Fotoğrafçılık Forumları
Diş Dolgusu Sorunsalı
geçen sene özel doktora bir dolgu yaptıdım ne iğneyi hissettim ne matkabı ne dolguyu ve o zamandan beri hiç sorun çıkarmadı
bir kaç ay önce ikinci diş için sigortaya gittim. iğneden son aşamaya kadar doktorun tüm hareketlerini benliğimde hissettim. hayatımın en uzun dakikalarıydı. işkence ile adam konuşturmanın ne olduğunu gördüm. sağlığın ne kadar büyük bir nimek olduğunu idrak ettim. vücudun minnacık bir köşesindeki sorunun tüm bedeni nasılda kıvrandırdığını anladım.
şimdi sigortanın yaptığı dolguya ne olduysa acıyo sızlıyo su değse ağrıyo. ağzımdan nefes alsam acıyo.
bilen varmidur ? ne olacak bu dolgu ? tekrar aynı işkenceden geçecekmiyim ? boncuk boncuk terler atacakmıyım ?
seneler önce çektirdim ben. Aynı panaromik foturaf gibi bi uçtan bi uca çekiyolar.
kuran çarpmazki
çektirmem lazımda daha önce dişçide ağzıma iğne soktular ağzını sakın kapatma deyip bir o masaya bir bu masaya dolandırdılar uzun sürede ağzımı o vaziyette tutmam gerekti
epey zorlanmıştım
gene öle bişe yaptırmıcaklar dimi ?
En yakın dişçiye git makara..Hallederler..[fuar evveli] .Malûm Nisan ayında nevazil olayı had safhada olabiliyor..Sinüs tiftik yoluna apse olursa vay haline..Bayıltırlar şerefliyim..
film çektirdim

sadece temizlik yapcaz dedi doktor
önemli bişey yokmuş

gülümseyince pişmiş kelle gibi çıkmışsın filmde.
Hımm;
Başarılı bir siyah beyaz.
Sağda ve solda ışık patlaması olmuş.
Bir de kim banyo ettiyse becerememiş, çizmiş filmi.
Bu banyo işi de öldü iyice ya, nerdee o eski banyolar. Kristal fotoda bile parmak izleri çıkıyor negatiflerde.
oğyanus sende pek bi beyefendi çıkmışsın bu resimde
bu fotoyu çeken hemşire hanım bana dediki çekim esnasında hiç kımıldamayın ki net çıksın
hmmm yani uzun pozlama yapıcaksınız.
fotoğrafçı adamın hali başka oluyor yawww
Panoramik çekimler 20 ila 40 lira arasındadır..İyi makina iyi çeker bir de deneyimli bayan yaparsa..O makina 15 milyardan başlar beyler..Lab mı zannettiniz siz..
[röntgeni inceledim şimdilik sorunun yok, ileride motor yüzünden esen yelden yüz şişecek zati, kemik kaybı içki sigara varsa vs başka şey,olabilir..dikkat et.
Klorex ile gargara yap ağzı her gün..
Sevgili makara, işin makarası bir yana ömrünün büyük bir kısmını dişçide geçirmiş biri olarak dişlerin sızlaması ile ilgili bir noktaya barnak basayım. Dolgu yaparken dişi oydukları için bazı sinirler dışarıda kalıyor ya da dişin dış tabakası inceldiği için sıcak, soğuk ya da hava temaslarında sızlama oluyor bu gayet normal. Ama iyi bir haberim var vücut kısa sürede bu duruma alışıyor ve sızlayan bölge hissizleşiyor aslına bakarsan tam olarak hissizleşmiyor ama vücut bu duruma alışıyor. Biraz sabredersen geçecek. Bence tekrar doktora gitme. Çünkü bu işin sonu yok o ağıza her girdiklerinde birşeyler götürüyor bu doktor milleti. Sonuçta esnaf milleti olarak bakmak lazım bunlara da. Nerden nasıl iteleriz nasıl parasını alırız diye bakıyorlar. Hepsi için söylemiyim ama oluyor be böyle şeyler. Ben bunların varyaa, en iyisinin cebine koyayım. Zaten çok da koydum, paradan bahsediyorum ha yanlış anlaşılmasın. Neyse uzun lafın kısası devlet su işleri fırçalayalım dişleri.
İlgili olabilecek konular
-
Diş Teli Çürüklere Yol Açar Mı?
04 Ağu. 2017, 16:42 serdarcan34
1200124 Nis. 2021, 17:39
kaptancansu -
Dental Fotoğrafçılık | Diş Hekimleri İçin Fotoğraf
04 Eyl. 2016, 11:35 omaryayla
1854204 Oca. 2018, 23:26
hamitcolak -
-
-