fore
fore (üye)
Ankara / Amatör

Görmeyen Gözler

Diyelimki bir nedenden dolayı (allah korusun ) gözleriniz artık görmüyor hala fotoğraf çekermiydiniz?

Tarih: 24 Aralık 2005, 09:40 - İp: yok
gordi
gordi (üye)
Antalya / Firma

Hakaret veyz küçümseme yok ortada,saygım var herkeze ve o kişiye emin olun daha buyuk bır saygım var,Sabır ve mucadele eden,imkansızlıkları hiçe sayıp basket oynayanlara yuzenlere.Allah kımseyı zora sokmasın.Benim demek istediğim olay şu,çoğu amator olabılır bu sıtede fakat ben fotoğrafçılığı cıddıye alanlardanım,omrumu bu işe verdım dıyebılırz..ve ben bunun okulunu okudum.Şimdi biri çıkıpta ben senın yaptığın işi gozlerım kapalı yaparım dese emın ol onu doverım..cıddıyım.Bu iş basıte alınacak ve degerını yıtırecek bir iş değil.Arkadaşımız fotoğraf cekebılır ama belırlı bır duzeyde.o sanat olmazda olamaz.mutlu olur ve bızde onun yaptıgı işle mutlu olmasına sadece saygı duyarız.Biri çıkıpta hayır o kişi sanat yapıyor derse ben ona saygısızlık yaparım.

 

Tarih: 26 Aralık 2005, 20:35 - İp: 212.***.**0.183
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

hadi ben diyorum, gel de beni dov bakalim.. ben cok iyi karete bilirim ona gore valla murat..

 

Tarih: 26 Aralık 2005, 20:43 - İp: 62.***.**2.10
magzed
magzed (üye)
Balıkesir / Amatör

stokes işte kavramları yorumlayış farkımızdan ortaya çıkıyor bunlar ve hiç kimsenin yanlış olduğunu söyleyemem. Fotoğraf benim için görmekle değil düşünceyle başlıyor mesela kafamda bir kurgu hazırlıyorum bunu en iyi nerde alabilirim onu düşünüyorum sonra gidip çekim yapıyorum elbette sadece dolaşırken de uygun görüntü bulup çekiyorum ve şüphesiz bunun için gözlerime ihtiyacım var, işte çekemez denilmesi bana ters geliyor mesela yukarda bahsettiğim şekilde çekebilir ve gayet mantıklı, sonuçlarını da gördüğüm için bu kadar kesin konuşuyorum ama gözleri gören biriyle yarışabilmesi imkansız zaten.
Gordi üslubu o yöne kayanlar var derken seni kastetmemiştim sen de bunu fark etmişsindir zaten, bence adamlara bu kadar sinirlenme, hep okudunda adam mı oldun diyenlere bir sözüm vardır: Belki okumakla adam olunmayabilir ama okunmayınca hiç adam olunmuyor. Okulunu okuduğun için ayrıca tebrik ederim biz de buradaki(basaf üyesi) ustalardan öğrenmeye çalışıyoruz fotoğrafı ve bolca kitap okuyoruz.

 

Tarih: 26 Aralık 2005, 20:44 - İp: 85.***.**6.137
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

magzed dusunceyle baslayabilir tabii ki.. ama eger ki goremiyor olsaydin, dusuncelerindeki yeri nasil bulabilecektin?
yanindaki arkadasina mi soracaktin? beni soyle bir yere mi gotur diyecektin?
sonra artik arkadasin ne derse onu fotograflayacaktin..
oyle mi?
o zaman senin mi arkadasinin mi dusuncelerini fotograflanmis olacakti?
...
stokes, cok dogru soyluyor, deklansore basabilir insan gormese de.. ama fotograf cekemez.. cunku fotograf sadece deklansore basmak degildir.. bunu sen de biliyorsun...
once cekecegin yeri gormelisin.. sonra kurgulama baslar.. gormeden kurgulayamazsin.. cunku gormuyorsundur..
aslinda hic de karmasik degil..

............
ha ama soyle bir fotografi cekebilir..
makineyi tripoda takarsin, ardindan kadraji da belirlersin.. gormeyen sahisin parmaklarini shutter'da bekletmesini soylersin.. ondan sonra hazir olunca da shutter'a basmasini soylersin.. o basar.. yani fotograf cekmis olur..
fakat bu isler icin zamanli shutter ayarlari var makinelerde.. neyse.. konu o degil aslinda.. sonucta tabii ki fotografi cekmis oluyor sahis.. ama nereye kadar magzed? sence onun adi fotograf cekme midir?

 

Tarih: 26 Aralık 2005, 20:59 - İp: 62.***.**2.10
magzed
magzed (üye)
Balıkesir / Amatör

dadanagast yine yanlış anlamışsın yazdıklarımı, ben zaten bu tarz kurgusal olanları çekemeyeceğini söylüyorum 4. sayfada kalan yazımı okursan orada ne demek istediğim açık ben portre fotoğraflarını güzel çekebileceğini söylüyorum. deklanşöre basmak fotoğraf çekmek değil elbette, ama dediğim tarzda yapılan çalışmanın fotoğraf çekmek olduğunu düşünüyorum portre olayını kastediyorum tabii herkesin fikri farklı olabilir.

 

Tarih: 26 Aralık 2005, 21:49 - İp: 85.***.**6.137
gordi
gordi (üye)
Antalya / Firma

magzed okumayana lafımız yok,kımseyıde elestırmıyorum.sadece bu işi cıddıye aldıgımı hatta bu konu hakkında egıtım aldıgımı soylemek ıstedım.Ayrıca ılker yılbasında londradayı bek gelır doverım ha Bızım buyuklere elımız kalkamaz,kucuklerede..ortancılar savunun

 

Tarih: 26 Aralık 2005, 22:23 - İp: 212.***.**0.183
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

valla magzed saydığın şahıslar içinde bir tek ben yoktum.. umarım ben değilimdir seni kıran veya saygısızlık ettiğini düşündüğün kişi..
şayet öyle ise özür dilerim.. kimseyi kırmak istemem..

sağlıcakla..

alıngan mı olmaya başladım ne?

 

Tarih: 26 Aralık 2005, 22:52 - İp: 85.***.**0.57
magzed
magzed (üye)
Balıkesir / Amatör

yok arkadaşlar siz değilsiniz arkadaşın biri kör olan arkadaş için kısa bir not yazmıştı onun için dedim, laf bana olsaydı zaten o arkadaşa belirtirdim öyle kolay kolay kırılan biri değilim. Burası güzel bir tartışma ortamı hepinizi de seviyorum ve sayıyorum.

 

Tarih: 26 Aralık 2005, 22:57 - İp: 85.***.**6.137
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

bir oh çekeyim o zaman.. çünkü en korktuğum şey pot kırarak insanları üzmek.. bende hersesi çok seviyorum magzed ama son zamanlarda insanlar biraz kapris yapıyor.. dolayısı ile insan korkarak yorum yazıyor..

sağlıcakla..

 

Tarih: 26 Aralık 2005, 23:05 - İp: 85.***.**0.57
gordi
gordi (üye)
Antalya / Firma

Sevgi yumurcakları sizi sevin sevin sevgisi olmayanın sanatıda olmaz..

 

Tarih: 27 Aralık 2005, 00:12 - İp: 212.***.**0.183