pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sitenin İlk Sony Dslr'si Benim.....

olacak.
Almanyada sadece 800 euro imiş. Valla beklediğimden çok daha ucuz.
Neden acaba.Nikon d200 de 10 mp sony de.Sanırım hemen hemen aynı özellikler ama niye yarı fiyatı.Acaba artarmı. Yoksa çok farklılarmı.
Hemen bir tane alayım.

Tarih: 27 Haziran 2006, 08:20 - İp: 88.***.**5.54
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

süper

Tarih: 30 Haziran 2006, 01:55 - İp: 88.***.**5.54
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

Tarih: 30 Haziran 2006, 11:14 - İp: 62.***.**2.10
ba
ba (üye)
Yurtdışı / Stüdyo Fotoğrafçısı

Selam Arkadaşlar...
bence bu Photokina bayağı sıcak geçecek... ben bu seferki Photokina'ya bir aksilik olazsa gidecem...
Farkındaysanız ilk defa bir makina çıkmadan bukadar ÜNLÜ oldu... Şüpesiz bana göre SONY A100ü bu kadar ÜNLÜ olmasının en önemli nedenib, katagorisindeki makinaları hem özellik hem de fiyat olarak sollamasıdır...
en büyük rakibi şüpesiz 350D'dir..350D'nin şu anki fiyatı(almanya'da) 600 Body..yalnız enteresan olan burdaki fiytaında hiç bir değişiklik olmaması. çünkü ilk çıktığı ay ben 620 euro'ya (256mm CF Sandiskle birlikte) almıştım. A100'ün fiyatı'da sanırım Kit olarak en fazla 850 Euro olacak ve bu eylül'den sonra 700'e kadar düşebilir...

Çünkü dedeğim gibi eylül'de Photokina ile piyasa şenlenecek....

bekleyip görelim...

Pazarbey'e küçük bir not.. Bu makina'yı hemen almaktan vazgeçme ... Dada biraz üzerine geldi diye hemen geri çekilme... ama çıkar çıkmaz da alma derim... bu yazı geçir ondan sonra..

Tarih: 1 Temmuz 2006, 17:30 - İp: 85.***.**3.154
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Hımmm mantıklı olanda sanırım bu yazı geçirip almak.Ben en aşağı 200 euro kadar ucuzlar derim.

Tarih: 1 Temmuz 2006, 17:36 - İp: 85.***.**1.127
ahmet79
ahmet79 (üye)
Antalya / Amatör

inşallah pazarbey....bende çok hevesliyim sony için.ama ben amerikadan bir arkadaş vasıtasıyla getirttireceğim.bildiğin bir mağaza yada link varmı amerikada.şöyle bir göz atsam fiyatlara.saygılar.

Tarih: 2 Temmuz 2006, 02:54 - İp: 85.***.**4.141
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kees, http://pcworld.pricegrabber.com/search_getprod.php/masterid=20953889/search=a100 adresine bir bak.. daha yeni oldugu icin satan cok yer yok, ama yakinda dolar satici ile o sayfa..
.....

ba selam, umarim iyisindir.. cok haklisin.. photokina ile birlikte fiyatlar degisecektir..
350d'nin almanyada fiyat politikasi farkli olmali.. ben burada ilk ciktiginda almistim, o zaman 670 pound'du.. su anda 480 pound gibi fiyat.. inanilmaz dustu acikcasi..
bu arada pazarbeye fazla inanma derim.. o hep alacagim bir dslr diyor ama sonunda dslr yerine ev yaptiriyor.. mazereti de evde oturabilirsin ama dslr'da oturamazmissin..
pazarbey bence kafadan a500'i falan bekliyor..

Tarih: 2 Temmuz 2006, 04:39 - İp: 62.***.**2.10
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

ama mantıklı değilmi kardeşim en azından yazı geçirmek.Sonra Allah kerim.

Tarih: 2 Temmuz 2006, 10:10 - İp: 81.***.**9.66
k.etkisi
k.etkisi (üye)
İstanbul / Amatör

