hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

Alamanya Dedikleri...

1 ay önce Stuttgart havaalanına indiğimde ilk işim bavulumdan kazak ve montu çıkarmak oldu, yanlışlıkla sibiryaya falan mı indik, diye düşündüm. Taxileri görünce plakadan ve markalarından anladım Alamanyada olduğumu, çünkü en kötü taksi audi idi.

Ravensburg'a geldiğimde (Almanyanın tatil yeri imiş) sokakları bomboş görünce heralde bir yerlerde bi faaliyet var herkes oradadır, diye düşündüm. ama 1 ay oldu hala aynı, sokaklarda kimsecikler yok, sadece köpeğini gezdirenleri görebilirsiniz.

Alamanyada sokaklara bal dök yala derler, gerçekmiş. Ama sebebini öğrenmem çok geç olmadı; her gün yağmurla temizleniyormuş. 3 gün yağmur yağmadığı zaman sokaklar sigara izmariti ve pislikten geçilmiyor.

Burada bakkal, büfe falan aramyın, yok! Büyük marketler var, onlarda akşam erkenden kapanıyor, akşamdan sonra ve haftasonu, sigara ekmek vb. ihtiyaclarını stoklamadıysan yandın! Gözünü sevdiğimin memleketimde her zaman her saat her yerde istediğini bulabilirsin.

Bizdekinin aksine pazarlarda herşey çok pahalı, marketlerde ucuz. Aynı patatesi markette 4 misli ucuza alabiliyorsun. Peki neden böyle diye araştırdım. Pazarda insanın emeği ile olan mallar bulunur, insan emeği burada pahalı, markete düşen mallar en ucuzlar, seri üretim vb. Bizde tam tersi: Markette peyniri domatesi daha pahalıya alırız, köylünün kendi üretip getirdiği mallar en ucuzudur. Türkiyede köylüler hayvancılık yapmasa, kasaplar olmasa marketlere kalsak et bile yiyemeyeceğiz demekki. Bizde fabrika ve tesis ürünleri çok daha pahalı çünkü.

Ben kazak ve montla gezerken, kızların minilerle ve yarım tşortlerle hasta olmadan nasıl dolaştığını hala anlamış değilim. Ramazan geçince anlayacağımı sanıyorum

Burada teknoloji çok geri kalmış. Bi telefon veya internet bağlantısını 2 haftadan önce yapamıyorlar. Benimki 3 haftada bağlanabildi.

Daha farklı gördüğün şeyler oldukça yazarım. Çoğunuz görmüşsünüzdür ama birde benim gözümden görün istedim, zira bu açılardan kimse bakmamış.

Tarih: 5 Ekim 2007, 17:38 - İp: 84.***.**3.162
demi
demi (üye)
Almanya / Stüdyo Fotoğrafçısı

abi gördünmu bak bizim ömrümüz oralarda geciyor iste.....

 

Tarih: 5 Ekim 2007, 21:15 - İp: 89.***.**0.58
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

HOcam seni Alamanya Bodensee acmaz
seni buralara bekleriz.
Her zaman kapimiz acik.
Hem burasi Bodensee ye gore cok daha sicak

 

Tarih: 5 Ekim 2007, 21:21 - İp: 192.***.**9.70
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

makinası yokki hocahanın.

 

Tarih: 5 Ekim 2007, 21:26 - İp: 88.***.**6.188
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

eskidost bura köy değil tatil şehri

lazut hocam benim nihayet.hangi topicte çınlattın kulakklarımı, adresini verde bi bakayım. maceralarımı buraya resimlersem sitenin içeriği değişir.

demi kardeş, biologus kardeş siz alamanyanın neresindesiniz? burda 4 tane vesikalık fotografa 12 euro verince içerim acayip sızladı.

pazarbey çatla makinem yok ama bugün 40d gördüm, alıyodum az daha, bir de d300 ü göreyim diye almadım. ben senin gibi yıllarca hangi makineyi alayım diye topicler açıp hiç bir kimsenin adını bile anmadığı bir makineyi alan biri değilim. millette sana yardım olması açısından sayfalarca dil, emek döktüler. senin bu insanların emeğine saygın olması açısından bile olsa en azından bi mintax almalıydın.
milletin adına teessüflerimi bildiririm.

 

Tarih: 5 Ekim 2007, 21:48 - İp: 88.***.**2.107
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hadi bakayım hadi.Bir dslr si bile olmayan adamdan insanlık dersi alacak değilim. Git bi d300 al önce kendine. Yada a700 al. ÇOk güzel oluyo griple. Valla hayran oldum. Yada benim zamzona sana satalım ben a700 alayım.
Sana şimdiye kadar söylediklerim için çok üzgünüm.Ettik bi hata affet...

 

Tarih: 5 Ekim 2007, 21:51 - İp: 88.***.**6.188
demi
demi (üye)
Almanya / Stüdyo Fotoğrafçısı

abi ben stuttgart tarafindayim...e pahalidir en kiza zamanda alisin bence

 

Tarih: 5 Ekim 2007, 22:09 - İp: 89.***.**0.58
biologus
biologus (üye)
Yurtdışı / Amatör

hocam verme o kadar para gunah
Kendin cek, PS de hepsini bir kare fotografa cikacak sekile getir ve normal bir fotograf gibi git BILLA, ALDI gibi magazalar var onlar CD icinde veya memory stick ile gotur cok ucuza gelir. Kes kes kullan sonra.
ben oyle yapiyorum.
Burada sorun yok bastirtmak icin.
tanidik arkadalar ici basip gonderebiliriz

 

Tarih: 5 Ekim 2007, 22:45 - İp: 192.***.**9.70
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

yarın stuttgarta geliyorum demi, ulaşım kolaysa geleyim de benim biometrik fotografımı çekte lazım olacak çünkü. yoksa biologusun dediği gibi yapacağım. bugün mediamark ta gördüm kendin basabiliyosun fotolarını. ama biologus o zamanlar daha bilgisayarımda yoktu, hatta şu an Photoshopum bile yok.

 

Tarih: 5 Ekim 2007, 23:03 - İp: 88.***.**2.107
gencmenn
gencmenn (üye)
Almanya / Amatör

sayende görmüs kadar oldum

 

Tarih: 5 Ekim 2007, 23:06 - İp: 83.***.**7.53
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

sen göstermedin zamanında bunları gencmen kardeşim.

 

Tarih: 5 Ekim 2007, 23:10 - İp: 88.***.**2.107