lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

7d Alma Macerası

Uzun süre Pentaks k10d kullandıktan sonra sistemimi canon 7d olarak yenilemek istiyorum..Bu vesile ile yapmış olduğum araştıramlarda bir çok fotoğrafa baktım.Ancak yine de son aşamda değerli üstatların tecrübeli arkdaşların bana bir iki dakikasını ayırmasını rica edeceğim

Portfolyomda da görüleceği üzeri genel amaçlı, manzara ve portre fotoğraflar çekiyorum.Fotoğraflarımda keskinlik, netlik ve renklerin canlı olmasını seviyorum.Üç yıl kadar Pentaks k10d kullandım.Canon 7d yi araştırırken ise nedense hep kuş fotoğraflarına rastladım.

1-Acaba 7d manzara çekmez mi? Özellikle canon 15-85 mm lens ile..Bu lens ile kullanmak istiyorum onu.Bu ikili nasıl olur?

2-İkinci olarak 7d nin eksikleri nelerdir diye sormak istiyorum? Mesela ISO 1600 fotoğrafları kullanılabilir mi? Veya toz ve su geçirmezliği gerçekten işe yarıyor mu? Zor doğa şartlarına dayanır mı? vs vs..

3-Nikon d300s ile 7d arasında gidip geliyorum.Ama nikonun lenslerinin pahalılığı beni korkutyor.O değil bir de günlük kullanım için uygun lens aralığı yok gibi..Hiç d300s kullandınız mı bilmiyorum ama 7d yi tercih ederken hiç bu ikisi arasında tereddüte düşeniniz oldu mu?? Düştüyseniz 7d veya d300s almanızı sağlayan faktör ne oldu?

4-Canona yabancı olduğum için soruyorum canon 15-85 (biraz da günlük kullanım için ısrarla bunu düşünüyorum.Çünkü gezmeyi çok seviyorum..ve o amaçla genel kullanımlık bir lens ararlığı gibi duruyor) iyi bir lens midir?.Özellikle de 7d ile uyumu açısından?.


5-Ve son olarak k10d ile sigma 17-70 i kullanmıştım ve çok çok memnundum.Acaba 7d ile yine sigma 17-70 (os lisi de çıkmış) mi alsam yoksa sizlerin tavsiye edeceğiniz başka bir lens veya makine var mı?

Hepinizin zamanınızı alıyorum ama görüşelirniz ve önerileriniz benim için yol gösterici olacaktır?

Şimdiden çok teşekkür ederim




#lazut' tarafından 03.07.2010 16:25:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 10 Haziran 2010, 12:39 - İp: 88.***.**8.148
bedava-shop
bedava-shop (üye)
İstanbul / Firma

Canon 7 D için el atarım Abim

 

Tarih: 10 Haziran 2010, 12:45 - İp: 88.***.**9.239
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

1. Başlık forum kurallarına aykırı, her an kilit vurulabilir.

2. Pentax ile ne sıkıntın var ? Pentax'ın uygun lenslerini kullanırsan K10D de yağmura çamura dayanıklı gövde.

3. Canon'un EOS sistemi 1980'lerin sonunda diğerlerine göre çok daha hızlı fokus yaptığı için spor ve doğa fotografçıları için yerleşik standart oldu. Gerçi sonradan Nikon, en nihayetinde de Sony Pentax falan aynı hıza ulaştılarsa da bir kere Canon bu sektörde yerleşik isim olmuştu. Bugün bu işler için Canon'u diğerlerine tercih etmenin 2.el tele lens bolluğu dışında pek bir sebebi yok.

4. Aynı boyutta sensöre sahip makinaların ISO performanları pratikte aynıdır. Ekranda %100 büyütüp bakarsan aralarındaki fark hakkında anlamsız, gereksiz bilgiye ulaşırsın.

