hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

Alamanya Dedikleri...

1 ay önce Stuttgart havaalanına indiğimde ilk işim bavulumdan kazak ve montu çıkarmak oldu, yanlışlıkla sibiryaya falan mı indik, diye düşündüm. Taxileri görünce plakadan ve markalarından anladım Alamanyada olduğumu, çünkü en kötü taksi audi idi.

Ravensburg'a geldiğimde (Almanyanın tatil yeri imiş) sokakları bomboş görünce heralde bir yerlerde bi faaliyet var herkes oradadır, diye düşündüm. ama 1 ay oldu hala aynı, sokaklarda kimsecikler yok, sadece köpeğini gezdirenleri görebilirsiniz.

Alamanyada sokaklara bal dök yala derler, gerçekmiş. Ama sebebini öğrenmem çok geç olmadı; her gün yağmurla temizleniyormuş. 3 gün yağmur yağmadığı zaman sokaklar sigara izmariti ve pislikten geçilmiyor.

Burada bakkal, büfe falan aramyın, yok! Büyük marketler var, onlarda akşam erkenden kapanıyor, akşamdan sonra ve haftasonu, sigara ekmek vb. ihtiyaclarını stoklamadıysan yandın! Gözünü sevdiğimin memleketimde her zaman her saat her yerde istediğini bulabilirsin.

Bizdekinin aksine pazarlarda herşey çok pahalı, marketlerde ucuz. Aynı patatesi markette 4 misli ucuza alabiliyorsun. Peki neden böyle diye araştırdım. Pazarda insanın emeği ile olan mallar bulunur, insan emeği burada pahalı, markete düşen mallar en ucuzlar, seri üretim vb. Bizde tam tersi: Markette peyniri domatesi daha pahalıya alırız, köylünün kendi üretip getirdiği mallar en ucuzudur. Türkiyede köylüler hayvancılık yapmasa, kasaplar olmasa marketlere kalsak et bile yiyemeyeceğiz demekki. Bizde fabrika ve tesis ürünleri çok daha pahalı çünkü.

Ben kazak ve montla gezerken, kızların minilerle ve yarım tşortlerle hasta olmadan nasıl dolaştığını hala anlamış değilim. Ramazan geçince anlayacağımı sanıyorum

Burada teknoloji çok geri kalmış. Bi telefon veya internet bağlantısını 2 haftadan önce yapamıyorlar. Benimki 3 haftada bağlanabildi.

Daha farklı gördüğün şeyler oldukça yazarım. Çoğunuz görmüşsünüzdür ama birde benim gözümden görün istedim, zira bu açılardan kimse bakmamış.

Tarih: 5 Ekim 2007, 17:38 - İp: 84.***.**3.162
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

Bir hemşerim daha almanyaa gtti komple Afyonlu oldu walla alamanya

 

Tarih: 6 Ekim 2007, 21:54 - İp: 85.***.**1.24
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

potera, hemşerim, bugün stuttgartta Feuerbach diye bir yere gittim, oranın yarıdan fazlası türkmüş. kendimi türkiye de hissettim, trafik sıkışıklığını, korna seslerini hiç bu kadar özlememiştim. hatta trafik yüzünden kavga ortamını bile gördüm yaşadım. dedim ya kendimi tr.de hissettim tamamen.

 

Tarih: 6 Ekim 2007, 21:59 - İp: 84.***.**5.1
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar bazı kendini beğenmişler bizim milletimizi beğenmiye bilirler ama ben çok seviyorum geçen ay bir italyanla sohbet ederken türklere hayran kaldığını ve dünya üzerinde pek çok yere gittiğin ve boyle sıcak ve içten millet bulamadığı anlattıştı.(Vodafonda mühendismiş) Yayılalım her yere yayılalım bu dünyanın düzeleceği yok bari biz deniyelim bende Avusturalyaya yerleştrmeyi düşünüyorum bakelim nolcek

 

Tarih: 6 Ekim 2007, 22:13 - İp: 85.***.**1.24
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

potera hemşerim, ben de seviyorum memleketimi ve insanlarımı, ikiyüzlü almanlarla kıyaslamam bile, caydırıcı kanunları ve uygulayıcıları olmasa almanlar birbirini yer. ama kendi özelliklerimizi de görmemezlikten gelmeyelim, yanlışsa yanlıştır. bunları gördükçe, farkettikce düzeltebiliriz kendimizi.

 

Tarih: 6 Ekim 2007, 22:19 - İp: 84.***.**5.1
potera
potera (üye)
İstanbul / Meraklı

Katılıyorum

 

Tarih: 6 Ekim 2007, 22:22 - İp: 85.***.**1.24
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Hocha tam anlamıyla tecrübe manyağı oldu gibi geliyor bana..Sen ordan üstün Türk ırkı savlarıyla dönmezsen aha da yazdım buraya Türkiyeye hiç dönmezsin

 

Tarih: 6 Ekim 2007, 22:38 - İp: 88.***.**7.120
iremmsen
iremmsen (üye)
Ankara / Meraklı

hocha oraya eger yerlesmeye gıttıysen cıdden acırım sana cunku benım kardesımde aynı hatayı yaptı sımdı cok pısman ama donemıyorda sadece yılda bır yada ıkı kez gelecek ızın gununu beklıyor anlattılarının hemen hepsını oda soyluyor ınsanların tıpkı bır robot gıbı olduklarını sokakta (onların yasadıgı yer buyuk olmasına ragmen) hafta ıcı kopek gezdıren yaslı ınsanlardan baska kımseyı goremeyecegını vs vs...umarım guzel vakıt gecırırsın

 

Tarih: 9 Ekim 2007, 15:13 - İp: 88.***.**7.109
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

hocam photoshop yok diye üzülme hatta yüklemene bile gerek yok tıkla indir sadece

 

Tarih: 9 Ekim 2007, 16:37 - İp: 81.***.**7.150
hocha
hocha (Subjektif)
Yurtdışı / Amatör

ay sonunda tr ye gelcem arkşlar, getirebileceğim bişi varsa mesaj yazın.

iremsen, yerleşmeye gitmedim, 5 yıllığına görevli gittim. sonunda dönecem.

last hope, sağol indirdim sayende teşekkürler ederim.

ve bayramlarınızı kutlarım. (cümle düşük oldu ama)

 

Tarih: 12 Ekim 2007, 21:48 - İp: 84.***.**0.232
koç2513417
koç2513417 (üye)
Aydın / Özel Gün Fotoğrafçısı

aman kardeş orada bütün çaylar benden deme adamı salak yerine koyuyorlar.bir de dikkat et domuz eti yanlışlıkla yeme.yaaa gel memleketine bu memleketimizin adı bile yeter. bak kızları seyretmişsin.yenge duymasın.

 

Tarih: 12 Ekim 2007, 22:56 - İp: 88.***.**3.118