pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hyundai Matrix

Evet topiğin adını Hyundai Matrix İlk izlenimlerim olarak değiştirdim. Topikte Matrix ile ilgili herşeye ulaşabileceksiniz.Şİmdiye kadar en çok beğendiğim ve beğenmediğim özelliklerini yazayım şimdilik.

Ençok beğendiğim tarafları:
1-Motor :Olağanüstü bir performansı var. İlk hızlanmada yavaş kalsada özellikle 4. vitesle yapılan sollamalarda müthiş bir ivmelenmesi var.
2-Donanım fiyat performansı açısından çok iyi. Araba full bu fiyata çok iyi.
3-Yana yatma olsada araç 1380 kg lik ağırlığı nedeni ile savrulmuyor. 90 km ile girdiğim mucırlı virajda savrulmaması sanırım bunun sayesinde.

En beğenmediğim tarafları:
1-Yol yalıtımı sıfır. Evet tek kelime ile sıfır. HEle mucırlı yolda sanki taşlar tenekeye çarpıyor. BÖyle bir arabada olmaması gerekir. Eski reno toroslardan bile çok ses geliyor. TEk kelime ile berbat.
Ancak ilginçtir motor sesi almıyor.
2-PEdalların üstünde bir cep yapılmış. Bu cep son derece rahatsız edici. Bacak kemiği deyiyor bazen buraya. Çarpışma anında büyük tehlike.
3-El firenini indirmek için eğilmeniz gerekiyor. Buda ergonomik büyük bir hata. Çokta komik bence.
4-Bu kadar yüksek bir arabada benim kafamın girişte sütüna çarpması olacak iş değil. Oturduğumda kafam nerede ise tavana değiyor. Ancak arka koltuk alanı ve yüksekliği çok iyi.

#pazarbey' tarafından 28.10.2008 15:05:59 tarihinde düzenlendi.

#pazarbey' tarafından 13.10.2009 20:53:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 12 Ağustos 2008, 08:37 - İp: 88.***.**6.26
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Lcd mi pilazmamı.
Temel sorunsal bu.
Ben lcd karar verdim. Yansımasız olduğu için daha kontrastlı ve derinlikli görüntü veriyor. Plazmaların kağıt üstünde kontrast değerleri yüksek olsa da birebir izleyince yüksek kontrastlı lcd ler daha güzel görüntü veriyor.
Birde plazmalarda ekran yapışması diye bir olay var. Samanyolu tv logosu hep orda kalıyor. Kanal7 ye zaplasan bile STV logosu kalıyor yine ekranda.
Ya en ucuz almak lazım ya en iyisi.
Kaldım arada.

Tarih: 24 Mayıs 2009, 22:26 - İp: 85.***.**3.206
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

SEvgili okyanus ağabey;
Dediğin sorun geçmişte kalmış diye duyduydum. Bizim bi akraba 2000 avroya böyük bir plazma aldıydı. O dedi. Satıcı öyle demiş. Yaparsa geri getir diye. Yapmıyomuş yeniler. Panel ömrüde 100.000 Saat. Lcd lerin lamba ömdü 60.000 saat. Fakat lcd lerinki değişiyo. Baya paraya tabi. Pratikte ömür mesele değil.
İz meselesi düşünülebilir tabi.
Lg nin 50 inçini kaçırmak istemiyom aslına bakarsan. 50 inç 2.000.000 /1 kontras, 291 watt yakması bayağı iyi özellikler. hemde 2500 lira peşit para.
ahada linki
40 inç led bile daha pahalı. emme ucuzlar ilerde. Ama ledlerin yüzeyide cam. Biliyon demi okyanus abi. Dün farkettim bunu. Ayna gibi .

Tarih: 24 Mayıs 2009, 22:31 - İp: 78.***.**8.143
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bu arada filipisler daha sıcak renkler veriyor. Sarıya yakın.b Samsunglar ise daha soğuk. Maviye yakın. Tercih mertebesi mukabili.

