Fotoğrafçılık Forumları
Akepenin İflası
Yaklaşan yerel seçim çalışmalarına güneydoğu illerini ve dtp li belediyeleri istediğini belirterek bölge illerini kapsayan bir takım ziyaretler gerçekleştiren R. Tayyip Erdoğan’ın gitmiş olduğu her ilde dtp öncülüğünde yaşanan ve kalkışma noktasına varan olaylar akp hükümetinin demokratik çözüm arayışlarında bulunduğu terörle mücadele konusundaki başarısızlığını gözler önüne sermeye yetmiştir.
Bir başbakan düşününki her fırsatta ikinci adamları vasıtasıyla muhatap kabul ederek rakı masalarında görüşmeler yapılmasına musade ettiği pkk nın siyasi kuklası olan dtp nin ‘’gelme’’ diyerek adeta meydan okumaya kalkıştığı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ülke sınırları dahilinde bulunan illere çelik yelek giyerek, koruma ordusu eşliğinde ancak ve ancak olağan üstü durumlarda gerek duyulan birden fazla zırhlı araç kullanılmak suretiyle yaptığı ziyaretlerde kahramanlık havası yaratmaya çalışan aktörden farksız hareket ederken bir gün önceki haliyle çelişmektedir.
Düne kadar Türkiye Türklerindir denilerek modernleşme sağlanamaz. 36 etnik köken Türkiye’nin sahibidir ve bu anayasada gösterilmelidir diyerek ülkeyi 36 parçaya bölen Türkiyelilik safsatasını ortaya atıp kürt sorunu vardır söylemiyle alt kimlik üst kimlik tartışmalarını ülke gündemine getirerek ziyaret ettiği güneydoğu illerindeki kalkışma olaylarını organize eden pkk ve onun kuklası olan dtp yi cesaretlendiren başbakan Yüksekovada yaptığı konuşmada tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik, tek devlet dedik buna karşı çıktılar. Buna karşı çıkanların Türkiye’de yeri yok buyursun gitsinler diyerek günün şartlarına göre hareket eden sıradan politikacı görüntüsü sergilerken bir vatandaşın dtp lilerin yaptığı gösteriye pompalı tüfekle müdahale etmesine bulunduğu makamın verdiği sorumluluklardan uzak bir tavırla yangına benzin dökercesine ‘’ Eğer siz vatandaşın mağazasının camlarının indirirseniz, vatandaşın hayatına kastederseniz hayatına kastettiğiniz vatandaş kalkıpda eğer elinde böyle bir tedbiri böyle bir imkanı varsa kendisini savunma yoluna gidecektir’’ diyerek ekonomik ve politik alanlarda olduğu gibi terörle mücadele konusundaki başarısızlığını açıkça itiraf ederek akepe iktidarının iflasını ilan ediyor.
Yargının uyguladığı yasaları ve kanunları kim belirliyor.
A-)Genelkurmay başkanı
B-)Emniyet genel müdürü
C-)Valiler
D-)Avukatlar
E-)Hiç biri
Anayasa mahkemesi mechul. Gerçi buna sizinkiler bile isyan etti.
Senin söylemine göre yasama organı koltuğunda oturanlar günahsız
Anayasa mahkemesi yasama organının işlemlerinin Anayasaya uygunluğunu denetler. Yasa ve kanun değişiklikleri meclis iradesine bağlıdır. Mecliste şu anki irade akepededir.
Bir başka konu ise rte nin Hakkari'de yaptığı konuşmada ''tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik, tek devlet dedik buna karşı çıktılar. Buna karşı çıkanların Türkiye'de yeri yoktur buyursun gitsinler'' diyerek Ya sev ya terk et yönünde kullandığı sözleri milliyetçi kimliğe sahip biri örneğin mhp genel başkanı Devlet Bahçeli veya merhum Alparslan Türkeş kullansaydı demokrasi havarilerinin tepkisi ne olurdu?
Not= Her politikasına karşı olduğum rte nin kendisinden beklenmeyen bir şekilde kullanmış olduğu ''tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik, tek devlet dedik buna karşı çıktılar. Buna karşı çıkanların Türkiye'de yeri yoktur buyursun gitsinler'' sözlerine aynen katılıyorum yalnız itibar etmiyorum zira tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyerek hangi devleti, hangi milleti, hangi bayrağı kastettiğini açıkça belirmelidir. Bunu belirtmenin yoluda ''NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE'' sözlerini söylemekten geçer. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE sözlerini kullan(a)mıyan tek başbakanda kendisidir.
#mechul75' tarafından 09.11.2008 23:18:02 tarihinde düzenlendi.
Rte nin bu sözüne de katılıyorum.
Bugünlerde çok katılıyorum bu adama. Akp limi olacağım ne.
Aha bu yüzden bitmiyor Pekeke terörü. Adamların dağına taşına ne mutlu Türküm diyene yazarsan kim olsa tepki gösterir.
Bİr zamanlar bulgaristanda olanları hatırlayın. Bulgarlar deseydiki ne Mutlu Bulgarım diyene bir Türk bunu dermiydi. Veya demek zorundamı idi. Evet size göre demek zorunda idi.olacak iş değil.
Adamların dağı taşı değil, Türk yurdu orası. Türk devletinde Ne Mutlu Türküm Diyene demekten de korkacağız anlaşılan.
Bu devlet Türkiye Cumhuriyeti dir. Lütfen başroldekiyle figüranları bir tutmayalım.
Ne Mutlu Türküm Diyene yazmadık diyelim. Türk Bayrağını da istemiyor bu adamlar. Onu da çekmeyelim. Türk Ordusunu polisini de istemiyor. Onları da geri çekelim ve terör bitsin. Okullar olmasa milli eğitimi güzel idare ederdik zamanında.
Pazarbey olaya ya kürt gözüyle bakıyorsun ya da bulgar gözüyle. Arada bir de Türk gözüyle bakmayı denesen diyorum.
Okyanus, dikkatini çekerim o daima pekeke der pekaka'ya.Bunu sadece pekakalı kürtler böyle telaffuz eder.İnce bir ayrıntıdır.Pazarbey'in kökeni de oradan gelir zaten..
Ama yani Ne Mutlu Türküm Diyene derken orda Türk ırkı mı kastediliyor? Yoksa Türkiye Cumhuriyetini kuran koruyan benimseyenler mi?
Yer yüzünde hiç bir ırk üstün değildir.
Üstünlük takvadan gelir.:İcraatten gelirr..Bugün çanakkale savaşlarında hezimete uğrayan ingilizler fransızlar o savaşları anarken Türklerin üstünlüğünden bahsederler..oysa o savaşta çerkez de vardı, kürt te vardı boşnak ta vardı..Ama sonuçta hepsi Türkiye (osmanlı) devleti için orada idi..Onlar bu ayrımı yapmazlar..