler
029605 Şub. 2025, 14:20
prodersler -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
088930 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Üretimi Devam Eden Minilab Baskı Makinası Var Mı.
08 Oca. 2025, 00:43 cnyt34
288525 Oca. 2025, 19:03
cnyt34 -