ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Canon S1 Is Topici

Anladığım kadarıyla forumda birkaçtane s1 kullanıcısı var. Ortak sorunlarımızı ve çözüm önerilermizi bu topicte paylaşabiliriz.

Size sormak istediğim birinci şey makinen altında "made in japan" mı yoksa "made in china" mı yazıyor?

Makineyi Türkiyeden garantilimi aldınız yoksa yurtdışından mı getirttiniz.

Eğer makinenizde bir problem varsa bu iki soru önemli.

Yeni bişey keşfettim, artık Türkiyedeki Canon kullanıcıları da www.cig.canon-europe.com sitesine kayıt yaptırıp 100 mb photo albüm alan alacakları ve farklı teme ve ses dosyaları yükleyebilecekler.

Bu arada firmware update yapmayı unutmayın.

Tarih: 27 Ocak 2005, 21:22 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Makina tahmini süreyi yazıyor. Çekeceğin konunun renkleri fazla ve ışık yeterli miktarda ise daha fazla bilgi olduğundan bu da daha fazla byte demektir. Sadece siyah veya beyaz bir yüzeyi yani tek renkli bir yüzeyi çekersen az yer kaplıyacak .Deneyerek olayı net olarak göreceksin.

 

Tarih: 25 Şubat 2005, 08:21 - İp: yok
calis
calis (üye)
İzmir / Amatör

Suysal1 arkadaş, ilgine teşekkür. Ancak galiba tam aktaramadım. Sorun şu: Kartta boş yer olduğu halde 1,2 dk çekim yapıp duruyor. Oysa o anda kartta daha 1 dk lık çekim yapılabilecek alan var. Ve aynı karta tekrar çekim yapmaya devam ediyorum, bu defa da 30 sn çekim yapıp duruyor. Yani, boş yer olduğu halde neden tüm boş alana çekim yapamıyor?

 

Tarih: 26 Şubat 2005, 00:12 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Bende böyle problem olmadı. CF kartta sorun yoksa makinadadır. İstersen servise bir göster.

 

Tarih: 26 Şubat 2005, 11:09 - İp: yok
calis
calis (üye)
İzmir / Amatör

Sonunda buldum nedenini.Kullanım kılavuzu sayfa 54 deki bilgiden yola çıkarak video modunu 640x480 ve fps yi de 15 yapınca boş kartta gösterdiği 5,46 dk çekimin tümünü bir defada yaptı. Demekki benim Sandisk 256 mb CF kartın hızı 30 fps ye uygun değil.İyi kalite video çekimini uzun süre yapabilmek için hızı yüksek bir CF kart gerek demekki.

 

Tarih: 28 Şubat 2005, 00:18 - İp: yok
_ice_
_ice_ (üye)
Bursa / Amatör

selam arkadaşlar.ben de sizin gibi S1 kullanıcısı oldum dün itibarı ile, ve amatör bir kullanıcıyım.İçindeki 32mb CF yeterli olmayacağından bu adresten 1GB lık standart Kingston CF sipariş verdim. Bu kartın hızı 640*480-30fps için yetersiz midir sizce. Acaba yanlış mı sipariş verdim. Nasıl bir CF almam gerekir fiyat-performans olarak.

 

Tarih: 3 Mart 2005, 20:10 - İp: yok
erdincman
erdincman (üye)
İstanbul / Amatör

Canım kardeşim Ice,

Ben de MAYIS 2004'ten bu yana CANON 1S kullanıcısıyım.
Bahsettiğin video çekim problemini aynen ben de yaşadım.

Ancak yalaşık 1 ay önce LEXAR PRO x80 hızlı 1GB CF hafıza kartı aldım. Ve gördüm ki, hiç kesintisiz olarak kartın tam kapasitesini kullanarak video çekim yapabiliyorum.

Sanırım x80 gibi hızlı bir kart alman gerekecek. ALLAH Kesene bereket versin.

