hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

Alamanya Dedikleri...

1 ay önce Stuttgart havaalanına indiğimde ilk işim bavulumdan kazak ve montu çıkarmak oldu, yanlışlıkla sibiryaya falan mı indik, diye düşündüm. Taxileri görünce plakadan ve markalarından anladım Alamanyada olduğumu, çünkü en kötü taksi audi idi.

Ravensburg'a geldiğimde (Almanyanın tatil yeri imiş) sokakları bomboş görünce heralde bir yerlerde bi faaliyet var herkes oradadır, diye düşündüm. ama 1 ay oldu hala aynı, sokaklarda kimsecikler yok, sadece köpeğini gezdirenleri görebilirsiniz.

Alamanyada sokaklara bal dök yala derler, gerçekmiş. Ama sebebini öğrenmem çok geç olmadı; her gün yağmurla temizleniyormuş. 3 gün yağmur yağmadığı zaman sokaklar sigara izmariti ve pislikten geçilmiyor.

Burada bakkal, büfe falan aramyın, yok! Büyük marketler var, onlarda akşam erkenden kapanıyor, akşamdan sonra ve haftasonu, sigara ekmek vb. ihtiyaclarını stoklamadıysan yandın! Gözünü sevdiğimin memleketimde her zaman her saat her yerde istediğini bulabilirsin.

Bizdekinin aksine pazarlarda herşey çok pahalı, marketlerde ucuz. Aynı patatesi markette 4 misli ucuza alabiliyorsun. Peki neden böyle diye araştırdım. Pazarda insanın emeği ile olan mallar bulunur, insan emeği burada pahalı, markete düşen mallar en ucuzlar, seri üretim vb. Bizde tam tersi: Markette peyniri domatesi daha pahalıya alırız, köylünün kendi üretip getirdiği mallar en ucuzudur. Türkiyede köylüler hayvancılık yapmasa, kasaplar olmasa marketlere kalsak et bile yiyemeyeceğiz demekki. Bizde fabrika ve tesis ürünleri çok daha pahalı çünkü.

Ben kazak ve montla gezerken, kızların minilerle ve yarım tşortlerle hasta olmadan nasıl dolaştığını hala anlamış değilim. Ramazan geçince anlayacağımı sanıyorum

Burada teknoloji çok geri kalmış. Bi telefon veya internet bağlantısını 2 haftadan önce yapamıyorlar. Benimki 3 haftada bağlanabildi.

Daha farklı gördüğün şeyler oldukça yazarım. Çoğunuz görmüşsünüzdür ama birde benim gözümden görün istedim, zira bu açılardan kimse bakmamış.

Tarih: 5 Ekim 2007, 17:38 - İp: 84.***.**3.162
f.berkant
f.berkant (üye)
Almanya / Meraklı

KEŞKE BEĞENMEDİĞİNİZ ALMANYA'NIN TRAFİĞİNE, DÜZENİNE, TEMİZLİĞİNE GEÇ VAKİTTE BİLE OLSA BİR BAYANIN DIŞARIDA DOLAŞABİLECEĞİ VE ALDIĞIN BİR ŞEYİ 15 GÜN İÇİNDE SORUNSUZ İADE EDEBİLECEĞİN ÜÇ KAĞITÇILIĞIN AHLAKSIZLIĞIN NEREDEYSE BİLİNMEYEN ŞU BEĞENMEDİĞİNİZ ALMANYA'YA NIN KIYISINDAN GEÇEBİLSEK.. SOĞUKTURLAR SEVİMSİZDİRLER AMA SİZİ DOLANDIRMAZLAR NEYSE ONU SÖYLERLER. ONLARDAN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEYLER VAR BEYLER.