Şimdi soruların cevaplarına gelelim :
1. Manzara çeker. Ama aman aman daha iyi sonuç vermez.
2. Elinde K10D olan adam neden böyle birşey takarki kafayı
3. Ben böyle gereksiz bir ikileme düşmedim, düşen varsa beri gelsin.
4. İyidir. Ama bütün markaların böyle lensleri var.
5. Anlamıyorum, insan neden durduk yere başını belaya sokar.


#antika' tarafından 10.06.2010 16:12:39 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 10 Haziran 2010, 12:58 - İp: 78.***.**8.242
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Oncelikle 15-85 lensden bahseder isek son zamanlarda Canonun urettigi en kaliteli lens diyebilirim.Kirmizi seritli Full frame lensler ile kiyaslamayada gerek yok zaten yapilis amaci APS-C ler ile uyumlu olmasidir bildiginiz uzere.7D sahibi degilim ancak kullanma firsatim oldu burda japonyada,zaten herhangi bir satis noktasina gidin size makinanin cacigini cikarana kadar kullanmaniza birsey diyen olmaz,bakmazlar bile kendi halinizde takilirsiniz.
Izlenimlerim ve ornek ciktilarimdan yola cikarak 7D deki teknolojinin resimlere verdigi kalite gercekten farkli bir performans.yeni sistem sensoru ve renk toplamadaki gelistirilmis sistemi sayesinde makinadan kotu bir fotograf alamadim inanin bir Nikoncu olarak taktir ettim.Zaten Japonyada Imaj Canavari olarak tanitiliyor ve her yondende hak ediyor bu yakistirmayi.
makina bir kere cok hizli,isiklandirmada hata verme orani neredeyse Sifir.Yuksek ISO performansi burakin 1600 leri 6400 lere kadar cikmaniza rahatlikla musade eder.
Kullandigi kit lens hem genis acisi,hem hizi,hemde keskin degerleri ile mukemmel bir ikili.
Nikon 16-85Vr lenside mesela cok kaliteli bir lens ancak benim sahsi deneyimlerim,15-85 gercekten hizli bir lens ve tum araliklarda ayni performansini koruyor(Bu makinayada bagli bir faktor olabilir tabiki ancak 7D alinacaksa zaten bahsetmeye gerek yok diger makinalarla nasil olur falan diye)
Birde K10D den atlama yapinca kendinizi Ferrariye atlamis gibi hissedebilirsiniz,abartmiyorum gercekten cok hizli bir makina.Cift islemcili falan bunu bilmeyen kalmadi sanirim ama baska ozellikleri de bu hizina ve performansina yardim ediyor ve bilinmeyen ince ayrintilarinda degisik teknikler kullanildiginida ben biliyorum.
D300S ile kiyaslama yapmam,yapamam cunku D300S Nikon ruhunu tasiyan gercekten pro kontrol tuslari ve yapisi itibari ile degisik zevklere hitap eden ve o kisilerce tercih edilen ozel bir makina.Renk aliskanligi,kullanilan editleme programlari olsun kullanicisi acisindan farkli zevklere hitap eder.Eger sizdede boyle bir ruh ve Nikon gecmisi var ise almanizda hicbir sakinca yok.Ancak ben hizli ve benim komutlarima aninda cevap veren,kusursuz bir Canon ariyorum derseniz,7D en dogru tercihtir.Yok ben hiz aramiyorum fazla ama Full-frame olsun ve Manzarada en ince ayrintiyi bana saglasin derseniz 5DMII en cok tercih edilen ve en kaliteli makinalardan birisidir Canoncular arasinda.Yenisinin cikmasi yakin diye dusunuyorum ve fiyat olarakda tabiki ozel bir sinifin agirligi mevcut.
7D 17-70 ile kullanilir kullanilmasina ancak gercek performansi kit olarak uretilmis ve makinaya tam uyumlu uretilmis 15-85 ile bulacaginizi garanti ederim.
Cok konustum,cok sey soyledim ama ben bile resim cekmeye vakit bulabilsem hemen alinacaklar listesinde bu makinayi bekletmeye aldim yani o kadar inaniyorum ustunlugune ki size tavsiye etmemde gayet normal hali ile.

