Fotoğrafçılık Forumları
Diş Dolgusu Sorunsalı
geçen sene özel doktora bir dolgu yaptıdım ne iğneyi hissettim ne matkabı ne dolguyu ve o zamandan beri hiç sorun çıkarmadı
bir kaç ay önce ikinci diş için sigortaya gittim. iğneden son aşamaya kadar doktorun tüm hareketlerini benliğimde hissettim. hayatımın en uzun dakikalarıydı. işkence ile adam konuşturmanın ne olduğunu gördüm. sağlığın ne kadar büyük bir nimek olduğunu idrak ettim. vücudun minnacık bir köşesindeki sorunun tüm bedeni nasılda kıvrandırdığını anladım.
şimdi sigortanın yaptığı dolguya ne olduysa acıyo sızlıyo su değse ağrıyo. ağzımdan nefes alsam acıyo.
bilen varmidur ? ne olacak bu dolgu ? tekrar aynı işkenceden geçecekmiyim ? boncuk boncuk terler atacakmıyım ?
bu ne seviye sorunsalı pazarbey
bu ne rezalet.. forumun ortalık yerinde bu ağız hiç hoş değil.
ayrıca tüm devlet ve üniversite hastanelerini zan altında bırakmanızı esefle kınıyorum.
Ayrıca insanaları özel sağlık sektörüne havale eden tutumunuzu şiddetle kınıyorum
Size sormak isterim bu anlattığınız olaydaki haplardan hangisini kullanıyorsunuz.
yazık yazık.. boyuna posuna yazık
gençlere kötü örnek oluyorsunuz.
Lütfen siteye bir süre girmeyiniz. en azından bi 20 günlük mola felan veriniz.
evet pazarbey benim gibi gençlere kötü örnek oluyorsunuz. ne öyle zenci menci falan.
Magara geçmiş olsun da amalgam dolgu mu yaptırdın..?.!!
Öncelikle geçmiş olsun...Bir dişhekimi olarak sanırım yanıtım sizin açınızdan tatmin edici olacaktır...Öncelikle birinci anlattığınız işlem olması gerekenlerin olması gerektiği gibi gerçekleştiği bir işlem...Yani dişinizin de tedaviye olumlu yanıt vermesi ile işlem sonrası da herhangi bir sorunla karşılaşmadığınız bir tedavi...
Ama ikinci anlattığınız da ise tedavi sırasında hasta konforunun yeterince sağlanamadığı bir kenara,tedavi sonrası başarısının da tartışılabileceği bir konumdasınız şu anda...Herhangi bir tedavide gerekenin tam anlamıyla yapıldığı bir dolgu işleminden sonra bir kaç gün hassasiyet normal sayılabilir...Hatta bu bir kaç gün dediğimiz süre üç haftaya kadar uzayabilir.Ama hassasiyetin yavaş yavaş azaldığını genellikle hasta hisseder ve dişin tedaviye yanıt verdiğini anlarız...Daha sonra da problemler tamamen ortadan kalkar...Ancak herhangi bir dolgu tedavisi sonrası çok aşırı ve giderek artan bir hassasiyet ve dişin üstüne basamama gibi sorunlar varsa ve sebebsiz kendi kendine ağrı hissetme söz konusu ise bu dolgunun çıkarılarak büyük bir olasılıkla dişin kanal tedavisine gidilmesi gerekecektir...Yani bu dişe müdahale büyük bir olasılıkla kaçınılmaz...Belki mevcut dolgu çıkarılıp bir süre dişin kendini tedavi etmesine olanak sağlayan geçici dolgularla bekletilerek kanal tedavisine gitmesine gerek olmayabilir.Tabii ki dişin şikayetleri bu şekilde azalırsa...Ama dolgu altından çıkacak duruma göre hemen o seans da kanal tedavisine başlanabilir...Bİr önerim de daha önce memnun kaldığınız bir hekimi değiştirmemeniz uygun olur...