hocam sen makineyi al , yeni kur ile sanırım 2000 YTL ye zoom lensli makine alıyosun. ama benim anlamadigim bir sey var. forumda verilen karsilastirmali siteye girdim. elhamdülillah haleluyah ingilizcem iyidir. sony a100 , d70 s ve eos 350 d karşılaştırılmış. d70s 6 piksellik cozunurlugune ragmen hala profesyonel bir alet olarak ortaya cikmis bir kere. sony sadece canon eos 350 d yi geçmiş toz ve sallanmama hali ile biraz da pille. ayrıca diger sitelerede baktım resimler için. 18-70 lensi bence nikonun dx 18-70 i kadar başarılı. sony i bu konuda kutlamak lazım. ama su varki ayarları gosteren ekran (harici olan) bu makinede olmaması kocaman bir eksi.. bence bu ozellik onu profesyonel kullanım anlamaında eos 350 ninde gerisine atıyor. ayrıca olympus E 500 kit de 2 lens veriyo. 0da 2000 ytl hayyam da .ve ONUNDA HARICI GOSTERGE EKRANI YOK?neden taaa almanyadan sony alasın? serisi ve parcasi olmaması herhangi bir arızadurumunda seni zora sokar. canon ve nikonda boyle bir sorun yok. Sony nin bu durumda bu makinelere gore tek avantajı lensleri olabilir. tabi turkiyede ne gibi fiyatlara satılacak? ben sordum 2007 yi bulur diyolar Turkiyeye gelmesi. satıcı firma ile anlaşmaları felan zaman alır. ayrıca bu arada nikonun ve canon un elininde armut toplamayacagini tahmin ediyorum. eos 370 ve d80 gibi modeller kulagima calindi. canon hos gerci gene ERKAYALAR tok satıcı politikasından vazgecmeyecegi icin pahalı olacaktir lens hususunda .tercih sizin... surcu lisan ettikse affola...

Tarih: 2 Temmuz 2006, 11:08 - İp: 85.***.**9.72
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Espri güzel, ingilizce muhteşem. Tavsiye göz ardı edilemeyecek kadar iyi. 2000 ytl ye e 500 fena değil.
Ama almanyadan aynı fiyata a100 ve 2 lens daha iyi değilmi.
Hayyamda e500 ü son kaça bırakırlar acaba.Gerçi kimse tavsiye etmiyor ama.

Tarih: 2 Temmuz 2006, 11:18 - İp: 81.***.**9.66
k.etkisi
k.etkisi (üye)
İstanbul / Amatör

valla cift lensli e 500 u bu dolar 1,32, euro da 1,5 iken 1600 ytl ye satıyorlardı tabi hayyam derken hayyamda diilde karsısında ki dukkanlardan birinde tam adını hatırlamıyorum. sigma lensler ile uyumlu olması lazım. kardesim var oda burda tolgarafik kullanıcı adı. ege unuversitsi gazetecilik de okuyo ve fotografci olacak. studyo felan. hrdaim konusuruz onla. d70s kullanıyo. 28-80 makrolu lensi var. makinasındna cok memnun. ama doviz kuru dusukken bile o lensle 2400 ytl para bayıldı. simdi makine yalcinlarda taksitle 3400 felan oldu.( aynı lensle) okuldan hocaları var sordum dedim e 500 nası ya fiyatı muhtesem digital slr. once kendisi baktı begendi. sonra hocalarına sordu. hocalarıda canon d20 ile nikon d70 ve 200 kullanıyo. demisler e 500 alcagina eos 350 d alsın tavsiye etmiyoruz demisler. burdaki bazı forumlardada yuksek noise oranı felan diyolardı tab fotograf cekmedenve bilgisayara yuklemeden bilemeyiz. ama 1600 ytl iken cok cazipti. ben burdaki bazı arkadasları anlaamıyorum. sony r1 diye bir makine var birde fuji 9500 ya forumları okuyan gider ikisinden birisini alır .. ikiside slr like ve yapailecekleri uzerlerindeki lens ile sınırlı. yani demek istedigim bazı yorumlar asiris duygusal yapılıyo. sadede gelirsek sony alfa 100 iyi makine aslında . ama okadar cok aması varki. ama 1- Turkiyeye ne zaman gelecek , ama 2- kaca satılacak(muhtemelen aynı fiyata satılır artı KDV ile) ama 3-kim pazarlayacak yedek parce ve servis ne boyutta olacak? ama 4-diger modelleri ne zaman gelecek? cunku bu model eos 350 ile aynı konsetti diger modelleri ise canon d 20 ve nikon 200 d ile aynı konseppte olacak. bunlar önemli amalar. simdi gidip alacaksi alfa 100 u yurt dırında Turkiyeye diger modelleride gelecek tabi avrupaya da sonra diyeceksin keske digerlerinde alsaydım. yurt dısından makine aldıktan sonra canon eos 30 d amerikada body olarak 1500 $ al ustune 500$ a bir lenssana 2000 $ mis gibi makine. 2000 $ yaklasım 1600 euro.... herseyi hesaplamak lazım teknoloji cabul gelisiyo ve fiyatoarda ona gore dusuyo...

Tarih: 2 Temmuz 2006, 11:41 - İp: 85.***.**9.72