Fotoğrafçılık Forumları
Sitenin İlk Sony Dslr'si Benim.....
olacak.
Almanyada sadece 800 euro imiş. Valla beklediğimden çok daha ucuz.
Neden acaba.Nikon d200 de 10 mp sony de.Sanırım hemen hemen aynı özellikler ama niye yarı fiyatı.Acaba artarmı. Yoksa çok farklılarmı.
Hemen bir tane alayım.
aattaa, ben tesekkur ederim..
....
pazarbey sana da tesekkur ederim.. ama lutfen yanlis anlasilma olmasin, ben kesinlikle sony a100 kotu alma falan demiyorum..
inan su anda alacak olsam, gider sony a100 alirdim..(tabii degerlendirme raporlarini okuduktan ve ilk satilan a100'lerin sorunsuz olduklarini ogrendikten sonra.. tabii bunu, 350d degil de a100 alirdim gibisinden soyluyorum..)
sen de biliyorsun ki, tamer'in actigi konuda bayagi bir konusuldu, a100'un kalitesi mukemmel.. kit lensleri ile bile harika sonuclar veriyor..
sony su anda lens konusunda bayagi ciddi gorunuyor.. zaten ellerinde konica lensleri var ki, kaliteleri gercekten ne canon'dan ne de nikon'dan geri kalir.. diger yandan zeiss lensleri zaten efsane gibi..
simdiden 20'den fazla lens var sanirim sony'nin.. eminim ki onumuzdeki yillarda daha da zenginlestirecekler urunlerini.. zaten sen de biliyorsun, sony'nin kendi yaptigi lensler de hic kotu degil..(tabii kendi mi yapiyor orasini bilemiyorum, belki de yaptiriyordur..)
bir baska konu ise sony'nin sensor uretiminde bir dev olmasi.. tamer'in verdigi bir yazida, sony, onumuzdeki yillarda canon'la basa-bas rekabette olmayi hedefledigi yazili.. inaniyorum olacak da.. cunku nikon, senin de bildigin gibi sony'den sensor aliyordu.. kendi yaptiklari LBCast sensorlerini daha da gelistirecek, veya digerleriyle basedebilecek seviye gelebilmeleri icin gereken teknolojiye sahipler mi diye dusunmek gerekiyor.. tabii hicbirsey bilinmez su anda.. nikon da gider baska bir firmayla anlasir, onlarin sensorlerini kullanmaya devam eder falan..neyse, onemli olan sony burada..
a100'un hedefi giris seviyesi dslr'lar.. o yuzden bu makineyi diger giris seviyesi dslr'larla karsilastirmak gerekir.. su an icin, bence a100'den daha gelismisi yok..
gercekten de hem titresim engelleme sistemi kasasinda ki IS'in ne kadar onemli oldugunu biliyorsun sen de o yuzden konica 5d bakiyordun oncesinde.. hem sensorden tozu alma sistemi.. mukemmeller.. kart doluncaya kadar jpeg.. (hos, bu aslinda o kadar da onemli degil, cunku mesela 350d ile de 40-45 tane cekiyorsun ard arda.. herhalde yeterli olur herkese..
)
demek istedigim bizim gibi amator ama cok seyler bekleyen kullanicilar icin fazlasiyla iyi bir makine a100.. memnun kalacaksindir..
ama iste kendine; mesela 30d'den daha iyi, o yuzden kesin deger, yanlis yapmam gibi bir sartlandirmada bulunma.. onemli olan bu makinenin testlerin sonucunda tam not almasinin ardindan, fiyatinin makul oldugunun bilinmesi..
