Fotoğrafçılık Forumları
Sitenin İlk Sony Dslr'si Benim.....
olacak.
Almanyada sadece 800 euro imiş. Valla beklediğimden çok daha ucuz.
Neden acaba.Nikon d200 de 10 mp sony de.Sanırım hemen hemen aynı özellikler ama niye yarı fiyatı.Acaba artarmı. Yoksa çok farklılarmı.
Hemen bir tane alayım.
yahu ben de aldin zannettim.. alamazsin tabii.. al da gorelim..
Benim bildiğim Pazarbey alır, almakla da kalmaz gece gündüz demeden bizler için incelemesini bile yapar
Alacağım kesin kafaya koydum.Bu yaza yetişirse mükemmel olur.Yetişmezse bile üzülmem.
Senede dahada düşer fiyatı.Kış sonunda alarım.
Bakında görün nasılda alıyormuşum.
Fiyatı bayağı uygun değilmi. Bana öyle geldi. Biraz daha dslr bilen arkadaşlar bu konuda yorum yazsa.Yani fiyat ve verdiği şeyler konusunda.
umarım pazarbey'den önce davranırım ama fiyat endişesi beni frenliyor...şu an almanya'da 70-300 mm. lens ile 1200 euro olduğuna göre burada olacak rakamı rüyama bırakıyorum görmek için...
kisin sonuna kaldi karar..
pazarbey sor soyleyelim.. neleri ogrenmek istersin?
Mesela neyi eksik d 200 den.Veya neyi eksik 30 d den de daha ucuz.
Benim korkum şu.acaba diyorum reklam amacı ilemi fiyatı düşük.Yarın fırlamasın
selam pazarbey..
fiyatinin reklam amacli dusuk tutulacagini hic zannetmem dogrusu.. genelde senin de bildigin gibi, bir mal piyasaya ilk girdiginde piyasanin kaymagini* almak icin fiyati yuksek tutulur, daha sonra da fiyat daha genis kitleye hitap etsin diye duser..
ben dijital makinelerde hic karsilasmadim simdiye kadar.. hep ilk basta fiyat yuksek olmustur.. tabii yaniliyor olabilirim.. bir de turkiyedeki garip fiyat politikasindan birsey anlayamadigim icin karar vermekte de gucluk cekiyorum isin gerci..
pazarbey, dslr'lardaki fiyatlandirma kullanici kitlesine gore secilmekte..
ama, genelde ilk bakilan makinenin kac megapixellik oldugu oluyor nedense, karsilastirmalar yapilirken.
buradan bircok sorular uretilebilir.. mesela 350d'nin 8 mp'si var ama d70s'in 6; o halde 350d daha iyidir.. denebilir mi? hayir denemez.. cunku bir dslr'da onemli olan bircok nokta var ve herseyden onemlisi, alinan dslr'i hangi lenslerle kullanacagin onemlidir.. lens konusuna sonra girecegim..
mesela ben bir soru sorayim; 350d'nin 30d'den ne eksigi var? veya d70s'in d200'den? ayni sekilde d200'un d2x'den.. ve 30d'nin 1DMIIN'den? ornekler cogaltilabilir..
iste fiyat artisinin nedeni, fotograf kalitesinden ziyade; makinenin hizi, ergonomisi, pil tuketimi, metering'i, verdigi kullanim kolayliklari, buffer'i, dayanikliligi, opsiyonel alinabilecek urunler o firmadan, ufak tefek ayrintilar menulerde, ayarlanabilir fonksiyonlar, af hizi, lenslerle nasil uyum gosterecegi vs..