Tarih: 24 Mayıs 2009, 22:37 - İp: 78.***.**8.143
okyanus.
okyanus. (üye)

Pilazma al o zaman. Herkesin ortamına göre değişir.
Plazmaya yakından bakınca ekran hücreleri belli oluyor.
Yandan bakıncada gölgeli oluyor görüntü.
Ben lcd alacam.
Plazma alacak olsaydım kesin Panasonic alırdım.

Tarih: 24 Mayıs 2009, 22:50 - İp: 85.***.**3.206
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

keşif yapmak lazım en iyisi. emme yokmuş benim lg istanbul bilişimde. getirtceklermiş.
ben canlı görmek isterdim.
gerçi neye almak istiyom onuda bilmiyom açıkçası.
bi tane hd kanal yok. alıcısı 800 lira. oynatıcısı 800 lira. bi filmi 50 lira. alsam nolcekkine.
senin dediğin gibi parada yok zati.
tek derdim bu lg nin fiyatı düşmüşken alsammı. 290 wat yakan başka plasma yok.

Tarih: 24 Mayıs 2009, 22:53 - İp: 78.***.**8.143
okyanus.
okyanus. (üye)

Tam modelini bilmiyorum ama cevahir teknosa da lg plazma lar var.
D smartın hd smartında bazı hd kanallar varmış galiba.
Normal adi yayınları iyi seyredebilmek için aslında en önemli şey tv nin işlemcisi. Philipslerin o yüzden normal adi yayını en iyi gösterdiği söyleniyor.
100hz vs. işleri biraz palavra ama bulunsun yinede. 2 milyon pikseli saniyede 100 kere yenileyecek işlemci yok diyor gavur test siteleri.
Normal yayın için ise Seul hiremco diye hdmi çıkışlı bir uydu alıcısı var. Beğeniyor kullananlar. Ayrıca yayınları da kaydedebiliyor abuk subuk bir formatta.
Normal cd dvd ler için de bir tane upscaling yapan dvd player alırsın.
Bluray discler için bir tane psp3 alırsın.
Ben bulabilirsem büyük ihtimalle philips 42pfl8404 alacam. Ama yok hiçbir yerde.
Böyle gider bu işler. Sonu olsaydı girermiydik bu maceraya.

Tarih: 24 Mayıs 2009, 23:00 - İp: 85.***.**3.206
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Uyduda pek çok HDMI yayın var HD var..Al iyi bir uydu cihazı tak özel kabloyu keyfine bak Elsidin ile..

Haziran onbeşte YMT bir ürünü piyasaya sürecek pahalıda değil..Geçende fab da idim zati..

Maç yayınlarıda HD felam..Hotbörtden maada,başka uyduya çevirince çanağını acaip filmler de cabası..

Tarih: 24 Mayıs 2009, 23:09 - İp: 88.***.**0.18
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

kumköy abi öldürcen sen beni ya ni zıman bakam. bende tek çanak var. aslında iki çanak ama teki bağlı. öteki öyle yatıyo. sadece hotbörd bağlı.
ymt yu bekleyem bakam. ucuz olursa tabi. bi telivizyonunu aldızdım zamanında. cızıl cızıl ötüyodu. kesemediler sesi. hepsinde varmış. yoktu o zamanlar net foto olsa sorunsalını açardım.
upsakılıng ne. öyle imiş gibimi yapma acaba. ps ler çok para be abi.

Tarih: 24 Mayıs 2009, 23:15 - İp: 78.***.**8.143
okyanus.
okyanus. (üye)

Acayip film izlemez o.
Niye dersen hem taşralı. Hemde stv izliyor.
Çarpılır belki günah mukabili.

Tarih: 24 Mayıs 2009, 23:18 - İp: 85.***.**3.206
okyanus.
okyanus. (üye)

Anadoluda kullanılan çanağı kırdın tabirinin uydu çanağıyla bir ilgisi yok.

Tarih: 24 Mayıs 2009, 23:20 - İp: 85.***.**3.206