LEXAR PRO x80 hızda 1GB CF kartın fiyatı - yaklaşık 1 ay önce- Sirkeci piyasasında USD 150 idi. SUNDISK Ultra II x60 hızda 1GB olan CF kart ise yanılmıyorsan USD 120 demişlerdi.

Biliyorsun, bu tür FLASH MEMORY kartların fiyatları çok hızlı bir şeilde her ay aşağı inmekte, yani ucuzlamaktalar. Bilgine.....

Haydi olay Gelsin

 

Tarih: 4 Mart 2005, 23:26 - İp: yok
_ice_
_ice_ (üye)
Bursa / Amatör

Eğer dedikleriniz doğru ise bu CF karttan tam performans alamayacağım. Ama hızlı CF kartlar da dediğiniz gibi pahalı. En iyisi ben bu S1 ile iyice haşır neşir olduktan sonra daha hızlı ve yüksek kapasiteli bir CF kart alayım (4-8 GB), tabi fiyatların makul olacağı 1 veya 2 sene sonra .Hem böylece S1'imi camcorder gibi kullanabilirim. En mantıklısı bu herhalde...

 

Tarih: 5 Mart 2005, 09:19 - İp: yok
cou_grace
cou_grace (üye)
İstanbul / Meraklı

Oncelıkle herkese selamlar. Baslıgı bıraz gec gormusum ama olsun onemlı olan gormek dımı

_ice_ arkadasım , Kıngston marka bellek alcam demıssın ama buralardakı forumlarda ve yabancı forumlarda gordugum kadarıyla Kıngston bellekler cok kalıtelı olmasına ragmen S1 'de kıtlenme problemlerı yaratabılıyormus.( Fotograf cekerken donma vb. durumlar ) Bılgınıze , cunku alan arkadas gerıde ıade edememıs elınde kalmıs 1gb bellek. O yuzden dıkkat edın derım.

Ayrıca S1 ' ı Turkıye'den aldım. Yurtdısından alacaktım ama dusundum kı makına arızalandıgında garantısı olmadıgından erkayalar bu parayı benden nasılsa cıkaracak dıye dusundugumden garantılı bı makına aldım. Ve netekım aldıktan 1 ay sonra makınayı dusurmek suretıyle lcd , deklansor kısmını gocerttık

Neyse bu arada elımde Turkce kullanım kılavuzu var. Fakat bu aralar sınavlar fln derken yayınlamaya fırsat bulamadım. Ama bıldıgım kadarıyla aynısını yayınlarsam suc kapsamına gırıyor herhalde... Cunku bı baslıkta baya bır tartısmıstık, bılenler bılır Neyse su sınavları atlatırsam kılavuzdakı yazıları elle yazıp , resımlerı ekleyıp yayınlamayı dusunuyorum. Yardım edebılecek gonulluler varsa haberım olsun Cunku bakıyorumda cogu kısının sorunları turkce kılavuz olmadıgından kaynaklanıyor...

Saygılarımla...

 

Tarih: 6 Mart 2005, 13:12 - İp: yok
tumen
tumen (üye)
Antalya / Amatör

arkadaşlar merhaba...florasanla iyi bi şekilde aydınlatılan bir mağazada çekim yapıyorum.flaşla çektiğimde resim sarımtırak çıkıyor.her türlü ışık ortamını deniyorum hepsinde sarı olan bir görüntü alıyorum.ama flaş kullanmadığımda görüntü oldukça iyi çıkıyor renk olarak.ama bu defada enstanteneyi kendi düşürdüğünden netlik istediğim gibi olmuyor .tripodla çekim yapmamda mümkün değil.bana bu konuda bilgi veriseniz sevinirim.saygılar....

 

Tarih: 8 Mart 2005, 09:19 - İp: yok
cou_grace
cou_grace (üye)
İstanbul / Meraklı

Sarımtrak cıkan resımlerı alıp Photoshop'ta bı renk duzenlemesı yap ıstersen. Baya guzel sonuclar verıyor...

 

Tarih: 8 Mart 2005, 18:58 - İp: yok