Fotoğrafçılık Forumları
Akepenin İflası
Yaklaşan yerel seçim çalışmalarına güneydoğu illerini ve dtp li belediyeleri istediğini belirterek bölge illerini kapsayan bir takım ziyaretler gerçekleştiren R. Tayyip Erdoğan’ın gitmiş olduğu her ilde dtp öncülüğünde yaşanan ve kalkışma noktasına varan olaylar akp hükümetinin demokratik çözüm arayışlarında bulunduğu terörle mücadele konusundaki başarısızlığını gözler önüne sermeye yetmiştir.
Bir başbakan düşününki her fırsatta ikinci adamları vasıtasıyla muhatap kabul ederek rakı masalarında görüşmeler yapılmasına musade ettiği pkk nın siyasi kuklası olan dtp nin ‘’gelme’’ diyerek adeta meydan okumaya kalkıştığı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ülke sınırları dahilinde bulunan illere çelik yelek giyerek, koruma ordusu eşliğinde ancak ve ancak olağan üstü durumlarda gerek duyulan birden fazla zırhlı araç kullanılmak suretiyle yaptığı ziyaretlerde kahramanlık havası yaratmaya çalışan aktörden farksız hareket ederken bir gün önceki haliyle çelişmektedir.
Düne kadar Türkiye Türklerindir denilerek modernleşme sağlanamaz. 36 etnik köken Türkiye’nin sahibidir ve bu anayasada gösterilmelidir diyerek ülkeyi 36 parçaya bölen Türkiyelilik safsatasını ortaya atıp kürt sorunu vardır söylemiyle alt kimlik üst kimlik tartışmalarını ülke gündemine getirerek ziyaret ettiği güneydoğu illerindeki kalkışma olaylarını organize eden pkk ve onun kuklası olan dtp yi cesaretlendiren başbakan Yüksekovada yaptığı konuşmada tek millet dedik, tek bayrak dedik, tek vatan dedik, tek devlet dedik buna karşı çıktılar. Buna karşı çıkanların Türkiye’de yeri yok buyursun gitsinler diyerek günün şartlarına göre hareket eden sıradan politikacı görüntüsü sergilerken bir vatandaşın dtp lilerin yaptığı gösteriye pompalı tüfekle müdahale etmesine bulunduğu makamın verdiği sorumluluklardan uzak bir tavırla yangına benzin dökercesine ‘’ Eğer siz vatandaşın mağazasının camlarının indirirseniz, vatandaşın hayatına kastederseniz hayatına kastettiğiniz vatandaş kalkıpda eğer elinde böyle bir tedbiri böyle bir imkanı varsa kendisini savunma yoluna gidecektir’’ diyerek ekonomik ve politik alanlarda olduğu gibi terörle mücadele konusundaki başarısızlığını açıkça itiraf ederek akepe iktidarının iflasını ilan ediyor.
pompalı olmazmış kılıç olmalıymışş pazarbey. nidalarla hem de.
Yav sen ne diyorsun Allah aşkına
Ben başbakanın ‘’ Eğer siz vatandaşın mağazasının camlarının indirirseniz, vatandaşın hayatına kastederseniz hayatına kastettiğiniz vatandaş kalkıpda eğer elinde böyle bir tedbiri böyle bir imkanı varsa kendisini savunma yoluna gidecektir’’ sözleriyle bir vatandaşın dtp-pkk lı göstericilere pompalı tüfekle müdahale etmesini överek adeta herkesi bu tür olaylara karşı silahlı mücadeleye davet etmesinin olası bir iç çatışmaya sebep olacağı için yanlış olduğunu anlatmaya çalışıyorum sen kalkmışsın benim tezimi bana karşı kullanıyorsun pes doğrusu!...
Bir vatandaşın eline silah alarak dtp-pkk göstericilerine karşı müdahale etmesini övmek sağ duyulu bir insanın yapacağı iş değil. Kaldıki bu sözleri kamu düzenine aykırı hareket edenin başını ezerim demesi gereken başbakanın ağzından duymak çok daha vahimdir. Ben bu yüzdende diyorumki akepe iktidarı başbakanın sarf ettiği bu sözlerle demokratik çözüm arayışları adı altında yapmaya çalıştığı törerle mücadele politikasının iflas etttiğini itiraf etmiştir. Tıpkı ekonomik ve siyasi konularda olduğu gibi.
Her zaman söyledim yine söylüyorum!..
''TERÖR DEMOKRATİK ORTAMLARDA DAHA RAHAT HAREKET EDER!..'' Terörle mücadele konusunda çıkarılan yasalar ve uygulanan akepe politikaları karşısında yaşanan kalkışma olaylarıda bu sözün doğruluğunu tescillemektedir.
#mechul75' tarafından 09.11.2008 18:24:48 tarihinde düzenlendi.
Çokmu şaşırdın?