..........
birseyi eklemek istiyorum.. herseyin bir tarafdan artilari fazla gibi gorulebilir, ama diger tarafdan bakilinca mutlaka eksikleri vardir o artilardan kaynaklanan.. bu da ne demek simdi?..
pazarbey, mesela bir AS'in body'de olmasi durumu.. ki gecenlerde de konusmustuk bunu seninle.. iste, body'de olursa butun lensler AS'li gibi olacaklar ama diger yandan da viewfinder'dan sarsintinin engellenip engellenmedigi gozlemlenemeyecek..
diger yandan belki de, canon ve nikon'un ellerinde IS veya VR'li lenslerini satabilmeleri icin boyle bir makine yapmiyorlar diye de dusunebiliriz.. yani tamamen ticari olarak yaklastiklarindan body'de degil IS.. ama boyle dusunsek bu sefer de acaba neden konica'nin eskiden IS'li lensleri yoktu diye de sorgulamaliyiz.. hep mi body'deydi titresim onleme sistemi? acaba ileride biz body'e koyariz bunun ustesinden geliriz mi dediler? neyse..
lensde bulunan IS sistemi, daha etkili diye devam etmistim.. eline bir kalem al ve bir sapindan tutarak bir de ortasindan tutarak, kalemin diger ucunu titret.. hangisinde daha fazla titresim olustu? ve hangi titresimin ustesinden gelmek daha kolay olurdu? titresimden dolayi fokus hizinda bazi gecikmeler olabilir mi? sabitlenmenin saglanmasi acisindan..
ama iste diyoruz ki, eger ki bizim gibi amator kullanici ise, bana ne titresimden biraz gecikse veya biraz daha az etkili olsa.. sonucta daha ucuza IS'li gibi olacak sistem..
simdi baska bir orn
Hımmmm;
Allah dadanagasta zeval vermesin.Olmasa ne yapardık bilemem. Kim yazar bu kadar ayrıntıyı. [>:D
Sanırım Sony'nin mühendisleri bizlerden daha akıllı, makinanın açılırken gecikmesini önlemek için anti-dust sistemini makinanın kapanışı esnasında etkin hale getirmişler.
Tabi buna da kapanış 1-2 sn gecikiyor diye şikayet edenler çıkabilir.
Bak BURADA da taksitle pazarbey.
allah hicbirimize zeval vermesin pazarbey..
dedigin gibi biraz beklemelisin, zaten elinde kullanabilecegin makine de var su anda..
....
canmahmut haklisin.. kapanis esnasinda oldugunu okumamistim.. anti-dust deyip gecmistim sadece..
zannetmiyorum ki kapanisi esnasinda diye karsi cikanlar ciksin..
ama bir yandan da garibime gitti dogrusu.. cunku makineyi kapattigimizda genelde ya lensi degistirecegiz diyedir ya da kullanmayi birakip cantaya kaldiracagiz diyedir..
simdi lens degistirmeden once toz kacmis ne farkeder? maksat zaten lens degistirirken toz kacmissa, makine acildiginda tozlar gitsin degil mi? makine anti dust yapacak, sonra biz lensi cikaraip baska lens takacagiz.. o esnada kacanlar artik bir dahaki kapanisa kadar gitmeyecekler..
tabii bir diger olasilik da lensi degistirdikten sonra bir kere daha ac kapa yapmak.. bu da zaman kaybi isin gercegi..
bir baska zaman kaybi da lensi degistirmeden once yasanacak demektir.. eyvah, hemen su lensi takayim da su kusu yakalayayim dediginde kafadan, sony muhendisleri sayesinde 1-2 saniye daha beklemek zorunda kalacak kisi.. cunku o esnada toz aliniyor olacak makinede.. peh..
simdi bu durumda, sony muhendisleri, diger makinelerde olan anti-dust sistemlerine gosterilen anti-olumluluga istinaden makine kapansina aldilar sistemi; ama fotograf cekmedikleri icin, ya da lens degistirme nedir bilmediklerinden veya acil durum nedir yasamadiklarindan kapanisa alinmasinin onemini goremediler.. acaba sony muhendisleri mi bizler mi daha cok akilliyiz?..
