husmenaga
husmenaga (üye)
İstanbul / Meraklı

Yıkıcı Eleştiri

Küçük bir zamanınızı alacağım,
sanırım 2.5-3 yıldır sitedeyim, ilk kez bir site üyesi yıkıcı eleştiri yaptığımı iddia etti, eleştirinin ne olduğu ve bunu söyleyenin kim olduğunu tartışmak değil amacım,
çok samimi ve ciddi olarak öğrenme merakı hissettim bu eleştiriden sonra,
ben genellikle, çok güzel olmuş tebrikler şeklindeki eleştiri yapmıyorum, hakikaten elimden geldiği kadar, fotoğrafların eleştirilecek yanlarını bulmaya ve ifade etmeye çalışıyorum.

Bu bağlamda, bu forum başlığını bir şekilde okuyan arkadaşlar, gerçekten yıkıcı eleştiri yaptığımı düşünüyor musunuz? Ya da sizlere yıkıcı eleştiri yaptım mı? Ya da, eleştiri yapıp da öneri getirmeden geçtiğim eleştirim oldu mu?

Eğer ağırlıkta yıkıcı eleştiriler yaptığım şeklinde görüş belirtilirse, ben de bundan böyle, bu sitede, "çok güzel olmuş, tebrikler" den başka eleştiri yapmayacağım, ya da hiç eleştiri yapmayacağım.

Ciddi şekilde fikirlerinizi sulandırmadan belirtebilirseniz, müteşekkir olurum. Bu benim için önemli.

Saygılarımla.

Tarih: 14 Nisan 2008, 11:27 - İp: 212.***.**1.146
phaser
phaser (üye)
Eskişehir / Amatör

Kusursuz bulduğum bir kaç fotoğraf dışında bende
mümkün olduğunca eleştirisel yaklaşımlarda bulunuyorum.
Bugüne kadar eleştiri yazdıklarımdan gelen mesajlarda
sadece teşekkür aldım. Hiç küfredene hatta kızana rastlamadım.
Sadece galeriyi gezerken çok kötü görünen fotoğraflara
eleştiri yazmıyorum.

Tarih: 14 Nisan 2008, 14:46 - İp: 88.***.**9.33
atakan
atakan (Objektif)
Bursa / Amatör

Süleyman Bey,
yorumlarda karşılaşıyoruz ve özellikle sizlerin yorumlarınızı okuyorum, fotoğraf yorumlamayı öğrenmeye çalışıyorum satırlarınızdan. O yüzden diyebilirim ki bugüne kadar yazdığınız yorumlarda, kırıcı, rencide edice cümle hatta kelimeyle karşılaşmadım.

Kendi adıma sizin bildiğiniz yoldan gitmenizi isterim, isterim ki bizler gibi bu işin acemisi olarlarda sizin gözlemlerinizden bir iki satır bişeyler kapalım.

Sevgi ve saygılarımla...

(Not : Lütfen beni eleştirin, şikayetçi olmam aksine memnun olurum...)

Tarih: 14 Nisan 2008, 14:58 - İp: 81.***.**3.185
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

Süleyman Ağam benim fotolarımı neden eleştirmiyorsunuz

Tarih: 14 Nisan 2008, 16:36 - İp: 81.***.**7.150
last hope
last hope (Objektif)
Amasya / Meraklı

tebrikler güzel fotoğraf elinize sağlık demeyi beceremediğim için uzun bir zamandır yorum da yapamıyorum bir süre daha yapmam heralde bugün pazar amcaya bi dokundurdum sadece umarım kızmamıştır

Tarih: 14 Nisan 2008, 16:41 - İp: 81.***.**7.150
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bosver agam,neler diyorlar neler. hazımsız ınsandan hersey beklenir..
sitede hep eline saglık tarzı yorumlar gorunce sanıyorlarki butun yorumlar boyle..
bırı ufak bir eleştiri yapsa bu adam bana taktı benımle problemi var diye dusunuyor..
bu kırıcı eleştiri lafı en cok bayanlardan cıkıyor,
-ayna ayna soyle bana benden iyi fotografcı varmı dunyada,
-fotografın surası olmamıs soyle olsaymıs

diyince aynayı kırıp atıyorlar işte..

acık konusuyorum bunlar SALAK.bunlar HAZIMSIZ, bunlar KOMPLEKSLİ, bunlar EGOLARINA YENİK
şimdi ben eleştiri yaptıgımda,
eleştirinize tesekkurler,yol gosterici eleştirilere ihtiyacım var,sagolun diye bir mesajımı,
sen km oldugunu sanıyorsunda bana boyle seyler yazıyorsun diyen SALAGI mı dikkate alayım????
------
daha gecenlerde boyle bir konu actım,yeter artık diye..
duygularını anlıyorum,ama cocukla cocuk olunmaz... (mış...banada oyle dediler)
----------------

Tarih: 14 Nisan 2008, 19:31 - İp: 78.***.**4.43
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Süleyman bey,ne yazık ki sizin de ve diğer çoğu arkadaşımızında karşılaştığı durumlardan biri yorumlara gelen tepkiler..
Ama kimse bu tip şeylerden yılmamalı,ve yorumlama kültürününden vazgeçmemeli.
Böyle tepkiler yüzünden sizler gibi değerli yorumlar yapan ustalar siteye küsmeye başlıyor.
hep beraber mücadele etmeliyiz..

Bu arada,
sizin yorumlama stiliniz oldukça kibar bence..
özellikle galeride kuşlar kategorisine sahip çıkıp eklenen fotoları güzelce yorumlamanız,ayrı bir teşekkürü gerektiriyor..
tşk.ler.

Tarih: 14 Nisan 2008, 23:20 - İp: 85.***.**2.219
mechul75
mechul75 (Objektif)
İstanbul / Amatör

Süleyman ağam hani arkadaşın yıkıcı dediği yorumları benim fotoğraflarıma yapın varsın ortalık yıkılsın en azından yapmış olduğum hataları öğrenme imkanım olur.

Tarih: 14 Nisan 2008, 23:34 - İp: 88.***.**3.3
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

husmenaga,

Aşağı yukarı her fotoğrafımda yazınız vardır.Açtığınız konu ve katıldığınız konulardan da sizin ne kadar seviyeli ve fotoğrafa ne kadar sevdalı olduğunuzu ben kendi adıma biliyorum.İnsanlar bazen eleştirilmeyi hazmedemeyip fazla alıngan olabiliyorlar. Bunu fazla takmamak lazım sanırım.

Saygı ve selamlar..

Tarih: 14 Nisan 2008, 23:42 - İp: 88.***.**9.28
suat hoca
suat hoca (üye)
Kastamonu / Doğa Fotoğrafçısı

Süleyman bey,
Bu soruyu sormanız bile bu konuda ne kadar hassas olduğunuzu gösteriyor. Fotoğraflarımızda gördüğünüz eksikleri yazmaya devam edin ki biz kendimizi geliştirelim. Ben kendi adıma tüm eleştirilerinizi başım üstüne kabul ederim.Saygılar...

Tarih: 14 Nisan 2008, 23:43 - İp: 88.***.**5.217
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hepimiz Hüsmeniz hepimiz ağayız.

Tarih: 15 Nisan 2008, 06:08 - İp: 88.***.**5.163