ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Canon S1 Is Topici

Anladığım kadarıyla forumda birkaçtane s1 kullanıcısı var. Ortak sorunlarımızı ve çözüm önerilermizi bu topicte paylaşabiliriz.

Size sormak istediğim birinci şey makinen altında "made in japan" mı yoksa "made in china" mı yazıyor?

Makineyi Türkiyeden garantilimi aldınız yoksa yurtdışından mı getirttiniz.

Eğer makinenizde bir problem varsa bu iki soru önemli.

Yeni bişey keşfettim, artık Türkiyedeki Canon kullanıcıları da www.cig.canon-europe.com sitesine kayıt yaptırıp 100 mb photo albüm alan alacakları ve farklı teme ve ses dosyaları yükleyebilecekler.

Bu arada firmware update yapmayı unutmayın.

Tarih: 27 Ocak 2005, 21:22 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Tümen kusura bakma her zaman bakamıyorum foruma. Mail'in gelmedi. [email protected] . Bahsettiğin konular için Burkay'a bir mail at istersen. Ben de senin gibi amatörüm. Bahsettiğin konuda bilgi sahibi değilim.

 

Tarih: 12 Nisan 2005, 18:11 - İp: yok
tumen
tumen (üye)
Antalya / Amatör

arkadaşlar makine ile birlikte gelen programlarla fotograf üzerinde nereye kadar oynama mümkün olabiliyor.rengini açma crop vs den başka bende zoom brovser EX te başka bişey yapamıyorum.yapılacak şeyler var da ben mi yerini bulamıyorum.yoksa bnede mi yok bunlar.mesela efektler ne bileyim işte photoshop tarzı manevralar demek istiyorum yani.selamlar.

 

Tarih: 14 Nisan 2005, 12:40 - İp: yok
tumen
tumen (üye)
Antalya / Amatör

bizim bu makinede resimde tarih gösterme gibi bi fonksiyon yokmu arkadaşlar

 

Tarih: 14 Nisan 2005, 16:44 - İp: yok
ebargan
ebargan (üye)
Manisa / Amatör

Merhaba Ohara,
Daha önce yazdım ama mesaj gittimi gittmedimi anlayamadım.Bende Dx6490 vardı satttım ve S1 almayı düşünüyorum .Birkaç konuda bilgi edinmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
1-Lexar 32X 1GB kartım var S1 de problem cıkar mı?
2-S1 i Aydınlar fotodan almayı düşünüyorum .Ama Amarikadan daha uygun fiyata getirenlerde var.Ançak garanti sorunu beni düşündürüyor.Öneriniz ne olur acaba.
3-Dx 6490 dan sonra bu makinayı almam beni şaşırtır mı?Zira o makina 4mp idi ve ben Dx7590 düşünüyordum ne dersiniz?

 

Tarih: 15 Nisan 2005, 13:56 - İp: yok
tumen
tumen (üye)
Antalya / Amatör

arkadaşlar soruma cevap verebilecek deneyim ve bilgiye sahip olan arkadaşların olduğunu biliyorum bu topicte.selamlar

 

Tarih: 15 Nisan 2005, 15:08 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Tümen,
Bahsettiklerinin dışında bir şey yapamazsın. ZoomBrowser resim slayt gösterim programı. Photoshop öğrenmeye bak. Tarih ve çekim ile ilgili bilgileri sağ tıklayarak Özellikler/Özet/Gelişmiş'ten her zaman görebilirsin. F.Makinanın tarih ve saatini doğru ayarladıysan tabi. Fotoğraf üzerine basmak istersen Photoshop'ta yazabilrisin.

Ebargan,

CF Tip 1 kart ise problem çıkarmaz. Aydınlar Erkayalar'ın bayisi mi değil mi telefonla sorun isterseniz. Aydınlar Garanti veriyorsa neden problem çıksın? Canon s1 özelliklerini iyi bilirsen güzel çekiyor. Tercih senin. Ben çok memnunum. İyiki almışım diyorum. Ama daha üst modellerde de gözüm var desem yalan olmaz. Mesela DSLR 'lerde.

 

Tarih: 15 Nisan 2005, 15:54 - İp: yok
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

http://www.theteh.com/html/p_s_vs_dslr.html

bu linkte, iki tane 350d'yi arıza nedeniyle iade eden bir adam S1 ile 350d'yi kıyaslamış. İngilizce bilenlerin İlgisini çekebilir. S1'i birçok açıdan daha başarılı bulmuş.

 

Tarih: 21 Nisan 2005, 17:52 - İp: yok
ebargan
ebargan (üye)
Manisa / Amatör

Selamlar S1 im geldi .Bu makina bir harika.
Yalnız bir sorunum var elimde Lexar SD 1 GB kart vardı .Canon S1 CF kart kullanıyormuş bunu atlamışım.Ne yapacağımı bilmiyorum.CF 1 gb alayımmı yoksa SD kartları CF sokette kulanma şansımız var mı

 

Tarih: 23 Nisan 2005, 21:54 - İp: yok
ebargan
ebargan (üye)
Manisa / Amatör

Arkadaşlar 1 GB CF almayı düşünüyorum.Normal mi yoksa ultra nı almalı.? Normal olanlar video cekimlerinde problem çıkartıyor mu ? Uçuz satın alabileceğim bir yer var mı ?

 

Tarih: 24 Nisan 2005, 23:47 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

SD kartı kullanamazsın. http://www.yalcinlar.com.tr/index.php?dept_id=1&grp=CF%20CARD&prod=339 sandisk ulta uygun fiyata var. Ultra kullanammın nedeni ileride makinamı değiştiririm diye tercih ettim. Yoksa ultra olmayanlar problem çıkarmıyor.

 

Tarih: 25 Nisan 2005, 16:51 - İp: yok