fore
fore (üye)
Ankara / Amatör

Görmeyen Gözler

Diyelimki bir nedenden dolayı (allah korusun ) gözleriniz artık görmüyor hala fotoğraf çekermiydiniz?

Tarih: 24 Aralık 2005, 09:40 - İp: yok
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

sayın fore,

nasıl çekmeyi düşünebiliriz acaba.. sağır bir insan müzikten ne anlayabilirse.. o şekilde çekmeye çalışan birisi de ancak o kadar anlar.

fotoğraf çekmek için gözümüzün olması şart, kompozisyonu sanat haline getirmek için ise beyin şart.. göz olmadan beyinde kompozisyon yapamayacağımıza göre, fotoğraf çekmenin hiç bir anlamı yok.

 

Tarih: 24 Aralık 2005, 09:47 - İp: 81.***.**5.14
gordi
gordi (üye)
Antalya / Firma

Sese kulak ver....

 

Tarih: 24 Aralık 2005, 09:49 - İp: 85.***.**2.187
fore
fore (üye)
Ankara / Amatör

Ben hala umutluyum. Gözleri görmedende fotoğraf çekebileceğini söyleyecek arkadaşlar çıkacaktır.

 

Tarih: 24 Aralık 2005, 10:00 - İp: 213.***.**0.41
gordi
gordi (üye)
Antalya / Firma

Fore fotograf goz ıle alakalıdır..muzık gozsuz yapılabılr,resımde.Resim nasıl yapılır dersen,Resım için anı pozlamak degıldır esas unsur doku ve renklerı algılamak ve o an hıssettıgını tuvale ozgurce aktarmktır.Ha cekemzsın demıyorum ama ınan ne cektıgını senın cektıgın fotografı goren anlatır sana,buda şansdır.ve ayrıca fotografta en oınemlı ogeler sunlardır
1,Kadraj
2,ışık
3,göz

 

Tarih: 24 Aralık 2005, 10:06 - İp: 85.***.**2.187
fore
fore (üye)
Ankara / Amatör

Arkadaşlar sizlere önümüzdeki hafta içinde bir fotoğraf yollayacağım, bu fotoğrafı çeken kişi malesef geçen yıl bir hastalık yüzünden gözlerini kaybetti. Bu arkadaşımız fotoğraf sevdalısı bir insandı ve tekrar çekmeye başladı. Bu fotoğrafı yolladığımda umarım fikirlerinizde bir değişiklik olur. Çünkü çektiği fotoğrafı aynı zamanda çok içten bir şekilde anlatıyor. En kısa süre içersinde arkadaşımdan izin alır almaz sizlerle onun adına paylaşacağım.

 

Tarih: 24 Aralık 2005, 10:11 - İp: 213.***.**0.41
gordi
gordi (üye)
Antalya / Firma

Peki
fore yolarsan sevınırız..Bizde yanılırız inşallah..Fakat arkadasının gozlerının tamamen gormedıgıne dahıl doktor raporunuda gonderırsen sevınırm

 

Tarih: 24 Aralık 2005, 10:16 - İp: 85.***.**2.187
fore
fore (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili gordi arkadaşımın gözlerinin tamamen görmediği konusunda tereddütün varsa fotoğrafa bakmana gerek yok.O dostum gözleri görmesede kalbindeki fotoğraf sevgisini tekrar hayata geçirmeyi kesinlikle başardı ve ona saygı duyuyorum.

 

Tarih: 24 Aralık 2005, 10:19 - İp: 213.***.**0.41
gordi
gordi (üye)
Antalya / Firma

Fore yanlış anladın ya..Benımde saygım var bu tıp ınsanlara..Sadece işin aksi tarafıydı soyledıgım.Yani bana imkansız gelıyor o yzuden..

 

Tarih: 24 Aralık 2005, 10:27 - İp: 85.***.**2.187
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

sevgili fore,

ben gözleri görmeyen bir kişi fotoğraf çekemez demedim.. veya kalbinde fotoğraf aşkı olmaz da demedim.

ben çektiği fotoğrafın sanat değeri taşıyacağına inanmıyorum.. güzel fotoğraf çekmek için kalp şarttır.. ama göz olmadan insanın kalbinde olması fotoğrafın bize verecekleri açısından birşey ifade etmez.. Ancak tesadüfi güzellikte fotoğraflar çekebilir..

tekrarlıyorum; fotoğraf çekmekten kast ettiğim deklanşöre basmak değil, çekeceği kompozisyonu tanımlayabilmek..

 

Tarih: 24 Aralık 2005, 10:34 - İp: 81.***.**5.14
fore
fore (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili applemac aslında keşke şu an o fotoğraf elimde olsaydı ve yükleseydim siteye ve ondan sonra konuşsaydık. Fotoğrafın hikayesi şöyle; sevgili dostum gözlerini kaybettikten sonra uzun süre kendini doğla olarak toparlayamadı. Sürekli bana hala fotoğraf çekip çekmediğimi soruyordu bende evet çekiyorum dedim. Birgün birlikte fotoğraf çekelim dedi ve daha önce kendisiyle birlikte çekim yaptığımız bir yere gittik. O anı bütün ayrıntılarıyla hatırlıyordu etraftaki herşeyi o günkü gibi tarif ediyordu. Daha önce çektiği açıya doğru kendisini yönlendirmemi istedi uzun süre bana sorular sordu güneşin konumunu ışığın durumunu hatta ve hatta havanın nekadar temiz olup olmadığına kadar bir sürü soru sordu sonrada açısını değiştirip o gün düşünüpde çekemediğim bir açı var kafamda ben o açıdan çekmek istiyiorum dedi. Dijital makinesinin ayarlarını söylediği şekilde yaptım ve makineyi eline verdim. Tıpkı gören bir insan gibi gözünü vizöre dayadı diz çöktü ve çekeceği kareye odaklandı bu aradada bir sürü detay soru sormaya devam etti. Sonunda deklanşöre bastığında benim gözlerim dolmuştu çektiği kare muhteşemdi. Ve sevgili dostum çektiği kareyi sanki görüyormuşcasına bana anlattı. Fotoğrafı gönderdiğimde altına dostumun fotoğrafını kendi diliyle nasıl anlattığınıda yazacağım. saygılarımla

 

Tarih: 24 Aralık 2005, 10:43 - İp: 213.***.**0.41