ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

Canon S1 Is Topici

Anladığım kadarıyla forumda birkaçtane s1 kullanıcısı var. Ortak sorunlarımızı ve çözüm önerilermizi bu topicte paylaşabiliriz.

Size sormak istediğim birinci şey makinen altında "made in japan" mı yoksa "made in china" mı yazıyor?

Makineyi Türkiyeden garantilimi aldınız yoksa yurtdışından mı getirttiniz.

Eğer makinenizde bir problem varsa bu iki soru önemli.

Yeni bişey keşfettim, artık Türkiyedeki Canon kullanıcıları da www.cig.canon-europe.com sitesine kayıt yaptırıp 100 mb photo albüm alan alacakları ve farklı teme ve ses dosyaları yükleyebilecekler.

Bu arada firmware update yapmayı unutmayın.

Tarih: 27 Ocak 2005, 21:22 - İp: yok
ocum
ocum (üye)
Kayseri / Amatör

selami kardes

3 tane örnek resmi mail adresine gönderdim

 

Tarih: 1 Şubat 2005, 10:26 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Ocum kardeşim, çok teşekkür ederim. Teleconverter'i öğrenmiş olduk.

Arkadaşlar s1 'de geniş açıda fotoğraflar neden keskin çıkmıyor? Mesela 38 mm yani geniş açıda 8 'e kısmama rağmen manzara çekimlerinde netliği sonsuza alamama rağmen keskin görüntü alamıyorum. Zoom yaptığımda çok net ve keskin görüntü alıyorum. Zoom yapmaz isem yakın çekimlerde problem olmuyor fakat manzarada sorun oluyor. Diyafram ayarlarıyala ilgili olduğu kesin de. En keskin görüntüleri geniş açıda bu,100 mm zoom da bu , 200 mm.' de bu, 300mm de bu, 380mm de bu şeklinde bilen var mı? Bir ara internette gördüydüm bir yerde fakat bir türlü bulamadım. En keskin görüntüleri hangi zoom ve diyaframda alabilirim ? sistematik olarak listsini yazabilir misiniz?

#suysal1' tarafından 01.02.2005 11:03:58 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Şubat 2005, 11:00 - İp: yok
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Selami,
-daha iyi bilenler duzeltsinler lutfen.-
Benim bildigim kadariyla bu keskin olmama durumu Canon'un secimi. Anladigim kadariyla DSLRlar da makinadan ciktiklari halleriyle keskin sonuclar vermiyormus.
Yani makinadan cikan fotograflari daha sonra istegidimiz kadar keskinlestirmemiz gerekiyor.
Fotograflar keskin olmayinca icinde daha cok detay barindiriyormus. Makina cikisi keskin ve bazi detaylari kaybolmus fotograf icin yapilabilecek pek bir sey yok ama yumusak ve detayli fotograflari photoshop vb. programlarda unsaharp mask ile keskinlestirebiliyoruz.
Ben USM %50, pixel size da 1 yapip istedigim keskinlige gelinceye kadar tekrarliyorum. Genelde 2 yada 3 seferde gayet guzel oluyor.

 

Tarih: 1 Şubat 2005, 15:19 - İp: yok
maksay
maksay (üye)
Bolu / Amatör

Uzaktan Kumanda
Arkadaşlar uzaktan kumandanız yoksa size bir çözüm yolu. Eğer elinizde series 60 cep telefonu varsa. Cep telefonunuza şu adresten ( http://www.psiloc.com/index.html?id=152) Total irremote pogramını yükleyin, sonra aynı sayfadan altta " Philips Pronto CCF codes and here: Lirc database
" linkinden canon s1 için (http://www.remotecentral.com/cgi-bin/files/rcfiles.cgi?area=pronto&db=devices&br=canon&dv=digitalcamera&fc= ) gerekli dosyayı indirin. Bunu irremote programına ekleyin. Benim series 60 telefonum olmadığı için ne yazıkki bu işlemi gerçekleştiremedim. Birde ingilizce bilmediğim için kıt kanaat yazılardan bunu anladım .