350d ilk ciktigi zaman 20d'nin fotograf kalitesinde oldugu soylendi testlerde.. ve ayni sekilde 20d ilk ciktiginda da 1DMII ile ayni fotograf kalitesine sahip oldugu soylendi.. peki 350d yerine iki misli para verip de 20d almak ne kadar mantikli bu durumda? niye onca insan 20d aldi 350d yerine? veya 20d yerine 1DMII almak ne kadar mantikli? degil mi?
veya bir d50 ile de d70s'i karsilastirma yapilsa, d50'nin kac tane eksigi var ki, bugun turkiyede biri 1600 ytl'ye satilirken digeri 3000 ytl'ye satiliyor? (bu biraz komik bir ornek aslinda.. yani bu fiyat artisinin hicbir manasi yok aslinda.. sadece espri olsun diye verdim bu ornegi..
burada, aralarindaki fiyat farki o kadar da degil..)
neyse..
simdi ilk olarak su soruyu sormak istiyorum.. neden mesela bir d200 veya bir canon 5d gibi makineler de degerlendirmelerde "highly recommended" gorusunu aliyorlar? veya bir 1DsMII gibi cok pahali makine neden profesyonel fotografcilarin vazgecemedigi ve yine highly recommended denen bir makine? onu da gactim..
d200 cikti, aman iste d2x'e cok benziyor falan, peki neden d2x'in fiyati yaklasik uc misli d200'un?
cunku farklar var aralarinda pazarbey..
ilk akla gelen hemen, basta da soyledigim gibi megapixel farkliligi oluyor.. biraz daha dikkat edince, listeye; magnezyum alloy body farki, saniyede 3 yerine 5 cekim yapmasi ve daha genis buffer, daha fazla AF noktasi, daha dusuk shutter suresi belirleyebilme (1/8000'e karsi 1/4000 gibi), flash senkronizasyon hizi (mesela a100'un 1/160, ama d200'un 1/250.. veya 30d'nin..) gibi farkliliklar giriyor.. ama acaba sadece bu farklar mi? (tabii bu farklar fiyat degisiminde onemli faktorlerden..) hayir.. mesela bugun d70s ile d200 arasinda ne fark diye sorsam kac kisi bana; "bir saniye kardes, d200 ile sen mesela her bir renk kanalinin ayri ayri histogramini gorebilirsin" der?
veya d200'un body'sindeki flash'la bircok wireless flash'i yonetebilirsin ama d70s ile yapamazsin.. veya d200 daha iyi manuel lenslerle calisir.. veya d200'de daha cok ayarlanabilir fonksiyon var.. d200'deki metering sistemi d70s'den cok daha iyi.. ama iste d200 ile image overlay gibi ozellikler var, bircok fotografi ust uste cekip birlestirme gibi.. ornekler cogaltilabilir pazarbey.. ha bir de en onemli farkliliklardan birisi bence, giris seviyesindeki dslr'larin bir ust sinif dslr'dan daha ufak viewfinder'lara sahip olmalari.. bu cok ama cok onemli bir ayrinti pazarbey.. sana tavsiyem bir dukkana gidip bir d200'u denemen b
sony ınt sıtesın de baktım 999 usd 18-70mm lens kıt le beraber
sevgili dadaganast....günlerdir aranızdaki teknik konulardaki dialoglarınızı izliyorum...gerçekten çok bilgilendim.samimi olarak çok teşekkürler ediyorum sabırlı ve aydınlatıcı yorumlarınız için...
Dadanagast , çok laf ile az şey anlatma sanatında bir numarasın valla.
Şaka şaka kızma. Çok aydınlandım. Işıl ışıl parlıyorum. Gerçekten aradaki farklar konusunda bu kadar iyi bir makaleyi başka bir yerde bulmak mümkün değil. Tebrik ederim bu bakımdan.
Şimdi meseleyi daha iyi anladığımı söyleyebilirim. Özellikle son kısım yani lens meselesine gelince özellikle türkiyede canon vi nikon demek gerekiyor.
Tamda karar vermişken aklımı bir daha çelme başarısını göstermiş oldun.
İlgili olabilecek konular
-
İlk Defa Makine Alacağım Öneri Ve Tavsiye
05 Haz. 2025, 10:26 insanyiyici
152810 Haz. 2025, 12:39
mete007 -
Gölge Fanzin’den Bir İlk: Sanat Eleştirisinde Yz
07 Nis. 2025, 16:08 miratcenk
037707 Nis. 2025, 16:09
miratcenk -
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut