ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Canon S1 Is Topici

Anladığım kadarıyla forumda birkaçtane s1 kullanıcısı var. Ortak sorunlarımızı ve çözüm önerilermizi bu topicte paylaşabiliriz.

Size sormak istediğim birinci şey makinen altında "made in japan" mı yoksa "made in china" mı yazıyor?

Makineyi Türkiyeden garantilimi aldınız yoksa yurtdışından mı getirttiniz.

Eğer makinenizde bir problem varsa bu iki soru önemli.

Yeni bişey keşfettim, artık Türkiyedeki Canon kullanıcıları da www.cig.canon-europe.com sitesine kayıt yaptırıp 100 mb photo albüm alan alacakları ve farklı teme ve ses dosyaları yükleyebilecekler.

Bu arada firmware update yapmayı unutmayın.

Tarih: 27 Ocak 2005, 21:22 - İp: yok
tumen
tumen (üye)
Antalya / Amatör

arkadaşlar s1 ile iligili sorunlarını buraya yazın diyorsunuz yazıyorum yazıyorum yanıt yok.ayran falan mı içtik diye düşünmeye başladım.
ben bi soru daha sorayım belki diğer sorumla beraber yanıtlarsınız.rec menu de flash la ilgili bir fonksiyon var.1st curtain 2nd curtain bunlar nedir.ayrıcaaa onun altında slow synchro fonksiyonunda on off var bu ne ..AF poınt ve center arasındaki fark.bunlar ne lütfen bana kimse kılavuzu oku demesin çünkü YOK..

 

Tarih: 15 Şubat 2005, 10:43 - İp: yok
pikador
pikador (üye)
Kocaeli / Amatör

Tüm S1 Kullanıcılarına ve Fotoğraf Tutkunlarına Selam

Bende makinamı bir arkadaşım aracılığıyla Tayland'tan aldım ve böyle bir forum olduğunu yeni farkettim , Türkçe kullanma klavuzum malum yok ... Yabancı dilimde iyi değil bütün bunlar birleşince tasarladığım ve hayal ettiğim fotoğrafları makinayı manuel modda kullanamadığım için çekemiyorum ... Forumda okuduğum kadarıyla bu makinayı yurt dışından alan pekçok arkadaş var sanırım onlarda benim sıkıntımla aynı şeyleri yaşıyorlar , elinde S1 'in Türkçe kullanma klavuzu olan arkadaşlarla irtibat kurup bir şekilde bu klavuzu herkesin görebileceği şekilde burada yayınlamanın ( veya başka bir yöntemle e-mail v.s.) pek çok kişinin pek çok sorununu çözeceğini sanıyorum ... Böylece bu ortamda daha az sorun daha çok fotoğrafla ilgili fikir paylaşımı yaşayabiliriz ...
Sorunuma çözüm bulsanızda bulmasanızda iyiki varsınız ...

Sevgi ve saygılar .

 

Tarih: 16 Şubat 2005, 03:43 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Tümen kusura bakma. Single konusunu http://www.netfotograf.com/forum/msgdetail.asp?msg_id=2171&highlight=single linkinden , 1.perde 2.perde konusunu da http://www.netfotograf.com/forum/msgdetail.asp?msg_id=2514 linkinden bakabilirsin.

 

Tarih: 16 Şubat 2005, 09:36 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Slow synchro fonksiyonununu on yaparsan flaşın ışığı kayboluncaya kadar enstantene hızı yavaşlayacak ve flaş ışığından maximum derece yararlanmış olacaksın. Yani kısaca flaş yavaş patlayacak ve aydınlatma mesefesini arttırmış olacaksın.

 

Tarih: 16 Şubat 2005, 09:45 - İp: yok
juggler
juggler (üye)
Ankara / Doğa Fotoğrafçısı

suysal bir yanlis anlama olmus olabilir, ancak slow synchro flashin isigiyla ilgili degil.. Tam tersi, ortamin isigi ile ilgili. Normalde, karanlikta flas kullanarak fotograf cektiginiz zaman fotograf makinasi ortucu ve diyaframi oyle bir ayarlar ki, sadece flasin aydinlattigi yerler aydinlik cikar. Mesela genellikle gece guzel manzarali (mesela yuksek bir tepeden isil isil bir sehir manzarasi) yerlerde insanlar manzaraya karsi fotograflarini cektirirler. ancak flas sadece onlari aydinlatacagi icin fotografta arka plan kapkaranlik cikar. Manzara filan gorunmez.