Bu tür cep telefonu olan arkadaşlar bunu dener ve nasıl yapıldığını bize detayları ile anlatırsa memnun oluruz.

 

Tarih: 1 Şubat 2005, 17:40 - İp: yok
salcek
salcek (üye)
Kırklareli / Amatör

arkadaşlar hepimiz S1 IS kullanıcılarıyız bir arkadaş şu yazılım güncellemesini detaylı olarak anlatabilirmi.valla yazılımı bilgisayara kayıt ettim o bana bakıyor ben ona.makineyi yurt dışından aldım.Made in japan yazıyor.birde türkçe menülü yazılımı çıkacakmı acaba bilen varmı

 

Tarih: 1 Şubat 2005, 19:09 - İp: yok
ohara
ohara (üye)
İstanbul / Doğa Fotoğrafçısı

salcek firmware için buraya bakabilirsin:
www.netfotograf.com/forum/msgdetail.asp?msg_id=2413

Eğer yeni bir firmware çıkarsa belki Türkçe menü eklenebilir.

 

Tarih: 1 Şubat 2005, 19:32 - İp: yok
tumen
tumen (üye)
Antalya / Amatör

sevgili suysal aradasim.senin verdigin adrese resimleri yollamaya calistim ama olmadi..bi cok defalar denedim ama olmadi...burkay a gonderdim ..ondan da ses gelmedi henuz...yanliz hissetigim kadariyla benim makinedeki ariza buyuk..bu gunlerde islerimin yogunlugundan makineyi servise falanda goturemiyorum...yepyeni canon s1 de boyle bir arizanin cikmasi aklima geldikce hasta ediyor beni...belki ilk aldigimdada vardi ama acemilikten nereye nasil bakilip kontrol edilmesi gerektigini bilmedigim icin oylece aldik eve geldik...forumdaki tum arkadaslara saygilar hurmetler....

 

Tarih: 2 Şubat 2005, 12:47 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Tümen hiç uğraşma iade et geriye. Garantili bir mal. CCD'de değil de LCD' de bir sorun olsa bile iade et. Resimde leke görüyor musun yine? [email protected] 'a bir daha göndermeyi dene istersen.

#suysal1' tarafından 02.02.2005 13:42:28 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 2 Şubat 2005, 13:06 - İp: yok
tumen
tumen (üye)
Antalya / Amatör

arkadaşlar rusyada oldugumdan turkce kullanma kılavuzum yok.bılmedıklerımı sıze danısıyorum.ayarlar menusundekı spot AE Poınt ıcındekı AF Poınt - Center seceneklerı ne ıse yarar pratık olarak cevap verırmısınız lutfen ayrıca AF Mode ıcındekı Sıngle ve Contınıus fonksıyonları ne ıse yarar..hurmetler

 

Tarih: 3 Şubat 2005, 14:50 - İp: yok
suysal1
suysal1 (üye)
Denizli / Amatör

Normalde herhangi bir çekim modundayken AF karesini (LCD'nin ortasındaki kare) set tuşuna basarsan ekranın istediğin bölümüne alırsın ve bu kareyi aldığın bölgeden netlemeyi yapar. Işık ölçümünü ( fonk. tuşunun altındaki tuşta) Spot 'a alırsan (tuşa basınca karenin ortasında nokta çıkar) ışık ölçümünü sadece o kare içinden yapar. Karenin dışındaki ışığa bakmaz makina ve enstantene ve diyafram değerlerini buna göre belirler. Eğer "AF Point" yaparsan AF karesini ekranın neresine alırsan kareyi aldığın yerden hem netlemeyi yapar hem de ışığı bu kreden ölçer. Eğer Center yaprasan AF karesini nereye alırsan al kareyi aldığın yere bakmaz, ekranın tam ortasından ışığı ölçer ve diyafram ve enstanteneyi belirler.

Sspot AE Poınt ıcındekı AF Poınt - Center

 

Tarih: 3 Şubat 2005, 15:51 - İp: yok