buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Samsung Gx 10: İlk İzlenimlerim

Bir ara bazı vatandaşlar web adreslerinin ismini kapatıyordu. Mesela www.tarkan.com.tr , www.arcelik.com.tr gibi. Firmalar bu adresi kullanmak için para ödüyordu.

Pazarbey, senden önce açtım konuyu, ilk izlenim filan yapamazsın artık .

nıhahhahaha

#buffalo' tarafından 14.11.2008 19:57:18 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Ağustos 2007, 16:53 - İp: 88.***.**3.134
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Dire birincisi pazarbey fonksuyonu. İkinscisi ise titreşim egnelleme sistemi. Mesele bu.
Buzkara sağol.Ama toik benim değil. Bufalonun.Hain bufalo isim hakkını çaldı Çok para istedi vermedim bende.

Tarih: 29 Eylül 2007, 00:37 - İp: 88.***.**8.160
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma

Dire

dinleme sen pazarbeyi, is netlik yapabilmekte.Obje uzerinde netlik yapilacak bolgeyi kacirmazsan her fotograf net gelir,yok titresimmis,yok fonksiyonmus filan falan.

O yuzden bagirip cagirdi iki hafta boyunca,camur atmadigi marka objektif kalmadi,butun fotografcilik dunyasini mahkemeye verdi (ucuz bir avukat bulmus olmali).

Simdi eli alisti DSLR ye Objektiflerin hizina, cam gibi fotolar geliyor,avatarda ki surat bile degisti gozlerinin ici guluyor.Nerde makrolarrrrrr ?

Buffalo, manzara resminde manupulasyon biraz asiriya kacmis gibi geldi bana, sen ne dersin ?

Tarih: 29 Eylül 2007, 00:52 - İp: 88.***.**8.234
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

manipüle değil de web için yüklediğimden sharpen biraz fazla kaçmış. uzun pozlama olduğundan ışık dengesiz oluyor mutlaka o nedenle hdr bir foto ve tüm hdr ler gibi elbette aşırıya kaçma var, ama herkes böyle seviyor
o fotoda photoshopla yaptığım tek şey auto levels ve öndeki bir pet şişeyi imhadan ibaret

zaten çok fazla bilmem photoshopu. yani abartı etkisi photomatixin eseri

@buzkara , en iyisi photoshop.
acdsee iyi bulunuyor ama ben pek denemedim.
picasa küçücük boyutuna rağmen akıl almaz derecede başarılı bulduğum bir editör.en çok onu kullnırım temel şeyler için.

Tarih: 29 Eylül 2007, 00:59 - İp: 85.***.**5.252
dire
dire (üye)
İstanbul / Amatör

tabiki insan faktörü pazarbey, sizin yüzünüzden kitap aldım çalışıyorum

titreşim önleme bende de var ama daha o netliği yakalayamadım

sorun lens desek, muratsenle aynı lensleri kullanıyoruz

teknik bence

HBaykal'ın topiği dün gece bitirdim, neler varmış meğer insan şaşırıyor

Tarih: 29 Eylül 2007, 01:13 - İp: 85.***.**3.228
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma

Herkes boyle mi seviyor ?

Bos ver herkesi sen bildigin gibi yap, photoshop kotu fotografi adam edemez, daha dogrusu onun adi fotograf olmaktan cikiyor ama photoshop iyi fotografi rezil eder.Onde ki pet siseyi imha ettin ama plajlarda pet sise yok mu ? Birak kalsin orada,nasil olsa guzel bir kare yakalamissin,isik da guzel kimsenin dikkatini cekmez o sise.Pet sise yi imha ediyorsun arkasindan,dur birazda renkle oynayayim,biraz tonlamayi acayim sunu bunu yapayim derken....

Bu photoshop merakini bir tek bizim turk milletinde goruyorum bu kadar delicesine.

Tarih: 29 Eylül 2007, 01:22 - İp: 88.***.**8.234
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

valla cancaner, benim photoshopla fazla işim yok aslında. raw çekersem mecburen bir editör kullanmak durumundayım, jpeg çekersem genelde hiç bir şey yapmam bazen biraz keskinlik ve auto levels gibi şeyler dışında bir şey yapmam.

ama bazen can sıkıntısından biraz da oynarım fotolarla, o da öyle bir şey işte

şişeyi yok etmesem fotoğrafa yorum geçenler o şişe olmasa daha iyiydi der mutlaka:D

geçen gün bir kilise fotosu ekledim, önünde de ölçek olsun diye arabam vardı, gelen 50 yorumun yarısı arabayla ilgiliydi:D

biraz bizim arabesk toplumla ilgili bu renk mevzuu

ben fotokritikte test ettm bunu. iki foto ekledim, birisi düzgün bir fotoydu, 1 kişi yorum yazmış, 20 kişi izlemiş.

bir de saçma sapan renklere sahip bir foto ekledim, 3 dakika içinde 15 yorum ve 100 izlenme sayısına ulaştı

neyse ki pek takılmam yorum sayısı gibi mevzulara maksat muhabbet olsun benimki

Tarih: 29 Eylül 2007, 01:35 - İp: 85.***.**5.252
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 29 Eylül 2007, 01:36 - İp: 88.***.**3.217
dire
dire (üye)
İstanbul / Amatör

buzkara sanada iyi geceler, buranın muhabbeti iyi gerçekten

cancaner forumda okudukça öğreniyorum

matrix, spot netlik gibi bir sürü ayarlar var

sharpness var

bunları daha denemek kısmet olmadı

makinayı tanıdıkça düzelecek sanırım

Tarih: 29 Eylül 2007, 01:42 - İp: 85.***.**3.228
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Tarih: 29 Eylül 2007, 01:52 - İp: 88.***.**3.217
dilaver61
dilaver61 (üye)
İstanbul / Amatör

Ya bu yemek fotoğrafları beni delirtecek Komutan. Şu makinenin ucunu masanın dışında bir yere tut nolur? Zaten ramazan diye löpür löpür yiyoruz (löpür müydü o?)

Tarih: 29 Eylül 2007, 01:57 - İp: 85.***.**7.201