Geçmiş olsun. Sizi Ankara'ya davet edeyim benim bir diş doktorum var iğne bile yapmadan bana kanal tedavisi yaptı ne acı ne ağrı diğer dolgularımıda şip şak halleti ve şimdiye kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım fiyat olarakta gayet makul.
benim kanal tedavisi düşüncem bir doktor tarafından tecillenmiş oldu. demek ki yeteri kadar dolgu yaptırıp tecrübe kazanmışım
NEyi varmış anlattığımın hayatın gerçekleri bunlar. Git adam gibi muayanehaye dolgunu yaptır. Sorun çıkmasın. Yoksa aha böyle mağara gibi oyarlar adamı.
BEn ilk dolgumu üniversitede yaptırdıydım. 93 olsa 15 sene olmuş. HEmde öğrenci bi abimiz yapmıştı. Hani korkmadım değil. Adam hiçbir şey getirmemiş herkesten birşeyler aldı dolgu yaptı.
15 senedir sorun yok. normaldede bi doktorum vardı. HEp ona giderim hiçbir sorun olmaz.
Mağara en iyisi sen dişini çektir.
Totomet senide esefle kınıyorum.
SEn git hatta mümkün se bir daha hiç gelme.
O iskencenin ne oldugunu sizin kadar cok iyi biliyorum cünkü ayni sorun bende de var tam 3 haftadir tabiri yerindeyse cehennem azabi yasiyorum ben avrupada yasayan biriyim ve burada bile ayni sorunlar var degistirmedigim doktor kalmadi dislerimin bütün dolgularini söktüler iclerini iyice kazidilar dis kanalarini temizlediler hatta münih üniversitesine gittim prof doktor bakti yine agriyi kesemediler artik garip garip bakmaya baslamislardi düne kadar dün aksam yine agiriya dayanamadim öyleki kullandigim damla tümör agrilarinda kullanilan bir agri kesici idi o bile kar etmedi saat 23 kadar acik nöbetci bir doktora gittim inanin ellerini öpüebilirm o doktorun dislerimde alt cenede 3 kanal olmasi gerekirken bende 4 kanal varmis 3 kanali bulan doktor 4 ü aramaz dedi senin agrinda bundan dedi cok ince oldugu icin farkedilmemis ve orasini deldigi gibi iltahab cikti su ana dislerim acik 4 hafta sürecek tedevisi sizdede aynisi olabilir lütfen gidip yeniden kontrol ettirin eger bir kanali bulamadiysalar ayni azabi yine cekersiniz
Bu arada Avrupa avrupa diyorlar ya bizim doktorlarin kiymetini burada cok iyi anladim burada aksam saat 17 den sonra tek bir doktor saaat 23 kadar nöbetci tüm bir münih icin ve hafta sonlari hic bir tane doktor klinik dahil acik degil hastahanede bile tedavi yok acili aradigimda bana dedikleri pazartesi saat 8 i bekleyin beyefendi
saygilarimla
herkes anılarını anlatıyor.. diş anıları askerlik anılarından beter valla..
emin geçmiş olsun..
papazbey sanada geçmiş olur inşallah
benim burada bir diş doktorum var..
burada diyince yaşadığım yerde sanmayın. Burada yani forumda..
Kendisini saolsun çok severim her türlü diş sorunumu onunla paylaşır tavsiye alırım.. Sanal muayene yani
dtcan hocamdan bahsediyorum..
neyse bir anıda ben anlatayım..
20 lik dişimin 29umda sorun çıkartmasıyla gittim gayet asortik bir doktora.. saolsun iki dişi birden birer hafta arayla halletti.. ancak genel tedavi için o zamanın parasıyla benden 1,250-1,500 arası para istemişti.. yav hocam yapma gözünü sevem bu beden komple o kadar etmez
Bak bu doğru işte rokomot başı.
İlgili olabilecek konular
-
Diş Teli Çürüklere Yol Açar Mı?
04 Ağu. 2017, 16:42 serdarcan34
1200124 Nis. 2021, 17:39
kaptancansu -
Dental Fotoğrafçılık | Diş Hekimleri İçin Fotoğraf
04 Eyl. 2016, 11:35 omaryayla
1854104 Oca. 2018, 23:26
hamitcolak -
-