 

Tarih: 14 Ekim 2007, 21:40 - İp: 88.***.**6.180
eminakca
eminakca (üye)
Almanya / Özel Gün Fotoğrafçısı

Hocam selam

Ben Münih te kaliyorum bana 250 kilometre uzakliktasin ama asagi yukari her 2 veya 3 haftada bir Stuttgart tan frankfurta FOX Türke gitmek icin geciyorum.Artik bi cay icmeye yaniniza ugrarim
Münih taraflarina gelirseniz beklerim
Adresim
Adalbert Stifter Str.9
85757 / Karlsfeld / München
Tel 0177 68 09 505

 

Tarih: 15 Ekim 2007, 10:48 - İp: 85.***.**4.19
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

pazarbeyi, senin tüyü aldım, denedim bile. helganın ayağının altına değdiriyorsun kıkır kıkır kıkırdadıyo.

f berkant, sen de haklısın. Madalyonun ön yüzünü gösteriyorsun sen, biz arka yüzünden bahsettik hep. Adamlar emniyet kemerini bağlamadan kontağı çevirmiyorlar. Yanlışılka caddeye adımını atınca trafik duruyor. Burda insan değerli, araçlar değil.

eminakça, ben stutgart'ın içinde değilim, en aşağıda Bodensee' nin yanında Ravensburg'tayım, daha yakınım sana. Tatilde Türkiye'ye gelince dönerken 5 kasımda Münih'e ineceğim. Ama sabaha doğru inip, direkt geri döneceğim. Bi dahaki sefere ben de programıma alıp sana uğrayacağım. (pazarbeyin diyeceklerine kulak asma, makineni falan almam elinden.

 

Tarih: 15 Ekim 2007, 20:09 - İp: 84.***.**5.145
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Ya hocha yaasığın yer halen daha afyon görünüyor..Yoksa sen haylen mi Almanyadasın.. Yoksa sen bizi kandırıyon mu..

Sevgili emin bir bak şu verdiği adrese..HArbiden hocha diye biri var mı orda

 

Tarih: 15 Ekim 2007, 20:19 - İp: 88.***.**6.141
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

hehehe, lazut hocam, o yaşadığı yer ismi, gittiğin yere göre otomatik değişmiyor. f.dikere öneri yapalım madem böyle bi yazılım yapsın. Haa ben özellikle değiştirmedim. Dur değiştireyim müsait olunca bari. emin gel ravensburga, kime sorsan, pardon hangi helgaya sorsan gösterir benim evi.

 

Tarih: 15 Ekim 2007, 20:23 - İp: 84.***.**5.145
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

hadi ya.Ben bunu kastetmemiştim ama Afyonlu aklı işte.
ya arkadaşlar yüz vermeyin şu hocahaya.Elinizi verirseniz kolunuzu kaptırırsınız.Eminakça yazık olcek makinana.Bir bakayım diycek sonra haftaya dönüşte alırsın diycek sana bak aha şuraya yazıyorum

 

Tarih: 15 Ekim 2007, 20:54 - İp: 88.***.**3.11
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Hochaaa hochaaa seni bu vatan millet sakarya git oraya Helgalara hocalık yap diye göndermedi oraya..

hem yşadığın yer konusunda su istimal hem şey konusunda su istimal...Oh oh oh..

Not:Şşşşt kimse duymasın aman ha..bana bir helga ayarlasana Türkiyeden baya sıkıldım da

 

Tarih: 15 Ekim 2007, 23:08 - İp: 88.***.**6.141
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

pazarbeyim, artık tüyü 4gözle beklersin.

lazut hocam, hiç bi şeyi suistimal etmiyorum merak etme! vatan, millet için kendimi feda ediyorum burda. Antalya da bi otelde rezerve yap, biz geliriz kalabalıkca.

 

Tarih: 15 Ekim 2007, 23:18 - İp: 84.***.**5.145
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör


 

Tarih: 15 Ekim 2007, 23:25 - İp: 88.***.**6.141
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

bu sırıtışları tanıyom ben.

 

Tarih: 15 Ekim 2007, 23:26 - İp: 84.***.**5.145