Fotoğrafçılık Forumları
Yıkıcı Eleştiri
Küçük bir zamanınızı alacağım,
sanırım 2.5-3 yıldır sitedeyim, ilk kez bir site üyesi yıkıcı eleştiri yaptığımı iddia etti, eleştirinin ne olduğu ve bunu söyleyenin kim olduğunu tartışmak değil amacım,
çok samimi ve ciddi olarak öğrenme merakı hissettim bu eleştiriden sonra,
ben genellikle, çok güzel olmuş tebrikler şeklindeki eleştiri yapmıyorum, hakikaten elimden geldiği kadar, fotoğrafların eleştirilecek yanlarını bulmaya ve ifade etmeye çalışıyorum.
Bu bağlamda, bu forum başlığını bir şekilde okuyan arkadaşlar, gerçekten yıkıcı eleştiri yaptığımı düşünüyor musunuz? Ya da sizlere yıkıcı eleştiri yaptım mı? Ya da, eleştiri yapıp da öneri getirmeden geçtiğim eleştirim oldu mu?
Eğer ağırlıkta yıkıcı eleştiriler yaptığım şeklinde görüş belirtilirse, ben de bundan böyle, bu sitede, "çok güzel olmuş, tebrikler" den başka eleştiri yapmayacağım, ya da hiç eleştiri yapmayacağım.
Ciddi şekilde fikirlerinizi sulandırmadan belirtebilirseniz, müteşekkir olurum. Bu benim için önemli.
Saygılarımla.
ağam,yoktum epeydir...
üzüldüm sizi kırmalarına...
iyi ki varsınız ve hep olmalısınız...
olmalısınız ki ,izinizi takip edelim...
sevgiler,selamlar....
Fotoğraflarıma ışıktan,derinlikten,kompozisyondan teknikten bahsederek yorum yazan ve ciddi eleştiriler getiren ama yönlendiren birisiniz.Süleyman Bey yorm yazsada okusam diye gerçekten beklediğim çok oldu.Eklediğim bir fotoğrafta PC müdahelesiyle yapılmış bir ışık oyununu fotoğrafçı gözüyle farkedip buna yorum getiren Süleyman UÇAR ın eleştrileri herzaman kıymetlidir.(Süleyman Bey in yorumuna kadar ışık hüzmelerini çok iyi yakalamışsınız tarzında yorumlar gelmekteydi )
Tarzınızın kırıcı olduğunu hiç düşünmedim selamlar,saygılar
40 haramileri takipteyim
Sorun hep aynı hep...
valla öyle tato..
az önce karşı komşuya gittim..
onda da 3 çek patlamış..
bu ara muhabbetler hep aynı.. şöyle tahsilat yapamadım.. şöyle sıkıntıdayım.. böyle kötü piyasa şöyle iğrenç iş falan filan...
düzelir mi ki acep
çeklerini tahsil edemeyenlere benim numarayı versene roko. sanada bi güzellik yaparız.
topic hortlatıcısımısınız siz?
oki senin numarayı vermeye veririmde artık millet onada uyandı..
"abi yine mi aynı numara" diyorlar resmen..
anla yani durum o kadar kötü..
artık başka bi katakulle bulmak lazım.. avukat numarasını yemiyorlar..
bu arada ben topikti şuydu buydu takılmam.. muhabbeti yakaladığım yerden dalıyorum.. bilmiyorum sakıncası varmı ?
sıkıntı yok. neşene göre takıl.
Süleyman bey favorilerimde olan birkaç kişiden birisiniz. Ve keşke benim fotoğrafımı da eleştirse (dikkat edin yorum yapsa değil eleştirse diyorum) dediğim fotoğrafçılardansınız. Bence o kendilerini fotoğrafçı sananları boşverin bu sitede eminim sizin eleştirilerinize ihtiyaç duyan, keşke benim fotoğrafımıda eleştirse diyen çok kişi vardır. Yorumlarınız da hiç yıkıcısına denk gelmedim. Aksine yapıcı, daha iyisini yapmaya sevkeden, gerçekten bilen birisi olduğunuzu gösteren yorumlardı bunlar. Nacizane tavsiyem devam edin sitede gerçekten öğrenmek isteyen insanlar için....saygılar
Fotoğraflarıma doğruyu bulma adına yaptığınız ve benim için yol gösterici eleştirilerinize birde buradan çok teşekkür etmek isterim....keşke herkes sizin gibi yapıcı eleştiride bulunsa.
İlgili olabilecek konular
-
Gölge Fanzin’den Bir İlk: Sanat Eleştirisinde Yz
07 Nis. 2025, 16:08 miratcenk
023607 Nis. 2025, 16:09
miratcenk -
Eleştiri: Orangentalist Bir Ağıtsal Fotoroman
12 Oca. 2021, 18:16 miratcenk
0133112 Oca. 2021, 18:17
miratcenk -
Podcast: Fotoğraf Ve Eleştiri Geleneği
08 May. 2019, 14:07 miratcenk