Sizin makinalarda slow synchro ayarina getirirseniz, o zaman makina sanki flas kullanmiyormussunuz gibi sadece ortamdaki isigi hesaba katarak perde ve diyaframi ayarlar, bunun sonucunda yukaridaki manzaraya karsi fotografi dusunursek, ondeki insanlar flas isigi sayesinde aydinlik cikacak, ama arkasi da (makina ortam isigina gore olcum yaptigi icin) duzgun cikacaktir. Benim yazdigim (flas forumunda adresi yazdim) flaslarla ilgili yazidaki "dolgu flas" a karsilik geliyor bu 'slow synchro"

Flasin patlama hizi saniyorum 1/50000 ile 1/100000 saniye arasinda degisiyor, Slow Synchro ayarindaki "slow" flas icin degil "perde" icin kullanilan bir terim, flasla cekim yapilmasina ragmen perde hizi flas yokmus gibi yavas olur anlaminda, yoksa flas hep ayni hizda patliyor, sadece gucu degisebiliyor.

 

Tarih: 16 Şubat 2005, 09:57 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Teşekkürler Juggler. Bu konuyu yanlış biliyormuşum.

 

Tarih: 16 Şubat 2005, 11:06 - İp: yok
trilogy
trilogy (üye)
İzmir / Amatör

Merhaba,
CANON S1 IS sipariş ettim,geliyor, sizce bu makinada en verimli olarak kullanabileceğim kart ne olabilir?
IS S1 sahibi arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.
Ben SANDISK Ultra CF II 512 MB üzerinde duruyorum, ne dersiniz?

 

Tarih: 17 Şubat 2005, 15:38 - İp: yok
tumen
tumen (üye)
Antalya / Amatör

falşla ilgili 1.curtain 2. curtain nedir ... selamlar

 

Tarih: 18 Şubat 2005, 11:49 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

http://www.melihozbek.com/fotograf/icerik.asp?f=anime.htm&m=fotomenu.htm&b=F+O+T+O+%26%23286%3B+R+A+F adresinden de öğrenebilirsin.

Flaşta 1. curtain (perde) ve 2. curtain (perde) olayı var. O da şu demek: 1.perdeye set ederseniz denklanşöre bastığınız anda flaş patlayacak ve 15 sn bekledikten sonra çekim bitecektir. Hareket eden ışıklar flaş patladıktan sonra akma görüntüsü devam edecektir. 2.perdeye ayarlarsanız denlanşöre bastığınızda 15 saniyenin bitiminde flaş patlayacak ve flaş patlayınaya kadar hareketli ışıklar akacak flaş patladığında donacaktır.Tabi flaşın ışığının ulaştığı yere kadar geçerli. Kısaca flaş : 1 perdede denklanşöre bastığınızda patlayacak, 2.perde de denklanşöre bastıktan sonra enstantene süresinin bitiminde patlayacaktır. Her şey mantık silsilesi dahilinde oluyor. Bol bol deneme yapmalısınız. Bir de şunu yazayım çok karanlık bir ortamda makinanızı sabitledikten sonra 15 saniyeye flaşsız ve 2 -10 saniye zamanlama ile denklanşöre basıtıktan sonra karşısına geçip el fenerini hareket ettirerek istediğiniz şekli oluşturabilirsiniz.

#suysal1' tarafından 18.02.2005 14:08:50 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 18 Şubat 2005, 13:59 - İp: yok
calis
calis (üye)
İzmir / Amatör

Amatör biri olarak çok yararlandığım forum ve kuranlara, ilgilenenlere teşekkürler. İlk sorumu soruyorum.
Video modunda cf kart boş iken ve 640f- 30 fps ayarıda 2.05 dk. süre göstermesine rağmen, 1.2 dk çekim yapıyor. Sonra kalan süre içi çekim yapınca da yine sürenin 2/3 ü kadar çekim yapıyor ve 3 deneme sonunda 2.05 saniyeyi tamamlıyor. Acaba kitapçıkta atladığım bir ayarı mı var, yoksa CF kart ya da yazılım ile mi ilgili?

 

Tarih: 25 Şubat 2005, 01:15 - İp: yok