 

Tarih: 10 Haziran 2010, 13:15 - İp: 221.***.**6.23
panctom
panctom (Objektif)
İzmir / Amatör

hocam bu başlık kilitlenir
demedi deme

diğer üyelere örnek teşkil ediyor, çok sakıncalı

 

Tarih: 10 Haziran 2010, 13:53 - İp: 85.***.**9.81
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Abi şimdi bir de bana başlık bulma topiği açtırmayın..

Gözümü fena kararttım..

Kapanırsa kapansın..

Ama sizler de elinizi çabuk tutun altına bir şeyler yazın..

 

Tarih: 10 Haziran 2010, 14:40 - İp: 212.***.**2.135
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sevgili ozansan teşekkür ediyorum..çok yararlı oldu.

not. aaa isism değiş miş.. admin abi çok teşekkür ediyorum.

 

Tarih: 10 Haziran 2010, 16:30 - İp: 212.***.**2.140
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Ah lazut ah. Güzelim ekipmanı yok sarı çekiyor, yok yeşil çekiyor deyip sattırdılar sana. Hiç öyle birşey yok halbuki. Yazık değil mi gereksiz yere dünya masraf yapacaksın şimdi. En fazla 100 koyup 1 alacaksın. O da belki. Üzülerek takip ediyorum.

 

Tarih: 10 Haziran 2010, 16:40 - İp: 213.***.**5.242
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Ya abi sorma..Nerden gelin sinopa dedim onlara..

Ama o değil de gerçekten k10d nin leştirebileceğim iki tarafı vardı..Birinisi dinamik range diğeri de beyaz dengesi..
Artı 400 iso bile bana sıkıntılı geliyordu.Ama 400 ISO ya çok çıkmadığım için bu çok sorun olmuyordu.
Ama k10 nin gerçeketen dinamik range çok çok kötü..

Bu emmiler gelmeden önce de ssırf bu yüzden makineyi gözden çıkarmıştım ancak diğer makinelrde bu sorun var mı diye bilmediğimden emin olamıyordum.

 

Tarih: 10 Haziran 2010, 16:53 - İp: 212.***.**2.140
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Lazut desene sende madem,kimse bana bişi satırmadı,,kendim satmaya karar verdim,desene madem..

Diğer foto sitelerinin gezilerinde de millet kadın veya erkek,,oturur konuşur,,sonrasında kimi başka modele geçiyor,kimi elindekileri satmaya karar veriyor..Demiyor kimse kimseye,sen alatını sat bunu şunu al diye..
Coffie üye bilir mesela..,kararını kendi vermiştir o da..,,.

40D al - 15*85 al kullan beğenmezsen geri verirsin lazut..Pek pahalı işe de hiç girme bu ara.

 

Tarih: 10 Haziran 2010, 16:59 - İp: 88.***.**0.129
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Yok kumköy bim haklı..Hem zaten ben de dedim ya..Kafamda zaten vardı.Ama sadece gözümle görmem gerekiyordu..

Artı zaten biz burada olsun fotoğraf buluşmalarında olsun bilgilerimizi tecrübelerimizi paylaşıyoruz.

Zaten bu şekilde gelişiriz..Gelişiyoruz da..

neyse bu polemiği bırakalım..Önümüze bakalım..

Abai mustafa abiyi aradım ancak telefonu açan olmadı..Yarın bi daha arayacağım.:Bakalım 40 d var mı ellerinde..

Ama Fk den bazı ve çoğu arkdaş da ısrarla d300s + 16-85 vr al diyorlar..

 

Tarih: 10 Haziran 2010, 17:43 - İp: 212.***.**2.136