...........
bir baska konu ise, dslr kullanan arkadaslardan ozellikle fikirlerini belirtmelerini istiyorum, hayatlarinda kac kere sensor'deki tozlardan rahatsiz olduklarini soylemeleri.. bende bir tane pompa gibi birsey var, lens ve makine ici icin kullaniyorum.. ayrica bilgisayarimda da.. toz ufleyicisi.. arada bir icine ufluyorum bu pompayla, simdiye kadar da ne toz ne lekeye rastladim..
yoksa yanlis mi dusunuyorum?
haymana o linklerde cok dikkatli olun derim..
cunku henuz bu makine cikmadi bir, ikincisi o fiyata olmasi imkansiz..
isin icinde mutlaka bir dalavere var gibime geliyor..
gecenlerde daha henuz piyasaya dahi cikmamis, 20 tane nokia n93 telefonun 1000 pound civarinda satildigina sahit oldum.. bu telefonun tanesi 500 pound gibi olacak normalde..
o yuzden bayagi dikkatli olun ebay'de..
diger yandan ebay'de 500 pound'a kadar sigortalaniyor alinan malllar.. yani 500 pound altindaki alisverisinize ulasamazsaniz, ebay, 500 pound'a kadar oduyor size.. ama yine de emin olun alisveris yaparken.. benden soylemesi..
Şimdi o toz dökme olayı şöyle oluyor sevgili İlker:
Makineyi kapatırken, toz dökme için sensör titriyor, sensörün üzerinden düşen tozlar nereye gidecek?, makinenin gövdesinin içine değil mi? Lensi çıkarınca da, hoop o tozlar dışarı. O sırada içeri giren toz olursa onlar da sensöre ulaşana kadar sen yeni taktığın lens ile bir güzel çekimini yapıyorsun. Çekim sonunda makineyi kapattığında yukarıda anlattığım olay tekrarlanıyor.
Bu yazdıklarımı ciddiye almayın sakın. Tamamen attım.
Merhaba dadanagast.
Linklerde herhangi bir yamuk yoktur.
Ama o paranin haricinde bir de telefon sözlesmesi yapmak gerekiyir. Firmalari belki tanirsin Ingiltereden E-plus ve Vodavone.
Ben hesaplamadim ama cok fazla farkin oldugunuda zannetmiyorum. Ama fark kesin vardir tabi. Buarada bu isin birde iyi tarafi var oda eger sözlesmeyi yaparsan iki tane bedavadan cep telefonu alabileceksin.(Tabiii firmalarin 1€ verdiklerinden. Ama hicde yabana atilacak telefonlar degillerdir emiinim)
Ve eger her iki senede bir sözlesmeni uzatirsan her iki senede bir iki tane telefon alabilirsin anlamina geliyor.
"aralarindaki farklar tabii ki uzayip gider.. mesela bir baska farklilik, belki bir amator icin o kadar da onemli olmayacak ama ileri amator (yeni cikan bir deyim sanirim.. daha cok amator de bu makineyi alsin diye soyleniyor..) ve profesyonel insanlar icin onemli olan bir ayrinti; shutter lag suresi.. shutter lag suresi (tamer kizacak bana simdi.. turkcelerini (tamer kizacak bana simdi.. turkcelerini bir konuda konusalim da bundan sonra oyle kullanalim...) bir 350d'de 100ms gibi ama 30d'de 65ms mesela.. veya bir d200'da 50ms.. daha da otesi bir d2x'de 37ms.. (1D serisinde ne kadardi unuttum..) "
gözümden kaçmadı
İlgili olabilecek konular
-
İlk Defa Makine Alacağım Öneri Ve Tavsiye
05 Haz. 2025, 10:26 insanyiyici
152810 Haz. 2025, 12:39
mete007 -
Gölge Fanzin’den Bir İlk: Sanat Eleştirisinde Yz
07 Nis. 2025, 16:08 miratcenk
037707 Nis. 2025, 16:09
miratcenk -
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu