makara
makara (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

Diş Dolgusu Sorunsalı

geçen sene özel doktora bir dolgu yaptıdım ne iğneyi hissettim ne matkabı ne dolguyu ve o zamandan beri hiç sorun çıkarmadı

bir kaç ay önce ikinci diş için sigortaya gittim. iğneden son aşamaya kadar doktorun tüm hareketlerini benliğimde hissettim. hayatımın en uzun dakikalarıydı. işkence ile adam konuşturmanın ne olduğunu gördüm. sağlığın ne kadar büyük bir nimek olduğunu idrak ettim. vücudun minnacık bir köşesindeki sorunun tüm bedeni nasılda kıvrandırdığını anladım.

şimdi sigortanın yaptığı dolguya ne olduysa acıyo sızlıyo su değse ağrıyo. ağzımdan nefes alsam acıyo.

bilen varmidur ? ne olacak bu dolgu ? tekrar aynı işkenceden geçecekmiyim ? boncuk boncuk terler atacakmıyım ?

Tarih: 12 Nisan 2008, 08:53 - İp: 78.***.**8.243
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Birisi diş mi dedi..En iyisi ben yolumu şöylecene bir çevireyim..

Tarih: 12 Nisan 2008, 20:07 - İp: 88.***.**3.233
makara
makara (üye)

bir gün beklersem kendi kendine geçer diye düşünerek yattım. sabah sorunun düzelmediğini görünce bu gün doktora gittim.

önce arkadaşlara uğradım. kahve ikram ettiler. her yudumu ağzıma aldıktan sonra başımı sola yatırıp yutuyorum ki sıvı dolguya gelmesin diye. yoksa zıplatıyo beni . arkadaşlar 'noluyo sana o nası içmek' falandiyo. ilk gittiğim özel hastaneye girdim tekrar. anlattım durumu

doktor bir kaç kez röntgen çekti. eski dolguyu söktü. bir ara iğne batırdı ağzımı kapatmadan o şekilde bidaha röntgen çekti. kanaldan falan bahsettiler. neyse oldu bitti önceki gibi bu da hiç acımadı. hatta sordum doktora sigortadakiler aynı iğneyi kullanmıyomu? diye de aynısı dedi.

çarşamba tekrar gidicem. bu geçici dolgu gibi bişeymiş. bilmiyom bunu da genemi sökücek tam anlamadım.

sağlık gibisi yok !

32 tane sağlam dişi bedavadan veren allaha ne kadar teşekkür etsem az

Tarih: 12 Nisan 2008, 21:52 - İp: 78.***.**8.243
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Afferin.

Tarih: 12 Nisan 2008, 23:12 - İp: 88.***.**2.181
makara
makara (üye)

dişimi kontrol etmek için az önce yemeksepeti.com dan beyti kebap söyledim
herşey yolunda
hiçbir sorun yok

Tarih: 13 Nisan 2008, 01:52 - İp: 78.***.**8.243
makara
makara (üye)

şimdi hastaneden geliyorum ellerim hala titriyor

kontrol denince sadece gözle kontrol edip 'tamam hiçbi sorun yok artık rahatça kullan' dicekler sandım bu bilinçle gittim.
koltuğa otururken bile üzerimdeki montu çıkarmaya gerek duymadım
meğerse ağzımdaki dolgu değilmiş. onu söküp gerçek dolgu yapacaklarmış. kanal tedavisiymiş
hazırlıksız yakalandım ve iğne de yapmadı doktor
çok kasıldım sıkıldım bunaldım. halusinasyonlar görmeye başladım
midem yandı+ağrıdı tüm vücudum karıncalanmaya başladı. yattığım koltuğu hisstmez oldum. boncuk boncuk terler attım. ayağım bir ara koltuktan aşşa düştü toparladım sonra bir kolum düştü onuda çektim.
doktor iyimisin ? dedi. başımla evet dedim
ilk defa bayılıcam nasıl bir duygu hissetmek istedim.
ama rengimin de gittiğini gören doktor durumu farketti koltuğu yatak haline getirdi. alkol koklattılar tansiyonum ölçtüler. biraz dinlendirip beni kendime getirdiler.
halbuki kalbim gayet rölantideydi
ne oldu bana yaa? neydi bu şimdi

Tarih: 25 Nisan 2008, 19:11 - İp: 78.***.**1.164
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Korkudandır

Tarih: 26 Nisan 2008, 10:13 - İp: 88.***.**9.137
makara
makara (üye)

ey korku sen nelere kadirsin

Tarih: 26 Nisan 2008, 11:53 - İp: 62.***.**4.162
makara
makara (üye)

geçen gün otobüste bi kız bayılıp kucağıma düştü
uyandığındaki o bakışları imkan olsaydı çekerdim de bir foto bin kelime demek sözünü hissederdiniz.

Tarih: 23 Mart 2009, 15:11 - İp: 85.***.**1.232
okyanus.
okyanus. (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

Bende tam diş dolgu sorunsalı açacaktım. Ne güzel açılmışı varmış.
En ucuz dişçiyi nerden bulabilirim ??

Tarih: 23 Mart 2009, 15:15 - İp: 85.***.**5.50
makara
makara (üye)

sakın ucuza gitme !!!!
topiği baştan oku bak anlıcaksın beni
sakın o hatayı yapma
eğer ben işkence görmeye alışığım diyosan bişe diyemem
benim bitane daha gizli çürük var röntgen çektikten sonra gene haznedardaki hastganeye gidicem

Tarih: 23 Mart 2009, 15:18 - İp: 85.***.**1.232