Bir başbakanın kalkıp örgüt yandaşlarının yaptığı olaylara vatandaşın silahla karşılık vermesini mübah sayıp kolluk güçlerini yok sayması sana normalmi geliyor?
Normal gelmiyor heralde. Pazar şimdi acayip kızmıştır tayyibe, 80 öncesi oyuna düştü diye. Değilmi pazar Hep bizemi kızacaksın 80 öncesi oyunlara geliyorsunuz diye. Tayyibe de kız
Dün gece bakkala inmiştim. Tayyibi bizim evin orda gördüm. Yeni Hayat apartmanından çıkarken. El salladım. O da salladı. çok mutlu oldum. sabaha kadar uyuyamadım sevinçten.
Sabancı üniversitesi rektörü, soros üniversitesinin eski rektörü eser karakaşla filan görüşmüş salih memecanın evinde. başkası yapsa ergenekonun gizli toplantısı derlerdi ya hayırdır inşallah.
Okyanus gelinc ehatırlat o el sayyalan mübarek elini öpeyim. BEn gelinceye kadar sakın yıkama ama.
Machul güvenlik güçlerinimk silah kullanmasını engelleyen yargıdır yürütme değil. Bunu bil önce. Değilmi okyanus.
Evet pazarbey doğru.
Güvenlik güçlerinin elini kolunu bağlayan yargıdır. Çünkü yasalar bağla demektedir.
Güvenlik güçlerinin elini bağla diyen yasaları da yasama organı yapar. Yasama organı da Akp milletvekilleridir desek yalan olmaz. Yürütme organı da aynı kişilerdir. Yürütme deyince hemen kötüniyetli anlamayın Yasaları uygulama organı yani. Öbür yürütmeden bahsetmiyorum. Bu Türkçe de ne kadar elastik bir dil.
Bak okyanuscuğum mesele senin bildiğin gibi değil. SEn ticari davalara girip büyük paralar kazanmaya deam et.
İmdi gelelim meseleyi. Bu üst düzey yargı hep senin gibi düşünen insanlardan müteşekkildir. Ol sebepten sağcı kesimden birini görünce köpek görmüş kedi gibi (Teşbihte hata olmasın) tüylerini diken diken diker. Olmayacak şeyleri oldurur.
Temsil:
437 gibi abuk sabuk birşeyi uydurur.
Anayasa değişikliğini anayasanın açık hükmüne rağmen esastan inceler
Kabadayının birini şiir okudu diye içeri tıkar.
Vesaire vesaire.
Şimdi ben savcı olsam dur ihtarına uymayan birini vuranı tutuklamaya sevketmem.
Hamik olsam sevkedilse bile tutuklamam.
Tutaklamasam kim niye tutuklamadın diyebilir bana . Hiçkimse.
KAnunun dediğinin tam tersini yaptığ olmuyormu yargının. Mesela mal beyanında ne dedi anayasa mahkemesi. 1 yıl sonra yüyürrürmlüğü girecek. Naptı yargı hemen soktu uygulamaya. Ee kim koyuyomuş şimdi kanunu. Yasama mı yargımı. BAl gibi yargı. İşine geldiği zaman işine geldiğini uyguluyor. Kanuna rağmen pekçok işler görüyor.
İdare etmek istense kesinlikle idare edilir.Ancak şu anda kadar polis sağcı olduğu için hep aleyhe değerlendirildi.
Mal beyanı konusunda doğrusun. Ben anlamıyorum bazen yargıyı. Beraat ettirmek için ellerinden geleni yapıyorlar.
Eski pvsk da ( arada değişmediyse yeni pvsk heralde yine ) dur ihtarı yapacak havaya ateş açacak sonra da vuracak. O zaman sorumluluğu olmaması lazım kolluk gücünün.
Gelelim stv ye. Geçen duruşmaya girdim. Evlilik dışı çocukla baba arasında şahsi münasebet tesisi olayı. Ben erkek tarafın avukatıyım. KAdının avukatı yok kendisi var. Ben birşey diyecek olsam hakim basıyor fırçayı. Kızı dinlerken de aşırı bir şefkat içinde. Stv deki hakimi çokmu izledin diyecektim. Demedim büyüklük bende kaldı.
Stv yi araya soktunya ellirinden öpüyorum.
Valla ben bu hsusta son derece sertimdir. Sana yaptığı gibi hakim beni fırçalayacak emdiği sütü burnundan getiririm onun.
Gelelim ateş etme meselesine. Bundan 5 yıl kadar sonra olacağı söyleyeyim. İnsanlar sokaklara çıkıp kolluk yetkilerinin artırılması için gösteri yapacak. Amirikan polisi gibi olmasını isteyecek polisin.
Amirakada okuyan bir arkadaşım anlattı.
Polis seni aradada durdurusa sakın ellerini direksiyondan ayırma, eğer torpido gözünde falan silah varsa açmadan söyle görürlerse kesinlikle seni vururlar dedi.
Böyle olmalı polisin yetkisi. Buna yargının biraz göz yumması gerek.